Jump to content

Cillit Bang σε ενυδρείο

Recommended Posts

Πρόσφατα χαρίσανε σε ένα φίλο μου, ένα ενυδρείο.

Είχε αρκετή πετρα και για να την καθαρίσει το ψέκασε με το καθαριστικό Cillit bang.

Τελικά λόγο χώρου δεν το θέλει και σκέφτομαι να το πάρω εγώ και να το μετατρέψω είτε σε sump, είτε σε species tank για lionfish.

Με απασχολεί ότι του έβαλε αυτό το καθαριστικό και δεν θέλω να ρισκάρω με όσα υπολείμματα έχουν μείνει να πειράξουν ψαρια, κοράλλια ή και βακτηρίδια.

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα έχει καθαρίσει εντελώς το γυαλί και ότι δεν θα μολύνει το νερό όταν το γεμίσω?

Αν το ξεπλυνεις πολυ πολυ καλα,δεν νομιζω να υπαρχει θεμα.

εγω πρωσιπικα που σαν απειρος το είχα πλυνει με άζαξ δν μου δημιουργισε κανενα απολυτος προβλημα. βεβαια το ξεπλυνα πολυ καλα με νερο. απο εκει και περα μπορει να ειναι τυχη το οτι δεν αντιμετόπισα πρόβλημα

Ξερει κανεις τη συνθεση του Cillit bang?

Ξερει κανεις τη συνθεση του Cillit bang?

εάν βοηθάει βρήκα αυτό...

It contains less than 5% of anionic surfactants, nonionic surfactants, 15-30% of sodium carbonate, sodium percarbonate (the bleaching compound), and a perfume formula containing limonene

Ευχαριστώ παιδιά που το ψάχνετε και εσείς μαζί μου. Μάλλον θα το ξεπλύνω καλά, θα του βάλω νερό RO για τελευταίο ξέπλυμα και μετά θα βάλω νερό θαλασσινό και ένα σαλιγκάρι ή ερημίτη που είναι ευαίσθητα και θα δω αν επιβιώσει, τότε θα το χρησιμοποιήσω.

Είναι περίπου 100cm x 50cm x 50cm.

Τι αξίζει να το κάνω?

Sump είναι καλά τα λίτρα του αλλά θα θέλω άλλο έπιπλο.

Καραντίνα. Δεν είναι κρίμα τέτοιο μέγεθος για καραντίνα?

Species tank. Για lionfish αλλά με απασχολεί το πόσο βρομίζει το νερό μιάς και είναι σαρκοφάγα και θα έχει κοινό sump με το reef. Δηλαδή θα ανεβάζει νιτρικά.

Frag tank. Θα πρέπει να επενδύσω για επιπλέον φωτισμό.

Αυτοι οι οργανισμοι αν πεθανουν,δεν σημαινει οτι φταιει το cillit bang.

Πλυντο πολυ καλα με σκετο νερο και ειδικα τις σιλικωνες και δεν νομιζω να εχεις προβλημα.

Δυστυχως δεν ξερω και κανεναν αλλο με αναλογη εμπειρια για να σου πω με σιγουρια

και εγώ νομίζω ότι μετά από ένα καλό πλύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια , άφησε το με καθαρό νερό μερικές μέρες για περισσότερη σιγουριά

εγω με αυτο ειχα καθαρισει την αντλια μου απ τα αλατα μετα ξαναμπηκε στο ενυδρειο κ οκ

Θα συμφωνησω και εγω με τον salTasos για να μεινει μερικες μερες με σκετο νερο.Μην ξεχναμε οτι το cillit bang δεν ειναι για αυτην την χρηση και απο την αλλη θα ειναι και τοξικο. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...