Jump to content

Να τα ελευθερώσω...

sakias

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω 8 γκαπάκια 3 εδβομάδων τα οποία βρίσκονται μέσα σε growth net από τη στιγμή της γέννησης τους (23/04).Γνωρίζεται σε πόσες μέρες μπορώ να τα ελευθερώσω μέσα στο ενυδρείο με τα υπόλοιπα ψάρια; Εκτός από γκάπι το ενυδρείο έχει και ξιφοφόρους.

Πιστευω πως ειναι καλα να τα ελευθερωσεις τωρα!! Εγω που εχω guppies(δεν τα προστατευω με τεχνιτους τροπους) απο την 3η ημερα και μετα ουτε που τα πειραζουν τα αλλα... Αλλα εχω και φυτα μεσα!!!

Δεν είναι γεννήστρα απλά ένα τούλι (περίπου 7-8 λίτρα μεγεθος) μέτρα στο ενυδρείο. Έχω μπόλικο κερατύφυλλο και άλλα διάφορα φυτά. Το θέμα είναι ότι η ξιφοφορίνα είναι ψιλομεγάλη και φοβάμαι ότι θα τα σαρώσει (και ας είναι 20 ημερών τα γκαπάκια), όπως έκανε και με τα υπόλοιπα αδέρφια τους όταν ήταν νεογέννητα, 8 κατάφερα και τα έσωσα μέσα στο δίχτυ.

Μπα!! αφου ειναι 20 ημερων δεν πιστευω να παθουνε τιποτα!!!! Θα εχουν μεγαλωσει αρκετα και δεν θα χωρανε στο στομα τους πια!!! Και αφου εχεις και φυτα!! Ελευθερωσε τα!!!!!!!

Eλευθέρωσέ τα.. Μόνο stress τους προκαλούν αυτές οι "γεννήστρες".

:)

Λοιπόν πριν 2 λεπτά αφησα το μεγαλύτερο ελεύθερο και η ξιφοφορίνα ένανε ντου κατευθείαν!!! Ευτυχώς το έσωσα και το ξαναβαλα μέσα. Μάλλον θα μείνουν λίγο ακόμη μέσα στο δίχτυ.

Μαλλον θα τα κυνηγανε!! Αλλα δεν θα υπαρχει κινδυνος να τα φανε!! Τωρα δεν ξερω απο ξιφοφορους αλλα τα guppies μου μετα απο 3 μερες... ουτε ματια δεν τους ριχνουν!! Αφου οταν τα ταιζω τρωνε παρεουλα!! :)

Το θέμα είναι ότι η ξιφοφορίνα είναι διπλάσια του μεγέθους μια ενήλικης γκαπίνας...και ήταν η μόνη που κινήθηκε απειλητικά. Τα άλλα ήταν αδιάφορα.

Eλευθέρωσέ τα.. Μόνο stress τους προκαλούν αυτές οι "γεννήστρες".

:)

Και όχι μόνο...

Δε μαθαίνουν να κολυμπούν σωστά και είναι πιο εύκολο να τους επιτεθεί ψάρι μόλις τα βγάλεις.

Καλύτερα να γεννιούνται ελεύθερα στο ενυδρείο,το οποίο βέβαια θα είναι σωστά προετοιμασμένο.

Αν θεωρείς οτι θα έχουν κρυψώνες κοντά στης επιφάνεια ελευθέρωσε 2-3 για μια μέρα.Μελέτησε συμπεριφορές και μετά ελευθερώνεις και τα υπόλοιπα. :)

Θα σου έλεγα να ταίσεις καλά τα υπόλοιπα ψάρια λίγο πριν κλέισουν τα φώτα, και μετά από λιγο να τα αφήσεις ελεύθερα δίνοντάς τους έτσι λίγο παραπάνω χρόνο να συνηθήσουν το νέο τους χώροκαι τις νέες συνθήκες. Αν υπάρχουν αρκετά φυτά δεν νομίζω πως θα κινδυνέψουν.

Τελικά τα γκαπάκια ελευθερώθηκαν σε άλλο ενυδρείο (60 λιτρ. του brother) το οποίο έχει 5 ενήλικα και καμία 6-7 μικρά(μικρότερα από τα δικά μου) ελεύθερα.Σύνολο 20 με τα μεγάλα. Κανένα πρόβλημα επιθετικότητας από τα μεγάλα, τα παρακολουθούσα 2 ωρες. So far so good :):):) . Μόλις μεγαλώσουν θα δωθούν σε χομπίστες εδώ στα Ιωάννινα.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...