Jump to content

βραχο η αραγωνιτη???

tkap

Recommended Posts

εχω απορια στο στησημο ενος reef τη βαζουμε πρωτα το βραχο η τον αραγωνιτη??

1008[/snapback]

Δέν ξέρω τί θα πούν οι ποιό έμπειροι στο θαλασσινό καθώτι εγώ αρχάριος, αλλά προσωπικά έβαλα πρώτα τον αραγωνίτη. :)

1008[/snapback]

Αναλογως πως θα φτιαξεις το reef, βαζεις και τα απαραιτητα. Π.χ.

- Εαν βαλεις βαση για το βραχο, με σκοπο να μην χωθει μεσα στην αμμο (γιατι εκει ο βραχος νεκρωνετε) τοτε βαζεις την βαση και ριχνεις την αμμο. Οποτε μετα βαζεις τον βαχο αναλογα με την καλιτεχνικη σου διαθεση.

- Εαν δεν βαλεις βαση. Πρωτα βαζεις τον βραχο και τον σταθεροποιεις εκει που θες. Και απο μετα βαζεις την αμμο. Αυτο στο λεω γιατι ο βραχος σιγα και αργα, εχει την ταση να κατεβαινει μεσα απο την αμμο προς τον πατο του ενυδρειου και δεν θελουμε αυτο να προκαλεσει καμοια ανεπυθυμιτη πτωση βραχου. Αφου δεν θα κατεβαινει ομοιομορφα σε ολο το ενυδρειο, αλλα αλλου ποιο γρηγορα και αλλου ποιο αργα προκαλωντας ολο το συμπλεγμα να κουνιεται κατα καιρους.

- Εαν εχεις μικρο ενυδρειο και δεν εχεις "βαρια" και μεγαλα κοματια, μπορεις να βαλεις πρωτα την αμμο. Το ιδιο ισχυει και στην περιπτωση να μην εχεις πολυ αμμο στο υποστρωμα οποτε μπορεις και παλι να το κανεις ετσι. Αφου θα μπορεσεις ποιο ευκολα να το κανεις να πατησει καλα στον πατο του ενυδρειου.

Κατι σχετικο σε περιπτωση που δεν το εχεις διαβασει ειναι εδώ

Κρινε και αποφασισε οτι σε βολευει καλυτερα, προσωπικα προτιμω πρωτα το βραχο πρωτα :)

το ενυδρειο ειναι γυρω στα 300λ καθαρο νερο 125χ50χ60 και πιστευω τελικα οτι η αγορα νεκρου βραχου για βαση ειναι καλη περιπτωση.στην ελλαδα υπαρχει στα μαγαζια νεκρος βραχος η μονο απ'εξω.

το ενυδρειο ειναι γυρω στα 300λ καθαρο νερο 125χ50χ60 και πιστευω τελικα οτι η αγορα νεκρου βραχου για βαση ειναι καλη περιπτωση.στην ελλαδα υπαρχει στα μαγαζια νεκρος βραχος η μονο απ'εξω.

1021[/snapback]

Ελλαδα δυστηχως δεν θα μπορεσεις να βρεις, αλλα απο το διαδυχτιακο καταστημα http://www.aquaristic.net/ θα βρεις νεκρο βραχο που θα μπορεσεις να βαλεις σαν βαση με 4,18ευρω το κιλο. Σαν βαση ειναι μια χαρα, αλλα οχι σε μεγαλες ποσοτητες και οχι σε ολο το ενυδρειο. Απο πανω πρεπει να μπει καλος βραχος με σκπο να μπολιασει το ολο συστημα που με καλες συνθηκες νερου και σωστο φωτισμο σε 1 περιπου χρονο, ο νεκρος βραχος θα μοιαζει αρκετα (στο ματι τουλαχιστον) με τον ζωντανο. :)

1021[/snapback]

Βράχος υπάρχει και μάλιστα υπέροχος και σε καλή τιμή!Μέσα σε 3 μήνες έχει καραζωντανέψει!!!!

Τα υπόλοιπα θα στα στείλω σε π.μ. προς αποφυγή διαφημίσεων.... :rolleyes:

Μπορούμε να βρούμε πολλά πράγματα στην εγχώρια αγορά άν ψάξουμε.... :)

• 4 years later...

Βράχος υπάρχει και μάλιστα υπέροχος και σε καλή τιμή!Μέσα σε 3 μήνες έχει καραζωντανέψει!!!!

Τα υπόλοιπα θα στα στείλω σε π.μ. προς αποφυγή διαφημίσεων.... :bowdown:

Μπορούμε να βρούμε πολλά πράγματα στην εγχώρια αγορά άν ψάξουμε.... :bowdown:

καλησπέρα είδα για τον βράχο.θα σου ήταν εύκολο να μου :rasp: πείς και εμένα γιατί ενδιαφέρομαι???

καλησπέρα είδα για τον βράχο.θα σου ήταν εύκολο να μου :rasp: πείς και εμένα γιατί ενδιαφέρομαι???

ωωχ ναι? :bowdown::bowdown: βασικά είμαι στην δουλειά και δεν έδωσα βάση στην ημερομηνία.καλά εάν ακόμη ξέρεις πάντως καλό θα ήταν.ευχαριστώω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...