BiRiS 23 Μαίου 2010 #1 Share 23 Μαίου 2010 (edited) ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Custom Κατασκευή By ΜαλλιάςΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ:220x70x80ΒΑΣΗ:ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ Custom κατασκευήΦΙΛΤΡΑΝΣΗ:SUMP διαστάσεων 120x50x50ΚΑΠΑΚΙ:Τέσσερα τζάμια με χερούλια για τη μείωση της εξάτμισης.ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:30λίτρα SERA SIPORAX10λίτρα ΕΗΕΙΜ SUBSTRAT PROΣφουγγάρια Μηχανικού ΚαθαρισμούANΤΛΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:Eheim Compact 5000+ΘΕΡΜΑΝΣΗ:3 x JAGER 300W ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣΨΥΞΗ:6 Ανεμιστήρες προσαρμοσμένοι σε κόντρα πλακέ θαλάσσης το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω στο sumpΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕΩΝ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ:Μούφες 2 x Φ28 / 2 x Φ60 και ανάλογοι PVC Σωλήνες, Βάνες κλπ. Έγινε επεξεργασία 23 Μαίου 2010 - BiRiS Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #2 Share 23 Μαίου 2010 ΦΩΤΙΣΜΟΣ:2x54w Daylight - Arcadia Plant Pro2 x Moonlight - Sharkoon Light Blue'Ωρες Φωτισμού:11:00 - 21:00 (10 ώρες Daylight)21:00 - 2:00 (5 ώρες Moonlight)ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ:70kg Άμμος Λευκή Α΄ Ποιότητας DekolineΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:ΞύλαΑΛΛΑ:Τύρφη FluvalΚάλτσες ΥλικώνΕΠΙΠΛΟ:Κατασκευή επένδυσης από Μαραγκό.Διπλός αποθηκευτικός χώρος - ντουλάπια στο επάνω μέρος στερεωμένα με ντίζες από το ταβάνι. Περσίδες με ανεμιστήρες ρυθμισμένοι με χρονοδιακόπτη να λειτουργούν το μεσημέρι με στόχο την αποφυγή της υγρασίας.Τέσσερα πορτάκια που ανοίγουν με χούφτα ως εξωτερική επένδυση.Εξωτερικά σποτ στο ταβάνι που φωτίζουν το έπιπλο χωρισμένα σε τέσσερα ίσα μέρη.Στο κάτω μέρος, δύο συρταριέρες με τέσσερα συρτάρια η κάθε μία για αποθηκευτικό χώρο.Τέσσερα πορτάκια που ανοίγουν με χούφτα ως εξωτερική επένδυση.Δύο πορτάκια στο τελείωμα δεξιά για άμεση πρόσβαση στα υδραυλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 23 Μαίου 2010 #3 Share 23 Μαίου 2010 Ωραια πραγματα βλεπω. Να το χαιρεσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 23 Μαίου 2010 #4 Share 23 Μαίου 2010 Πανεμορφο!!!!! Βαλε λιγες ακομα φωτογραφιες απο τους δισκου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #5 Share 23 Μαίου 2010 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:ΑΛΛΑΓΕΣ:Εγκατάσταση υδραυλικών για άδειασμα νερού από το ενυδρείο απευθείας στην αποχέτευση.A/O Osmo Box 150 - Aquatic NatureΒαρέλι 500λίτρα για προετοιμασίαEheim Compact 3000+ για αυτόματο γέμισμαΣκούπα EHEIM 4002510Ταΐστρα EHEIM 3581ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ:Εliwell IC 915Ενεργοποίηση θερμαντήρων και ανεμιστήρων με σκοπό τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. (29 βαθμούς)Ethernet πριζάκια 10/100/1000 συνδεδεμένα με το rack του σπιτιού για μελλοντική χρήση (On-Line Broadcast, Σύνδεση με controller κλπ) ΨΑΡΙΑ:4 x Pigeon Discus2 x Red Turquoise Discus20 x Rummy-Nose Tetra 1 x Corydoras Albino3 x Corydoras Bronze3 x Corydoras Juli2 x Pleco Ancistrus (ζευγάρι)Κόκκινα Σαλιγκαράκια ΤΡΟΦΕΣ:Tropical Discus GranTropical AstacolorTropical D-ALLIO PLUSTropical D-50 PlusTetraDiskusTetraPrima Mini GranulesOcean Nutrition Discus FlakesOcean Nutrition DiscusFoodOriginal Stendker Frostfutter Good HeartΡΟΥΤΙΝΑ:Αλλαγές:Κάθε 25 ημέρες περίπου το 1/3 με καθαρό νερό Όσμωσης και προσθήκη Kent Marine Discus Essential Ιχνοστοιχεία και API Stress Coat + απευθείας στο ενυδρείο.Αλλαγή τύρφης Fluval κάθε μήνα 2 κάλτσες.Σε κάθε αλλαγή καθαρισμός βυθού και κάθε δύο αλλαγές καθαρισμός τα σφουγγάρια με νερό βρύσης.Τάισμα:Το πρωί 8:30 - 9:00 με φως ημέρας, ταΐζω εγώ εναλλάξ Tropical Astacolor, Tropical D-50 Plus, Ocean Nutrition Discus Flakes και κατεψυγμένα.Στις 12:00 με ταΐστρα, Tropical Discus Gran, Tropical Astacolor, Tropical D-ALLIO PLUS , TetraDiskus και TetraPrima Mini Granules.Στις 14:00 με ταΐστρα, Tropical Discus Gran, Tropical Astacolor, Tropical D-ALLIO PLUS , TetraDiskus και TetraPrima Mini Granules.Στις 16:00 με ταΐστρα, Tropical Discus Gran, Tropical Astacolor, Tropical D-ALLIO PLUS , TetraDiskus και TetraPrima Mini Granules.Στις 19:00 ταΐζω εγώ εναλλάξ Tropical Astacolor, Tropical D-50 Plus, Ocean Nutrition Discus Flakes και κατεψυγμένα. ΣΥΝΘΗΚΕΣ:Θερμοκρασία:29 βαθμοίPH: 7GH: 5KH: 3N3N4: 0NO2: 0NO3: 0 - 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Μαίου 2010 #6 Share 23 Μαίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 23 Μαίου 2010 #7 Share 23 Μαίου 2010 Που πας ρε Κωστα με 1400 λιτρα? Πανεμορφο το ενυδρειο και πολλη προσεγμενη δουλεια σε ολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 23 Μαίου 2010 #8 Share 23 Μαίου 2010 Φοβερά μελετημένη δουλειά και πολύ ωραία η παρουσίαση. Να το χαίρεσαι το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 23 Μαίου 2010 #9 Share 23 Μαίου 2010 Ωραία δουλειά αγαπητέ BιRιS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 23 Μαίου 2010 #10 Share 23 Μαίου 2010 (edited) Πολυ ωραια κατασκευη και πολυ καλα λιτρα για δισκους ευχομαι ολα να πανε καλα και να το χαρεις συντομα γεματο μωρα. Το μονο που με προβληματιζει ειναι το ηχειο πανω δεξια,μηπως μεταφερει κραδασμους και σε συνδιασμο με τη μουσικη σου στρεσαρει τα ψαρια; Έγινε επεξεργασία 23 Μαίου 2010 - dragonld Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 23 Μαίου 2010 #11 Share 23 Μαίου 2010 Πολυ ωραια κατασκευη και πολυ καλα λιτρα για δισκους ευχομαι ολα να πανε καλα και να το χαρεις συντομα γεματο. Το μονο που με προβληματιζει ειναι το ηχειο πανω δεξια,μηπως μεταφερει κραδασμους και σε συνδιασμο με τη μουσικη σου στρεσαρει τα ψαρια; πρεπει να ερθεις κυριακη πρωι απο το σπιτι που βαζω μουσικη .... Ποιο πολλη στρες εχει η γυναικα και η γειτονια παρα οι δισκοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 23 Μαίου 2010 #12 Share 23 Μαίου 2010 (edited) πρεπει να ερθεις κυριακη πρωι απο το σπιτι που βαζω μουσικη .... Ποιο πολλη στρες εχει η γυναικα και η γειτονια παρα οι δισκοι Καλα δεν ειπαμε να μην παιζει μουσικη,αλλα το ηχειο ακουμπαει στη κατασκευη του ενυδρειου και πιθανοτατα να εχει ενα μονιμο μικρο σεισμο,εσυ τα ηχεια τα εχεις εφαρμωσει στο ενυδρειο ; Έγινε επεξεργασία 23 Μαίου 2010 - dragonld Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 23 Μαίου 2010 #13 Share 23 Μαίου 2010 Πραγματικα τρομερη δουλεια... Αυτο που μου εκανε πιο πολυ εντυπωση ειναι τα Ethernet μπριζακια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #14 Share 23 Μαίου 2010 Πολυ ωραια κατασκευη και πολυ καλα λιτρα για δισκους ευχομαι ολα να πανε καλα και να το χαρεις συντομα γεματο. Το μονο που με προβληματιζει ειναι το ηχειο πανω δεξια,μηπως μεταφερει κραδασμους και σε συνδιασμο με τη μουσικη σου στρεσαρει τα ψαρια; Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια.. το ενυδρείο είναι operational δες εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=41735 Αναφορικά με το ηχείο, έχεις δίκιο... γενικά όταν παίζει, παίζει χαμηλά... και όλα φαίνονται εντάξει.. είναι μέσα σε ξεχωριστό κουτί αλλά σκεφτομαι να βάλω και αυγοθήκες ώστε να το περιορίσω και άλλο... ακόμη κάνω test.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 23 Μαίου 2010 #15 Share 23 Μαίου 2010 κατι τετοια βλεπω και ξυπνα μεσα μου η δισκομανια που ειχα. τωρα μπλεξαμε με τα αλατια Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #16 Share 23 Μαίου 2010 Καλα δεν ειπαμε να μην παιζει μουσικη,αλλα το ηχειο ακουμπαει στη κατασκευη του ενυδρειου και πιθανοτατα να εχει ενα μονιμο μικρο σεισμο,εσυ τα ηχεια τα εχεις εφαρμωσει στο ενυδρειο ; ναι, το ηχείο (ένα ηχείο) είναι σε ξεχωριστό κουτί κάπως έτσι: Εκτός από αυγοθήκες... σκέφτεται κανείς κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 23 Μαίου 2010 #17 Share 23 Μαίου 2010 Αναφορικά με το ηχείο, έχεις δίκιο... γενικά όταν παίζει, παίζει χαμηλά... και όλα φαίνονται εντάξει.. είναι μέσα σε ξεχωριστό κουτί αλλά σκεφτομαι να βάλω και αυγοθήκες ώστε να το περιορίσω και άλλο... ακόμη κάνω test.. Με τις αυγοθηκες θα περιορισεις τη μουσικη αλλα δεν θα περιορισεις τους κραδασμους του sub. Οσο παλετε η μεμβρανη μεταφερει κραδασμους στις επιφανειες που εφαπτεται. Δοκιμασε να φτοιαξεις μια βαση μεσα απο το επιπλο που θα παταει το ηχειο σε λεπτα ποδαρακια χωρις να εχει επαφη στα ξυλα του πλαισιου του ενυδρειου. Πχ ενα κομματι ξυλο οσο ο πατος του ηχειου,4 μικρες γωνιες για να μην φυγει δεξια αριστερα και 4 βιδες για ποδια,θα ειναι σαν μικρο τραπεζακι. Μετα θα φροντισεις το ηχειο να μην εχει επαφη με τη επενδυση του ενυδρειου παρα μονο με τη βαση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #18 Share 23 Μαίου 2010 Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η επένδυση δεν ακουμπά πουθενά το τζάμι (έχει τις χούφτες οπότε ναι μεν το καλύπτει αλλά έχει περιθώριο / αέρα) και μάλλον για αυτό δεν έχω δει έστω και τον παραμικρό κραδασμό. Παρόλα αυτά θα εξετάσω αυτό που προτείνεις αύριο κιόλας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 23 Μαίου 2010 #19 Share 23 Μαίου 2010 Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η επένδυση δεν ακουμπά πουθενά το τζάμι (έχει τις χούφτες οπότε ναι μεν το καλύπτει αλλά έχει περιθώριο / αέρα) και μάλλον για αυτό δεν έχω δει έστω και τον παραμικρό κραδασμό. Παρόλα αυτά θα εξετάσω αυτό που προτείνεις αύριο κιόλας... Aν βρεις ενα τροπο τα ποδια να ειναι πλαστικα ακομα καλυτερα. "Αγγιζουμε τη τελειοτητα" Παναγιωτης Τοκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 23 Μαίου 2010 #20 Share 23 Μαίου 2010 Μολις τωρα προσεξα οτι ειμαστε και γειτονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 23 Μαίου 2010 #21 Share 23 Μαίου 2010 (edited) Πανέρφο τέλεια κατασκευή και πάρα πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση .Να το χαίρεσαι.Λείπουν τέτοια δισκοένυδρεια σαν το δικό σου αλλα τέτοιο στολίδι γιατί δεν σκέφτηκες να βάλεις ενα κοπαδάκι απο άγριους δίσκους? Να κάνω μια ερώτηση που έχω.Πώς με 2 κάλτσες τύρφη και μάλιστα fluval και αλλαγές απο καθαρό νερό AO έχεις kh3 gh5 και ph 7 ???Με τι μετράς? Έγινε επεξεργασία 23 Μαίου 2010 - pan Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #22 Share 23 Μαίου 2010 ... πώς με 2 κάλτσες τύρφη και μάλιστα fluval και αλλαγές απο καθαρό νερό AO έχεις kh3 gh5 και ph 7 ???Με τι μετράς? PH / Gh / Kh μετράω με sera (Τα υπόλοιπα με API) οπότε δυστυχώς δεν έχω ακρίβεια στις μετρήσεις μου... Νομίζω πως οφείλεται στο ότι είναι καινούριο το ενυδρείο.. 3 αλλαγές έχω κάνει όλες και όλες κατοικείται από αρχές Μαρτίου... Εδώ θα δεις αναλυτικά το ημερολόγιο του ενυδρείου: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 23 Μαίου 2010 #23 Share 23 Μαίου 2010 (edited) Το ενυδρείο το γέμισες με σκέτο νερό AO ?Σκέτο νερό ΑΟ χωρίς να προσθέσεις τίποτα πόσο ph μετράς έστω και πλασματικά.Σε ρωτάω γιατί και εμενα κατοικειται απο τα μέσα απριλίου και δεν έχω βάλει τύρφη ακόμα και έχω 5,8 με 6 για αυτο μου έκανε εντύπωση μήπως έχεις κάτι που σου ανεβάζει την σκληρότητα.Οχι ότι οι συνθήκες σου δεν είναι καλές σε μια περίπτωση δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο απλα μου κανει εντύπωση Έγινε επεξεργασία 23 Μαίου 2010 - pan Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiRiS 23 Μαίου 2010 Author #24 Share 23 Μαίου 2010 Το ενυδρείο το γέμισες με σκέτο νερό AO ?Σκέτο νερό ΑΟ χωρίς να προσθέσεις τίποτα πόσο ph μετράς έστω και πλασματικά.Σε ρωτάω γιατί και εμενα κατοικειται απο τα μέσα απριλίου και δεν έχω βάλει τύρφη ακόμα και έχω 5,8 με 6 για αυτο μου έκανε εντύπωση μήπως έχεις κάτι που σου ανεβάζει την σκληρότητα.Οχι ότι οι συνθήκες σου δεν είναι καλές σε μια περίπτωση δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο απλα μου κανει εντύπωση Το κατάλαβα το point σου, no wories.. Έχεις δίκιο, το γέμισα με νερό βρύσης (περί τα τέλη Γενάρη) και το έστρωσα.. μετά κάποιες ακόμη αλλαγές (βρύσης) που δεν καταγράφονται στο ημερολόγιο (για να φύγει η μούχλα από τα ξύλα, το έπλυνα κιόλας). Μετά σταδιακά άρχισαν να μπαίνουν pleco (οι οποίοι πήραν δρόμο μετά) και σταδιακές αλλαγές με νερό όσμωσης... όσπου έκανε κύκλο. Εκεί πρέπει να οφείλεται μάλλον... πάντως έχει καθοδική τάση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 23 Μαίου 2010 #25 Share 23 Μαίου 2010 Έχεις δίκιο, το γέμισα με νερό βρύσης (περί τα τέλη Γενάρη) και το έστρωσα.. μετά κάποιες ακόμη αλλαγές (βρύσης) που δεν καταγράφονται στο ημερολόγιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος