nickfish 21 Μαίου 2010 #1 Share 21 Μαίου 2010 Καλημερα παιδες μπορει να με διαφωτισει κανεις Εδω κ τρεις μερες μεσα στο φυτεμενο μου εχω βαλει ενα αρσενικο μονομαχο. ενω ριχνω τροφες: flakes κ tabletas δεν τρωει καθολου. ξερετε τι μπορει να φταιει μια φοτο του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 21 Μαίου 2010 #2 Share 21 Μαίου 2010 Κι εγω οταν είχα μονομάχο τις πρώτες μέρες δέν έτρωγε.Μην ανησυχεις όταν νιώσει άνετα με τον χώρο του θα φάει.Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τα flakes να μην έιναι πολύ μεγάλα γιατι δεν μπορεί να τα καταπιεί και τα φτύνει με αποτελεσμα να μέινουν στον πάτο του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 21 Μαίου 2010 #3 Share 21 Μαίου 2010 Μετρησεις? Συγκατοικοι? Απο τι περιβαλλον τον πηρες? Προσαρμογη του ψαριου εκανες? Δοκιμασε Bloodwarms, artemia, daphnia, gringal, λαρβες κουνουπιων. (ετσι για δοκιμη, οχι συνεχεια και τον καλομαθεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 21 Μαίου 2010 #4 Share 21 Μαίου 2010 Οι δικοί μου και οι δύο έφαγαν από την πρώτη μερα αποξηραμένα σκουλικάκια, τα flakes δεν τους άρεσαν άλλαξα 3-4 μάρκες μεχρι να βρω κατι να τους αρέσει. Ποτηράτοι (και ουτε καν) και οι δυο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
khilan 3 Ιουνίου 2010 #5 Share 3 Ιουνίου 2010 Έχω έναν ίδιο με τον δικό σου και πρόσφατα τον έβαλα σε ένα 20λιτρο με μερικά σαλιγκαράκια φυτεμένο από τροφή του δίνω της JBL Bloodworms και τα καταβροχθίζει! Στην αρχή το φίλτρο είχε μεγάλη ροη και δεν έπαιρνε χαμπάρι ότι του έριχνα τροφή το χαμήλωσα για λίγο και του έριξα μπροστά του από τότε τρώει σαν τρελός ! επειδή όμως δεν μένει τροφή για τα σαλιγκάρια τους βάζω που και που ένα κομμένο αγγουράκι και γίνετε πάρτι !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 3 Ιουνίου 2010 #6 Share 3 Ιουνίου 2010 Ο μονομάχος θέλει ούτως ή άλλως χαμηλή ροή φίλτρου. Για τα σαλιγκάρια σου, μπορείς να πάρεις και ταμπλέτες βυθού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakosR21 3 Ιουνίου 2010 #7 Share 3 Ιουνίου 2010 O μονομάχος αν είναι στρεσαρισμένος τις πρώτες ημέρες και το ενυδρείο σου έχει ροή λόγο φίλτρου ή αεραντλίας δεν βλέπει την τροφή που του ρίχνεις! Πρώτη μέρα ριχνω flake και δεν τα βλέπει καν.. είδε κάποια στιγμή ένα να επιπλέει και έφαγε το μίσο! (γιατί δεν του αρέσουν τα flake τα φτήνει) Είναι πανέξυπνα ψάρια.. Να τον ταίζεις με το χέρι.. Βάζε στο χέρι σου ένα σκουλικάκι ένα πελετάκι μια τροφή μονομάχου τελος πάντων και βούτα το δάχτυλο στο νερό.. Θα το μυρίσει και θα έρθε κοντά σε εσενα να τον ταίσεις! Μετά κάθε φορά που θα ανοίγεις το καπάκι του ενυδρείου θα τρέχει πάνω να φάει!!! Έτσι είτε θα του δίνεις με το δάχτυλο είτε έτσι όπως έχει ανέβει πάνω θα του ρίχνεις τροφή να την βλέπει! Να φαντάστείς ο δικός μου ανεβαίνει πάνω ρίχνω τροφή και αν την πάρει το ρεύμα του νερού και πάει στην πλάτη του δεν θα την κυνηγήσει.. Αν την δεί μπροστά του θα την φάει! Κοίτα το ψάρι σου να βλέπει την τροφή όταν την ρίχνεις. Αρχικά τάιζε τον εσύ με το δάχτυλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 3 Ιουνίου 2010 #8 Share 3 Ιουνίου 2010 Προσοχη παντως με τα χερια στο ενυδρειο. Αν εχουν υπολειματα σαπουνιου, αρωματων, εντομοκτονων και δεν ξεριω τι αλλο, θα ειναι επικινδυνο εως θανατηφορο για τα ψαρια. (ιδιως σε μικρα ενυδρεια που ολα επιρρεαζουν αμεσα και πολυ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipertatos 7 Ιουλίου 2010 #9 Share 7 Ιουλίου 2010 Πράγματι, πανέξυπνο ψάρι και με προσωπικότητα τολμώ να πω!! Μόνο που στο θέμα της τροφής είναι λίγο... πρέπει να την δει μπροστά του την τροφή για να τη φάει... Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα φάει τα bloodworms. Δοκίμασέ τα και δεν πρόκειται να μείνει νηστικός. Φρόντισε μόνο να μην είναι σκληρά και να χωράνε στο στόμα του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 8 Ιουλίου 2010 #10 Share 8 Ιουλίου 2010 πάντως ο μονομάχος καλό είναι να είναι μόνος(στη φωτογραφία δεν είναι μόνος).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος