deedee4150 15 Μαίου 2010 #1 Share 15 Μαίου 2010 γεια χαρα και σορυ για τιν ορθογραφεια λογο οτι δεν εχο παει ελλινκο σχολειο ειμαι ελλινας εξοτερικου.....προτι εροτιση....1)ποσα ειναι τα λιγοτερα λιτρα για 4 δισκους 2)τι αλλα ψαρια μπορω να βαλω 3)τι ενουνε οταν λενε τρονε καρδια 4)και σε τι θερμοκρασιες ζουνε? Με πολυ αγαπη Φουεντες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 15 Μαίου 2010 #2 Share 15 Μαίου 2010 Καλώς ήλθες στην παρέα μας ! Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ενυδρείο απο 300 λίτρα και πάνω καλύτερα,καθώς θα πρέπει να παρέχεις 40 λίτρα μινιμουμ σε κάθε ψάρι και γιατι ειναι καλύτερο να ζουν σε ομάδες(αν μπορεις να αγοράσεις 1-2 ψάρια ακόμη) 29 βαθμοί ειναι οκ και οταν μιλάμε για καρδια,γινετε αναφορά σε σκευασμα κατεψυγμένης καρδιας κάποιων ζωων που θα βρείς σε pet shop. Πολυ γενικά αυτά.Καλο θα είναι να μας μιλησεις αναλυτικά για τον εξοπλισμο και τα ψάρια που έχεις,ώστε να υπαρξει η αναλογη συζήτηση. Καλώς ήλθες και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Μαίου 2010 #3 Share 15 Μαίου 2010 Καλώς ήλθες απο που εισαι φιλε μου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deedee4150 15 Μαίου 2010 Author #4 Share 15 Μαίου 2010 (edited) αθηνα μενω πλεον...αλα ηρθα απο καναδα...αλα αλο ενα προβλημα εχω ενα ενυνδρειο 180λ και ειναι στα 30.5 βαθμουσ......και δεν εχουνε μβει καν ε ζεστες....αν κανο δισκο ενυνδρειο λετε να ανεβη ε θερμοκρασια τοςο? Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2010 - deedee4150 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Μαίου 2010 #5 Share 15 Μαίου 2010 αθηνα μενω πλεον...αλα ηρθα απο καναδα...αλα αλο ενα προβλημα εχω ενα ενυνδρειο 180λ και ειναι στα 30.5 βαθμουσ......και δεν εχουνε μβει καν ε ζεστες....αν κανο δισκο ενυνδρειο λετε να ανεβη ε θερμοκρασια τοςο? το βασικο σου προβλημα δεν ειναι η θερμοκρασια αυτη τη στιγμη αλλα τα λιτρα σου που ειναι λιγα για ενα κοπαδι δισκων Τι ψαρια εχεις μεσα τωρα και εχεις ανεβασει τοσο θερμοκρασια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deedee4150 15 Μαίου 2010 Author #6 Share 15 Μαίου 2010 το βασικο σου προβλημα δεν ειναι η θερμοκρασια αυτη τη στιγμη αλλα τα λιτρα σου που ειναι λιγα για ενα κοπαδι δισκων Τι ψαρια εχεις μεσα τωρα και εχεις ανεβασει τοσο θερμοκρασια ? tanganyka cichlides 180λ 10 πσαρακια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Μαίου 2010 #7 Share 15 Μαίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lezas 15 Μαίου 2010 #8 Share 15 Μαίου 2010 Καλως ηρθες φιλε κι απο μενα! Ειχα και εγω δισκους σε 180λτ ενυδρειο.. Ειναι μικρο και θελει μεγαλη προσοχη και συχνες αλλαγες νερου. Αν νομιζεις οτι εχεις χρονο και διαθεση μεχρι 4 δισκους οριακα. Αλλαγες νερου καθε 2 μερες 40-50% και πολυ καλη βιολογια. 2 φιλτρα ΕΗΕΙΜ 2217 με full siporax θα ηταν το ιδανικοτερο. Βεβαια ολα αυτα αν δεν μπορεις την αγορα μεγαλυτερου ενυδρειου. Οτι χρειαστεις θα ειμαστε στην διαθεση σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Μαίου 2010 #9 Share 15 Μαίου 2010 και σε μεγαλυτερο ενυδρειο να σκεφτεις να πας παλι θεωρεις δεδομενη την καλη φιλτρανση και την (μεγαλη) ποσοτητα βιολογιας . Οπως και να εχει πιστευω οτι 2 φιλτρα 2217 αργα η γρηγορα θα τα χρειαστεις (εκτος και αν φτιαξεις κανα σαμπ ) Οταν λεμε για καρδια ενοουμε αυτην http://www.devotedly-discus.co.uk/acatalog/Discus_Food.html H σε αλλη μαρκα http://www.osmosisaquariums.gr/index.php?p...d=1〈=en οταν ειναι μικρα τα δισκακια και ειναι απο stenker θεωρητε σαν βασικη τροφη την οποια πρεπει να την ξεκοβεις σιγα σιγα και να μαθενουν και σε αλλες τροφες οι δισκοι σου , πχ flakes , bits . Με την θερμοκρασια που λες κοιταξε μηπως ο θερμοστατης σου χρειαζεται καποιο καλιμπραρισμα και παιζεις στους 30.5 τωρα , 29-30 βαθμους γνωμη μου ειναι οτι ειναι μια καλη θερμοκρασια για δισκους , το καλοκαιρι δεν ξερω τι συμπεριφορα θα εχουν μιας και δεν εχω περασει καποιο καλοκαιρι μαζι τους Στα λιτρα που εχεισ δυστυχως δεν μπορεις να βαλεις καποιο αλλο συγκατοικο. Εαν πεις οτι πας για ποιο πολλα λιτρα τοτε εχεις επιλογη να βαλεις καποια corydoras ( sterbai - leucomelas ) . Οτι θες και μπορουμε να βοηθησουμε εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος