warhawk 1 Ιουνίου 2010 Author #26 Share 1 Ιουνίου 2010 με 60χ50χ40 θα έχεις πιο πολύ ωφέλιμο για κοράλλια χώρο και ευκολότερο φωτισμό επειδή νομίζω θα έχω αρκετό φως (hqi 150W 20.000k) γιαυτό και προτίμησα το 50 στο ύψος γιατί στο πλάτος θα μου κοστίσει πολύ (λόγω χώρου εννοώ). Επίσης είχα σκεφτεί κάτι σαν σκαλοπάτια με το βράχο και τα κοράλλια ανάλογα με τις απαιτήσεις τους σε κάθε σκαλοπάτι. Θα με δευσμεύσει λες πολύ το 40 στο πλάτος; Κοίτα που ξεκίνησα για δυο "νεμό" και συζητάω για κοράλλια και 150w hqi Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Ιουνίου 2010 #27 Share 1 Ιουνίου 2010 Επειδη λογω ελειψης χωρου το δικο μου ειναι 40 πλατος,θα σου προτεινα να πας σε 50 η 60 γιατι εχω πει πολλες φορες να ειχα εστω αυτους τους 10 ποντους.Με το στησιμο του βραχου θα εχεις και ενα χωρο μπροστα να βαλεις κανενα κοραλακι σαν την fungia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 1 Ιουνίου 2010 #28 Share 1 Ιουνίου 2010 Θα συμφωνησω με τον maik78 για το πλατος ,αν και θα σου προτεινα 60χ50χ50 θα ειναι πολυ καλυτερο πιο τετραγωνισμενο και θα δειχνει πιο ομορφα... επισης αν πας σε μεταλ 150βατ με 20000κ θα εχεις πολυ ομορφο φωτισμο για αρκετα lps και αν χρειαστει του βαζεις και μια λευκη τ5, που δεν τον νομιζω γιατι τα βατ ειναι αρκετα... επισης Μαικ 78 βλεπω απο την φωτο οτι εχεις προβλημα με bryopsis ποσο καιρο παιδευεσαι μ αυτο γιατι αρχισε και το δικο μου να χει το ιδιο προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nysis 14 Σεπτεμβρίου 2010 #29 Share 14 Σεπτεμβρίου 2010 με 60χ50χ40 θα έχεις πιο πολύ ωφέλιμο για κοράλλια χώρο και ευκολότερο φωτισμό +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 10 Οκτωβρίου 2010 Author #30 Share 10 Οκτωβρίου 2010 (edited) εάν και μετά από αρκετό καιρό λόγο δυσκολιών (διάφορων) τα τζάμια (10ρια) είναι στο σαλόνι μου και περιμένουν να κολληθούν για να γίνουν ένα rimless 60x50x60 130 λίτρα καθαρά το υπολογίζω μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποια set από ζωντανά για αυτά τα λίτρα; Δε μπορώ να κρίνω τι χρειάζομαι (καθότι στραβάδι στα αλάτια) για να είναι σε μια ισορροπία το ενυδρείο (από άλγες-απταίσιες κτλ κτλ) Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Οκτωβρίου 2010 Author #31 Share 13 Οκτωβρίου 2010 κανείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 14 Οκτωβρίου 2010 #32 Share 14 Οκτωβρίου 2010 Πρωτον αλλαξε κατηγορια!Πανω απο 100 λιτρα πας στα reef Δευτερον ζωντανα που λες.Μπορεις να βαλεις αρκετα. Μπορεις να συνδιασεις το ζευγαρι των clown που θες με ενα μικρο blue tang,γαριδες σαλιγκαρια και κανα αλλο ψαρακι της αρεσκιας σου.Μπορεις να βαλεις σε lps κοραλια σχεδον τα παντα. Αλλα αρχικα στηστο και βλεπεις γιατι ποτε δεν ξερεις που καταληγεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 15 Οκτωβρίου 2010 Author #33 Share 15 Οκτωβρίου 2010 Πρωτον αλλαξε κατηγορια!Πανω απο 100 λιτρα πας στα reef Δευτερον ζωντανα που λες.Μπορεις να βαλεις αρκετα. Μπορεις να συνδιασεις το ζευγαρι των clown που θες με ενα μικρο blue tang,γαριδες σαλιγκαρια και κανα αλλο ψαρακι της αρεσκιας σου.Μπορεις να βαλεις σε lps κοραλια σχεδον τα παντα. Αλλα αρχικα στηστο και βλεπεις γιατι ποτε δεν ξερεις που καταληγεις. για μένα νάνο είναι ακόμα αυτό θα γίνει περιμένω να στεγνώσουν οι σιλικόνες καλά (οι ρημάδες οι 7 μέρες που γράφει να το αφήσω δε περνάνε με τίποτα ) και μετά το μόνο σίγουρο είναι ο βράχος και βλέπουμε ο βράχος (ξέρω βράχος από βράχος έχει μεγάλη διαφορά στο βάρος) είναι υπερβολή τα 30 κιλά που σκέφτομαι; Να τα πάρω μαζεμένα; Να πάρω 20 και μετά βλέπω για 5-10? Κάποιον πρέπει να κεράσω σουβλάκια δεν έχω ιδέα πως θα στήσω το βράχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 16 Οκτωβρίου 2010 Author #34 Share 16 Οκτωβρίου 2010 update: κολληθήκανε και οι κάτω κόντρες (πάνω δεν έχει είναι rimless) οπότε άλλη μια βδομάδα στο περίμενε το πιο αθόρυβο και αποδοτικό σκίμερ για αυτά τα λίτρα (150-200 καθαρά με το sump μαζί) ποιο είναι; κοιτάω το tunze το 9006 -9011... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 17 Οκτωβρίου 2010 #35 Share 17 Οκτωβρίου 2010 αν πας για κοραλια ΟΧI tunze. Πολλα χρηματα για το τιποτα. θα εχεις σαμπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 17 Οκτωβρίου 2010 Author #36 Share 17 Οκτωβρίου 2010 (edited) αν πας για κοραλια ΟΧI tunze. Πολλα χρηματα για το τιποτα. θα εχεις σαμπ? επειδή δεν ξέρω γιατί πάω ( ) θα προτιμήσω κάποιο που να τα κάνει όλα (αρκεί να μην κάνει θόρυβο) σαμπ θα υπάρχει, όχι τίποτα μεγάλο βέβαια γιατί πρέπει να χωρέσω τα πάντα μεσα στο ντουλαπάκι γύρω στα 50 λίτρα το υπολογίζω επίσης όποιος έχει εμπειρία εάν μπορεί να μου πει ποιο overflow box είναι το πιο αθόρυβο και μπορεί να τραβάει νερό από πολύ ψηλά θα του ήμουν υπόχρεως (πχ το tunze τραβάει από 8 εκατοστά, θέλω κάτι να μπορεί να τραβάει από 3-4 εκατοστά) Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 17 Οκτωβρίου 2010 #37 Share 17 Οκτωβρίου 2010 συμβουλη..... κανε dsb 12 ποντους...ετσι και αλλιως εχεις υψος.... για σκιμμερ οι προτασεις μου ειναι οι εξης... http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=489 http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/tech...er-mce-600.html και κατι ποιο οικονομικο που θα σε καλυψει.... http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/tech...er-mce-300.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 17 Οκτωβρίου 2010 Author #38 Share 17 Οκτωβρίου 2010 συμβουλη..... κανε dsb 12 ποντους...ετσι και αλλιως εχεις υψος.... ενοείς για μέσα στο κυρίως ενυδρείο έτσι; Φοβάμαι επειδή θα είναι rimless εντελώς η γυάλα μην φαίνεται πολύ άσχημο με 12 πόντους αραγωνίτη μέσα. Γύρω στα 8 εκατοστά που το σκεφτόμουν δε θα προσφέρει τίποτα στην απονιτροποίηση ε; για σκιμμερ οι προτασεις μου ειναι οι εξης... http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=489 http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/tech...er-mce-600.html και κατι ποιο οικονομικο που θα σε καλυψει.... http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/tech...er-mce-300.html για σκίμμερ δεν έχω πρόβλημα στα 50-100 ευρώ πάνω κάτω... εκεί που θα έχω σοβαρό πρόβλημα θα είναι εάν κάνει φασαρία ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του (που ξέρεις μπορεί να ξυπνήσω στραβά κανα πρωϊ και να συζητάμε για sps ) Οπότε θέλω ότι και να σκεφτώ να μην με περιορίζει το σκίμερ και χρειαστεί να το αλλάξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 17 Οκτωβρίου 2010 #39 Share 17 Οκτωβρίου 2010 το απο που θα τραβαει ειναι το λιγοτερο. Το πιο αθρουβο box μεχρι στιγμης για μενα ειναι το tunze. το εχω με τα 2 u και για επιστροφη εχω την compact 3000 και την κατεβαζει κομπλε. skimmer τωρα αν δεν σε περνει μεσα στο σαμπ και θες και υπερκαλυψη το mce 600 ειναι οτι καλυτερο. Το h&s κανει αρκετο θορυβο αλλα παει στο σαμπ. Επιλογη δικη σου.Παντως για μενα το deltec ειναι οτι καλυτερο και το χωνεις οπου θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 18 Οκτωβρίου 2010 Author #40 Share 18 Οκτωβρίου 2010 το απο που θα τραβαει ειναι το λιγοτερο. Το πιο αθρουβο box μεχρι στιγμης για μενα ειναι το tunze. το εχω με τα 2 u και για επιστροφη εχω την compact 3000 και την κατεβαζει κομπλε. skimmer τωρα αν δεν σε περνει μεσα στο σαμπ και θες και υπερκαλυψη το mce 600 ειναι οτι καλυτερο. Το h&s κανει αρκετο θορυβο αλλα παει στο σαμπ. Επιλογη δικη σου.Παντως για μενα το deltec ειναι οτι καλυτερο και το χωνεις οπου θες. το σκίμερ θα μπει οπωςδήποτε μέσα στο sump όπου και δεν έχω πρόβλημα χώρου (οσο αφορά το σκίμερ) δλδ ακόμα και κανα θηρίο 20 Χ 20 Χ 50 μπορώ να το βάλω. Για το ποιό αθόρυβο με υπερρκάληψη ψωνίζω το mce600 λοιπόν; την tunze την έχω αποκλείσει γιατί στα χαρακτηριστικά της με τα 2U μπορεί να κατεβάζει 1500 λίτρα max! Εσένα πως δουλεύει; για επιστροφή σκέφτομαι την eheim compact 2000+. Είναι οκ ή να πάω για την 3000+; Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo 18 Οκτωβρίου 2010 #41 Share 18 Οκτωβρίου 2010 Καλύτερα 3000+. Και η τιμή τους δεν διαφέρει πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 19 Οκτωβρίου 2010 #42 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Στο site της tunze. λεει για 1 u. Εγω την εχω με 2.Οποτε καταλαβαινεις.Την 3000 την κατεβαζει παντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 19 Οκτωβρίου 2010 Author #43 Share 19 Οκτωβρίου 2010 Στο site της tunze. λεει για 1 u. Εγω την εχω με 2.Οποτε καταλαβαινεις.Την 3000 την κατεβαζει παντως. επειδή το έχω ψάξει το κάθε u το δίνει για 1500 λίτρα γιαυτό και είμαι περίεργος πως σου δουλεύει για το σκίμερ καμιά τελευταία γνώμη πριν παραγγείλω το mce600 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 20 Οκτωβρίου 2010 #44 Share 20 Οκτωβρίου 2010 στα λογια μου ερχεσαι.Πρωτο U=1200lt καθε επιπλεον U + 1500. εγω λεω deltec.τωρα βεβαια ψαχτο λιγο να δεις αν χωραει να παει κρεμαστο στο σαμπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Οκτωβρίου 2010 Author #45 Share 24 Οκτωβρίου 2010 στα λογια μου ερχεσαι.Πρωτο U=1200lt καθε επιπλεον U + 1500. εγω λεω deltec.τωρα βεβαια ψαχτο λιγο να δεις αν χωραει να παει κρεμαστο στο σαμπ. ωραία πάει το σκίμμερ από κυκλοφορία τι κάνω... υπάρχει περίπτωση να μπορώ να παίξω μόνο με μια vortech mp20; εάν όχι δε μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για δεύτερη οπότε πάμε για 2x 6025? 2x 6045? κοράλιες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 24 Οκτωβρίου 2010 #46 Share 24 Οκτωβρίου 2010 θα παιξεις με μια Mp 20.Το ενυδρειο ειναι rimmles συνεπως θα φενεται και ωραια.Θα προσεξεις λιγο πως θα βαλεις το εξω κομματι της.Και εισαι κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 24 Οκτωβρίου 2010 Author #47 Share 24 Οκτωβρίου 2010 (edited) ωραία! εφόσον είναι μια και μόνο μια που την τοποθετούμε; ακριβώς επειδή είναι rimless θα ήθελα να την βάλω στο πίσω τζάμι για να μη φαίνεται τίποτα. Μπορώ; edit: μόλις είδα οτι η mp20 δεν υπάρχει πια. Με καλύπτει η mp10w es ή πάω για την mp40w es; Έγινε επεξεργασία 24 Οκτωβρίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 25 Οκτωβρίου 2010 #48 Share 25 Οκτωβρίου 2010 θεωρητικα σε καλυπτει και η 10.Αλλα αν θες τη γνωμη μου εγω θα πηγαινα στην 40 σιγουρα. Επισης ειναι πολυ πιο ωραιο αισθητικα να εχεις ενα κομματι εξω παρα δυο γκουμουτσες μεσα στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 28 Οκτωβρίου 2010 Author #49 Share 28 Οκτωβρίου 2010 έγινε παραγγελία της υπερχείλισης (CPR CS90) και κυκλοφορητή (1x MP10W* ES) * με τη λογική εάν δεν είναι επαρκής ο ένας να μπορεί να μπει και δεύτερος και να επικοινωνεί με τον πρώτο ασύρματα (καλά τα λέω ή δεν έχω ξυπνήσει καλά ακόμα; ) οπότε είμαστε και πάλι στο περίμενε να έρθουν τα πράγματα από Αμερική ερώτηση κρίσεως... επειδή δε βρίσκω με τίποτα μτχ MCE600 και θα πάω για καινούργιο είδα στα ίδια χρήματα υπάρχει και το schuran jetskim 120 (με βολεύει και λίγο καλύτερα στο sump). Ποιο θεωρείτε ποιο ήσυχο και γενικώς αποδοτικότερο; (από όσο ξέρω "φοράνε" την ίδια αντλία πάντως) ΥΓ. Εάν το δει κάποιος μοντ ας το πάει κατά reef μεριά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 28 Οκτωβρίου 2010 #50 Share 28 Οκτωβρίου 2010 Πολυ καλα παει protject σου οι vortech ειναι σουπερ και καλα το σκεφτηκες...( καλυτερα δυο μικροτεροι αργοτερα παρα ενας μεγαλος... ακουσα μεχρι και για τον mp40 σε 2μετρο ενυδρειο φαντασου οτι ριχνει το νερο απ εξω) Καλο θα ηταν να μας γραψεις τελικα συνοπτικα ολο τον εξοπλισμο, τελικες διαστασεις ενυδρειου ,σαμπ,φωτισμος κτλπ που εχεις μεχρι τωρα γιατι η αληθεια ειναι οτι εχουμε ψιλομπερδευτει με το τι τελικα εχεις κανει.... για σκιμμερ καλυτερο το mce600 απο το schuran 120 εκτος και αν πας στο schuran 150 οποτε εκει αλλαζει το πραμα....(πιστευω ομως οτι το delec σε υπερκαλυπτει αν μεινεις σ αυτα τα λιτρα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος