gante 7 Ιουνίου 2010 #1 Share 7 Ιουνίου 2010 Καλημερα σε ολους εχω μια απορια στο θεμα φωτοπεριοδου για τους ζεστους μηνες του καλοκαιριου λογο οτι εχω φωτιστικο με 150w mh και δυο τ5 blue marine και η mh ανεβαζει γρηγορα την θερμοκρασια του ενυδρειου και το ψυκτικο δουλευει περισσοτερη ωρα με αποτελεσμα μεγαλητερη καταναλωση ρευματος. Εχω βαλει ενα ανεμιστηρακι να φυσαει την mh ωστε να διωχνει την θερμοκρασια της αλλα απο τον αλλο μηνα δεν θα αρκει. Τωρα το ενυδρειο κραταει 27,4 κελσιου και εχω το ψυκτικο κλειστο εαν τις μεσημεριανες ωρες ρυθμισω να σβηνει η mh για 4 ωρες θα εχω καποιο προβλημα με τα κοραλια μου? ειναι ολα μ****α ευκολα και αν για δυο μηνες δεν δουλεψω την mh και εχω μονο τις δυο μπλε θα εχω θεμα? Το ενυδρειο τρεχει 5 μηνες χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Ιουνίου 2010 #2 Share 7 Ιουνίου 2010 Θα βοηθουσε αν μας ελεγες ποσα watt ειναι οι Τ5 σου και τι φωτοπεριοδο εχεις τωρα. Δεν μπορω να καταλαβω αυτη τη στιγμη αν πχ αναβεις τις MH 6-7 ωρες και θελεις να τις εχεις 4 ωρες λιγοτερες ή αν αναβουν συνολο 4 ωρες και θελεις να μην αναβουν καθολου.Σε αυτην την περιπτωση ποσα watt φωτισμου απο τις Τ5 θα εχεις? Πες μας επισης και τι μ****α κοραλια εχεις μεσα. Υ.Γ.Αν στρεψεις τον ανεμηστηρα στην επιφανεια του νερου θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα αλλα περισσοτερη εξατμιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 7 Ιουνίου 2010 Author #3 Share 7 Ιουνίου 2010 Καλησπερα ΑΚΗ καταρχας σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Το φωτιστικο εχει 1 MH 150 w και 2 Τ5 χ 24w η φωτοπεριοδος ειναι 8 ωρες με χρονοδιακοπτη και αν σβησω την MH θα εχω 48w μπλε φωτισμο μονο. Το ενυδρειο ειναι 130 λιτρα και ανεβαζω μερικες φωτο. με τα κοραλια γιατι δεν θυμαμαι ολες τις ονομασιες και αν ξερεις καποια απο αυτα θα σε παρακαλουσα να μου τα πεις ευχαριστω. Η θεση του ανεμηστηρα. Φωτο με τα κοραλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 7 Ιουνίου 2010 #4 Share 7 Ιουνίου 2010 (edited) καλησπέρα φιλε μου,καταρχήν ο φωτισμός σου είναι υπεραρκετός και ίσως ΟΧΙ ο ιδανικότερος για τα κοραλια που φιλοξενείς ...όσο για την φωτοπεριοδο τι να πω 5 ώρες μαζί με την μεταλου πιστεύω για αυτά που έχεις είναι αρκετός, ξεχασε το μονο 2 ακτινικες....ειπαμε , όσο για την θερμοκρασία βάλε ψυκτικό δεν είναι και τόσο μεγάλη η κατανάλωση με τα ανεμηστηρια πρέπει να εχεις τρελή εξάτμιση....οσο για της ονομασιες αλλα και διαφορες πληροφοριες http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=5 Έγινε επεξεργασία 7 Ιουνίου 2010 - kostas disc Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 7 Ιουνίου 2010 #5 Share 7 Ιουνίου 2010 Για εμενα καλυτερα να δουλευεις το ψυκτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 14 Σεπτεμβρίου 2010 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 καλο το ψυκτικο και βγαζει τα λεφτα του με την παροδο του χρονου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος