Jump to content

Βοήθεια για ΜΗ λάμπες 150w για 800λτ Reef

giannispass

Recommended Posts

Γεια χαρα σε όλους.

όπως λέει και ο τίτλος,

θελω μια βοήθεια σχετικά με την επιλογη λάμπας για ενα φωτιστικό.

Το συγκεκριμένο παιρνει 2χ54w ακτινικές και 3χ150W MH.

Tι με συμβουλευεται σχετικά με τα kelvin που θα πρεπει να εχω?

Το φωτιστικό ειναι σε 800λτ reef, με 80κιλα ΖΒ και LPS με 2-3 sps, αλλα πολύ συντομα θα ανεβει ο αριθμος των sps.

Γεια χαρα σε όλους.

όπως λέει και ο τίτλος,

θελω μια βοήθεια σχετικά με την επιλογη λάμπας για ενα φωτιστικό.

Το συγκεκριμένο παιρνει 2χ54w ακτινικές και 3χ150W MH.

Tι με συμβουλευεται σχετικά με τα kelvin που θα πρεπει να εχω?

Το φωτιστικό ειναι σε 800λτ reef, με 80κιλα ΖΒ και LPS με 2-3 sps, αλλα πολύ συντομα θα ανεβει ο αριθμος των sps.

Πριν ανεβάσεις τα sps σκέψου το αρκετά καλά, ιδιαίτερα στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμε.

Προσωπικά θεωρώ ότι στα 12000 Κ θα είσαι σε μιά μέση πολύ καλή κατάσταση,Φυσικά παίζει ρόλο και τι λάμπες θα χρησιμοποιήσεις γιατί στα ίδια Κ η κάθε λάμπα παίζει διαφορετικά.

Συμφωνώ απολύτως για τους δυσκολους καιρους που διανυουμε.....

Η αυξηση του αριθμου των sps θα γινει πολύ σταδιακά και με μεγαλη σκέψη.

Βεβαια, θα τηρουνται ολες οι παραμετροι.

Ηδη, εχω τον calcium reactor και περιμενει με ανυπομονησια την ωρα που το ασβέστιο θα ξεχύνεται απο μέσα του... :)

Προσωπικά θεωρώ ότι στα 12000 Κ θα είσαι σε μιά μέση πολύ καλή κατάσταση,Φυσικά παίζει ρόλο και τι λάμπες θα χρησιμοποιήσεις γιατί στα ίδια Κ η κάθε λάμπα παίζει διαφορετικά.

+1

salTaso μιας και εισαι και ducatisti :) μηπως απο την προσωπικη σου εμπειρια να μας ελεγες και καμια λαμπα? εγω εχω τις giesemann 250w 12000k αλλα δεν μου πολυ αρεσουν... σκεφτομουν τις Hamilton 250w 12000k η 14000k ........ απο δικια σου εμπειρια τι θα προτεινες μαρκα ,κελβιν οπως και στον φιλο giannispass..???(σαν αναπτυξη ,χρωμα sps)

μ άρεσαν οι 14αρες Hamilton

και οι 12αρες reef lux

ήμουν ducatisti όταν ήταν παχιές οι αγελάδες :)

Σ ευχαριστω Τασο ,Μου φαινεται οτι θα δοκιμασω τις hamilton 14000k ....

(το "μικροβιο"ducati δεν ειναι ευκολο να το ξεκοψεις :) καποα στιγμη το ξανακολλας...) απο την υπογραφη μου νομιζω οτι καταλαβες και το "μωρακι"μου .... :thumbup:

θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τις 12αρεσ reef lux , έχουν πολύ ωραίο άσπρο φως που δεν κιτρινίζει καθόλου , είναι καλύτερες για ανάπτυξη

οκ θα εμπιστευτω την κριση σου και θα δοκιμασω τις 12000k Reef lux 250w double ended...Saltaso ξερουμε καποιο site για να τις παραγγειλουμε, ευρωπης με καλη τιμη?

στην ίδια απόχρωση με ένα τόνο πιο μπλε είναι και οι ice cup αν μπορεις να της δοκιμάσεις αποδίδουν καλύτερο χρώμα στα κοράλλια

Έγινε επεξεργασία - panosk

Πανο ποιες εννοεις δεν βρηκα λαμπες τετοιες μονο μπαλαστ ηλεκτρονικα βρηκα... εχεις καποιο σαιτ οπως και για τις reef lux που ειναι αξιοπιστο για παραγγελια?

Πανο ποιες εννοεις δεν βρηκα λαμπες τετοιες μονο μπαλαστ ηλεκτρονικα βρηκα... εχεις καποιο σαιτ οπως και για τις reef lux που ειναι αξιοπιστο για παραγγελια?

http://www.icecapinc.com/

Τις coralvue reeflux θα τις βρεις στο www.nemoworld.gr :)

οκ thank you!!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...