fitos100 23 Μαίου 2010 #1 Share 23 Μαίου 2010 Διαβάζω εδώ και λίγες μέρες και επειδή έχω μπερδευτεί κάπως, θέλω τη βοήθεια σας. Πρώτα από όλα σε θαλασσινό ενυδρείο χρησιμοποιούμε Τ5,Τ8,Τ12 οι οποιές λέγονται και ακτινικές????? Η διαφορά τους είναι μόνο στα Kelvin??? Κάτι άλλες λάμπες που βλέπω να λέγονται ΝΟ και VHO τι είναι???? Εγώ στο ενυδρείο μου έχω δύο διπλές 2x24W PL 10000Κ η κάθε μια. Από ότι μου είπανε δηλαδή power compact. Πως γίνεται στη power compact η μια λάμπα να είναι λευκή και η άλλη μπλε???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 23 Μαίου 2010 #2 Share 23 Μαίου 2010 τ5 βαζουμε οι τ8 ξεπεραστηκαν ποσο μαλλον οι τ12. ακτινικες λεγοντε αυτες που εχουν πολυ μπλε φως. τα κελβιν ειναι σε διαφορες τιμες.οσο ανεβαινουν τοσο το χρωμα γινεται πιο μπλε π.χ.μια λαμπα 6500κ ειναι σχεδον κιτρινη και μια 20000κ ειναι μπλε στο θαλασινο βαζουμε λαμπες απο 10000κ και πανω για να παρεις μπλε λαμπα πας σε ενα πετσοπ και του λες να σου δωσει μια ακτινικη power compact στα βατ που θελεις. αυτα απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 23 Μαίου 2010 #3 Share 23 Μαίου 2010 δες εδω μερικες http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...mp;c=T5+Compact Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 24 Μαίου 2010 Author #4 Share 24 Μαίου 2010 Από αυτό το side που έστειλες έμαθα ότι η PC που έχω είναι μισή λευκή daylight και μισή ακτινική blue. Πάνω στη λάμπα λέει 10000Κ. Αυτός ο αριθμός είναι για τη λευκή?? Η ακτινική που δε λέει, πως ξέρω πόσο είναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 24 Μαίου 2010 #5 Share 24 Μαίου 2010 Από αυτό το side που έστειλες έμαθα ότι η PC που έχω είναι μισή λευκή daylight και μισή ακτινική blue. Πάνω στη λάμπα λέει 10000Κ. Αυτός ο αριθμός είναι για τη λευκή?? Η ακτινική που δε λέει, πως ξέρω πόσο είναι??? Tα 10000k ειναι για την λευκη λαμπα και ειναι οι βαθμοι του χρωματος της λαμπας.Ποσο θερμο χρωμα βγαζει η λαμπα.Οπως καταλαβαινεις η ακτινικη δεν χρειαζεται να αναγραφει kelvin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Μαίου 2010 #6 Share 25 Μαίου 2010 τα Κ είναι το συνολικό αποτέλεσμα που δίνει η χρωματική ανάλυση της κάθε λάμπας οι ακτινικές συνήθως έχουν φως μόνο στη περιοχή των 450 nm περίπου και έτσι προσδιορίζονται με mn και όχι με kelvin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος