fitos100 20 Μαίου 2010 #1 Share 20 Μαίου 2010 Στο ενυδρείο μου δεν έχω sump από κάτω αλλά κολλητό στο πίσω μέρος. Όπως φαίνεται στη φωτό το νερό μπαίνει από δεξιά πέρνα από κάτω και πέφτει στο τρίτο θάλαμο από πάνω και καταλήγει πάλι από κάτω στο τέταρτο θάλαμο και από την αντλία πίσω στο ενυδρείο διαμέσου του spray bar όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό αριστερά πάνω.Το spray bar το έχω και κτυπά στην επιφάνεια. Επίσης έχω γυρίσει και τον ένα κυκλοφορητή και κτυπά πάνω στην επιφάνεια (η φωτό είναι πριν το κάνω αυτό). Η απορία μου δημιουργείται όταν βλέπω φυσσαλίδες αέρα στο ενυδρείο και νομίζω ότι βγαίνουν από το spray bar ή όταν κτυπά η ροή στην επιφάνεια (είναι δυνατό αυτό??). Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 20 Μαίου 2010 #2 Share 20 Μαίου 2010 Tι εχεις βαλει στα διαμερισματα; Μηπως δεν ειναι σωστη η ροη του νερου,με αποτελεσμα να ειναι χαμηλη η σταθμη στο διαμερισμα της αντλιας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 20 Μαίου 2010 #3 Share 20 Μαίου 2010 (edited) Εχεις skimmer στο πισω διαμερισμα,ισως το κανει αυτο,μετα το σκιμερ,εχεις καποιο σφουγγαρι? Έγινε επεξεργασία 20 Μαίου 2010 - venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 20 Μαίου 2010 Author #4 Share 20 Μαίου 2010 Skimmer έχω της Deltec το mc300 και την έξοδο του καθαρού νερού την έχω απευθείας στο ενυδρείο. Σφουγγάρια δεν έχω, εκτός από λίγο υαλοβάμβκα στο τρίτο θάλαμο πριν την αντλία. Τώρα για τη στάθμη στο τρίτο και τέταρτο θάλαμο της αντλίας σκόπιμα την έχω πιο χαμηλή όπως είναι και στα sump για να κυλάει το νερό και να οξυγονόνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 23 Μαίου 2010 Author #5 Share 23 Μαίου 2010 Καμιά απάντηση????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 23 Μαίου 2010 #6 Share 23 Μαίου 2010 έχεις πρόβλημα με φυσαλίδες ? μήπως τις δημιουργεί το skimmer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 23 Μαίου 2010 #7 Share 23 Μαίου 2010 Skimmer έχω της Deltec το mc300 και την έξοδο του καθαρού νερού την έχω απευθείας στο ενυδρείο......γιατί το ρίχνεις πάλι πισω ??? το καθαρό νερό θα πρέπει να περνά στο δεύτερο χωρισμα όπου εκεί θα βάλεις τον άνθρακα, μετα να περνά στο τρίτο χώρισμα με τον αντιφώσφορο και μετά στο τέταρτο που είναι η αντλία επιστροφής )Σφουγγάρια δεν έχω, εκτός από λίγο υαλοβάμβκα στο τρίτο θάλαμο πριν την αντλία. Τώρα για τη στάθμη στο τρίτο και τέταρτο θάλαμο της αντλίας σκόπιμα την έχω πιο χαμηλή όπως είναι και στα sump για να κυλάει το νερό και να οξυγονόνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitos100 23 Μαίου 2010 Author #8 Share 23 Μαίου 2010 Το γνωρίζω αυτό, απλά επιδή η έξοδος είναι στα δεξιά και η είσοδος στα αριστερά και λόγω περιορισμένου χώρου το ρίχνω απευθείας μέσα. Τώρα στο θέμα μας.. αφού το skimmer μου ρίχνει το νερό έξω γιατί να βλέπω φυσσαλίδες?? Υπάρχει περίπτωση να γίνονται όταν χτυπά στην επιφάνεια???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος