Jump to content

Τι είναι αυτή η καφέ άμμος???

Recommended Posts

Μετά από καθαριότητα και αλλαγή νερού που κάνω, αφού περάσουν αρκετές μέρες, παρατηρώ πίσω και κάτω, στο χώρο που έχω το θερμοστάτη μου και την αντλία καθώς και μέσα στο skimmer κάτι σαν καφέ άμμο.

Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτή?????

Όχι. λειτουργεί από το 11/2008. Μοιάζει με άμμο ή σκόνη και δεν υπάρχει μπροστά στο ενυδρείο. Αν ήταν άλγη θα την έβλεπα και κάπου μέσα στο ενυδρείο. Μαζεύται μόνο στο χώρο που προ ανέφερα.

Μηπως διαφευγει αντιφωσφορος απο το δυχτακι και μαζευεται εκει?

Mπα.. όχι. Υπάρχει περίπτωση να είναι σκόνη από το ζωντανό βράχο????

Δεν αποκλείεται να είναι σκόνη όπως λες, η λεγόμενη ....μπίχλα !!!

Συσσωρευμένα διάφορα σωματίδια σε σημεία που δημιουργείται κάποιο βαθούλωμα στην άμμο (γούβα) και δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία.

Δεν αποκλείεται να είναι σκόνη όπως λες, η λεγόμενη ....μπίχλα !!!

Συσσωρευμένα διάφορα σωματίδια σε σημεία που δημιουργείται κάποιο βαθούλωμα στην άμμο (γούβα) και δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία.

detritus στην χομπιστικη διάλεκτο

και εγώ αυτό νομίζω , άλλα απορώ γιατί δεν το έχει παρατηρήσει παλιότερα

Η περιγραφή οδηγεί στο ότι αναφερόμαστε σε detritus κατά πάσα περίπτωση...Η έλλειψη κυκλοφορίας ευθύνεται στο ότι τα συνάντησες στα συγκεκριμένα μέρη του ενυδρείου

Μα αν τελικά καταλήγουμε στο γεγονός ότι είναι detritus, τότε δεν τίθεται θέμα κυκλοφορίας αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αφού τα εντοπίζω μόνο στο πίσω μέρος του ενυδρείου μου (και πουθενά πάνω στην άμμο) δηλ. στο μαύρο κουτί όπου υποτίθεται ότι είναι ο χώρος που πέρνει τα υλικά φιλτραρίσματος, θερμοστάτη και αντλία επιστροφής (με λίγα λόγια το sump μου) τότε η κυκλοφορία μου αποδεικνύται ότι είναι σωστή και στέλνει τα detritus στο φίλτρο.

Όταν λέμε τα detritus να μη κάθονται στην άμμο σημαίνει ότι πρέπει να πάνε κάπου αλλού, έτσι δεν είναι???

Που?????????

Έγινε επεξεργασία - fitos100

Καμιά....

Απάντηση???????????????????

Για να τα πάρουμε ένα-ένα.

Διορθώστε με εκεί που κάνω λάθος σας παρακαλώ.

Το θέμα της κυκλοφορίας ισχυεί??? Αφού σκόνη βλέπω μόνο πίσω στο φίλτρο (sump), άρα η κυκλοφορία μου είναι σωστή έτσι???

Το άλλο θέμα τώρα.. μετά από παρότρυνση έβγαλα ότι σφουγγάρια, substrat, και μακαρόνια είχα στο πίσω μέρος. Έχω μόνο θερμοστάτη, αντλία, λίγες πράσινες ίνες, τον άνθρακα, το αντιφώσφορο και το skimmer.

Δεν έχω άλλο μηχανικό φίλτρο που να περνά μέσα το νερό???

Από μετρήσεις tropic marin.. έχω ΝΗ4=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3=2 όπου για την ακρίβια τα νιτρικά μου έιναι λιγότερα από 2mg/l απλά βλέπω το πιο πολύ για να είμαι μέσα.

Τώρα αλλαγή κάνω μια φορά το μήνα περίπου 25 λίτρα. Τότε είναι που μαζεύω αυτό το χώμα από το φίλτρο (sump)

Στέλνω φωτό και του φίλτρου μου για να καταλάβετε τι εννοώ που το λέω και φίλτρο και sump.

post-16598-1275244719_thumb.jpg

Και το web side

http://www.boyuaquarium.com/En_ArticleShow.asp?ArticleID=347

Έγινε επεξεργασία - fitos100

το καλύτερο μηχανικό φιλτράρισμα γίνεται σε χώρο όπου η ταχύτητα κίνησης του νερού του επιτρέπει να <ξεφορτώσει > τα αιωρούμενα και να συνεχίσει τη πορεία του

κάτι τέτοιο φαίνεται να έχεις καταφέρει και σε αυτή τη περίπτωση συνέχισε τη συντήρηση με τον τρόπο που τη κάνεις , προσέχοντας και τη κατάσταση στο ενυδρείο

Άρα αν κατάλαβα καλά, μ' αυτό που μου λες, σημαίνει ότι η κυκλοφορία στο ενυδρείο μου είναι καλή και εναποθέτει τις ακαθαρσίες μέσα στο φίλτρο που είναι πιο χαλαρή η κυκλοφορία, σωστά????

Άρα μ' αυτό το φαινόμενο έχω την απόδειξη που θέλω για το ότι η κυκλοφορία μου είναι σωστή!!!!!!!!!!!

:):D

άλλο η κυκλοφορία νερού στο φίλτρο και άλλο η κυκλοφορία νερού μέσα στο ενυδρείο, γύρο από το βράχο και τα κοράλλια

στη πρώτη περίπτωση <παίζουμε > με 3-10 + φορές τα λίτρα του ενυδρείου

στη δεύτερη 12 - 40+ φορές τα λίτρα του ενυδρείου

ελπίζω να βοήθησα

τα πάνω όρια είναι τα συνήθη χωρίς να αποκλείονται οι παρεκκλίσεις

Νομίζω....

Το ενυδρείο μου είναι 128L και μέσα έχω δύο κυκλοφορητές tunze 2500l/h και στο φίλτρο πίσω έχω μια αντλία επιστροφής eheim 1000 L/h. Την eheim την έχω να χτυπάει στην επιφάνεια με ένα spray bar και γύρισα και τη μια tunze να κτυπά στην επιφάνεια γιατί μου φαινόταν πολλή η κυκλοφορία με τις δύο tunze.

Αυτό που λες είναι ότι η Eheim που είναι η κυκλοφορία του φίλτρου είναι 1000l/h άρα 7,5 φορές περίπου τα λίτρα του ενυδρείου, και οι δύο tunze είναι τουλάχιστον 20 με 25 φορές τα λίτρα του ενυδρείου.

Έτσι δεν είναι????

Και σαν αποτέλεσμα αυτού... έχω την απαιτούμενη κυκλοφορία έτσι ώστε τα detritus να μην κάθονται κάτω στην άμμο (αφού δε βλέπω πουθενά στην άμμο) αλλά να μεταφέρονται πίσω στο χώρο του φίλτρου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...