giannispass 26 Μαίου 2010 #1 Share 26 Μαίου 2010 Αποφάσισα να στησω την αναπλήρωση στο reef μου και θα ηθελα να μου πειτε τι χρησιμοποιείται εσεις για κυκλοφορια στο δοχειο αναπληρωσης. Θα χρησιμοποιήσω πλαστικό δοχειο 50 lt και σίγουρα θα χρειαστώ κυκλοφορία, αν και με την εξατμιση που παιζει, δεν θεωρώ οτι το νερό θα προλαβαινει να μεινει και πολύ στο δοχείο. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #2 Share 26 Μαίου 2010 (edited) το καθαρό νερό που χρησιμοποιούμε για αναπλήρωση , δεν χρειάζεται ανάδευση η ανάδευση έχει σκοπό να διατηρήσει σε ζωή το <ζωντανό > νερό όταν το νερό είναι καθαρό η φρεσκοαλατισμένο μπορεί να αποθηκευτεί χωρίς πρόβλημα δίχως καμιά υποστήριξη Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2010 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Μαίου 2010 #3 Share 26 Μαίου 2010 το καθαρό νερό που χρησιμοποιούμε για αναπλήρωση , δεν χρειάζεται ανάδευση ...... εκτός και αν το ίδιο το δοχείο το χρησιμοποιείς και για προετοιμασία/αλλαγές νερού (όπως κάνω εγώ) οπότε ένας κυκλοφορητής καλό είναι να υπάρχει ώστε να διαλύεται πιο καλά το αλάτι.. Στο δικό μου 60 λίτρο έχω έναν SUN-SUN 5000L/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #4 Share 26 Μαίου 2010 και όταν δεν υπάρχει αλάτι στο νερό του κουβά ο κυκλοφορητής δουλεύει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Μαίου 2010 #5 Share 26 Μαίου 2010 και όταν δεν υπάρχει αλάτι στο νερό του κουβά ο κυκλοφορητής δουλεύει ? όχι έχω προσαρμόσει διακόπτη και τον ανοίγω μόνο όταν είναι απαραίτητο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Μαίου 2010 #6 Share 26 Μαίου 2010 Πάρε μια ιδέα πως έχω διαμορφώσει το δικό μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #7 Share 26 Μαίου 2010 και όσο διαρκεί η ανάδευση του αλατιού δηλ 24+ ώρες το ενυδρείο δε χρειάζεται αναπλήρωση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 26 Μαίου 2010 Author #8 Share 26 Μαίου 2010 το καθαρό νερό που χρησιμοποιούμε για αναπλήρωση , δεν χρειάζεται ανάδευση η ανάδευση έχει σκοπό να διατηρήσει σε ζωή το <ζωντανό > νερό όταν το νερό είναι καθαρό η φρεσκοαλατισμένο μπορεί να αποθηκευτεί χωρίς πρόβλημα δίχως καμιά υποστήριξη Μισό λεπτάκι γιατι μπερδευτηκα Οταν λες δεν χρειάζεται κυκλοφορία τι εννοεις? Και αν μεινει στο δοχειο αναπληρωσης 2 εβδομαδες (λέμε τωρα...), δεν θα χρειάζεται αναδευση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #9 Share 26 Μαίου 2010 όχι , γιατί να χρειάζεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 26 Μαίου 2010 #10 Share 26 Μαίου 2010 και όσο διαρκεί η ανάδευση του αλατιού δηλ 24+ ώρες το ενυδρείο δε χρειάζεται αναπλήρωση ? Εγώ την κλείνω αυτό το διάστημα.. και αν εξατμιστεί τόσο πολύ νερό σε 24 ώρες ... το ρίχνω με την παλιά μέθοδο... πράγμα που δεν μου έτυχε στα 3 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 26 Μαίου 2010 Author #11 Share 26 Μαίου 2010 Γιατι θα ειναι στασιμο για 2 εβδομαδες με θερμοκρασια 30 βαθμους. Δεν ειναι οι ιδανικες συνθηκες για αναπτυξη μικροοργανισμών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #12 Share 26 Μαίου 2010 στο καθαρό νερό , αυτή είναι μια πολύ αργή διαδικασία και οσο το νερό είναι σε σκιερό και δροσερό μέρος, καθυστερεί ακόμα περισσότερο , το <χαλασμένο > από αυτή την αιτία νερό φαίνεται και μυρίζει άσχημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 26 Μαίου 2010 #13 Share 26 Μαίου 2010 Eφοσον προκειται για νερο οσμωσης,δεν υπαρχει οπως λεει και ο Τασος θεμα αναδευσης για την αποφυγη αναπτυξης μικροοργανισμων.Μην το φοβασαι καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 26 Μαίου 2010 Author #14 Share 26 Μαίου 2010 Eφοσον προκειται για νερο οσμωσης,δεν υπαρχει οπως λεει και ο Τασος θεμα αναδευσης για την αποφυγη αναπτυξης μικροοργανισμων.