vospieros 7 Ιουνίου 2010 #1 Share 7 Ιουνίου 2010 τον προηγουμενο μηνα εκαναν δωρο στην αδερφη μου ενα ωραιο μονομαχο δεν ενθουσιαστηκε κιολας γι'αυτο τον εδωσε σε μενα εχει δυο μερες διαβαζωντας εδω μεσα ξεστραβωθηκα και εκανα καποια πραγματα καλα κακα δεν ξερω!!δεχομαι κριτικη!!!σημερα πηγα αγορασα φιλτρο και ενα φυτο annubia θαρρω!!!αλλα αποτοτε ξεκινησαν τα προβληματα!!!περιμενω συμβουλες!! ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:10λιτρα(σκεφτομαι να παρω μεγαλυτερο μαζευω money) - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):heto P-800f power 3w 150l/h - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ)μια εβδομαδα που ειναι στη κατοχη μου - Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 betta veil tail νομιζω μπλε - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):καθε μερα με την τροφη που ειχε η αδερφη μου flakes αλλα δεν ετρωγε ουτε τα σκουλικια που πηρα αποξηραμενα γενικα δεν τρωει και καθεται στο βυθο απο την ωρα που εβαλα φιλτρο!γενικα δεν εχει ενεργεια...γενικα μονομαχοι ειναι υποτονικοι αλλα τοσο?αλλαγη εκανα 50% οταν εβαλα φυτο και φιτρο μια εβδομαδα μονο το εχω ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ δεν εχω παρει ακομα θελω να παρω το σετ (τα λεφτα ειναι πολλα) αλλα δωστε μου τα φωτα σας - PH: - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:1 betta - Ιστορικό Ψαριού:μαλλον ταλαιπωρημενο...... - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):καθεται στο βυθο γενικα δεν τρωει δεν εχει ενεργεια 2-3 τρυπουλες στακατω πτερυγια και το ενα πλεθρικο πτερυγιο εχει γινει διαφανο... - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #2 Share 7 Ιουνίου 2010 100% φταιει η ροη του φιλτρου σου!!! ειναι πολυ ισχυρο...βρες τροπο να μειωσεις τη ροη!!! θα δεις αμεσως θα επανελθει.. τα αλλα συμπτωματα δεν ξερω... διαβασε το προφιλ του...θελει πολυ χαμηλη ροη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #3 Share 7 Ιουνίου 2010 δες εδω το προφιλ και επανερχομαι με ιδιοκατασκευη για το φιλτρο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36770 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Ιουνίου 2010 #4 Share 7 Ιουνίου 2010 Καλώς ήρθες φίλε μου Θα σε συμβούλευα να ανοίξεις θέμα εδώ... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=22 που αφορά το συγκεκριμένο ψάρι σου. Χρειάζεσαι διάβασμα για αρχή και να μη πανικοβάλλεσαι! Αυτό που μπορώ να σου πω σε πρώτη φάση είναι πως στην φωτογραφία βλέπω μεγάλη ροή του φίλτρου, κάτι που δεν εκτιμάνε ιδιαίτερα οι μονομάχοι. Φρόντισε στο λινκ που σου έδωσα να ενημερώσεις για υγρά που χρησιμοποιείς, όπως πχ βακτήρια ή αντιχλώριο ή οτιδήποτε άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #5 Share 7 Ιουνίου 2010 Η αντλια ειναι πολυ δυνατη για μονομαχοενυδρειο, Θελεις 2-3 φορες τα λιτρα του ενυδρειου να γυριζουν την ωρα και με spaybar ει δυνατον για να σπαει η ροη σε πολλα σημεια. το παραπανω το εχει προτεινει παλιοτερα ο delta66 σε προηγουμενο χρονο... βαλε κατι πχ σωληνακι ή σπρει μπαρ να σπαει τη ροη και βαλε την να ριχνει στο τζαμι...για να μειωνεται ικανοποιητικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #6 Share 7 Ιουνίου 2010 και τωρα που το βλεπω θες και θερμοστατη να παρεις και να παιζεις σε θερμοκρασιες25-27...δες και στο προφιλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 7 Ιουνίου 2010 #7 Share 7 Ιουνίου 2010 Η αντλια ειναι πολυ δυνατη για μονομαχοενυδρειο, Θελεις 2-3 φορες τα λιτρα του ενυδρειου να γυριζουν την ωρα και με spaybar ει δυνατον για να σπαει η ροη σε πολλα σημεια. το παραπανω το εχει προτεινει παλιοτερα ο delta66 σε προηγουμενο χρονο... βαλε κατι πχ σωληνακι ή σπρει μπαρ να σπαει τη ροη και βαλε την να ριχνει στο τζαμι...για να μειωνεται ικανοποιητικα Ο φίλος μας είναι προφανώς αρχάριος, οπότε πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει διάφορα πράγματα. Μη εστιάζεσαι μόνο στο θέμα της ροής. Γι'αυτό άλλωστε τον παρέπεμψα στην ειδική κατηγορία όπου μπορεί να μάθει όλα όσα τον ενδιαφέρουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #8 Share 7 Ιουνίου 2010 και μην ταιζεις αχριαστα γιατι ανεβαζεις αμμωνιες. νομιζω δε οτι ειναι αστρωτο το φιλτρο σου, οποτε πρεπει να διαβασεις και για το στρωσιμο...οπως σου τα λεει πιο πανω ο stormtrooper! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #9 Share 7 Ιουνίου 2010 Ο φίλος μας είναι προφανώς αρχάριος, οπότε πρέπει να αρχίσει να μαθαίνει διάφορα πράγματα. Μη εστιάζεσαι μόνο στο θέμα της ροής. Γι'αυτό άλλωστε τον παρέπεμψα στην ειδική κατηγορία όπου μπορεί να μάθει όλα όσα τον ενδιαφέρουν εχεις απολυτο δικιο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vospieros 7 Ιουνίου 2010 Author #10 Share 7 Ιουνίου 2010 ευχαριστω παιδια ναι ξεχασα να γραψω για αντιχλωριο ναι χρησιμοποιω απο την πρωτη μερα και ενα bio filter μου εδωσε η πετ σοπου(γυναικα)οσογια spaybar ναι θα δω τι θα κανω μπορω να φτιαξω καπως προχειρα τωρα για να δωσω λυση?οσο για τα αλλα προβληματα ασιτιας και ξεθωριασμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vospieros 7 Ιουνίου 2010 Author #11 Share 7 Ιουνίου 2010 ξεθωριασμα εννοω το χρωμα εχει φυγει απο το ενα πτερυγιο και τις μικρες τρυπες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #12 Share 7 Ιουνίου 2010 (edited) ευχαριστω παιδια ναι ξεχασα να γραψω για αντιχλωριο ναι χρησιμοποιω απο την πρωτη μερα και ενα bio filter μου εδωσε η πετ σοπου(γυναικα)οσογια spaybar ναι θα δω τι θα κανω μπορω να φτιαξω καπως προχειρα τωρα για να δωσω λυση?οσο για τα αλλα προβληματα ασιτιας και ξεθωριασμα? τωρα κοιτα αν δεν εχεις κανει στρωσιμο το φιλτρο σου ειναι σχεδον μη-χρησιμο στη βιλογια του ενυδρειου... αρα... με τετοια ροη που βλεπω στη φωτο και τρομαξα και γω απο το παλιριακο κυμα θα σου ελεγα μεχρι αυριο που θα κανεις πατεντα για μειωση της ροης αν ειναι βγαλτω απο την πριζα.. με καθε επιφυλαξη... και παρε και ετοιμα βακτηρια για την αμμωνια. Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2010 - pozeras13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 7 Ιουνίου 2010 #13 Share 7 Ιουνίου 2010 (edited) το φιλτρο σου ειναι αυτο: http://www.heto.com.cn/en/Products/Aquariu...0/0312/313.html αυριο πηγαινε και ρωτα για σπρει μπαρ ή παρε ενα σωληνακι που να εχει διαμετρο λιγο πιο μικρη απο τη διαμετρο της εξαγωγης του φιλτρου για να μπορει να μπει και να αγκυστρωσει που λεμε... ανοιξε μετα ιδιες τρυπες 4-5 πανω στο σωληνακι και γυρνα τις προς το τζαμι...αυτα για τη ροη τωρα εχεις πολλα ακομα να κανεις...ανοιξε θεμα εκει που σου ειπαν πριν και θα σε βοηθησουν πολυ... εγω ειμαι λιγο καιρο εδω. καλη συνεχεια σε σενα και τον ψαρη σου!!! Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2010 - pozeras13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος