kristina 13 Μαίου 2010 #1 Share 13 Μαίου 2010 (edited) Γεια σε ολους! Εχω ενυδρεια εδω κ 5 χρονια Το τελευταιο μου ενυδρειο ειναι 240 λιτρα . Το θεμα ειναι οτι τους τελευταιους 7 μηνες δεν ασχοληθηκα καθολου(λογω θανατου συγγενικου προσωπου) κ γενικα περασα μια ασχημη φαση.. Και τωρα αποφασισα να ξανασχοληθω , το θεμα ειναι οτι τα φυτα ολα εχουν σαπισει υπαρχει αγλη παντου το νερο ειναι κατακιτρινο. Χθες μου πεθανε ενα αγγελοψαρο που το ειχα 5 χρονια... και ειπα εως εδω! Τι προτεινεται να κανω?? Σκεφτηκα να πεταξω ολα τα φυτα να πεταξω αμμο λιπασμα τα παντα, να βαλω τα ψαρια σε λεκανες και να αρχισω απο την αρχη με καινουργιο λιπασμα χαλικι φυτα κτλ.... Και στο τελος θα βαλω το μισο νερο που θα εχω κρατησει ετσι ωστε να μην χαθουν ολα αυτα που εχουν δημιουργηθει εδω κ 1 χρονο. Και εχω ενα εξωτερικο φιλτρο κ ενα εσωτερικο σε αυτα απλα θα πεταξω το μισο υλικο κ θα προσθεσω μακαρονι. Τι λετε? Τα ψαρια αντεχουν 3 με 5 ωρες σε λεκανες?? Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2010 - kristina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Μαίου 2010 #2 Share 13 Μαίου 2010 Γεια σε ολους! Εχω ενυδρεια εδω κ 5 χρονια Το τελευταιο μου ενυδρειο ειναι 240 λιτρα . Το θεμα ειναι οτι τους τελευταιους 7 μηνες δεν ασχοληθηκα καθολου(λογω θανατου συγγενικου προσωπου) κ γενικα περασα μια ασχημη φαση.. Και τωρα αποφασισα να ξανασχοληθω , το θεμα ειναι οτι τα φυτα ολα εχουν σαπισει υπαρχει αγλη παντου το νερο ειναι κατακιτρινο. Χθες μου πεθανε ενα αγγελοψαρο που το ειχα 5 χρονια... και ειπα εως εδω! Τι προτεινεται να κανω?? Σκεφτηκα να πεταξω ολα τα φυτα να πεταξω αμμο λιπασμα τα παντα, να βαλω τα ψαρια σε λεκανες και να αρχισω απο την αρχη με καινουργιο λιπασμα χαλικι φυτα κτλ.... Και στο τελος θα βαλω το μισο νερο που θα εχω κρατησει ετσι ωστε να μην χαθουν ολα αυτα που εχουν δημιουργηθει εδω κ 1 χρονο. Και εχω ενα εξωτερικο φιλτρο κ ενα εσωτερικο σε αυτα απλα θα πεταξω το μισο υλικο κ θα προσθεσω μακαρονι. Τι λετε? Τα ψαρια αντεχουν 3 με 5 ωρες σε λεκανες?? καταρχην , λυπαμε για τον θανατο του συγγενικου προσωπου . Πανω απο ολα η υγεια μας και μετα ολα τα αλλα . Εγω θα ελεγα ολα πεταμα εκτος απο βιολογικο υλικο που θα το βρασεις και εκτος τα ψαρια οπου μπορεις να τα βαλεις σε λεκανη με μια αερανλτια και ενα μικρο θερμοστατη μεχρι να κανεις τις υπολοιπες δουλειες σου , εχω κρατησει ψαρια σε βαρελι με αεραντλια ,θερμοστατη , φιλτρο χωρις ταισμα για μια μιση μερα και δεν ειχα καποιο προβλημα . Εαν θες πες μας τι ψαρια εχει μεσα το ενυδρειο τωρα , τι φιλτρο εχεις , τι βιολογικο υλικο εχεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 13 Μαίου 2010 Author #3 Share 13 Μαίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ η υγεια πανω απο ολα! κ τα υπολοιπα θα ερθουν... Λοιπον μεσα στο ενυδρειο εχω 3 αγγελοψαρα 5 πλεκοστομους 6 κλοουν 3 μολλυ 2 γατοψαρα 1 δολαριο κι 3 περιματοφαγους. Επισης εχω βαλει στα φιλτα ενα εξωτερικο της fluval 350 που εχω βαλει μακαρονι της JBL και τα σφουγγαρια που ειχε μεσα,και στο εσωτερικο φιλτρο του ενυδρειου της juwel εχω βαλει ακριβως τα ιδια μονο που εχω προσθεσει κ substrack (δεν θυμαμαι καλα πως το λενε) της εταιριας sera ειναι νομιζω, και υαλοβαμβακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vag0s 13 Μαίου 2010 #4 Share 13 Μαίου 2010 (edited) Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να δώσεις τα ψάρια και να ξαναρχίσεις απο το 0. Αν δεν μπορείς να τα αποχωριστείς πρέπει να τους βρεις πρωσορινα κάποιο άλλο "σπίτι" και μόλις τελειώσεις το ενυδρείο να τα ξαναβάλεις μέσα. Σε 5 ώρες δεν νομίζω οτι θα προλάβεις.. Τελοσπάντων, αν δεν γίνεται ούτε αυτό βρες ένα μεγάλο δοχείο 150 λίτρα, βάλ'τα εκεί μαζί με φίλτρο και θερμοστάτη και νερό απο το ενυδρείο και κάνε τη δουλεία σου. Πάντως ότι θα πρέπει να αποχωριστείς κάποια ψάρια είναι γεγονός, αν θες να γίνουν όλα σωστά. Δεν ταιριάζουν όλα μεταξύ τους.. Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2010 - vag0s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 13 Μαίου 2010 #5 Share 13 Μαίου 2010 Σε 5 ώρες δεν νομίζω οτι θα προλάβεις.. Ποτε μην λες ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 13 Μαίου 2010 #6 Share 13 Μαίου 2010 (edited) λυπαμε και εγω για τον θανατο του συγγενικου προσωπου.ευχομαι υγεια πανω απο ολα σε ολους και ολα τα αλλα ερχονται δευτερα. εγω ειχα βαλει 4 σκαλαρια για μια μερα μεσα σε μια λεκανη με αεραντλια και χωρις φαι χωρις κανενα προβλημα. και φτιαξετο απο την αρχη. θα σε βοηθησει και το νιτριβεκ της sera της στο οποιο σε 24 ωρες μπορεις να βαλεις ψαρια. και οτι θες εδω ειμαστε....για καθε βοηθεια. χαιρετισματα και στην Κεφαλλονια Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2010 - GXSARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 13 Μαίου 2010 #7 Share 13 Μαίου 2010 εγω ειχα βαλει τα ψαρακια μου στιν λεκανη για 43 ωρες....και μετα ηταν μια χαρα......να φανταστης ακομα ζουνε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 13 Μαίου 2010 Author #8 Share 13 Μαίου 2010 Τα ψαρακια δεν μπορω να τα αποχωριστω τα εχω 3 με 4 χρονια! Πιστευω πως σε 3 ωρες θα τα εχω ολα ετοιμα εχω ηδη πλυνει τα χαλικια τα φυτα τα εχω αγορασει κ αυτα ,λιπασμα , και θα εχω κ τον ξαδερφο μου μαζι οποτε πιστευω πως θα ειναι ολα ενταξει. Ποια ψαρια δεν ταιριαζουν μεταξυ τους? Μονο τα αγγελοψαρα μαλωνουν μεταξυ τους κατα αλλα δεν εχω καμια φασαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 13 Μαίου 2010 Author #9 Share 13 Μαίου 2010 χαιρετισματα και στην Κεφαλλονια Eυχαριστω!!! Εισαι απο Κεφαλονια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 13 Μαίου 2010 #10 Share 13 Μαίου 2010 Τα υλικα του φιλτρο μην τα πειραξεις.. Κανε οτι δουλει θες να κανεις αλλα ΜΗΝ πληνεις με νερο βρυσης τα υλικα του φιλτρου...Αν το κανεις αυτο θα καταστραφει ολη η βιολογια και μετα δυσκολα θα καταφερουν τα ψαρακια σου να επιβιωσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 13 Μαίου 2010 Author #11 Share 13 Μαίου 2010 Εννοειτε πως δεν θα τα πλυνω με νερο βρυσης! Μα αν τα πλυνω καταστρεφω τις αποικιες βακτηριδιων που εχουν δημιουργηθει! Παντα τα πλενω με το νερο του ενυδρειου που αφαιρω. Δηλαδη λες να μην πειραξω καθολου τα υλικα? Να μην βγαλω τα μισα κ να προσθεσω μακαρονι κ συμπυκνωμενα βακτηριδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 13 Μαίου 2010 #12 Share 13 Μαίου 2010 Eυχαριστω!!! Εισαι απο Κεφαλονια? Ληξουρι - Μιχαλιτσατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 13 Μαίου 2010 #13 Share 13 Μαίου 2010 Εννοειτε πως δεν θα τα πλυνω με νερο βρυσης! Μα αν τα πλυνω καταστρεφω τις αποικιες βακτηριδιων που εχουν δημιουργηθει! Παντα τα πλενω με το νερο του ενυδρειου που αφαιρω. Δηλαδη λες να μην πειραξω καθολου τα υλικα? Να μην βγαλω τα μισα κ να προσθεσω μακαρονι κ συμπυκνωμενα βακτηριδια? Καντο αυτο αφου στησει ολο το ενυδρειο και τρεξει λιγες μερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 13 Μαίου 2010 Author #14 Share 13 Μαίου 2010 Ληξουρι - Μιχαλιτσατα Ελα βρε σοβαρα! Εγω ειμαι απο τον Πορο! Ωραια Η Κεφαλονια δεν την αλλαζω με τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 13 Μαίου 2010 #15 Share 13 Μαίου 2010 εγω βλαχατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 13 Μαίου 2010 Author #16 Share 13 Μαίου 2010 Ειμαστε 3 Κεφαλονιτες μεχρι τωρα!! Το αλλο θεμα ειναι οτι φευγω ιουνιο κ γυρναω σεπτεμβρη..(θα ειμαι Κεφαλονια.. ) Στα ψαρακια δεν θα συμβει τιποτα αν δεν γινει αλλαγη νερου για 3 μηνες ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
haros 13 Μαίου 2010 #17 Share 13 Μαίου 2010 (edited) ""Στα ψαρακια δεν θα συμβει τιποτα αν δεν γινει αλλαγη νερου για 3 μηνες ετσι?'"" Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2010 - haros Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Μαίου 2010 #18 Share 13 Μαίου 2010 Ειμαστε 3 Κεφαλονιτες μεχρι τωρα!! Το αλλο θεμα ειναι οτι φευγω ιουνιο κ γυρναω σεπτεμβρη..(θα ειμαι Κεφαλονια.. ) Στα ψαρακια δεν θα συμβει τιποτα αν δεν γινει αλλαγη νερου για 3 μηνες ετσι? υπάρχουν κάποια ζουμιά που υποστηρίζουν ότι μπορείς να αλλάξεις νερό και μετά από 6 μήνες αλλά δε στο συνιστώ με τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Μαίου 2010 #19 Share 14 Μαίου 2010 Εγω σε ενα παραμελημενο ενυδρειο θα εβγαζα οτι σαπιο εχει απο φυτα κλπ. Θα εβαζα μια σκουπα βυθου (μονο αν εχει πολλα) για τα σκουπιδια στο βυθο. Θα ανοιγα φιλτρα και θα εκανα συντηρηση (σωστα). Και θα αρχιζα τις απανωτες (σωστες) αλλαγες νερου με νερο ιδιων παραμετρων και αργη εισαγωγη. Οι αποτομες αλλαγες συνθηκων σκοτωνουν τα ψαρια. Ακομα και αν παμε για καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 15 Μαίου 2010 Author #20 Share 15 Μαίου 2010 (edited) Τι κανετε;;; όλα καλά με το ενυδρειο !!! Αδειασα τα πάντα. Τα ψΆρια μου μια χαραααα 5 ώρες τα είχα σε λεκάνη αλλά όλα οκ. Το πρόβλημα είναι ότι το νερό είναι θολό . Θα φτιάξει με τον καιρό η πρέπει να βάλω κανά ειδικό ζουμί που κάνει το νερό κρυστάλλινα καθαρό;;; Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2010 - kristina Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 15 Μαίου 2010 #21 Share 15 Μαίου 2010 Τι κανετε;;; όλα καλά με το ενυδρειο !!! Αδειασα τα πάντα. Τα ψΆρια μου μια χαραααα 5 ώρες τα είχα σε λεκάνη αλλά όλα οκ. Το πρόβλημα είναι ότι το νερό είναι θολό . Θα φτιάξει με τον καιρό η πρέπει να βάλω κανά ειδικό ζουμί που κάνει το νερό κρυστάλλινα καθαρό;;; Θα ξεθολωσει σε λιγες ωρες.Αστο να ηρεμησει το συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 16 Μαίου 2010 #22 Share 16 Μαίου 2010 Τι κανετε;;; όλα καλά με το ενυδρειο !!! Αδειασα τα πάντα. Τα ψΆρια μου μια χαραααα 5 ώρες τα είχα σε λεκάνη αλλά όλα οκ. Το πρόβλημα είναι ότι το νερό είναι θολό . Θα φτιάξει με τον καιρό η πρέπει να βάλω κανά ειδικό ζουμί που κάνει το νερό κρυστάλλινα καθαρό;;; Καθαρισες το φιλτρο? Πως? με τι νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kristina 16 Μαίου 2010 Author #23 Share 16 Μαίου 2010 Καθαρισα τα φιλτρα με νερο του ενυδρειου. Το προβλημα ειναι οτι το νερο ειναι πολυ θολο πααααααααααααααρα πολυ γιατι?? Φταιει η αμμοσ η νεα που εβαλα?? Την επλυνα ομως!! Αν δεν καθαρισει μεχρι αυριο θα παω αυριο να παρω ενα υγρο που καθαριζει το νερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 16 Μαίου 2010 #24 Share 16 Μαίου 2010 (edited) Κανε καλυτερα μετρησεις στο νερο NH3 NO2 NO3 Έγινε επεξεργασία 16 Μαίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 16 Μαίου 2010 #25 Share 16 Μαίου 2010 ειναι μεχρι να κατσει η αμμο.την επλυνες καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος