Astra 17 Μαίου 2010 #1 Share 17 Μαίου 2010 Χρειαζασε αντίστροφη όσμωση μια που έχεις και ΝΟ3. Το να κάθεσαι και να παιδεύεσαι με εμφιαλωμένο νερό είναι ταλαιπωρία και αν το σκεφτείς καλά είναι και καλό για την υγεία σας μια που θα μπορείς να το κάνεις και πόσιμο προς κατανάλωση και για την οικογένεια σου. Το νερό της όσμωσης στερείται ιχνοστοιχείων απαραιτήτων για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να καταναλώνεται απο ανθρώπους Δουλειά μπορεί να κάνει κάποια συσκευή αποσκλύρηνσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 17 Μαίου 2010 #2 Share 17 Μαίου 2010 (edited) Το νερό της όσμωσης στερείται ιχνοστοιχείων απαραιτήτων για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να καταναλώνεται απο ανθρώπους Δουλειά μπορεί να κάνει κάποια συσκευή αποσκλύρηνσης. Δεν εχω Α/Ο,δεν εχω πιει ποτε απο Α/Ο,δεν θα επινα ποτε απο Α/Ο,αλλα εχω διαβασει οτι τα απαρετητα ιχνοστοιχεια που στερειτε ο ανθρωπος απο την Α/Ο τα λαμβανει απο τη διατροφη του και συγκεκριμενα απο τα λαχανικα και οτι υπαρχουν πολλοι χομπιστες σε περιοχες που δεν ειναι ποσιμο το νερο που πινουν απο Α/Ο εδω και χρονια. Έγινε επεξεργασία 17 Μαίου 2010 - dragonld Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Μαίου 2010 #3 Share 17 Μαίου 2010 Το νερό της όσμωσης στερείται ιχνοστοιχείων απαραιτήτων για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να καταναλώνεται απο ανθρώπους Δουλειά μπορεί να κάνει κάποια συσκευή αποσκλύρηνσης. http://www.aquazone.gr/forums/topic/36303-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 17 Μαίου 2010 #4 Share 17 Μαίου 2010 Δεν εχω Α/Ο,δεν εχω πιει ποτε απο Α/Ο,δεν θα επινα ποτε απο Α/Ο,αλλα εχω διαβασει οτι τα απαρετητα ιχνοστοιχεια που στερειτε ο ανθρωπος απο την Α/Ο τα λαμβανει απο τη διατροφη του και συγκεκριμενα απο τα λαχανικα και οτι υπαρχουν πολλοι χομπιστες σε περιοχες που δεν ειναι ποσιμο το νερο και πινουν απο Α/Ο εδω και χρονια. Δώσε πηγές για τις πληροφορίες σου. Είναι σοβαρά θέματα και δεν μπορούν να λέγονται έτσι ειδικά όταν εμπεριέχουν την υγειά του ανθρώπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 17 Μαίου 2010 #5 Share 17 Μαίου 2010 Δώσε πηγές για τις πληροφορίες σου. Είναι σοβαρά θέματα και δεν μπορούν να λέγονται έτσι ειδικά όταν εμπεριέχουν την υγειά του ανθρώπου Για αυτο το λογο ξεκαθαρισα οτι δεν εχω πιει και δεν θα επινα ποτε απο Α/Ο,δεν παροτρινα κανεναν να πιει απο A/O,απλα ειπα το τι διαβασα οπως και ολοι μας λιγο πολυ διαβαζουμε και ενημερωνομαστε χωρις να κανουμε στη πραξη οτι διαβαζουμε για να δουμε αν ειναι 100% αληθεια. Οι πηγες ειναι οι μαρτυριες και οι απαντησεις που δωθηκαν απο χομπιστες σε αντιστοιχο ερωτημα σε αλλο ενυδρειακο forum οποτε για ευνοητους λογους δεν μπορω να δωσω link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 17 Μαίου 2010 #6 Share 17 Μαίου 2010 (edited) Για αυτο το λογο ξεκαθαρισα οτι δεν εχω πιει και δεν θα επινα ποτε απο Α/Ο,δεν παροτρινα κανεναν να πιει απο A/O,απλα ειπα το τι διαβασα οπως και ολοι μας λιγο πολυ διαβαζουμε και ενημερωνομαστε χωρις να κανουμε στη πραξη οτι διαβαζουμε για να δουμε αν ειναι 100% αληθεια. Οι πηγες ειναι οι μαρτυριες και οι απαντησεις που δωθηκαν απο χομπιστες σε αντιστοιχο ερωτημα σε αλλο ενυδρειακο forum οποτε για ευνοητους λογους δεν μπορω να δωσω link. Οκ Υ.Σ. Δεν σου είπα ότι θα πεις σε κανέναν να πιει νερό α/ο απλώς καλό είναι να το τονίσουμε. Έγινε επεξεργασία 17 Μαίου 2010 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 17 Μαίου 2010 #7 Share 17 Μαίου 2010 Οκ Υ.Σ. Δεν σου είπα ότι θα πεις σε κανέναν να πιει νερό α/ο απλώς καλό είναι να το τονίσουμε. Παιδιά εντάξει μην το χοντρύνουμε το θέμα, μαζί με την ΑΟ μπορεί να εγκατασταθεί και ένα φίλτρο ιδικά για να το κάνουμε πόσιμο. http://www.aquazone.gr/forums/topic/37699-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 17 Μαίου 2010 #8 Share 17 Μαίου 2010 (edited) Οκ Υ.Σ. Δεν σου είπα ότι θα πεις σε κανέναν να πιει νερό α/ο απλώς καλό είναι να το τονίσουμε. Μια λεπτομερη αναλυση των ιχνοστοιχειων υπαρχει εδω: ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Μ.Ε. Μαυρόπουλος - Ε. Καπετάνου Χημεία Α Ενιαίου Λυκείου (ΟΕΔΒ, 1998) Andrew Stanway TRACE ELEMENTS, Miracle MicroNutrients (Great Britain, 1987) James F. Balch - Phyllis A. Balch NUTRITIONAL HEALING (New York, 1997) http://www.mwrakia.gr/smf/index.php?topic=1135 Έγινε επεξεργασία 17 Μαίου 2010 - dragonld Link to comment Share on other sites More sharing options...
divak 17 Μαίου 2010 #9 Share 17 Μαίου 2010 (edited) Η αντίστροφη όσμωση είναι μέθοδος για τη παραγωγής πόσιμου νερού, με τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματα της. Ζω σε ένα μέρος που εξαρτάτε από αυτό το νερό που παράγεται από θαλασσινό νερό, ο λόγος που δεν πίνουμε αυτό το νερό είναι τα δίκτυα που είναι χάλια και η μίξη του με γεωτρήσεις σκληρού νερού. Έγινε επεξεργασία 17 Μαίου 2010 - divak Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 17 Μαίου 2010 #10 Share 17 Μαίου 2010 (edited) Εγω πινω νερο απο ΑΟ οχι για επιβωση αλλα το βαζω στην καφετιερα μου. Δεν γεμιζει αλατα και εχει σκετη καθαρη γευση καφε ο εσπρεσο. Επισης και τα παγακια μου απο ΑΟ ειναι για να μην αλλοιωνουν τη γευση. Πιο σοβαρα τωρα.... Απο ενα κειμενο που ειχα διαβασει απομονωνω τα εξης για προβληματισμο ....Όλα αυτά τα ποτά στη πραγματικότητα κάνουν τα κύτταρα και το σώμα να χάσουν νερό. Η ζάχαρη και η καφεΐνη σ’ αυτά τα ποτά τραβούν το νερό από τα κύτταρα προκειμένου να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία του pH και των ηλεκτρολυτών στο αίμα. Αποτέλεσμα: αφυδάτωση των κυττάρων..... Αν ειναι λεπτη η ισσοροπια του πεχα και πινουμε πολυ σκετο νερο απο ΑΟ χωρις σταδιο εμπλουτισμου με ηλεκτρολυτες (οπως εχουν τα οικιακα φιλτρα οσμωσης) θα τη διαταραξουμε αρκετα νομιζω ακομα και αν καλυψουμε τις αναγκες μας σε ιχνοστοιχεια απο τις τροφες. ΤΟ PH ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ Κλίμακα σημαίνει ότι το pH 6 είναι 10 φορές περισσότερο οξύ από το pH 7. Όλες οι ζωντανές ουσίες έχουν ένα pH, και επίσης μια βέλτιστη κλίμακα του pH. Η κλίμακα του pH του αίματος είναι 7,3 - 7,45 για την ανθρώπινη ζωή. Πιο όξινοι από 7,3 πεθαίνουμε. Πιο βασικοί από 7,45 πεθαίνουμε. Ειναι μικρο το ευρος των τιμων μας ετσι? Οχι σαν τα γκαπι. Εάν αδειάσετε ένα μπουκάλι κοκα κόλας σε 40 λίτρα νερού, το pH θα ελαττωθεί από 7,8 σε 4,6 αμέσως. Εμείς όμως έχουμε πολύ λιγότερη ποσότητα αίματος: μόνο 5 λίτρα. Έτσι τι αποτρέπει ένα μπουκάλι κόλας από τη δολοφονία μας με το χαμήλωμα του pH του αίματος μας κάτω από το όριο 7,3; Ένα μικρό τέχνασμα που το σώμα έχει εξελίξει κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών: η μετατροπή (buffering ) των όξινων τροφών που τρώμε για να κρατηθεί το pH στο αίμα σχεδόν πάντα ίδιο. Αυτα ειναι. Εχουμε και buffers Οξινες τροφες ειναι κρεατα, γαλακτοκομικα, μαγειρεμενες και επεξεργασμενες τροφες. Αλκαλικες τροφες : φρουτα, λαχανικα, ωμες τροφες. Η επιβάρυνση με κόκα κολες, Johnnie Walker, burgers και άσπρη ζάχαρη – εξαντλεί τα αποθέματα του σώματος σε μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα προξενώντας πρόωρη γήρανση. Οπως λεμε και για τα ψαρια που μικραινει το προσδοκιμο ζωης τους οταν ζουν σε λαθος παραμετρους οχι τοσο ομως ωστε να πεθανουν αμεσα και να καταλαβουμε απο τι πεθαναν. Τα αποθέματα αυτά ήταν υποτίθεται για να χρησιμοποιηθούν για τις κανονικές λειτουργίες της ζωής , και όχι για να απαλλάξουν το σώμα από τα συνθετικά άπεπτα χημικά που εσφαλμένα αποκαλούνται τροφές. Αυτού του είδους η ρύθμιση καταναλώνει επίσης το ελεύθερο οξυγόνο και προξενεί βλάβη στα κύτταρα και τους ιστούς μέσω της οξείδωσης. Και διαφορα αλλα οπως γα το χλωριο και τι νερο πρεπει να πινουμε γραφονται εδω http://hamomilaki.blogspot.com/2010/02/water.html Μονο που δεν ειναι ενημερο το αρθο για την χλωραμινη που υπαρχει πλεον στο νερο του δικτυου μας και που ειναι πιο ισχυρη απο το χλωριο και δεν εξατμιζεται σε λιγες ωρες αλλα σε αρκετες μερες. Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2010 - delta66 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 18 Μαίου 2010 #11 Share 18 Μαίου 2010 ΤΟ PH ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ Κλίμακα σημαίνει ότι το pH 6 είναι 10 φορές περισσότερο οξύ από το pH 7. Όλες οι ζωντανές ουσίες έχουν ένα pH, και επίσης μια βέλτιστη κλίμακα του pH. Η κλίμακα του pH του αίματος είναι 7,3 - 7,45 για την ανθρώπινη ζωή. Πιο όξινοι από 7,3 πεθαίνουμε. Πιο βασικοί από 7,45 πεθαίνουμε. Ειναι μικρο το ευρος των τιμων μας ετσι? Οχι σαν τα γκαπι. Αυτό και μόνο μπορεί να αποδείξει την σημαντικότητα του ΡΗ στο ενυδρείο μας και το πόσο επιβλαβές είναι οι λάθος συνθήκες ή οι απότομες μεταβολές του ΡΗ για του πιο αδύναμους οργανισμούς (σε σύγκριση με τον άνθρωπο) ψάρια! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 18 Μαίου 2010 #12 Share 18 Μαίου 2010 (edited) Εγω πινω νερο απο ΑΟ οχι για επιβωση αλλα το βαζω στην καφετιερα μου. Δεν γεμιζει αλατα και εχει σκετη καθαρη γευση καφε ο εσπρεσο. Επισης και τα παγακια μου απο ΑΟ ειναι για να μην αλλοιωνουν τη γευση. σοβαρά το λες αυτό; Το είχα σκεφτεί να το κάνω και εγώ αλά δοκίμασα και ήπια νερό από την όσμωση και μου φάνηκε πολύ "ΜΠΛΙΑΧ" για να το κάνω... Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 18 Μαίου 2010 #13 Share 18 Μαίου 2010 μια παρατηρηση. ναι,μπορουμε να πινουμε νερο απο α/ο,αλλα προσοχη οχι απο α/ο η οποια εχει στο τελος της ρυτηνη!!! εκει πλεον δεν ειναι ποσιμο το νερο.!!! επισης να φροντιζουμε να αλλαζονται τακτικα τα προφιλκτρα της και γενικα να γινεται σωστα η συντηρηση της. ΥΓ.για το γεγονος πχ οτι λειπουν τα μεταλλα και τα ιχνοστοιχεια να αναφερω πως ναι ειναι σωστο αλλα ακομη και αν καταναλωσουμε 1 μπανανα τα στοιχεια που περνουμε ισοδυναμουνε με εκατονταδες ποτηρια νερου,οποτε αναπληρωνονται αυτα που χανουμε και με το παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 18 Μαίου 2010 #14 Share 18 Μαίου 2010 το ποst του Σπύρου με άφησε άφωνο. Πολύ καλές πληροφορίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 18 Μαίου 2010 #15 Share 18 Μαίου 2010 Θα μπορούσε κάποιος να πεί πως δύο άτομα υδρογόνου και ένα άτομο οξυγόνου συνεισφέρουν στη δομή μιας απλής χημικής ένωσης. Πόσο απλή όμως μπορεί να θεωρηθεί μία ένωση που αποτελεί το βασικότερο στοιχείο για την ανθρώπινη βιωσιμότητα? Μία ένωση που βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινο κύτταρο, ιστό, όργανο και συμμετέχει σε χιλιάδες μεταβολικές δραστηριότητες του οργανισμού μας? Μέσω αυτής της "απλής" χημικής ένωσης ο οργανισμός μας ρυθμίζει την θερμοκρασία του, αποβάλλει άχρηστα μεταβολικά παραπροιόντα ενώ παράλληλα μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα. Το νερό λοιπόν αποτελεί το Α και το Ω για την ανθρώπινη υγεία και δικαίως πριν από μερικά χρόνια καθιερώθηκε διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου με πολλές ενημερωτικές ημερίδες ανά τον κόσμο, που ουσιαστικό σκοπό έχουν να αναδείξουν την αξία που έχει το νερό στη ζωή μας και να καταρρίψουν μύθους που το αφορούν. Το σώμα ενός μέσου ενήλικα εμπεριέχει τουλάχιστο 65% νερό ενώ τα παιδιά μπορεί να φθάσουν και το 75%. Νερό στον οργανισμό μας βρίσκεται παντού ακόμα και στα δόντια! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σχεδόν από 75% νερό και αυτό το στοιχείο μας δίνει να καταλάβουμε πόσο απαραίτητη είναι η σωστή ενυδάτωση και για τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Πώς όμως επιτυγχάνεται αυτή η ενυδάτωση? Ο άνθρωπος ενυδατώνεται μέσω των τροφών που καταναλώνει (μια και όλες οι τροφές εμπεριέχουν από μικρά έως μεγάλα ποσοστά υγρασίας), μέσω του νερού που πίνει, ενώ ένα μικρό ποσοστό νερού παράγεται ως αποτέλσμα οξειδώσεων του οργανισμού. Οι ανάγκες ενός οργανισμού για πόση νερού διαφοροποιούνται στον θηλασμό, στην εγκυμοσύνη, στην έντονη σωματική δραστηριότητα και καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το σωματικό μας βάρος και την θερμιδική απόδοση της τροφής που καθημερινά καταναλώνουμε (όσο περισσότερο τρώμε τόσο περισσότερο νερό χρειαζόμαστε). Σαν γενική όμως οδηγία θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ελάχιστη ποσότητα νερού που πρέπει να καταναλώνουμε είναι 6 μεγάλα ποτήρια καθημερινά (περίπου 1½ λίτρο). Ως μέσο ενυδάτωσης δεν είναι σωστό να εκλαμβάνουμε τον καφέ μια και έχει διουρητική δράση. Σε αυτό το σημείο να τονισθεί πως δεν πρέπει να περιμένουμε για να διψάσουμε προκειμένου να πιούμε νερό αφού τότε ο οργανισμός έχει ήδη (έστω και σε μικρό ποσοστό) αφυδατωθεί. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να πίνουμε νερό προτού ο οργανισμός μας το ζητήσει μέσω της δίψας!! Ενας από τους μύθους που κυκλοφορούν για την κατανάλωση του νερού είναι πως σε περιπτώσεις που εμφανίζεται κατακράτηση υγρών στο σώμα, δεν πρέπει να πίνουμε πολύ νερό γιατί έτσι επιτείνεται το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο : Όσο λιγότερο νερό πίνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις, τόσο μεγαλύτερη άμυνα προβάλλει ο οργανισμός μας με αποτέλεσμα να "κατακρατά" μεγαλύτερο ποσοστό υγρών. Ναί λοιπόν στο νερό ακόμα και σε περιπτώσεις έντονης "κατακράτησης" υγρών. Συνειδητοποιώντας την θέση που κατέχει το νερό στην ανθρώπινη υγεία, πολλές εταιρείες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλεύθηκαν διάφορες φυσικές πηγές νερού, προσφέροντας στον καταναλωτή νερό με ιδιαίτερα ευεργετική σύσταση σε ιχνοστοιχεία. Το πλούσιο σε μαγνήσιο και φτωχό σε νάτριο φυσικό νερό, συνεισφέρει μέγιστα στην καρδιαγγειακή υγεία καθώς τα τελευταία χρόνια, πλειάδα επιστημονικά τεκμηριωμένων ερευνών, επισφραγίζει την δράση του μαγνησίου ως αντιυπερτασικό και αντιαθηρωγόνο στοιχείο. Δεν είμαστε μακριά από τη στιγμή εκείνη που θα πλασαριστούν στην αγορά εμφιαλωμένα νερά, εμπλουτισμένα με υδατοδιαλυτές βιταμίνες (σύμπλεγμα βιταμινών Β και βιταμίνη C) ή με εξτρά ποσότητες σε ασβέστιο και μαγνήσιο προσδίδοντας έτσι μια νέα διάσταση στην σύγχρονη διατροφική αντίληψη. http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=924 Σημείωση δική μου: ένας κίνδυνος είναι οσμωτικά να προκαλέσει βλάβες όπου ακουμπήσει όσο είναι ακόμα χωρίς άλατα (έχει πολύ μικρή τάση πίεσης) άλλος κίνδυνος για κάποιον που πίνει πολύ αο είναι να έχει έλλειψη μαγνησίου-ασβεστίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Μαίου 2010 #16 Share 18 Μαίου 2010 (edited) σοβαρά το λες αυτό; Το είχα σκεφτεί να το κάνω και εγώ αλά δοκίμασα και ήπια νερό από την όσμωση και μου φάνηκε πολύ "ΜΠΛΙΑΧ" για να το κάνω... Σοβαρα. Ο καφες εχεις γευση μονο καφε και η καφετιερα δεν εχει ιχνος απο αλατα. Το ιδιο και τα ποτα με τα παγακια. Το νερο απο την ΑΟ εκτος απο τα παραπανω, και τις αλλαγες στο ενυδρειο το χρησιμοποιω : 1. Για την αναπληρωση του εξατμιζομενου νερου σε οσα ενυδρεια μου, δεν θελω (με την αναπληρωση με κοινο νερο βρυσης) να ανεβουν οι σκληροτητες, το tds, και κατ'επεκαση το pH. 2. Στο σιδερο σιδερωματος 3. Στο αυτοκινητο στο τεποζιτο με το νερο για τους υαλοκαθαριστηρες (και χωρις καθαριστικο τζαμιων) ΥΓ Η ΑΟ μου δεν εχει σταδιο DI (ρυτινες) Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Μαίου 2010 #17 Share 18 Μαίου 2010 μια παρατηρηση. ναι,μπορουμε να πινουμε νερο απο α/ο,αλλα προσοχη οχι απο α/ο η οποια εχει στο τελος της ρυτηνη!!! εκει πλεον δεν ειναι ποσιμο το νερο.!!! επισης να φροντιζουμε να αλλαζονται τακτικα τα προφιλκτρα της και γενικα να γινεται σωστα η συντηρηση της. ΥΓ.για το γεγονος πχ οτι λειπουν τα μεταλλα και τα ιχνοστοιχεια να αναφερω πως ναι ειναι σωστο αλλα ακομη και αν καταναλωσουμε 1 μπανανα τα στοιχεια που περνουμε ισοδυναμουνε με εκατονταδες ποτηρια νερου,οποτε αναπληρωνονται αυτα που χανουμε και με το παραπανω. Καλα εκανες και εκανες την παρατηρηση για τις ρυτινες. Καλο θα ηταν να ελεγες καποια πληροφορια πως επιδρουν στο νερο παραπανω απο την μεβρανη της ΑΟ και κανουν τελειως ακαταλληλο το νερο για οικιακη χρηση. Αναφερω λοιπον οτι το νερο της ΑΟ που χρησιμοποιω στον καφε και παγακια ειναι χωρις DI σταδιο (ρυτινες). Η μπανανα (και το μηλο) περιεχουν αυθονο καλιο αλλα δεν αρκουν και ειναι προχειρη λυση. Επειδη προσφατα περασα μια γαστρεντεριτιδα της οποιας ενα απο τα αποτελεσματα ειναι η μειωση των ηλεκτρολυτων (καλιου νατριου, ασβεστιου κλπ) απο το οργανισμο λογω αφυδατωσης. Εκτος απο τα φαρμακα καταπολεμησης διαρροιων και εμετων, πηρα απο το φαρμακειο φακελακια με σκονη ηλεκτρολυτες για την αναπληρωση τους οσο κραταει η αφυδατωση. Πριν προλαβω να τα προμηθευτω βεβαια διαβασα ως προχειρη λυση τη μπανανα και το μηλο οπως και.... "σόδα και αλάτι (στη «μύτη» ενός κουταλιού του γλυκού) και μισό κουτάλι του γλυκού ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό. Η σόδα περιέχει δισανθρακικό οξύ, το αλάτι χλώριο και νάτριο και η ζάχαρη γλυκόζη, που τονώνει τον οργανισμό" πηγη : http://www.vita.gr/html/ent/338/ent.5338.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 18 Μαίου 2010 #18 Share 18 Μαίου 2010 Να σας τρελάνω?... Θυμάστε που ψάχναμε τη σημασία του kH? Πέτυχα ένα άρθρο στο ίντερνετ. Δεν το κρίνω καθόλου εδώ, απλά είναι κάτι για ψάξιμο ή απόρριψη ότι θέλει κανείς... Στον σύγχρονο σημερινό κόσμο της ιατρικής η FDA δεν αφήνει τις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με ιατρικές ιδιότητες, εκτός εάν έχουν πρώτα δοκιμαστεί με πολύ μεγάλο κόστος ώστε να εγκριθούν ως φάρμακα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Σε ένα φυλλάδιο του 1924 που δημοσιεύθηκε από την Arm & Hammer Soda Company, η εταιρία ξεκινά λέγοντας: «Η αποδεδειγμένη αξία της Arm & Hammer Διττανθρακικής Σόδας ως θεραπευτικού παράγοντα φαίνεται από τα ακόλουθα στοιχεία μιας εξέχουσας προσωπικότητας της ιατρικής που ονομάζεται Δρ Volney S . Cheney, σε επιστολή του προς την Εταιρία Church & Dwight: «Το 1918 και 1919, ενώ καταπολεμούσα την γρίπη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, περιήλθε σε γνώση μου ότι σπανίως κάποιος που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο κολλούσε την νόσο, καθώς και ότι όσοι κολλούσαν αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση είχαν ήπια συμπτώματα. Το 1925 οι συνιστώμενες δόσεις από την Εταιρεία Arm and Hammer για τα κρυολογήματα και την γρίπη ήταν: -Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, κάθε περίπου δύο ώρες. -Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, με την ίδια συχνότητα -Κατά την τρίτη ημέρα από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί και βράδυ. -Στην συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι δροσερό νερό κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία. Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα. Στην πραγματικότητα, εάν κάνετε αναζήτηση για «μαγειρική σόδα» στην ιστοσελίδα μου, θα βρείτε μια σειρά από λεπτομερή άρθρα με τις πιθανές χρήσεις της, συμπεριλαμβανομένων των: -Οικιακό καθαριστικό -Για θεραπεία στο ηλιακό έγκαυμα -Εναλλακτική λύση για τα τοξικά αποσμητικά σώματος -Βελτιωτικό επιδόσεων στον αθλητισμό. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν, ωστόσο, ότι η μαγειρική σόδα έχει και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Εάν ληφθεί εσωτερικά συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας του pH στο αίμα μας. Αυτό είναι πιθανόν το βασικό σκεπτικό πίσω από τις συνιστώμενες χρήσεις του κατά του κρυολογήματος, των συμπτωμάτων της γρίπης, ακόμη και για τον καρκίνο. Η μαγειρική σόδα ως φυσικό φάρμακο για το κρυολόγημα Στο φυλλάδιο τους «Ιατρικές χρήσεις της μαγειρική σόδας» που δημοσιεύθηκε το 1924, ο Δρ Volney S. Cheney αφηγείται κλινικές επιτυχίες του με ανθρακικό νάτριο στο κρύο και την θεραπεία της γρίπης: «Το 1918 και 1919, ενώ καταπολεμούσα την γρίπη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, περιήλθε σε γνώση μου ότι σπανίως κάποιος που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο κολλούσε την νόσο, καθώς και ότι όσοι κολλούσαν αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση είχαν ήπια συμπτώματα. Έχω από τότε θεραπεύσει όλες τις περιπτώσεις κρυολογημάτων και γρίπης δίνοντας γενναιόδωρες δόσεις όξινου ανθρακικού νατρίου, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις εντός 36 ωρών τα συμπτώματα υποχωρούσαν εντελώς. Επίσης μέσα στο ιατρείο μου, πριν την δημιουργία του Σωματείου της Γυναίκας και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, έκανα χρήση του όξινου ανθρακικού νατρίου ως προληπτικό για το κρυολόγημα, με αποτέλεσμα τώρα να έρχονται πολλές αναφορές που δηλώνουν ότι όσοι έλαβαν σόδα δεν επηρεάστηκαν, ενώ σχεδόν όλοι γύρω τους είχαν γρίπη. Σύμφωνα με την Materia Medica του Walter Bastedo, το όξινο ανθρακικό νάτριο απαλύνει τους βλεννογόνους και διαλύει την πυκνή βλέννα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά αυτό το φάρμακο, αλλά δεν είναι περίεργο το ότι η διατήρηση σωστής ισορροπία οξέων-βάσεων στο σώμα έχει θετικό αντίκτυπο στην φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η χρήση της σόδας είναι πολύ εύκολη και είναι ακίνδυνη ακόμα και αν δεν νοιώσετε ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρύου. Απλά διαλύστε το προτεινόμενο ποσό μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και πιείτε το. Το 1925 οι συνιστώμενες δόσεις από την Εταιρεία Arm and Hammer για τα κρυολογήματα και την γρίπη ήταν: -Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, κάθε περίπου δύο ώρες. -Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, με την ίδια συχνότητα -Κατά την τρίτη ημέρα από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί και βράδυ. -Στην συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι δροσερό νερό κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία. Περαιτέρω οδηγίες για την λήψη σόδας μπορούν να βρεθούν στο βιβλίο του Mark Sircus «Όξινο ανθρακικό νάτριο/ Θεραπεία του καρκίνου για φτωχούς και πλούσιους» η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στις εκδόσεις Kindle. Σύμφωνα με τις δοσολογικές οδηγίες της Arm & Hammer, να μην υπερβαίνετε τις επτά δόσεις με μισό κουταλάκι ανά ημέρα, και αν είστε πάνω από την ηλικία των 60 ετών μην πάρετε πάνω από τρεις δόσεις με μισό κουταλάκι την ημέρα. Επιπλέον, να μην χρησιμοποιείτε την μέγιστη δοσολογία για περισσότερο από δύο εβδομάδες. Η Ισχυρή θεραπευτική δύναμη της μαγειρικής σόδας Ο δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο! Δυστυχώς, παρ’ όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μαγειρική σόδα πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως η αποτελεσματική και μη τοξική θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική αρνείται να το δεχθεί, αφού η μαγειρική σόδα δεν θα δώσει ποτέ τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες. Ακόμη χειρότερα, προσπαθούν να δυσφημίσουν ή να καταστρέψουν εντελώς εκείνους που τολμούν να προβάλλουν φθηνές επιλογές θεραπείας όπως η μαγειρική σόδα. Μην έχετε καμιά αμφιβολία για αυτό: η θεραπεία του καρκίνου είναι το «μπιφτέκι», και για όλες τις περιπτώσεις φαρμάκων θεραπείας φαίνεται να υπάρχει κάπου ένας άγραφος νόμος ότι το φάρμακο θα μελετηθεί και να γίνει δεκτό εφόσον υπάρχει πιθανότητα για μεγάλα κέρδη. Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου. Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας! Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο δρ Sircus γράφει: «Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών. Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία». Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου. Θα μπορούσε, λόγω της ανάμειξης δηλητηρίων με μαγειρική σόδα, οι βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν να είναι αποτέλεσμα της μαγειρικής σόδας και όχι των τοξικών δηλητηρίων; Ο δρ Sircus πιστεύει ότι θα μπορούσε. «Δεν υπάρχουν μελέτες που να χωρίζουν τις επιπτώσεις της σόδας από τα τοξικά φάρμακα της χημειοθεραπείας και ούτε θα υπάρξουν ποτέ», λέει. Τελικές Σκέψεις Αν έχει κανείς ανοικτό μυαλό, θα μάθει γρήγορα ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποστηρίξει το σώμα του σε θεραπεία που δεν έχει καμία σχέση με τα τοξικά φάρμακα, τα εμβόλια ή την χειρουργική επέμβαση, ακόμη και όταν πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση, όπως ο καρκίνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 18 Μαίου 2010 #19 Share 18 Μαίου 2010 (edited) Φιλος που ειχε καποιο προβλημα με τις εξετασεις του σε θεμα βιολογικων τιμων (καλιου κλπ) πηρε εντολη απο τον γιατρο του, λεκτορα στο πανεπιστημιο ουρολογο νεφρολογο, εκτος της υπολοιπης θεραπειας, να πινει ενα ποτηρι νερο με ενα κουταλακι μαγειρικη σοδα την εβδομαδα. ΥΓ ο ιδιος γιατρος του συνεστισε να πινει νερο απο τη βρυση και πολυ. Αν μπορει να βαλει ενα φιλτρο για το χλωριο και τα σωματιδια ακομα καλυτερα. Έγινε επεξεργασία 18 Μαίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nbx4799 11 Μαίου 2013 #20 Share 11 Μαίου 2013 Πλεονεκτήματα το σύστημα μπορεί να απαλλαγούμε από τη σκουριά και τα μικροσκοπικά συντρίμμια. Μπορεί να φιλτράρει οδήγησε επίσης, σίδηρο, μαγγάνιο και αλάτι, καθώς και άλλες επιβλαβείς ορυκτά. Επίσης χημικές ουσίες όπως το φθόριο και το χλώριο μπορεί να απομακρυνθεί. βακτήρια δεν μπορούν να περάσουν διαμέσου των φίλτρων. το σύστημα αντίστροφης όσμωσης δεν σπαταλά τόσο πολύ νερό, σε σύγκριση με άλλα συστήματα διήθησης. το νερό προέκυψε από η διήθηση κατεργάζεται και γίνεται πιο αποτελεσματική ενάντια λεκέδες. το νερό γίνεται πόσιμο και μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα για εμφιαλωμένο νερό. Μειονεκτήματα Τα ευεργετικά αλκαλικά μέταλλα απομακρύνονται επίσης μαζί με άλλες επιβλαβείς ορυκτά, καθιστώντας το νερό πιο όξινο. πόσιμο νερό που έχει χαμηλότερη ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκαλικά απορροφά το ασβέστιο και άλλα μέταλλα από το σώμα σας. Επίσης το νερό μπορεί να γίνει πολύ όξινο και διαβρώνουν σωλήνες και άλλες συσκευές του συστήματος νερού. για κάθε γαλόνι 1 του νερού που παράγεται από την αντίστροφη όσμωση, σπαταλώνται 3 έως 5 γαλόνια. Αυτό κάνει τη διαδικασία λίγο ακριβό. η διαδικασία είναι αρκετά βραδεία, ένα σύστημα που παράγει 15 γαλόνια την ημέρα. μεμβράνες διήθησης χρειάζεται αντικατάσταση μία φορά σε μια στιγμή, την προσθήκη στο κόστος. η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά πολύπλοκη και χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια. για οικιακή χρήση, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης γίνεται αναποτελεσματική και μη πρακτικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 11 Μαίου 2013 #21 Share 11 Μαίου 2013 Καλώς όρισες φίλε μου! Τα περισσότερα μειονεκτήματα δεν ισχύουν,τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Μαίου 2013 #22 Share 11 Μαίου 2013 Πλεονεκτήματα το σύστημα μπορεί να απαλλαγούμε από τη σκουριά και τα μικροσκοπικά συντρίμμια. Μπορεί να φιλτράρει οδήγησε επίσης, σίδηρο, μαγγάνιο και αλάτι, καθώς και άλλες επιβλαβείς ορυκτά. Επίσης χημικές ουσίες όπως το φθόριο και το χλώριο μπορεί να απομακρυνθεί. βακτήρια δεν μπορούν να περάσουν διαμέσου των φίλτρων. το σύστημα αντίστροφης όσμωσης δεν σπαταλά τόσο πολύ νερό, σε σύγκριση με άλλα συστήματα διήθησης. το νερό προέκυψε από η διήθηση κατεργάζεται και γίνεται πιο αποτελεσματική ενάντια λεκέδες. το νερό γίνεται πόσιμο και μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα για εμφιαλωμένο νερό. Μειονεκτήματα Τα ευεργετικά αλκαλικά μέταλλα απομακρύνονται επίσης μαζί με άλλες επιβλαβείς ορυκτά, καθιστώντας το νερό πιο όξινο. πόσιμο νερό που έχει χαμηλότερη ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκαλικά απορροφά το ασβέστιο και άλλα μέταλλα από το σώμα σας. Επίσης το νερό μπορεί να γίνει πολύ όξινο και διαβρώνουν σωλήνες και άλλες συσκευές του συστήματος νερού. για κάθε γαλόνι 1 του νερού που παράγεται από την αντίστροφη όσμωση, σπαταλώνται 3 έως 5 γαλόνια. Αυτό κάνει τη διαδικασία λίγο ακριβό. η διαδικασία είναι αρκετά βραδεία, ένα σύστημα που παράγει 15 γαλόνια την ημέρα. μεμβράνες διήθησης χρειάζεται αντικατάσταση μία φορά σε μια στιγμή, την προσθήκη στο κόστος. η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά πολύπλοκη και χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια. για οικιακή χρήση, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης γίνεται αναποτελεσματική και μη πρακτικό Καλως ηρθες στο φορουμ μας. Επειδη βλεπω οτι ολα αυτα δεν ειναι δικα σου,βαλε μας και την πηγη που τα βρικες γιατι σε περιπτωσεις που ποσταρουμε κατι το οποιο δεν ειναι δικο μας πρεπει να βαζουμε και τις πηγες που το πηραμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 11 Μαίου 2013 #23 Share 11 Μαίου 2013 (edited) Μειονεκτήματα Τα ευεργετικά αλκαλικά μέταλλα απομακρύνονται επίσης μαζί με άλλες επιβλαβείς ορυκτά, καθιστώντας το νερό πιο όξινο. πόσιμο νερό που έχει χαμηλότερη ή μηδενική περιεκτικότητα σε αλκαλικά απορροφά το ασβέστιο και άλλα μέταλλα από το σώμα σας. Γιαυτο υπαρχουν τα φιλτρα εμπλουτισμου http://www.waterwaves.gr/index.php?target=categories&category_id=191 Επίσης το νερό μπορεί να γίνει πολύ όξινο και διαβρώνουν σωλήνες και άλλες συσκευές του συστήματος νερού. Δεν το περναμε ετσι κι αλλως απο σωληνες. Σε δοχειο το μαζευουμε ή απευθειας στο ενυδρειο για κάθε γαλόνι 1 του νερού που παράγεται από την αντίστροφη όσμωση, σπαταλώνται 3 έως 5 γαλόνια. Αυτό κάνει τη διαδικασία λίγο ακριβό. Υπαρχουν και οι οικολογικες οσμωσεις που δεν πετανε τοσο νερο. http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29861 η διαδικασία είναι αρκετά βραδεία, ένα σύστημα που παράγει 15 γαλόνια την ημέρα. 15 γαλονια?!!?? η πιο αργη ειναι 50 γαλονια (ή 190 λιτρα) την ημερα. Υπαρχουν και οι πολυ γρηγορες μεμβρανες με 400 γαλονια (ή 1.514 λίτρα) (γιατι ομως να βιαζομαστε?) http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=30024 μεμβράνες διήθησης χρειάζεται αντικατάσταση μία φορά σε μια στιγμή, την προσθήκη στο κόστος. Φιλτρο ειναι για καθαρο νερο, δεν θα αλλαχτει κααααποια στιγμη? εχω την ιδια μεμβρανη 5 χρονια και ακομα ειναι σαν καινουρια. Εεε 30-35 ευρω που κοστιζει η μεμβρανη, για 5 χρονια καλα με εβγαλε η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά πολύπλοκη και χρειάζεται επαγγελματική βοήθεια. Εγω (οπως και ολοι σχεδον εδω), μονος μου την εβαλα και δεν ειναι επαγγελλματιας. για οικιακή χρήση, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης γίνεται αναποτελεσματική και μη πρακτικό Συγνωμη αλλα δεν εχω ακουσει μεγαλυτερη μπαρουφα. Ποιος τα γραφει ολα αυτα? Καμια εταιρεια με εμφιαλωμενα? Έγινε επεξεργασία 11 Μαίου 2013 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xenofonlive 9 Απριλίου 2015 #24 Share 9 Απριλίου 2015 Τα μεταλλικά άλατα του νερού είναι άχρηστα και επικίνδυνα για την υγεία μας.Είναι ανόργανα τα άλατα του νερού δεν αφομοιώνονται από τον οργανισμό μας και κατακάθονται στα όργανα και δεν αποβάλλονται! Αν είχατε έλλειψη σιδήρου θα πηγαίνατε σε ένα σιδηρουργείο και θα ζητούσατε ρινίσματα σιδήρου??? Ωφέλιμα είναι τα ΟΡΓΑΝΙΚΑ ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στις τροφές και αφομοιώνονται από τον οργανισμό μας.15 χρόνια έπινα φυσικά μεταλλικά νερά εμφιαλωμένα και πάντα τα αγόραζα σε γυάλινο μπουκάλι(ιολι) έβγαλα πέτρες και στα δύο μου νεφρά!!! Ο γιατρός μου είπε να σταματήσω μαχαίρι τα μεταλλικά νερά και να βάλω φίλτρο αντίστροφης όσμωσης,εδώ και 5 χρόνια πίνω μόνο νερό αντίστροφης όσμωσης και χαίρω άκρας υγείας,καμιά φορά που τυχαίνει να είμαι έξω και διψάω παίρνω κάνα μπουκάλι φυσικό μεταλλικό νερό από το περίπτερο μου φαίνεται σαν να πίνω γλυφό νερό!(την ίδια αντίδραση θα έλεγα! που είχα τις πρώτες μέρες που έπινα αποκλειστικά νερό όσμωσης.) Αυτά σαν απάντηση στο αν το νερό της αντίστροφης όσμωσης είναι πόσιμο. Λοιπόν το νερό πού πίνω εδώ και πέντε χρόνια το μέτρησα πριν λίγο!! PH 6.53 και ppm 19 οπότε υπάρχει πάλι μία μικρή αγωγιμότητα δηλαδή κάποια ιχνοστοιχεία αλάτων, το νερό της κεντρικής παροχής μου περνάει μόνο από φίλτρο άνθρακα έχει PH 7.51 ppm 275, έκανα και μία δοκιμή σε ένα εμφιαλωμένο νερό PH 8.02 και ppm 207 δεν θα έπρεπε το μεταλλικό νερό να έχει μεγαλύτερη αγωγιμότητα από το νερό της βρύσης???Θεσσαλονίκη μένω και μόλις είχα κάνει βαθμονόμηση στα όργανα. Ας δούμε όμως και τη διαδρομή του νερού!! Ουσιαστικά το νερό που πίνουμε είναι θαλασσινό! Ο ήλιος εξατμίζει το νερό της θάλασσας(απόσταξη!) δημιουργούνται σύννεφα και το αποσταγμένο νερό πέφτει κάποια στιγμή στη Γη. Περνάει μέσα από χώματα και πετρώματα κι έτσι βρομίζει αλλά και καθαρίζετε καθώς και εμπλουτίζετε(βαρέα μέταλλα ιχνοστοιχεία αλάτων)! και φτάνει στις λίμνες στα ποτάμια και στις υπόγειες πηγές και το συλλέγουμε και το πίνουμε.Ας πάρουμε παράδειγμα τα φυτά.Τα φυτά δέχονται το αποσταγμένο θαλασσινό νερό μέσο της βροχής,τα φυτά όμως δεν έχουν κάποια αντλία στη ρίζα τους για να τραβήξουν το νερό ούτε είναι πορώδες(σφουγγάρια) για να το πάρουν μέσα τους! Ο τρόπος που παίρνουν μέσα τους τα φυτά και τα λαχανικά το βρόχινο(αποσταγμένο) νερό είναι μέσο του φυσικού φαινομένου της όσμωσης! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 9 Απριλίου 2015 #25 Share 9 Απριλίου 2015 Ενδιαφερον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος