lezas 17 Μαίου 2010 Author #26 Share 17 Μαίου 2010 ειναι στεγανη η λεντοτενια? αν οχι θα εχεις προβλημα θα μπορουσες να την κολησεις καλητερα για καλητερο αισθητικο αποτελεσμα, φιλικα παντα! Ξεχασα να το αναφερω,ειναι στεγανη. Ειναι λιγο ασχημο οπτικα αλλα προτιμησα την ασφαλεια του ενυδρειου απο το να το κολλαγα με οτιδηποτε αλλο υλικο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 18 Μαίου 2010 #27 Share 18 Μαίου 2010 Ξεχασα να το αναφερω,ειναι στεγανη. Ειναι λιγο ασχημο οπτικα αλλα προτιμησα την ασφαλεια του ενυδρειου απο το να το κολλαγα με οτιδηποτε αλλο υλικο.. Εχω τοποθετησει κι εγω 30cm ακριβως ίδια λεντοταινια, αλλα για moonlight. Ειναι λίγο ακριβή, αλλα τα σπαει. Αν ειναι κια μια χαρα στο ματι σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 18 Μαίου 2010 #28 Share 18 Μαίου 2010 ίσως φταίνε τα leds που δείχνει τόσο άσπρη η άμμος. Είναι πολύ όμορφο και τα ψάρια και τα ξύλα. Θα συμφωνήσω για κάποιο ξύλο στη μέση, όχι πυκνά κλαδιά όπως στο πλάι όμως και για το σκούρο νερό, πιστεύω θα δείξει ακόμη καλύτερο! μπράβο όμως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 20 Ιουνίου 2010 Author #29 Share 20 Ιουνίου 2010 Μετα απο 52 μερες συμβιωσης ηρθε η ωρα για νεες φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimakosR21 20 Ιουνίου 2010 #30 Share 20 Ιουνίου 2010 Πω πω πω πω ομορφιές!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Ιουνίου 2010 #31 Share 20 Ιουνίου 2010 Ρε καπου τα εχω ξαναδει εγω αυτα τα ψαρια :bowdown: Γεια σου ρε ξαδερφε με τα Ωραια σου :buttrock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 20 Ιουνίου 2010 #32 Share 20 Ιουνίου 2010 Ομορφιες,να τα χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 20 Ιουνίου 2010 Author #33 Share 20 Ιουνίου 2010 Και ενα βιντεο εν ωρα μασας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 20 Ιουνίου 2010 #34 Share 20 Ιουνίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 20 Ιουνίου 2010 #35 Share 20 Ιουνίου 2010 τρομερα τα πιτσιρικια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 20 Ιουνίου 2010 #36 Share 20 Ιουνίου 2010 Αnubias 300lt Πληροφορίες Διαστάσεις: 120x45x65 Όγκος: 300 λίτρα Κατηγορία: βιοτοπικό Αμαζονίου Διακοσμητικά υλικά: χαλαζιακή άμμος Decoline carat 6 25 kg, πολλά ξύλα Φόντο:μαυρο χαρτόνι Φωτισμός: 2χΤ5 Αnubias 39w ,ταινιες led 1m (1 warm light+1 cool light) Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες με χρονοδιακόπτη (13:00-23:00) Φιλτράρισμα: 2x εξωτερικά Eheim 2217 σε σειρα.10λτ siporax,20 αστερια API Θερμοστάτης: 1xJager 250w Αεραντλια:Αquarium systems 110l/h με 2 ΕΗΕΙΜ air diffuser Ψάρια: 6 red scribbelt Stendker, 10 corydoras sterbai Παράμετροι: PH: 5.2 Γενική σκληρότητα (GH): 12 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3 Αμμωνία (ΝΗ3-NH4): 0 Φωσφορικά (PO4): 0 Θερμοκρασία: 29.5 C Αλλαγές νερού: 30%-40% 2 φορες εβδομαδιαίως απο Α/Ο Πληρωση ιχνοστοιχειων:Preis Discus Minerals σε καθε αλλαγη νερου Τροφες:καρδια stendker,tetrabits vitality,ocean nutrition discus flakes,ocean nutrition prime reef flakes 5-6 φορες την ημερα με αλλαγες απο οσμοση πως εχεις 12 ολικη και 3 ανθρακικη.το ph πως το κατεβαζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 21 Ιουνίου 2010 Author #37 Share 21 Ιουνίου 2010 με αλλαγες απο οσμοση πως εχεις 12 ολικη και 3 ανθρακικη.το ph πως το κατεβαζεις Με πληρωση Discus Preis Mineral σε καθε αλλαγη νερου. Το ph πεφτει μονο του απο την ωσμοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Ιουνίου 2010 #38 Share 22 Ιουνίου 2010 Καποιο λαθος κανεις ...... το νερο της Α.Ο. δεν ειναι υπαιτιο για την πτώση του ΡΗ. Επισης εχω κι'εγω την απορια .... πως με το PREIS .... εχεις αυξημενη στο 3 την ΚΗ ... αφου (οπως ισχυριζεται) ανεβαζει μόνο την GH; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Ιουνίου 2010 #39 Share 22 Ιουνίου 2010 Καποιο λαθος κανεις ...... το νερο της Α.Ο. δεν ειναι υπαιτιο για την πτώση του ΡΗ. Επισης εχω κι'εγω την απορια .... πως με το PREIS .... εχεις αυξημενη στο 3 την ΚΗ ... αφου (οπως ισχυριζεται) ανεβαζει μόνο την GH; Κατσε γιατι μπορει να εχω καταλαβει και εγω λαθος ..... Αγοραζουμε οσμωση , για να βγαινει νερο απο την οσμωση με χαμηλες σκληροτητες , οπου οι σκληροτητες ειναι υπευθινες για τη μειωση του πεχα .Ετσι ηξερα μεχρι τωρα.... αλλα εσυ λες οτι το νερο της Α.Ο δεν ειναι υπαιτιο για τη πτωση του πεχα , μπορεις να μου δωσεις λιγες πληροφοριες εαν θελεις ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Ιουνίου 2010 #40 Share 22 Ιουνίου 2010 Καποιο λαθος κανεις ...... το νερο της Α.Ο. δεν ειναι υπαιτιο για την πτώση του ΡΗ. Για να ακριβολογουμε ομως και να μη γινεται παρανοηση, (?) το νερο απο την ΑΟ δεν επιρρρεαζει/βοηθαει υπο καταλληλες προυποθεσεις να κατεβει το πεχα? (?) Μηπως η σωστη εκφραση (μιας και σου αρεσουν αυτα ) ειναι : "το νερο της Α.Ο. ειναι συνυπαιτιο υπο καταλληλες προυποθεσεις, για την πτώση του pH" Και για να μη παιζουμε με τις λεξεις .... σε ενα συνηθες ενυδρειο, το νερο της ΑΟ κατεβαζει το πεχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Ιουνίου 2010 Author #41 Share 22 Ιουνίου 2010 Καποιο λαθος κανεις ...... το νερο της Α.Ο. δεν ειναι υπαιτιο για την πτώση του ΡΗ. Επισης εχω κι'εγω την απορια .... πως με το PREIS .... εχεις αυξημενη στο 3 την ΚΗ ... αφου (οπως ισχυριζεται) ανεβαζει μόνο την GH; Να ειναι λαθος οι μετρησεις δεν νομιζω εκτος και αν το τεστακι μετραει λαθος. Δεν εχω λογο να πω ψεμματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Ιουνίου 2010 Author #42 Share 22 Ιουνίου 2010 Για να ακριβολογουμε ομως και να μη γινεται παρανοηση, (?) το νερο απο την ΑΟ δεν επιρρρεαζει/βοηθαει υπο καταλληλες προυποθεσεις να κατεβει το πεχα? (?) Μηπως η σωστη εκφραση (μιας και σου αρεσουν αυτα ) ειναι : "το νερο της Α.Ο. ειναι συνυπαιτιο υπο καταλληλες προυποθεσεις, για την πτώση του pH" Και για να μη παιζουμε με τις λεξεις .... σε ενα συνηθες ενυδρειο, το νερο της ΑΟ κατεβαζει το πεχα. Και εγω μεχρι τωρα αυτο ηξερα Ας μας το εξηγησεις καλυτερα(diskus fan) γιατι η εμπειρια σου ειναι καλοδεχουμενη Να μαθαινουμε οι νεοτεροι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Ιουνίου 2010 #43 Share 22 Ιουνίου 2010 Κατσε γιατι μπορει να εχω καταλαβει και εγω λαθος ..... Αγοραζουμε οσμωση , για να βγαινει νερο απο την οσμωση με χαμηλες σκληροτητες , οπου οι σκληροτητες ειναι υπευθινες για τη μειωση του πεχα .Ετσι ηξερα μεχρι τωρα.... αλλα εσυ λες οτι το νερο της Α.Ο δεν ειναι υπαιτιο για τη πτωση του πεχα , μπορεις να μου δωσεις λιγες πληροφοριες εαν θελεις ??? Δεν αγοραζεις την οσμοση για τις χαμηλες σκληροτητες αλλα για την καθαροτητα/ποιοτητα του νερου που σου προσφερει. Το επιπλεον πλεονεκτημα των σκληροτητων ... για μενα ... ερχετε σε δευτερη μοίρα ... αφου μπορεις να το πετυχεις και με αλλες μεθοδους.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 22 Ιουνίου 2010 #44 Share 22 Ιουνίου 2010 Να ειναι λαθος οι μετρησεις δεν νομιζω εκτος και αν το τεστακι μετραει λαθος. Δεν εχω λογο να πω ψεμματα. Μη βαζεις λεξεις που δεν εγραψα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Ιουνίου 2010 Author #45 Share 22 Ιουνίου 2010 Μη βαζεις λεξεις που δεν εγραψα.- Δεν ειπα οτι το εγραψες Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Ιουνίου 2010 #46 Share 22 Ιουνίου 2010 (edited) Δεν ειπα οτι το εγραψες Με το να το αναφερεις αυτο εννοειται.Παρακαλω πολυ να πεσουν οι τονοι. Το ζητουμενο ειναι να βγει η σωστη και χρησιμη πληροφορια. Έγινε επεξεργασία 23 Ιουνίου 2010 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Ιουνίου 2010 #47 Share 22 Ιουνίου 2010 ------------------------------------------------------- Επι του θεματος. Οσα εγραψε ο diskus fan ειναι ΙΜΟ σωστα. Το θεμα ειναι απλο: Η ΑΟ δεν κατεβαζει απαραιτητα το πεχα. Αν κατεβαζε το πεχα γιατι το βαζουν στο θαλλασινο ενυδρειο που θελουν ψηλο πεχα? Χρειαστηκε διευκρινηση μονο στο θεμα οτι η ΑΟ μπορει να κατεβασει το πεχα υπο προυποθεσεις, οπως και να το ανεβασει υπο αλλες προυποθυσεις και αυτο οφειλεται στην μηδενικη kH της. Γραφω το ζουμι των τελευταιων ποστ με καποια σχολια μου με κοκκινο: 1. Lezas :Το ph πεφτει μονο του απο την ωσμοση. (Υπο προυποθεσεις) Diskus fan : το νερο της Α.Ο. δεν ειναι υπαιτιο για την πτώση του ΡΗ (Μπορει και να ειναι ομως, παλι υπο προυποθεσεις και αυτο οφειλεται στην μηδενικη kH της) 2. kostas1908 : πως εχεις 12 ολικη και 3 ανθρακικη? Lezas : Με πληρωση Discus Preis Mineral σε καθε αλλαγη νερου Diskus fan : πως με το PREIS .... εχεις αυξημενη στο 3 την ΚΗ ... αφου ανεβαζει μόνο την GH; (Σωστη παρατηρηση) 3. geosid : Αγοραζουμε οσμωση , για να βγαινει νερο απο την οσμωση με χαμηλες σκληροτητες , οπου οι σκληροτητες ειναι υπευθινες για τη μειωση του πεχα. (Σωστα. Και γιαυτο) Diskus fan : Δεν αγοραζεις την οσμοση για τις χαμηλες σκληροτητες αλλα για την καθαροτητα/ποιοτητα του νερου που σου προσφερει. Το επιπλεον πλεονεκτημα των σκληροτητων ... για μενα ... ερχετε σε δευτερη μοίρα ... αφου μπορεις να το πετυχεις και με αλλες μεθοδους (Σωστα, την χρησιμοποιεις βασικα για την καθαροτητα του νερου. Αν θελαμε να ριχναμε το πεχα, μπορουσαμε και με νερο βρυσης και τυρφη κλπ Θα ταλαιπωρούμαστε ομως λιγο, συν οτι καποιοι δεν θελουν σκουρο νερο γιαυτο πανε στην ΑΟ) geosid : μεσα στη ποιοτητα/καθαροτητα του νερου ειναι και οι χαμηλες σκληροτητες ..... Λαθος. Για αλλα ειδη ψαριων το νερο με χαμηλες σκληροτητες μπορει να ειναι κακης ποιοτητας νερο. Οποιος εχει να διορθωσει/προσθεσει κατι ας το κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Ιουνίου 2010 #48 Share 22 Ιουνίου 2010 geosid : μεσα στη ποιοτητα/καθαροτητα του νερου ειναι και οι χαμηλες σκληροτητες ..... Λαθος. Για αλλα ειδη ψαριων το νερο με χαμηλες σκληροτητες μπορει να ειναι κακης ποιοτητας νερο. Οποιος εχει να διορθωσει/προσθεσει κατι ας το κανει. Στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερομαστε ΜΟΝΟ στους δισκους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 22 Ιουνίου 2010 Author #49 Share 22 Ιουνίου 2010 Προκαλεις Με το να το αναφερεις αυτο εννοειται. Παρακαλω πολυ να πεσουν οι τονοι. Το ζητουμενο ειναι να βγει η σωστη και χρησιμη πληροφορια. Οπως μπορει να εννοειται λεγοντας " Επισης εχω κι'εγω την απορια .... πως με το PREIS .... εχεις αυξημενη στο 3 την ΚΗ ... αφου (οπως ισχυριζεται) ανεβαζει μόνο την GH;" Αυτες ειναι οι μετρησεις μου αυτες εγραψα.Δεν ειχε επιθετικη διαθεση η απαντηση μου και ουτε σκοπο για παρεξηγησεις ισα ισα που ειπα να μας το αναλυσει((diskus fan)για να μαθαινουμε και εμεις οι νεοτεροι Ας ανοιχτει ενα καινουργιο topic και να αναλυθει το θεμα, ειναι ενδιαφερον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Ιουνίου 2010 #50 Share 22 Ιουνίου 2010 Στη συγκεκριμενη περιπτωση αναφερομαστε ΜΟΝΟ στους δισκους . Το θεμα διαβαζεται κι απο μη διασκαδες που μαθαινουν ετσι λαθος πληροφοριες. Μια διευκρινηση ειναι απαραιτητη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος