delta66 1 Σεπτεμβρίου 2010 #176 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Ταισμα μια φορα την εβδομαδα δεν αρκει. Αλλα ακομα κι αν ετρεχε χωρις τροφη κατι θα υπαρχει απο βιολογια. Οπως και να εχει θα επανερθει πιο γρηγορα σε κανονικο ρυθμο. Προσεξε μονο στην αρχη, σταδιακα τα ψαρια και λιγα λιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #177 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Ταισμα μια φορα την εβδομαδα δεν αρκει. Αλλα ακομα κι αν ετρεχε χωρις τροφη κατι θα υπαρχει απο βιολογια. Οπως και να εχει θα επανερθει πιο γρηγορα σε κανονικο ρυθμο. Προσεξε μονο στην αρχη, σταδιακα τα ψαρια και λιγα λιγα. το φαντάστηκα και εγώ ότι θα έχει μείνει κάποια βιολογία γιατί λέω τα νεκρά βακτήρια θα αποτελούν τροφή για τα άλλα...άσε που δεν έχει διαλυθεί ακόμα η τροφή που είχα βάλει από την τελ. φορά που ήταν πριν από αρκετό καιρό βέβαια αυτό δεν είναι και πολύ καλό.Επίσης έβαλα γα να ενισχύσω την υπάρχουσα βιολογία και 2 και μισό καπάκια βακτήρια της sera.Έλεγα να ξεκινήσω με 2-3 cardinal ή με κανένα guppy μέχρι να αναπτυχθεί η βιολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #178 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 2. Θα λειτουργει λιγοτερη ωρα καιγοντας περισσοτερα βατ ομως σε αυτην την ωρα και θα ερχεται μια η αλλη. Η ενεργεια που χρειαζεται για να ζεσταθει ενα ενυδρειο ειναι παντα η ιδια, ειτε γινεται γρηγορα ειτε αργα. σωστός όπως πάντα ο Σπύρος δεν είχα σκεφτεί ότι οι μεγαλύτεροι θερμοστάτες θα καίνε περισσότερα βατ !!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #179 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) πήρα τροφή σήμερα μαζί με 3 cardianal.η τροφή είναι τηε sera gvg-mix το λένε είναι οκ?έχω και bloodworms και λάρβες κουνουπιών για ποικιλία όταν θα έχω και λεφτά θα πάρω και κατεψυγμένη τροφή artemia και ζωντανή artemia όπως είπε και ο Σπύρος Έγινε επεξεργασία 1 Σεπτεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Σεπτεμβρίου 2010 #180 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 η τροφή είναι τηε sera gvg-mix το λένε είναι οκ? Ναι ΟΚ ειναι. Απλα εμενα ουτε να την κλ... κοιταξουν απο οταν τα ειχα πρωτοπαρει τα ψαρια στην αρχη, πριν καλομαθουν ακομα. Τωρα? ... Θα μας πεις εσυ αν την τρωνε τα πιο "νορμαλ" ψαρια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #181 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Επίσης μου είπαν από το μαγαζί ότι θα φέρουν apistogramma cacatoides το οποίο το λένε double red άμα θυμάμαι καλά γιατί και το πάνω και το κάτω πτερύγιο είναι κόκκινα δεν πιστεύω να είναι κανένα υβρίδιο ή καμιά περίεργη διασταύρωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Σεπτεμβρίου 2010 #182 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα ειναι ολα τα ανγνωρισμενα ειδη apisto. http://www.itis.gov/servlet/SingleRpt/Sing...ch_value=169862 Τα cockatoo αναφερεται ως ενα ειδος. Προφανως οι παραλλαγες που εμφανιζονται ειναι απο επιλεκτικες αναπαραγωγες σε ενυδρεια απο εκτροφεις. Κατι σαν τις ρατσες των σκυλων. Οι επιλεκτικες αναπαραγωγες δεν ειναι κατακριτεες απο ολους. Αλλοι βεβαια προτιμουν την καθαροτητα των ειδων και υποστηριζουν (επιστημονικα) οτι επηρρεαζει και το χαρακτηρα τους. Θεωρουν πιο "ηρεμα" και φυσικολογικης συμπεριφορας τα ζωα που ανακατευεται το αιμα τους. Η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν ειναι αναγκη να ειμαστε τοσο αυστηροι, οταν δεν ειναι τραβηγμενα τα πραγματα και απο τους ιδιους τους εκτροφεις με υπερφυσικες αναπαραγωγες και χαρακτηριστικα. Με τον υβριδισμο ειμαι αντιθετος. Εδω και οι αποψεις των σεβαστων μελων του ΑΖ Heiko Bleher http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38638 και Ron Shimek http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38637 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #183 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 με τις επιλεκτικές διασταυρώσεις ούτε εγώ έχω πρόβλημα γιατί δεν δημιουργεί ανωμαλίες στο ψάρι άσε που τέτοιες διασταυρώσεις μπορεί να έχουμε στη φύση εξάλλου το σύνολο αυτόν που τρόμε σε ντομάτες και σιτηρά προ μεταλλαγμένων(θεωρητικά είναι απαγορευμένα στην Ε.Ε. αλλά εγώ δεν τους εμπιστεύομαι)προέρχονται από επιλεκτικές διασταυρώσεις... τα υβρίδια είναι άλλο θέμα που δεν είναι του παρόντος.Απλά ηρέμησα που δεν είναι υβρίδιο. Έχω βάλει 3 cardinal μέσα από την Πέμπτη αλλά δεν βλέπω καμία διαφορά στην τιμή μέχρι τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 4 Σεπτεμβρίου 2010 Author #184 Share 4 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) πήρα τροφή σήμερα μαζί με 3 cardianal.η τροφή είναι τηε sera gvg-mix το λένε είναι οκ? δεν μπορώ να πω ότι την τρώνε και με ευχαρίστηση..... Έγινε επεξεργασία 4 Σεπτεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #185 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 έκανα τεστ kh και gh στο νερό του σπιτιού μου kh=9dkh gh=13dgh θα κάνω και στην όσμωση να δω τα αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #186 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) θα κάνω και στην όσμωση να δω τα αποτελέσματα 2dkh 4dgh αυτά είναι καλά αποτελέσματα? εάν ναι σε τι αναλογία να κάνω πρόσμιξη βρύσης-νερό από α/ο? επίσης λέω να βάλω νερό από α/ο και στο 30λ ενυδρείο με τον μονομάχο εκεί τη αναλογία να βάλω? Έγινε επεξεργασία 5 Σεπτεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 5 Σεπτεμβρίου 2010 Author #187 Share 5 Σεπτεμβρίου 2010 έκανα και μετρήσεις πριν από λίγα λεπτά nh3=0 no2=0 no3 λήγω πιο πάνω από το 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 6 Σεπτεμβρίου 2010 Author #188 Share 6 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) 2dkh 4dgh αυτά είναι καλά αποτελέσματα? εάν ναι σε τι αναλογία να κάνω πρόσμιξη βρύσης-νερό από α/ο? επίσης λέω να βάλω νερό από α/ο και στο 30λ ενυδρείο με τον μονομάχο εκεί τη αναλογία να βάλω? έκανα ξανά μετρήσεις σήμερα και έκανα λάθος γιατί κάνω με υγρά τεστ τις μετρήσεις πρέπει να είναι 1dkh 2-3dgh Έγινε επεξεργασία 6 Σεπτεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 7 Σεπτεμβρίου 2010 Author #189 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 κάνω τώρα μια αλλαγή νερού 50% και το νερό που θα βάλω θα το αντικαταστήσω εξολοκλήρου με νερό από α/ο μιας και είχα εξολοκλήρου νερό από την βρύση μου αφού και όταν το έστησα δεν είχα α/ο.Το ph πώς το να το κατεβάσω τώρα?Όσο για τα ψάρια δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και το νερό που θα βάλω θα το βάλω μέσα με ένα μικρό λαστιχάκι έτσι ώστε να πέφτει με αργό ρυθμό μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 11 Σεπτεμβρίου 2010 Author #190 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 σε εάν θέμα διάβασα για ένα σκεύασμα black water και λέω να το αγοράσω για να δώσω λίγο χρώμα στο ενυδρείο μιας και θέλω να το κάνω βιοτοπικό.Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 12 Σεπτεμβρίου 2010 Author #191 Share 12 Σεπτεμβρίου 2010 το fluval 205 που έχω έχει 3 κάδους.2 με substract pro και άλλος κενό για να μην πάει χαμένος ένας κάδος τι θα μπορούσα να βάλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 12 Σεπτεμβρίου 2010 Author #192 Share 12 Σεπτεμβρίου 2010 πριν από λίγες μέρες έκοψα φύλα καρυδιάς τα έπλυνα και τα αποξήρανα για αν τα βάλω μέσα στο ενυδρείο για να κάνω κρυψώνες για τα απιστόγραμμα που θα μπουν σε λίγες μέρες μέσα θα αργήσουν να βουλιάξουν ή πρέπει να κάνω κάποια διεργασία για να βουλιάξουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 19 Σεπτεμβρίου 2010 Author #193 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) έκανα σήμερα μετρήσεις ph γύρο στο 7 gh 5 kh 3 NH3 0 NO2 0 NO3 μεταξύ 0-10 κάνω αλλαγές σιγά σιγά για να αλλάξω τις τιμές και να τις κατεβάσω ph gh kh ορίστε και μια φωτογραφία από το ενυδρείο τώρα που έφτιαξα το aquascape με τη βοήθεια ενός φίλου μου από το forum βέβαια δεν έχω προλάβει να βάλω ανακλαστήρα ακόμα και θα πάω αυτή την βδομάδα να πάρω καθώς και έναν 50w θερμοστάτη επίσης έχουν μπει μέσα 10 cardinal Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 19 Σεπτεμβρίου 2010 #194 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 το fluval 205 που έχω έχει 3 κάδους.2 με substract pro και άλλος κενό για να μην πάει χαμένος ένας κάδος τι θα μπορούσα να βάλω? Μπορείς να βάλεις και εκεί substratpro ή siporax για επιπλέον βιολογία, μπορείς να βάλεις μηχανικό (πχ λίγο από το ehfimech αν και το 205 έχει και τα 4 σφουγγάρια) ή μπορείς να βάλεις λίγη τύρφη για λίγο χρώμα και τα υπόλοιπα συστατικά της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 19 Σεπτεμβρίου 2010 #195 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 πριν από λίγες μέρες έκοψα φύλα καρυδιάς τα έπλυνα και τα αποξήρανα για αν τα βάλω μέσα στο ενυδρείο για να κάνω κρυψώνες για τα απιστόγραμμα που θα μπουν σε λίγες μέρες μέσα θα αργήσουν να βουλιάξουν ή πρέπει να κάνω κάποια διεργασία για να βουλιάξουν? Λογικά με τον καιρό θα βυθιστούν μόνα τους, όπως και τα ξύλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 19 Σεπτεμβρίου 2010 #196 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 έκανα σήμερα μετρήσεις ph γύρο στο 7 gh 5 kh 3 NH3 0 NO2 0 NO3 μεταξύ 0-10 κάνω αλλαγές σιγά σιγά για να αλλάξω τις τιμές και να τις κατεβάσω ph gh kh ορίστε και μια φωτογραφία από το ενυδρείο τώρα που έφτιαξα το aquascape με τη βοήθεια ενός φίλου μου από το forum βέβαια δεν έχω προλάβει να βάλω ανακλαστήρα ακόμα και θα πάω αυτή την βδομάδα να πάρω καθώς και έναν 50w θερμοστάτη επίσης έχουν μπει μέσα 10 cardinal Πολύ όμορφο το ενυδρείο και οι ριζούλες ταιριάζουν μια χαρά μόνο μην βάζεις φλας γιατί κάνει αντανάκλαση και δεν φαίνεται πολύ καλά η φωτό. Τώρα που δεν έχεις βάλει ακόμα θερμοστάτη τι θερμοκρασία έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 19 Σεπτεμβρίου 2010 Author #197 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 27 βαθμούς Κελσίου Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 19 Σεπτεμβρίου 2010 Author #198 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 ορίστε και κάποιες φωτογραφίες χωρίς φλας πάντως τα ξύλα σου φοβερά alpha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alpha 19 Σεπτεμβρίου 2010 #199 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ όμορφο και χωρίς φλας ακόμα καλύτερο Χαίρομαι που σου αρέσουν τα ξυλάκια Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 19 Σεπτεμβρίου 2010 Author #200 Share 19 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) άμα μεγαλώσουν οι πίστιες και βάλω και άλλα φυτά πιο χαμηλά κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να βάλω και άλλη λάμπα.δεν ξέρω άμα πρέπει να βάλω και άλλη λάμπα ακόμα και για να διατηρήσω την pistia σε αυτό το μέγεθος Έγινε επεξεργασία 19 Σεπτεμβρίου 2010 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος