Jump to content

Γιατι Chaeto??

Recommended Posts

Ψάχνωντας για αγορα οργανισμο που μου αποροφά νιτρώδη βρήκα πολες εναλακτικες. η απορία μου είναι γιατι τόση προτίμηση στην chaeto και οχι πολυμορφία στις αλγες που χρεισιμοποιούμε. εγω συγκεριμένα αγόρασα ένα φυτο θα το έλεγα και όχι μακροάλγη Rhodophyta στο είδος. Μήπως υπάρχει κάποια λίστα με τα αποροφιτικότερα φυτα/αλγες?? (απορώφιση σε νιτρικα/νιτρώδη)

Η διαφορά που την κάνει να είναι από τις πρώτες στις προτιμήσεις μας, πέρα του ότι δεν πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα, δεν πολλαπλασιάζεται σεξουαλικά όπως κάνουν άλλα είδη άλγης και κατά συνέπεια δεν αποβάλει κατά την περίοδο της αναπαραγωγής αυτά που έχει κατακρατήσει.

Ακόμη και κατά το κλάδεμα η Chaeto δεν "βγάζει" τις κατακρατήσεις που έκανε, ενώ οι άλλες τις βγάζουν.

Η διαφορά που την κάνει να είναι από τις πρώτες στις προτιμήσεις μας, πέρα του ότι δεν πολλαπλασιάζεται ανεξέλεγκτα, δεν πολλαπλασιάζεται σεξουαλικά όπως κάνουν άλλα είδη άλγης και κατά συνέπεια δεν αποβάλει κατά την περίοδο της αναπαραγωγής αυτά που έχει κατακρατήσει.

Ακόμη και κατά το κλάδεμα η Chaeto δεν "βγάζει" τις κατακρατήσεις που έκανε, ενώ οι άλλες τις βγάζουν.

+10 :)

Νομιζω το λινκ ήταν αρκετα κατατοπιστικο. ξέρει μήπως κάποιος κατι παραπάνω για τα rhodophyta?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...