Μην το φοβασαι καθολου. Επειδη εχω και μαι δεξαμενη 200λτ που γεμιζω για τις αλλαγες στο ενυδρειο, ποσο μπορει να κρατησει εκει το νερό? Παιζει ρόλο αν ειναι μονο Α/Ο ή αν ειναι Α/Ο ανακατεμενο με αλάτι, δηλαδη ετοιμο για αλλαγή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #15 Share 26 Μαίου 2010 φαντάζομαι ότι κάνεις αλλαγή και τα 200 λίτρα κάθε πότε ? αν είναι μέσα στο ίδιο μήνα δεν θα έχεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 26 Μαίου 2010 #16 Share 26 Μαίου 2010 Παιδιά μισό λεπτό γιατί προβλέπω μπέρδεμα. Να διευκρινήσουμε ότι εαν κάποιος θέλει να αποθηκεύσει νερό σε δοχείο γιά αυτόματη αναπλήρωση και στην συνέχεια όσο μείνει προσθέτοντας όσο χρειάζεται γιά αλλαγές νερού, χρειάζεται κυκλοφορητής μέσα στο δοχείο.ιδιαίτερα εαν μιλάμε γιά νερό που μπορεί να κρατήσει στο δοχείο και μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 26 Μαίου 2010 Author #17 Share 26 Μαίου 2010 Το μπερδεμα δεν ειναι απλα προβλέψιμο, είναι βέβαιο.. Τελικά θελουμε ή οχι κυκλοφορητή? Να διευκρινησουμε οτι μιλάω για το δοχειο αναπληρωσης, δηλαδη το δοχειο που βαζουμε μονο νερο Α/Ο ή βρύσης, ΧΩΡΙΣ αλάτι και που προοριζεται για να ανπληρώνει το νερό που εξατμίζεται στο ενυδρειο μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #18 Share 26 Μαίου 2010 λυπάμαι φίλε γιατί η εξέλιξη που είχε η κουβέντα- παρά τις προσπάθειες μου -δικαιολογεί το μπέρδεμα σου όχι, δε χρειάζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 26 Μαίου 2010 #19 Share 26 Μαίου 2010 λυπάμαι φίλε γιατί η εξέλιξη που είχε η κουβέντα- παρά τις προσπάθειες μου -δικαιολογεί το μπέρδεμα σου όχι, δε χρειάζεται Τάσο...εξαρτάται γιά τι ποσότητα μιλάμε απόθεμα στο δοχείο αναπλήρωσης και πόσο γρήγορα εξαντλείται στο κυρίως ενυδρείο.Εαν γιά παράδειγμα μπορεί να διαρκέσει και ένα μήνα τόε ΝΑΙ χρειάζεται κυκλοφορητής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαίου 2010 #20 Share 26 Μαίου 2010 στη σελίδα 67 του the reef aquarium vol3 Srung-Delbeek 2005 υπάρχει ένα tip με bold χαρακτήρες και λέει αποθηκεύστε το καθαρό γλυκό νερό σε αεροστεγή δοχεια κατάλληλα για τρόφιμα , το πεντακάθαρο νερό είναι εύκολο να απορροφήσει τα πάντα από το περιβάλλον εσύ τι προτείνεις ακριβώς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 27 Μαίου 2010 #21 Share 27 Μαίου 2010 Το νερό από ΑΟ μπορεί να μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα σε κατάλληλο για τρόφιμα δοχείο αρκεί να μην αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες (το βλέπει ο ήλιος) και να είναι κλειστό (να μην πέφτουν μέσα διάφορα σωματίδια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 27 Μαίου 2010 #22 Share 27 Μαίου 2010 Το νερό από ΑΟ μπορεί να μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα σε κατάλληλο για τρόφιμα δοχείο αρκεί να μην αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες (το βλέπει ο ήλιος) και να είναι κλειστό (να μην πέφτουν μέσα διάφορα σωματίδια). +1 Eτσι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Μαίου 2010 #23 Share 27 Μαίου 2010 ναι αλλα οταν το νερο ειναι απο βρυση και οχι απο ΑΟ? και μενει και 1 μηνα μεσα στο βαρελι? μαλλον θα χρειαζεται καποιον κυκλωφωριτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 27 Μαίου 2010 #24 Share 27 Μαίου 2010 ναι αλλα οταν το νερο ειναι απο βρυση και οχι απο ΑΟ? και μενει και 1 μηνα μεσα στο βαρελι? μαλλον θα χρειαζεται καποιον κυκλωφωριτη Το θεμα μας ειναι η αναπληρωση του νερου που εξατμιζεται,που πρεπει να ειναι νερο αντιστρωφης οσμωσης, και η αποθηκευση του.Το νερο βρυσης δεν κανει για αναπληρωση στο reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 27 Μαίου 2010 #25 Share 27 Μαίου 2010 Το θεμα μας ειναι η αναπληρωση του νερου που εξατμιζεται,που πρεπει να ειναι νερο αντιστρωφης οσμωσης, και η αποθηκευση του.Το νερο βρυσης δεν κανει για αναπληρωση στο reef. συγνωμη νομιζα πως μιλαμε γενικα και για γλυκο νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος