diskus fan 9 Ιουνίου 2010 #26 Share 9 Ιουνίου 2010 Εχει καμμια σημασια αν το καταστημα κανει καραντινα ή οχι; Μαλλον πρεπει να επαναπροσδιοριστει ο λογος της καραντινας για τα ψαρια που αγοραζουμε ... νομιζω.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Ιουνίου 2010 #27 Share 9 Ιουνίου 2010 Εχει καμμια σημασια αν το καταστημα κανει καραντινα ή οχι; Μαλλον πρεπει να επαναπροσδιοριστει ο λογος της καραντινας για τα ψαρια που αγοραζουμε ... νομιζω.- καμια σημασια δεν εχει , αλλα αν γινει μια στραβη με ασθενεια οπως ειχε γινει πριν απο μερικους μηνες θα υπαρξουν πολλοι καλοθελητες που θα κατηγορησουν αυτον που τους πουλησε τα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 9 Ιουνίου 2010 #28 Share 9 Ιουνίου 2010 Fresh water desease? Ειναι ενα θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 9 Ιουνίου 2010 #29 Share 9 Ιουνίου 2010 (edited) Γιωργο για το αν θα κατηγορησει καποιος καποιον δεν ειναι θεμα που μας αφορα και σε παρακαλω να μην συνεχιστει σε αυτη την βαση η κουβεντα. Ο Νικος (discus fan) δεν το εννοουσε ετσι αλλα οτι ολοι μας πρεπει να εχουμε καραντινα να βαζουμε τα ψαρια που αγοραζουμε και ας μην εχει το μαγαζι. Ετσι προστατευoμαστε απο το να μεταδωσουμε κατι στο κυριως ενυδρειο μας. Έγινε επεξεργασία 9 Ιουνίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Ιουνίου 2010 #30 Share 9 Ιουνίου 2010 δεν το συνεχιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 9 Ιουνίου 2010 #31 Share 9 Ιουνίου 2010 Ευχαριστω για την κατανοηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 9 Ιουνίου 2010 #32 Share 9 Ιουνίου 2010 Γιωργο για το αν θα κατηγορησει καποιος καποιον δεν ειναι θεμα που μας αφορα και σε παρακαλω να μην συνεχιστει σε αυτη την βαση η κουβεντα. Ο Νικος (discus fan) δεν το εννοουσε ετσι αλλα οτι ολοι μας πρεπει να εχουμε καραντινα να βαζουμε τα ψαρια που αγοραζουμε και ας μην εχει το μαγαζι. Ετσι προστατευoμαστε απο το να μεταδωσουμε κατι στο κυριως ενυδρειο μας. Αυτο ακριβως.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 9 Ιουνίου 2010 #33 Share 9 Ιουνίου 2010 Γιωργο θα συμφωνησω με τον Νικο (rebelos) ως προς τον τροπο, χωρις να σημαινει οτι οι πιθανοτητες μεταδοσης δεν περιοριζοντε οταν και το καταστημα χρησιμοποιει καραντινα και επειδη στο θεμα ειναι αποριες φιλου που τωρα ξεκινα πως θα μπορουσε να αντιδρασει σε ενα προβλημα? Πιστευω το καλυτερο ειναι να τηρουντε οι κανονες καραντινας και απο τους επαγγελματιες και απο τους χομπιστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Ιουνίου 2010 #34 Share 9 Ιουνίου 2010 Δεν με απασχολεί τι θα κανει το μαγαζί παιδια.Η καραντινα επιβάλλεται πριν μπει στο main tank.Ας ειμαστε εμεις σωστοι και προσεκτικοί στα απλά καθημερινα πραγματα.Οσο καλο και αν ειναι το κατάστημα,εγω διαχειρίζομαι στην τελική το ενυδρειο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos 808 9 Ιουνίου 2010 Author #35 Share 9 Ιουνίου 2010 ΠΑΙΔΙΑ μιλάμε για ψάρια που κοστίζουν........και αν ΚΑΠΟΙΟΣ έχει ψάρια σπάνια και ιδιαίτερα δεν ρισκάρει να τα χάσει βάζοντας καινούρια μέσα(έτσι θα κάνω κι εγώ που θα τα βάλω σταδιακά με καραντίνα) ......είμαι σίγουρος ότι λίγοι κάνουν καραντίνα ας μην γελιόμαστε......και έτσι πρέπει να ήμαστε σε όλα τα ψάρια μας γιατί δεν ξέρουμε τι κουβαλάει το κάθε τι καινούργιο που μας ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ....είναι απρόβλεπτοι οργανισμοί ευχαριστώ θερμά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Ιουνίου 2010 #36 Share 9 Ιουνίου 2010 Οφέλιμη συζήτηση θεωρώ.Καλή συνέχεια,περιμένουμε νεωτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 10 Ιουνίου 2010 #37 Share 10 Ιουνίου 2010 Δεν με απασχολεί τι θα κανει το μαγαζί παιδια.Η καραντινα επιβάλλεται πριν μπει στο main tank.Ας ειμαστε εμεις σωστοι και προσεκτικοί στα απλά καθημερινα πραγματα.Οσο καλο και αν ειναι το κατάστημα,εγω διαχειρίζομαι στην τελική το ενυδρειο μου. Τα είπες όλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos 808 10 Ιουνίου 2010 Author #38 Share 10 Ιουνίου 2010 Οφέλιμη συζήτηση θεωρώ.Καλή συνέχεια,περιμένουμε νεωτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos 808 10 Ιουνίου 2010 Author #39 Share 10 Ιουνίου 2010 παιδιά συνεχίζω εδώ.......βρήκα ένα άρθρο σχετικά με φύλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ενυδρείο για την ευεξία των ψαριών ΜΑΣ........(ιδιαίτερα των δίσκων) πιες είναι οι απόψεις σας ???τι μου προτείνεται???πιο μπορώ να χρησιμοποιήσω και πως???? Φυλλα με αντιβακτηριακες ιδιοτητες από nikko την Δευτ Ιούλ 06, 2009 7:40 pm Περιπου ενα 15νθημερο αναζητω φυλλα που να εχουν τις ιδιες αντιβακτηριακες ιδιοτητες με τα φυλλα της Indian Almond. Πρωτη αναζητηση εγινε στο ιντερνετ και βρηκα θα ελεγα ελαχιστη εως καθολου πληροφορηση σχετικα με τις ιδιοτητες των αναφερομενων-προτιμωμενων φυλλων. Αναφερω ενδεικτικα οσα μπορεσα να εντοπισω. Χαμομηλι, καρυδια, ξυλακι κανελλας, οξυα, βελανιδιά, σημυδα, σκληθρο. Μεσα απο δικα μου παλαια βιβλια σχετικα με βοτανα, εστιασα την προσοχη μου σε βοτανα-φυλλα που ειναι γνωστα και ευκολα να βρεθουν και κυριως να μπορουν ευκολα να αναγνωριστουν απο τον καθενα μας. Αυτα τα οποια απομονωσα ειναι τα εξης: Καρυδιά, Πλατανος, Ροδακινιά, Φασκομηλο και Σκορδο. Το χαμομηλι, πανω απο καποια ποσοτητα (μην φανταστειτε μεγαλη) εχει πολλες παρενεργειες στον ανθρωπινο οργανισμο, κατι που δεν το ηξερα.... Φυλλα Καρυδιάς: Θεωρουνται τονωτικα του πεπτικου σωληνος και θεραπευτικα των διαρροιων, προλαμβανουν κακοηθη δερματικα εξανθηματα, και διαφορες δερματοπαθειες. Φυλλα Πλατάνου: Εχουν ιδιοτητες αιμοστατικες, καθαριστικες των πληγων και θεραπευτικες των εγκαυματων, χιονιστρων, των φλογωσεων των ματιων και των φλογωσεων ολων των ειδων, κατα των παθησεων του στομαχου καθως και αντισκορβουτικες ιδιοτητες. Ροδακινια: Τα φυλλα της ειναι καθαρτικα, διουρητικα, αντιπυρετικα, καταπραΰντικα Σκορδο: Ακρως τονωτικο- φανταστειτε κατι σαν συγχρονη ντοπα. Το δινουν σε κοκκορες πριν τις κοκκορομαχιες για να γινουν μαχητικοτεροι. Στα αλογα (μαζι με βρωμη) αποκτουν δυναμη και ζωηροτητα. Αυξανει την ορεξη και τονωνει την πεψη. Εχει αντισηπτικη ενεργεια μεσα στον πεπτικο σωληνα, ειναι επισης περιφημο παρασιτοκτονο, σκωληκοκτονο και ικανο μικροβιοκτονο. Επιδρα σαν καρδιοτονωτικο και υποτασικο φαρμακο.. Εχει διουρητικες ιδιοτητες και δυναμωνει την αδηλη διαπνοη (αναπνοη με το δερμα) και δραστηριοπει τις εκκρισεις του δερματος. Αντιπυρετικο, και αντισηπτηκο των πνευμονων. Σε μεγαλες δοσεις προκαλει ερεθισμους. Φασκομηλο: Στυπτικο, διεγερτικο, τονωτικο. Διευκολυνει την πεψη, προκαλει διουρηση, επιταχυνει την κυκλοφορια, αντισπασμωδικο και κατευναστικο. Προλαμβανει τη υδροπικια, την ατονια των πεπτικων οδων, της δυσπεψιας, την παραλυσια, κατα της καχεξιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Ιουνίου 2010 #40 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) Ενδιαφερον θεμα.Πες μας κατι παραπάνω για την πηγη του αρθρου.Εχουν δοκιμαστει σε ψάρια?Για τα φυλλα και το σκορδο υπάρχουν ήδη συζητησεις στο φορουμ. Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos 808 13 Ιουνίου 2010 Author #41 Share 13 Ιουνίου 2010 Ενδιαφερον θεμα.Πες μας κατι παραπάνω για την πηγη του αρθρου.Εχουν δοκιμαστει σε ψάρια?Για τα φυλλα και το σκορδο υπάρχουν ήδη συζητησεις στο φορουμ. καλησπέρα το άρθρο το αντέγραψα από ένα περιοδικό μαγειρικής το οποίο έκανε αφτην την αναφορά και εγώ έκανα μια ερευνά ώστε να καταλήξω αν οι ιδιότητες τούς είναι χρήσιμες στα ενυδρεία μας!!! τελικά όλα τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ενυδρείο μας με φοβερά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα....... το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος ΕΜΠΕΙΡΟΣ να μας αναφέρει τούς ΤΡΟΠΟΥΣ χρήσης τούς για να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akoylini 13 Ιουνίου 2010 #42 Share 13 Ιουνίου 2010 καλησπέρα σε όλους......επειδή έχω ψαχτεί τώρα τελευταία να ξεκινήσω να στήνω ένα dyi ΔΙΣΚΑΔΙΚΟ,είδα από διάφορες πληροφορίες ότι οι δίσκοι και σε θέμα ποιότητας νερού αλλά και ΧΩΡΟΥ και συνθηκών είναι περίπλοκοι και ότι όλοι αυτοί οι παράμετροι θα πρέπει να είναι ακριβείς!!!ΙΣΧΥΕΙ???? επιπλέον ένα ζευγάρι η με 2-3 δίσκους θεωρείται κοπάδι??? και η συμβίωσή είναι πάντα ειρηνική μεταξύ τούς η υπάρχουν απώλειες???? ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα η δυσκολια ειναι πλεον μυθος,απλα κανεις τα σωστα βηματα και χαιρεσε και εσυ τους δισκους σου και αυτα χαιρονται εσενα. αναφερεσε στην ποιοτητα νερου,αυτο δεν εχει να κανει μονο με τους δισκους,πχ αμμωνια,ητε χρυσοψαρο εχεις ητε δισκο απλα σιγα σιγα το σκοτωνεις. η αρχη πρεπει να γινει σωστα και κερδισες. νερακι απο α/ο ειναι στο στανταρ κατεμε. οσο αναφορα το θεμα ζευγαρι με 2-3 δισκους αν θεωρειται κοπαδι,ναι θεωρειτε αλλα για να μην εχεις προβληματα απο μαχες θα πρεπει οι 2-3 δισκοι να ειναι μικροτεροι σε σχεση με το ζευγος. εχω στην θεση σου μιας και δεν ξερω τι λιτρα θα εχεις θα ξεκιναγα χωρις ζευγαρι,περνεις 6-7 δισκακια μεγε8ος εως 8cm και τα μεγαλωνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Ιουνίου 2010 #43 Share 14 Ιουνίου 2010 ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα η δυσκολια ειναι πλεον μυθος... Καλα δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα. Τα ψαρια μιλανε και πρεπει να εχεις "ματι" να βλεπεις τι σου λενε. Ο νεος δεν ξερει τη "γλωσσα" καλα και πρεπει να συννενοειται με το ψαρι του για να πανε ολα καλα σε βαθος χρονου. Αυτο δεν μαθαινεται διαβαζωντας συμβουλες απο καποιον. Θα το μαθεις συν το χρονο. Ειναι αναγκαιο κακο, δεν γινεται αλλιως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 14 Ιουνίου 2010 #44 Share 14 Ιουνίου 2010 ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα η δυσκολια ειναι πλεον μυθος,απλα κανεις τα σωστα βηματα Αν δεν ήταν λίγο δύσκολο δεν θα πεθαιναν τόσοι δίσκοι , λέμε ότι δεν είναι δυσκολοι αλλά οι θάνατοι πάνε βροχή ..... σε όλους μας Το να κάνει κάποιος τα σωστά βήματα είναι μεγαλη συζητηση ( ποια είναι αυτά , πόσο τα τηρούμε κτλ κτλ ) Εχει κάποιες ιδιοτροπίες σαν ψάρι και πρέπει να προσεχει κάποιος τα απλά και σωστά βήματα για να δεις τα ψάρια όπως πρέπει . Δες και εδώ μέσα πόσοι έχουν σωστά μεγαλωμένους δίσκους σχεδόν κανένας μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Ιουνίου 2010 #45 Share 14 Ιουνίου 2010 Καλα δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα. Τα ψαρια μιλανε και πρεπει να εχεις "ματι" να βλεπεις τι σου λενε. Ο νεος δεν ξερει τη "γλωσσα" καλα και πρεπει να συννενοειται με το ψαρι του για να πανε ολα καλα σε βαθος χρονου. Αυτο δεν μαθαινεται διαβαζωντας συμβουλες απο καποιον. Θα το μαθεις συν το χρονο. Ειναι αναγκαιο κακο, δεν γινεται αλλιως. Ο νεος στους δισκους Σπυρο θα εννοεις φανταζομαι Το δευτερο ξαναπες το..........................και ισχυει για ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 14 Ιουνίου 2010 #46 Share 14 Ιουνίου 2010 Καλα δεν ειναι και τοσο απλα τα πραγματα. Τα ψαρια μιλανε και πρεπει να εχεις "ματι" να βλεπεις τι σου λενε. Ο νεος δεν ξερει τη "γλωσσα" καλα και πρεπει να συννενοειται με το ψαρι του για να πανε ολα καλα σε βαθος χρονου. Αυτο δεν μαθαινεται διαβαζωντας συμβουλες απο καποιον. Θα το μαθεις συν το χρονο. Ειναι αναγκαιο κακο, δεν γινεται αλλιως. Αν δεν ήταν λίγο δύσκολο δεν θα πεθαιναν τόσοι δίσκοι , λέμε ότι δεν είναι δυσκολοι αλλά οι θάνατοι πάνε βροχή ..... σε όλους μας Το να κάνει κάποιος τα σωστά βήματα είναι μεγαλη συζητηση ( ποια είναι αυτά , πόσο τα τηρούμε κτλ κτλ ) Εχει κάποιες ιδιοτροπίες σαν ψάρι και πρέπει να προσεχει κάποιος τα απλά και σωστά βήματα για να δεις τα ψάρια όπως πρέπει . Δες και εδώ μέσα πόσοι έχουν σωστά μεγαλωμένους δίσκους σχεδόν κανένας μας Ο νεος στους δισκους Σπυρο θα εννοεις φανταζομαι Το δευτερο ξαναπες το..........................και ισχυει για ολα Συμφωνω με τους φιλους. Για να καταλαβεις τι σου λενε πρεπει πρωτα να μαθεις τη γλωσσα τους. Τυχαιο....? δεν νομιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Ιουνίου 2010 #47 Share 14 Ιουνίου 2010 (edited) Ο νεος στους δισκους Σπυρο θα εννοεις φανταζομαι Το δευτερο ξαναπες το..........................και ισχυει για ολα Στην προκειμενη περιπτωση ο νεος στους δισκους. Αυτο ισχυει ομως και σε ολα ψαρια. Ενας εμπειρος δισκας θα θεωρειται κι αυτος νεος στις αφρικανες μεχρι να μαθει τη "γλωσσα" τους. Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Ιουνίου 2010 #48 Share 14 Ιουνίου 2010 Στην προκειμενη περιπτωση ο νεος στους δισκους. Αυτο ισχυει ομως και σε ολα ψαρια. Ενας εμπειρος δισκας θα θεωρειται κι αυτος νεος στις αφρικανες μεχρι να μαθει τη "γλωσσα" τους. Oχι φιλε μου Σπυρο,θα διαφωνησω. Με την απειρια μου και μονο,εχω δει πως τη γλωσσα σωματος των δισκων,αλλα και τον τροπο να σου δειξει συγκεκριμενα πραγματα,δεν τον εχει αλλο ψαρι.Γνωμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantinos 808 14 Ιουνίου 2010 Author #49 Share 14 Ιουνίου 2010 Στην προκειμενη περιπτωση ο νεος στους δισκους. Αυτο ισχυει ομως και σε ολα ψαρια. Ενας εμπειρος δισκας θα θεωρειται κι αυτος νεος στις αφρικανες μεχρι να μαθει τη "γλωσσα" τους. Oχι φιλε μου Σπυρο,θα διαφωνησω. Με την απειρια μου και μονο,εχω δει πως τη γλωσσα σωματος των δισκων,αλλα και τον τροπο να σου δειξει συγκεκριμενα πραγματα,δεν τον εχει αλλο ψαρι.Γνωμη μου. παιδιά εγώ πιστεύω πως κάθε ψάρι έχει τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ του,και ΟΛΟΙ εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει σε αυτά τα έμβια όντα.....άλλοτε επιστημονικά και άλλοτε φυσικά!! κάθε ψάρι είναι διαφορετικό στους παράγοντες οπός είναι:το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,οι συνθήκες νερού κτλ ακόμα και στην γλωσσά του σώματος.......και γιαυτό πολύ σωστά θα συμφωνήσω με τον κύριο ΣΠΥΡΟ κύριε ΔΙΑ ,ότι καθένας που μαθαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρει θα θεωρείται νέος σε αυτό όχι όμως άπειρος!! με ΟΛΟ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και εκτίμηση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Ιουνίου 2010 #50 Share 14 Ιουνίου 2010 (edited) παιδιά εγώ πιστεύω πως κάθε ψάρι έχει τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ του,και ΟΛΟΙ εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει σε αυτά τα έμβια όντα.....άλλοτε επιστημονικά και άλλοτε φυσικά!! κάθε ψάρι είναι διαφορετικό στους παράγοντες οπός είναι:το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,οι συνθήκες νερού κτλ ακόμα και στην γλωσσά του σώματος.......και γιαυτό πολύ σωστά θα συμφωνήσω με τον κύριο ΣΠΥΡΟ κύριε ΔΙΑ ,ότι καθένας που μαθαίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρει θα θεωρείται νέος σε αυτό όχι όμως άπειρος!! με ΟΛΟ τον ΣΕΒΑΣΜΟ και εκτίμηση..... Δικαιωμα σου ειναι να συμφωνησεις η να διαφωνησεις με οποιον θελεις.Αυτο ειναι αυτονοητο. Εγω βεβαια δεν ειπα αυτο που εγραψες πιο πανω; Αλλα καποια στιγμη θα καταλαβεις σιγουρα τι εννοω με αυτα που εγραψα Έγινε επεξεργασία 14 Ιουνίου 2010 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος