fitos100 5 Ιουνίου 2010 #1 Share 5 Ιουνίου 2010 Στο ενυδρείο μου έχω τις ακόλουθες μετρήσεις.. (tropic marin test) ΚΗ=7 ΡΗ=8.2 ΝΗ4=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3=2 Salinity=1.026 Όπως προανέφερα, τα τεστ τα κάνω με tropic marin. Στο τεστ του ΝΟ2 όταν κάνω σύγκριση του δοκιμαστικού σωλήνα με τον πίνακα χρωμάτων Παρατηρώ ότι έχει ένα πολύ ανοιχτό ροζ χρώμα, τόσο ανοιχτό που αν σηκώσεις το σωλήνα δε βλέπεις καθόλου χρώμα. Όταν το βάλεις πάνω στο πίνακα είναι ελάχιστα πάνω από το μηδέν. Να ανησυχήσω????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 5 Ιουνίου 2010 #2 Share 5 Ιουνίου 2010 Στο ενυδρείο μου έχω τις ακόλουθες μετρήσεις.. (tropic marin test) ΚΗ=7 ΡΗ=8.2 ΝΗ4=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3=2 Salinity=1.026 Όπως προανέφερα, τα τεστ τα κάνω με tropic marin. Στο τεστ του ΝΟ2 όταν κάνω σύγκριση του δοκιμαστικού σωλήνα με τον πίνακα χρωμάτων Παρατηρώ ότι έχει ένα πολύ ανοιχτό ροζ χρώμα, τόσο ανοιχτό που αν σηκώσεις το σωλήνα δε βλέπεις καθόλου χρώμα. Όταν το βάλεις πάνω στο πίνακα είναι ελάχιστα πάνω από το μηδέν. Να ανησυχήσω????? Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 5 Ιουνίου 2010 Author #3 Share 5 Ιουνίου 2010 (edited) Το ενυδρείο μου τρέχει από 1/11/2008. Δεν είναι θέμα αυτό. Βασικά μου είχε ψοφήσει ένα clown, αλλά έχει περάσει πάνω από ένας μήνας (δεν το έβγαλα γιατί έπρεπε να μετακινείσω όλουςς τους βράχους). Εκεί είχα εντοπίσει για πρώτη φορά αυτό το αμυδρό χρώμα και υπέθεσα ότι αυτός είναι ο λόγος. Έχω κάνει και αλλαγή νερού από τότε. Αν ο λόγος είναι ο θάνατος του ψαριού δεν έπρεπε να εντοπίζω και αμμωνία???? Έγινε επεξεργασία 5 Ιουνίου 2010 - fitos100 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 5 Ιουνίου 2010 #4 Share 5 Ιουνίου 2010 KH 7;....αφαίρεσε και κανά δυό βαθμούς που συνήθως έχει αποκληση το test της tropic και τότε θα καταλάβεις πόσο χαμηλά είσαι. Πάρα πολύ χαμηλό ιδιαίτερα εαν έχεις και κοράλια στο ενυδρείο σου.Προσπάθησε να το ανεβάσεις σταδιακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 5 Ιουνίου 2010 #5 Share 5 Ιουνίου 2010 Το ενυδρείο μου τρέχει από 1/11/2008. Δεν είναι θέμα αυτό. Βασικά μου είχε ψοφήσει ένα clown, αλλά έχει περάσει πάνω από ένας μήνας (δεν το έβγαλα γιατί έπρεπε να μετακινείσω όλουςς τους βράχους). Εκεί είχα εντοπίσει για πρώτη φορά αυτό το αμυδρό χρώμα και υπέθεσα ότι αυτός είναι ο λόγος. Έχω κάνει και αλλαγή νερού από τότε. Αν ο λόγος είναι ο θάνατος του ψαριού δεν έπρεπε να εντοπίζω και αμμωνία???? το χειρότερο δεν είναι οτι ψόφησε ο κλοουν άλλα οτι μετακίνησες τα βράχια για να των βρεις. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας , κανε άλλη μια αλλαγή αν θες θα βοηθήσει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 5 Ιουνίου 2010 Author #6 Share 5 Ιουνίου 2010 Εγώ είπα ακριβώς το αντίθετο. Τους βράχους δε τους μετακίνησα καθόλου γιατί ξέρω ότι θα είχα μεγαλύτερο πρόβλημα. Το clown το άφησα να κάνει αποσύνθεση μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Ιουνίου 2010 #7 Share 6 Ιουνίου 2010 μη σε απασχολεί η εμφάνισή λίγων νιτρωδών στο νερό τα ψάρια του θαλασσινού νερού , δεν είναι τόσο ευαίσθητα σε ενδεχομένη αύξηση όσο αυτά του γλυκού νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος