delta66 29 Ιουνίου 2010 #51 Share 29 Ιουνίου 2010 Εχω καποιες αποριες!! 1ον: Ποσο περιπου πρεπει να ειναι η θερμοκρασια στο νερο που θα διαλυσω την ζαχαρη? 2ον: Σε ποσο νερο πρεπει να διαλυσω την μαγια? 3ον: Λετε να μην πετυχαινει επειδη δεν βαζω μαγειρικη σοδα? 4ον: Οταν ενωθουν πρεπει να εχουν την ιδια θερμοκρασια ε? Να σημειωσω οτι οταν σημερα εβαλα την μαγια σε λιγο νερο με την ζαχαρη σαν να εκανε ζυμωση... Το κακο ομως ειναι οτι μου τελειωσε η ζαχαρη! Αλλα θα παω να παρω και θα το ξανακανω οταν μου λυθουν οι αποριες!!! Πεισμωσα τωρα και θα το καταφερω... Τα λεει ολα στο αρθρο και θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 1 Ιουλίου 2010 Author #52 Share 1 Ιουλίου 2010 Τωρα που εχω χρονο και καθομαι ας ξεκινησω να ξανακανω το μειγμα!! Το κανω και ερχομαι να σας πω τι εγινε.....!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 1 Ιουλίου 2010 #53 Share 1 Ιουλίου 2010 Τωρα που εχω χρονο και καθομαι ας ξεκινησω να ξανακανω το μειγμα!! Το κανω και ερχομαι να σας πω τι εγινε.....!!! πρόσεξε την θερμοκρασία του μείγματος... ένα ψηφιακό θερμόμετρο θα σε βοηθούσε αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 1 Ιουλίου 2010 Author #54 Share 1 Ιουλίου 2010 πρόσεξε την θερμοκρασία του μείγματος... ένα ψηφιακό θερμόμετρο θα σε βοηθούσε αρκετά. Το εκανα το μειγμα... Μακαρι να μου πετυχει!! Ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης!!!! Σε μιση ωριτσα περιπου θα αρχισουν να βγαινουν ε? Και αν περασει μιση ωρα να κανω αλλο ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 1 Ιουλίου 2010 #55 Share 1 Ιουλίου 2010 Το εκανα το μειγμα... Μακαρι να μου πετυχει!! Ειμαι στα προθυρα νευρικης κρισης!!!! Σε μιση ωριτσα περιπου θα αρχισουν να βγαινουν ε? Και αν περασει μιση ωρα να κανω αλλο ε? Εάν τα έκανες όλα σωστά θα πετύχει. Άστο και παραπάνω από μισή ώρα. Μην απελπιστείς εάν δεν δεις αποτέλεσμα κατευθείαν. Εγώ συνήθως το φτιάχνω βράδυ και το πρωί που ξυπνάω πάντα είναι οκ! Αρκεί να μην ενοχλείς το μπουκάλι με το μείγμα. Άφησέ το να αρχίσουν οι διαδικασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 1 Ιουλίου 2010 Author #56 Share 1 Ιουλίου 2010 Εάν τα έκανες όλα σωστά θα πετύχει. Άστο και παραπάνω από μισή ώρα. Μην απελπιστείς εάν δεν δεις αποτέλεσμα κατευθείαν. Εγώ συνήθως το φτιάχνω βράδυ και το πρωί που ξυπνάω πάντα είναι οκ! Αρκεί να μην ενοχλείς το μπουκάλι με το μείγμα. Άφησέ το να αρχίσουν οι διαδικασίες. Οκ! Θα το αφησω μεχρι αυριο το πρωι και αν δεν πετυχει θα το ξανακανω! Που θα μου παει θα το πετυχω καποια στιγμη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 4 Αυγούστου 2010 Author #57 Share 4 Αυγούστου 2010 Kαι ναι! Μετα απο 1 μηνα και 3 ημερες καταφερα και εφτιαξα το Diy CO2!! Βγαζει ομως μια φουσκα ανα 1 λεπτο! Ειναι φυσιολογικο?? Επισης πρεπει να το εχω ολη μερα ετσι και να μην το πειραξω καθολου?? Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Αυγούστου 2010 #58 Share 4 Αυγούστου 2010 Βγαζει ομως μια φουσκα ανα 1 λεπτο! Ειναι φυσιολογικο?? Επισης πρεπει να το εχω ολη μερα ετσι και να μην το πειραξω καθολου?? Πρεπει να βγάζει σίγουρα πολύ περισσότερο για να κάνει δουλειά Μην το πειράξεις,πρέπει να δουλέυει 24/7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 4 Αυγούστου 2010 Author #59 Share 4 Αυγούστου 2010 Ωραια!! Το επομενο θα παει πιο καλα! Τωρα που εχω βρει το κολπο!! Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 6 Αυγούστου 2010 Author #60 Share 6 Αυγούστου 2010 Σημερα πριν απο λιγο που ξυπνησα! Βλεπω να βγαζει η σκαλα πολλες πολλες φυσαλιδες Μετρησα το λεπτο και ειναι 20!! Ειναι καλυτερο παντως απο την 1 που εβγαζε πριν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 6 Αυγούστου 2010 #61 Share 6 Αυγούστου 2010 (edited) Πρεπει να βγάζει σίγουρα πολύ περισσότερο για να κάνει δουλειά Μην το πειράξεις,πρέπει να δουλέυει 24/7 ειναι δηλ υποχρεωτικο να δουλευει και το βραδυ...???? Έγινε επεξεργασία 6 Αυγούστου 2010 - plaYgirl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Αυγούστου 2010 #62 Share 10 Αυγούστου 2010 Επιδεί δεν μου παίρνει και εμένα μπροστά το μείγμα,όταν το έχουμε μέσα στο μπουκάλι ,το μπουκάλι πρέπει να είναι σκληρό,γιατί εγώ το πατάω και ζουλιέται,το σωληνάκι είναι λίγο μακρύ(κάνει μια μικρή καμπύλη)μήμπος φταίει αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 10 Αυγούστου 2010 #63 Share 10 Αυγούστου 2010 Επιδεί δεν μου παίρνει και εμένα μπροστά το μείγμα,όταν το έχουμε μέσα στο μπουκάλι ,το μπουκάλι πρέπει να είναι σκληρό,γιατί εγώ το πατάω και ζουλιέται,το σωληνάκι είναι λίγο μακρύ(κάνει μια μικρή καμπύλη)μήμπος φταίει αυτό? σκληρό όχι... δεν ανεβάζει τέτοια πίεση... εάν δεν έχεις διαρροή κάτι έκανες λάθος με το μείγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fokion.v 10 Αυγούστου 2010 #64 Share 10 Αυγούστου 2010 Επιδεί δεν μου παίρνει και εμένα μπροστά το μείγμα,όταν το έχουμε μέσα στο μπουκάλι ,το μπουκάλι πρέπει να είναι σκληρό,γιατί εγώ το πατάω και ζουλιέται,το σωληνάκι είναι λίγο μακρύ(κάνει μια μικρή καμπύλη)μήμπος φταίει αυτό? Το σωληνάκι που βάζουμε στο καπάκι θα πρέπει να το κόψουμε υπό γωνία ώστε να κάνει μύτη. Η τρύπα στο καπάκι θα πρέπει να είναι τόση ώστε να δυσκολευόμαστε να περάσουμε το σωληνάκι. Με τη μύτη που κάνει το περνάμε ελαφρώς και μετά το τραβάμε με μια πένσα και έτσι δεν έχουμε διαρροές. Επίσης όταν φτιάχνουμε το μείγμα το νερό θα πρέπει να το νιώθουμε λίγο δροσερό ώστε να είναι περίπου 28 βαθμούς. Αν δεν αισθανόμαστε διαφορά πάει να πεί ότι είναι γύρω στους 37 και χαλάει η μαγιά. Η αναλογία στο μείγμα είναι αυτή που περιγράφεται στο άρθρο. Αν έχουμε διαφορετική ή θα έχουμε πιο πολλές μπουρμπουλίθρες και θα διαρκέσουν λιγότερο ή θα έχουμε λιγότερες και το μείγμα θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά όπως και να έχει κάποιες μπουρμπουλίθρες θα δούμε. Η σκάλα διάχυσης θα πρέπει να τοποθετείται κατακόρυφα. Ένα τεστ για να δούμε ότι όλα είναι καλά είναι να πιέσουμε το μπουκάλι μας να δούμε αν βγαίνει αέρας από τη σκάλα διάχυσης. Προσοχή μόνο να μην πιέσουμε τόσο ώστε να ανέβει το μείγμα και περάσει στο ενυδρείο. Υ.Γ. Όταν το μπουκάλι τοποθετείται ψηλότερα από το ενυδρείο δεν απαιτείται βαλβίδα αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην γυρίσει το μπουκάλι γιατί όλο το μείγμα θα χυθεί στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 11 Αυγούστου 2010 #65 Share 11 Αυγούστου 2010 Το σωληνάκι που βάζουμε στο καπάκι θα πρέπει να το κόψουμε υπό γωνία ώστε να κάνει μύτη. Η τρύπα στο καπάκι θα πρέπει να είναι τόση ώστε να δυσκολευόμαστε να περάσουμε το σωληνάκι. Με τη μύτη που κάνει το περνάμε ελαφρώς και μετά το τραβάμε με μια πένσα και έτσι δεν έχουμε διαρροές. Επίσης όταν φτιάχνουμε το μείγμα το νερό θα πρέπει να το νιώθουμε λίγο δροσερό ώστε να είναι περίπου 28 βαθμούς. Αν δεν αισθανόμαστε διαφορά πάει να πεί ότι είναι γύρω στους 37 και χαλάει η μαγιά. Η αναλογία στο μείγμα είναι αυτή που περιγράφεται στο άρθρο. Αν έχουμε διαφορετική ή θα έχουμε πιο πολλές μπουρμπουλίθρες και θα διαρκέσουν λιγότερο ή θα έχουμε λιγότερες και το μείγμα θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά όπως και να έχει κάποιες μπουρμπουλίθρες θα δούμε. Η σκάλα διάχυσης θα πρέπει να τοποθετείται κατακόρυφα. Ένα τεστ για να δούμε ότι όλα είναι καλά είναι να πιέσουμε το μπουκάλι μας να δούμε αν βγαίνει αέρας από τη σκάλα διάχυσης. Προσοχή μόνο να μην πιέσουμε τόσο ώστε να ανέβει το μείγμα και περάσει στο ενυδρείο. Υ.Γ. Όταν το μπουκάλι τοποθετείται ψηλότερα από το ενυδρείο δεν απαιτείται βαλβίδα αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην γυρίσει το μπουκάλι γιατί όλο το μείγμα θα χυθεί στο ενυδρείο. Το έκανα. Μου βγήκε ο κ..ος(χα χα χα) από το τράβηγμα με την πένσα για να περάσει Ακριβώς στου 28 βαθμούς το έκανα,μετρημένο με θερμόμετρο. Το φαντάστηκα και από μόνος μου και ναι βγαίνουν μπουρμπουλήθρες. Μπροστά γιατί δεν παίρνει(και έχουν περάσει και 24 ώρες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος