Jump to content

καταληλη λαμπα 15watt

Recommended Posts

καλησπερα. εχω ενα ενυδρειο 75λιτρα αλλα καθαρα καμια 65αρια θα ειναι. εχω αμμο κατω ασπρη οχι και τελειως λεπτη... εχω μεσα κερατοφυλλο, egeria densa, valisnera america και 2 αλλα φυτα οχι δυσκολα και αυτα.

15βατ λαμπα εχει στο καπακι. σε αυτα τα βαττ ποιο ειδος λαμπας να παρω να βοηθησει τα φυτα. τα γκαπι που εχω μεσα δεν θα εχουν προβλημα με το φως...

ευχαριστω :D

Μία μόνο λάμπα 15 watt έχει ?

Αν είναι έτσι να βάλεις κάτι μεταξύ 5500 και 6500 kelvin.

Αν κατέβεις πιο κάτω προς το κόκκινο δεν θα έχεις φυσιολογικά χρώματα. Αν έχεις και δεύτερη λάμπα τότε θα πας κλασικά σε μία ροζ και μία λευκή.

Μία μόνο λάμπα 15 watt έχει ?

Αν είναι έτσι να βάλεις κάτι μεταξύ 5500 και 6500 kelvin.

Αν κατέβεις πιο κάτω προς το κόκκινο δεν θα έχεις φυσιολογικά χρώματα. Αν έχεις και δεύτερη λάμπα τότε θα πας κλασικά σε μία ροζ και μία λευκή.

μονο μια δυστυχως και ψαχτηκα να βαλω δευτερη με div αλλα οπως μου ειπαν και τα παιδια αποφασησα να δω πως θα πανε. δηλαδη οσα περισσοτερα kelvin τοσο καλυτερα?

ευχαριστω φιλε μου

Έγινε επεξεργασία - pozeras13

βλακεια ρωτησα. εννοω οσο κατεβαινουν τα kevin γινεται πιο κοκκινο και ειναι καλυτερο για τα φυτα? και αν ναι ποια ειναι τα οριακα kelvin για να εχω και φυσικουτσικο χρωμα και το βελτιστο για τα φυτα. με την παρουσα μια και δυστυχως μοναδικη λαμπα....

ευχαριστω και παλι

Έγινε επεξεργασία - pozeras13

Εδώ θα βρεις όλα όσα αφορούν Φως και Φυτά

Καλό διάβασμα και καλό ξενύχτι :D

α μπραβο ρε φιλε. σε ευχαριστω θοδωρη(αν δεν κανω λαθος το ονομα) :D

Μην ευχαριστείς εμένα, αλλά τον Χρήστο που έκανε την καταπληκτική δουλειά !!!

παιδια τελειο το αρθρο αλλα παει και αναλογα τα φυτα. καταρχας ποια η διαφορα τ5 και τ8 και τελικα στα ποσα κελβιν ειναι αυτα τα 665 νανομετρα να παω να τη ζητησω? ευχαριστω! :D

http://images.digitalmedianet.com/2004/Wee...i0/story/02.jpg

να βρηκα και αυτο που μολις μου απεδειξε οταν ειχα παρει μια λαμπα για φωτιστικο γραφειου για το μικρο μου ενυδρειο και ηθελα 4500-6000 κελβιν η πωλητρια μου εδωσε μια day light και μου λεει ειναι 5000 καλβιν. οπωε βλεπω ειναι γυρω στα 8000 και μετα αναρωτιωμουν γτ δεν στεριωσε φυτο...

Wavelength (nanometers) = 3,000,000 / Col temp (Kelvin).

το βρηκα και δουλευει νομιζω. αρα τα 665 nm ειναι στα 45000 κελβιν περιπου.

αυτη τη λαμπα να βαλω????

δεν το βαζω κατω και συνεχιζω να μιλαω μονος μου, τελικα στα 4500κελβιν θα ειναι πολυ κοκκινη, ας την παρω στα 5000-5500 να μην το κανω καρναβαλι τελειως....

τη δευτερα θα την παρω οποτε αν ειναι να κανω πατατα προλαβενετε να μου το πειτε...

δεν το βαζω κατω και συνεχιζω να μιλαω μονος μου, τελικα στα 4500κελβιν θα ειναι πολυ κοκκινη, ας την παρω στα 5000-5500 να μην το κανω καρναβαλι τελειως....

τη δευτερα θα την παρω οποτε αν ειναι να κανω πατατα προλαβενετε να μου το πειτε...

:D:D:)

πλακα εχεις!!! μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω στα σιγουρα αλλα νομιζω με 4500 εισαι οκ!

:D:D:)

πλακα εχεις!!! μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω στα σιγουρα αλλα νομιζω με 4500 εισαι οκ!

<_< ευχαριστω φιλε...κοιτα σε καμια ωρα αν συνεχησω ετσι να μιλαω μονος μου ή που θα το βρω ή θα παρετε κανα τηλ στο 166 να με μαζεψει...μαλλον το 2ο βλεπω βεβαια... :D

up

γινεται να μεταφερθει στην κατηγορια φωτισμος??? χρηστοοοοοοο βοηθειαααα :D:D:)

Αν έχεις μόνο μια λάμπα πολλή σωστά σου απάντησε ο Ανδρέας.

Μια λάμπα μεταξύ 5500 και 6500 kelvin στην περίπτωση σου είναι ότι πρέπει.

Πάρε όμως ενυδρειακή για να είσαι σίγουρος, γιατί και η μη ενυδρειακες μπορούν να έχουν αυτά τα kelvin αλλά όχι στα Peak που χρειαζόμαστε για τα φυτά. Για καλλίτερη απόδοση τοποθέτησε και έναν ανακλαστήρα και πιστεύω για τα εύκολα φυτά σου δεν θα έχεις πρόβλημα αν προσέξεις γενικά την λίπανση .

Αν έχεις μόνο μια λάμπα πολλή σωστά σου απάντησε ο Ανδρέας.

Μια λάμπα μεταξύ 5500 και 6500 kelvin στην περίπτωση σου είναι ότι πρέπει.

Πάρε όμως ενυδρειακή για να είσαι σίγουρος, γιατί και η μη ενυδρειακες μπορούν να έχουν αυτά τα kelvin αλλά όχι στα Peak που χρειαζόμαστε για τα φυτά. Για καλλίτερη απόδοση τοποθέτησε και έναν ανακλαστήρα και πιστεύω για τα εύκολα φυτά σου δεν θα έχεις πρόβλημα αν προσέξεις γενικά την λίπανση .

ωραια σε ευχαριστω. εχω ανακλαστηρα, θα τον καθαρισω και λιγο καλυτερα, λιπανση μονο το sera florena βαζω. ευχαριστω :D

να παρω τ5, τ8, φθορισμου??? τι λετε? και ποσο κοστιζει περιπου?

up

να παρω τ5, τ8, φθορισμου??? τι λετε? και ποσο κοστιζει περιπου?

Ιδια σε χαρακτηριστικα (παχος μηκος βατ) με αυτη που εχεις.

Αφου θα μπει στη θεση της παλιας, δεν εχεις επιλογη να αλλαξεις απο Τ5 σε Τ8 (ή το αντιθετο) ουτε σε μηκος, εξ'ου αναλογα το μηκος και τα βατ.

Υπαρχουν συγκεκριμενες υποδοχες (στεγανα ντουι) που παιρνουν συγκεκριμενο παχος λαμπας (πχ Τ8 ή Τ5) και συνηθως ειναι μονιμα τοποθετημενα, οποτε δεν μπορεις να αλλαξεις ουτε μηκος. Αλλωστε και να μην ηταν τοποθετημενα μονιμα τα ντουι, θα ειχες τον περιορισμο απο το τροφοδοτικο (μπαλαστ) για τα μαξιμουμ βατ λαμπας που μπορει να τροφοδοτηθουν

Έγινε επεξεργασία - delta66

Ιδια σε χαρακτηριστικα (παχος μηκος βατ) με αυτη που εχεις.

Αφου θα μπει στη θεση της παλιας, δεν εχεις επιλογη να αλλαξεις απο Τ5 σε Τ8 (ή το αντιθετο) ουτε σε μηκος, εξ'ου αναλογα το μηκος και τα βατ.

Υπαρχουν συγκεκριμενες υποδοχες (στεγανα ντουι) που παιρνουν συγκεκριμενο παχος λαμπας (πχ Τ8 ή Τ5) και συνηθως ειναι μονιμα τοποθετημενα, οποτε δεν μπορεις να αλλαξεις ουτε μηκος. Αλλωστε και να μην ηταν τοποθετημενα μονιμα τα ντουι, θα ειχες τον περιορισμο απο το τροφοδοτικο (μπαλαστ) για τα μαξιμουμ βατ λαμπας που μπορει να τροφοδοτηθουν

:D

• 3 weeks later...

πηρα τελικα μια 15αρα 6000 κελβιν της dennerle λεει πανω: amazon day. θα την βαλω σε λιγο καιρο και βλεπουμε :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...