Giannis_4 10 Μαίου 2010 #1 Share 10 Μαίου 2010 Γεια και χαρα σας και παλι!!!! Μετα απο συνεχομενες παρουσιασεις δισκοενυδρειων ειπα να σας δειξω και το δικο μου νεο project. To προηγουμενο στησιμο ηταν αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38235 και τωρα εχει γηνει ετσι Διαστάσεις:100x40x40 Όγκος:180 Λίτρα Φυτά: Anubias και αλλα τα οποια δεν γνωριζω Ψάρια: 5 x ΔΙΣΚΟΙ 9 x NEON TETRA 1 x ΓΑΤΟΨΑΡΑ PEPPER 5 x amano 2 x red cherry Διακοσμητικά υλικά: 20κιλα λευκο χαλικακι,2 ξυλα με κλαδια,1 ξυλο (απ αυτο που βγαζει και χρωμα)με δεμενη java moss. Φόντο: αφησα μαυρη Φωτισμός: Δυο λαμπες Τ8 30w Διάρκεια φωτισμού:8 ώρες Φιλτράρισμα: 2 fluval 305 το ενα 2 λιτρα substrat και 1 super πορωδες πετρωμα(εγραφε η αποδειξη,δεν ηξερα τοτε)και το αλλο 2 λιτρα μακαρονι που ειχε μεσα το fluval,1 λιτρο Super κεραμικος κυλινδρος(εγραφε η αποδειξη)και ενυδρειακο βαμβακι στο δευτερο. Θερμοστάτης:300w Αεραντλια : Mouse 4 (δεν την χρεισημοποιω) Καθε 3 μερες ρινχω και μια ταμπλετα διοξειδίου Παράμετροι: pH:.7,5 Γενική σκληρότητα (GH): 8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Αμμωνία:0 Αλλαγές νερού: 20%-25% καθε εβδομάδα Θερμοκρασία:το ενα θερμομετρο λεει 30,το αλλο 29 και το ηλεκτρονικο (που γραφει safety zone 23-28) λεει 28.7 Ταισμα 3-4 φορες την ημερα D-50 plus (tropical) ανα δυο μερες καρδια ποτισμένη με βιταμίνες της (sera)που ανα τρια ταΐσματα με καρδια βαζω και 3 σταγονες σκορδο. Καθε τρεις μερες ρίχνω ZAC-VITAMINE 3-4σταγονες ανα 50 λιτρα. Την ξηρα τροφη δεν την θελει μονο η κοπελια στην πρωτη φωτο που θα δειτε η οποια εχει γεννήσει και 2 φορες αλλα δεν υπηρχε κανενας να κανει την δουλεια του αντρα... Οι δυο πρωτοι δισκοι που εβαλα δοκιμαστικα ηταν αυτοι και μετα απο μια εβδομαδα εβαλα αυτα τα τρια μικρα Στην αρχη ολα κρυβανταν αλλα τωρα τρωνε και απο το χερι μου.Βεβαια υπαρχουν κατι ψιλοτσαμπουκαδες αλλα οσο παει και λιγοστευουν. Σχολια,κρισεις κ.α απαρετητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Μαίου 2010 #2 Share 10 Μαίου 2010 Ο δισκος στη πρωτο φωτο μου αρεσει τρελλα ..... Τωρα ψιλοτσαμπουκαδες παντου και παντα θα βλεπεις Αν και νεος και εγω θα σου προτεινα μεγαλυτερη ποικιλια στις τροφες , δεν πειραζει που δεν τρωνε ξηρα , φτιαξε μεγαλυτερη ποικιλια σε flakes ( πχ. discus flakes , spirulina flakes , oc community flakes ) . Aπο εκει και περα δεν ξερω εαν πρεπει να εχεις κλειστη την αεραντλια συνεχεια Η αν πρεπει να την βαζεις σε λειτουργια καποια στιγμη στη διαρκεια της μερας και τελος δεν ξερω εαν η java moss αντεχει σε τετοιες θερμοκρασιες . Σου ευχομαι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 10 Μαίου 2010 Author #3 Share 10 Μαίου 2010 ευχαρηστω φιλε geosid να ξερεις οτι σε παρακολουθω οπως και ολους τους δισκαδες.. Για τις τροφες οντος πρεπει να παρω κι αλλες αν και απο το μαγαζι που τα πηρα μου ειπε μονο καρδια να ταιζω μια φορα την μερα. Ξεχασα να πω οτι οι αλλαγες ειναι 50-50 α/ο με βυσης μετα απο προετοιμασια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 10 Μαίου 2010 #4 Share 10 Μαίου 2010 Καλησπέρα και από εμένα καλώς ήρθες στα χαμηλά PH λυπάμαι που πέφτει σε εμένα ο κλήρος αλλά αν δεν στα πω εγώ κάποιος άλλος θα στα πεί... 1. Πολύ μικρό το ενυδρείο για 5 δίσκους πόσο μάλλον όταν έχεις και συγκάτοικους. 2. Τα νέον δεν αντέχουν σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες όπως ούτε και το συγκεκριμένο γατόψαρο. 3. Οι γαριδούλες μάλλον θα γίνουν μεζές για τα δισκάκια. 4. Το PH σο και οι σκληρότητες είναι ψηλά για δίσκους κατέβασε το PH στο 6.8 με λίγη τύρφη σιγά σιγά και προσπάθησε να διώξεις τα Νέον και τις γαρίδες για να μην έχουν πρόβλημα αν θές οπωσδήποτε κάποιο κοπαδόψαρο τότε ροδόστομους ή Cardinal που αντέχουν στις θερμοκρασίες αυτές όπως και για τα γατόψαρα υπάρχουν κάποια που αντέχουν στις θερμοκρασίες των δίσκων, αν και όπως είπα στην αρχή το ενυδρείο σου είναι πάρα πολύ μικρο για Δίσκους. Οι παρατηρήσεις μου είναι άκρως φιλικές και ελπίζω να μην παρεξηγηθείς αλλά θα στα πούνε και άλλοι όσο για το ενυδρείο σου σαν στήσιμο θα ήθελε περισσότερες ρίζες για να κάνουν σκιές για τους Δίσκους αλλά λόγω μεγέθους προφανώς δεν μπορείς να βάλεις και άλλες... Και πάλι οτι λέω είναι προσωπικοί άποψη και στα λέω συμβουλευτικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haros 10 Μαίου 2010 #5 Share 10 Μαίου 2010 ομορφο το ενυδρειο σου και τα δισκακια σου,να τα χαιρεσαι.. μερικες παρατηρησεις(φιλικη γνωμη). οι διαστασεις που γραφεις βγαινουν 160 λιτρα και οχι 180.επιπλεον,αν υπολογισεις τον καθαρο ογκο νερου(μειον τον χωρο στο πανω μερος που δεν γεμιζει με νερο,το ντεκορ,το χαλικακι κλπ),ουσιαστικα εχεις αρκετα λιγοτερα απο 160.εχεις βαλει 5 δισκους,που σε πληρη αναπτυξη,απαιτουν 40 λιτρα το ατομο(το λιγοτερο) σε τετοιου μεγεθους ενυδρεια.βεβαια οι τρεις ειναι ακομα μικροι και η φιλτρανση σου ειναι υπερεπαρκης.ολα αυτα στα γραφω για να μην υποκυψεις στον πειρασμο να βαλεις και αλλα ψαρια,εκτος αν στο μελλον υπολογιζεις να πας σε μεγαλυτερο.το πεχα στο 7,5 θα σου πουν πολλοι φιλοι(και θα εχουν δικιο) οτι ειναι ανεβασμενο για δισκους.προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι αν το ενυδρειο ειναι καλοστημενο,με τις αλλαγες του κλπ,μια χαρα μεγαλωνουν και στο 7,5... να τα χαιρεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 10 Μαίου 2010 Author #6 Share 10 Μαίου 2010 Παιδια μετα απο 2 μηνες μεσα στο φορουμ ξερω ποιοι ειναι οι καλοπροαιρετοι και οι συμβουλες σας μου ειναι χρισημες... Οι πρωτοι δυο μπηκαν στις 2/4 και οι αλλοι μετα μια βδομαδα και συνηπαρχουν αρμονικα με τις γαριδες.Οι ροδοστομοι μου αρεσουν ποιο πολυ αλλα απο το πετ μου ειπε οτι μπορω να κρατησω τα νεον. Οπως επισης οτι το GH να ειναι 8-10 οπως τα εχει και ο γερμανος που του τα φερνει. Ενυδρειο εχω σκοπο να παρω μεγαλητερο αλλα δεν ξερω ποτε. Παντος μετα εναν μηνα ειναι αρμονικα ολα μεσα στο ενυδρειο χωρις να ειμαι απολυτως γιατι δεν ειμαι ψαρι να ξερω τι σκεφτονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Μαίου 2010 #7 Share 10 Μαίου 2010 Παιδια μετα απο 2 μηνες μεσα στο φορουμ ξερω ποιοι ειναι οι καλοπροαιρετοι και οι συμβουλες σας μου ειναι χρισημες... Οι πρωτοι δυο μπηκαν στις 2/4 και οι αλλοι μετα μια βδομαδα και συνηπαρχουν αρμονικα με τις γαριδες.Οι ροδοστομοι μου αρεσουν ποιο πολυ αλλα απο το πετ μου ειπε οτι μπορω να κρατησω τα νεον. Οπως επισης οτι το GH να ειναι 8-10 οπως τα εχει και ο γερμανος που του τα φερνει. Ενυδρειο εχω σκοπο να παρω μεγαλητερο αλλα δεν ξερω ποτε. Παντος μετα εναν μηνα ειναι αρμονικα ολα μεσα στο ενυδρειο χωρις να ειμαι απολυτως γιατι δεν ειμαι ψαρι να ξερω τι σκεφτονται... Χτυπα ξυλο εαν σου κατσει μια ασθενεια και πρεπει να σηκωσεις 34 βαθμους μεσα στο ενυδρειο σκεφτεσαι τι μπορει να παθουν ολα τα παραπανω ? Μπορεις να χαμηλωνεις ph σιγα σιγα εαν θες και να κρατησεις τις σκληροτητες ανεβασμενες με καποιο preiss . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 10 Μαίου 2010 Author #8 Share 10 Μαίου 2010 ομορφο το ενυδρειο σου και τα δισκακια σου,να τα χαιρεσαι.. μερικες παρατηρησεις(φιλικη γνωμη). οι διαστασεις που γραφεις βγαινουν 160 λιτρα και οχι 180.επιπλεον,αν υπολογισεις τον καθαρο ογκο νερου(μειον τον χωρο στο πανω μερος που δεν γεμιζει με νερο,το ντεκορ,το χαλικακι κλπ),ουσιαστικα εχεις αρκετα λιγοτερα απο 160.εχεις βαλει 5 δισκους,που σε πληρη αναπτυξη,απαιτουν 40 λιτρα το ατομο(το λιγοτερο) σε τετοιου μεγεθους ενυδρεια.βεβαια οι τρεις ειναι ακομα μικροι και η φιλτρανση σου ειναι υπερεπαρκης.ολα αυτα στα γραφω για να μην υποκυψεις στον πειρασμο να βαλεις και αλλα ψαρια,εκτος αν στο μελλον υπολογιζεις να πας σε μεγαλυτερο.το πεχα στο 7,5 θα σου πουν πολλοι φιλοι(και θα εχουν δικιο) οτι ειναι ανεβασμενο για δισκους.προσωπικη μου εμπειρια ειναι οτι αν το ενυδρειο ειναι καλοστημενο,με τις αλλαγες του κλπ,μια χαρα μεγαλωνουν και στο 7,5... να τα χαιρεσαι. οι καθαρες διαστασεις ειναι 99x41x40 δηλ στα 162 λιτρα(το ξερω οτι δεν ειναι αρκετα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 10 Μαίου 2010 #9 Share 10 Μαίου 2010 πολυ ομορφο ενυδρειο.μπραβο! αντε συντομα και 400αλιτρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 10 Μαίου 2010 Author #10 Share 10 Μαίου 2010 Χτυπα ξυλο εαν σου κατσει μια ασθενεια και πρεπει να σηκωσεις 34 βαθμους μεσα στο ενυδρειο σκεφτεσαι τι μπορει να παθουν ολα τα παραπανω ? Μπορεις να χαμηλωνεις ph σιγα σιγα εαν θες και να κρατησεις τις σκληροτητες ανεβασμενες με καποιο preiss . Ειχα ανοιξει ενα θεμα παλιοτερα αν μπορω να κατευασω το ph χωρις να κατεβει το gh αλλα δεν πηρα καμια απαντηση και υπεθεσα οτι δεν υπαρχει τροπος.Τι ειναι το preiss?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Μαίου 2010 #11 Share 10 Μαίου 2010 Ειχα ανοιξει ενα θεμα παλιοτερα αν μπορω να κατευασω το ph χωρις να κατεβει το gh αλλα δεν πηρα καμια απαντηση και υπεθεσα οτι δεν υπαρχει τροπος.Τι ειναι το preiss?? http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinf...us-Minerals.htm εχει στο waterinn και πρεπει να εχει και ο Γιαννης ( Oσμωσης ) καποιο αντιστοιχο απο το παραπανω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 10 Μαίου 2010 Author #12 Share 10 Μαίου 2010 http://www.aquaristikshop.com/e_Produktinf...us-Minerals.htm εχει στο waterinn και πρεπει να εχει και ο Γιαννης ( Oσμωσης ) καποιο αντιστοιχο απο το παραπανω . Πρωτη φορα το βλεπω αυτο το σκευασμα.Απο Θεσσαλονκικη ειμαι οποτε δεν εχω προσβαση σ αυτα τα καταστηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 10 Μαίου 2010 #13 Share 10 Μαίου 2010 Πρωτη φορα το βλεπω αυτο το σκευασμα.Απο Θεσσαλονκικη ειμαι οποτε δεν εχω προσβαση σ αυτα τα καταστηματα. Νομίζω οτι γίνονται και ηλεκτρονικές αγορες και αποστολές απο αυτα τα καταστήματα.Γιατι δεν τους ρωτάς με ενα απλο τηλ? Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 11 Μαίου 2010 #14 Share 11 Μαίου 2010 Δεν μπορω να πω οτι με χαλαει οπτικα το αποτελεσμα που εχεις καταφερει. Ισα ισα μου αρεσει. Αλλα : 1. Καποια στιγμη θα πρεπει να πας σε περισοτερα λιτρα. Για τωρα βλεπω εισαι οκ μιας και τα ψαρια σου ειναι μικρα και εχουν χωρο να κολυμπησουν. Εγω θα περιοριζα λιγο τα φυτα ωστε να κερδισω παραπανω λιτρα. 2. Εγω θα εβαζα ενα κοπαδακι 5-6 κορυντορας και θα εβγαζα νεον και γαριδες. 3. Μπορεις να κανεις χρηση τυρφης εφοσον δεν υπαρχει οσμωση για χαμηλωμα του Ph στο 6.5-6.7 4. Αεραντλια θεωρω οτι θα επρεπε να την εχεις να λειτουργει παντα. Οχι για το οπτικο αποτελεσμα αλλα για το καλο των ψαριων σου. Διοξειδια κτλ. καλο ειναι να τα αποφευγεις σε δισκοενυδρειο. Ιφιως οταν μιλαμε για 180 λιτρα μικρα. Ολα τα παραπανω καλοπροαιρετα και δεν σημαινει οτι ειναι νομος. Ειναι προσωπικες μου αποψεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 11 Μαίου 2010 Author #15 Share 11 Μαίου 2010 Δεν μπορω να πω οτι με χαλαει οπτικα το αποτελεσμα που εχεις καταφερει. Ισα ισα μου αρεσει. Αλλα : 1. Καποια στιγμη θα πρεπει να πας σε περισοτερα λιτρα. Για τωρα βλεπω εισαι οκ μιας και τα ψαρια σου ειναι μικρα και εχουν χωρο να κολυμπησουν. Εγω θα περιοριζα λιγο τα φυτα ωστε να κερδισω παραπανω λιτρα. 2. Εγω θα εβαζα ενα κοπαδακι 5-6 κορυντορας και θα εβγαζα νεον και γαριδες. 3. Μπορεις να κανεις χρηση τυρφης εφοσον δεν υπαρχει οσμωση για χαμηλωμα του Ph στο 6.5-6.7 4. Αεραντλια θεωρω οτι θα επρεπε να την εχεις να λειτουργει παντα. Οχι για το οπτικο αποτελεσμα αλλα για το καλο των ψαριων σου. Διοξειδια κτλ. καλο ειναι να τα αποφευγεις σε δισκοενυδρειο. Ιφιως οταν μιλαμε για 180 λιτρα μικρα. Ολα τα παραπανω καλοπροαιρετα και δεν σημαινει οτι ειναι νομος. Ειναι προσωπικες μου αποψεις. Καταρχην σας ευχαρηστω ολους για τα σχολια και τις συμβουλες σας... 1.Εχω ως στοχο να παω σε μεγαλητερο αλλα οχι τοσο γρηγορα οσο θα ηθελα. 2.Σε λιγο καιρο θα εχω στα χερια μου ενα 60λιτρο και θα τα βαλω εκει.Το δισκοενυδρειο που εχω στο μυαλο μου ειναι να εχει (εκτος απο δισκους) 15 ροδοστομους και 5-6 κορυντορας στερμπαι. 3.Εχω α/ο αλλα το θεμα μου εναι οτι δεν θελω να μου πεσει το GH, γι αυτο παω και σε 50-50 με νερο βρυσης. 4.Ο λογος που δεν δουλευω την αερανλτια ειναι οτι υπαρχουν αρκετα φυτα.Σκεφτομουν βεβαια να την δουλευω με χρονοδιακοπτη για 1-2 ωριτσες την νυχτα αλλα δεν εχω αποφασησει ακομα.Στο μαγαζι που πηρα τα ψαρακια μου ειπε οτι δεν χρειαζεται. Τα χαπια διοξειδιου αντικαθιστουν την μπουκαλα αν καταλαβα.Δεν χρεισημοποιουν μπουκαλες σε δισκοενυδρεια με απετητικα φυτα? Ενοειτε οτι ολα ειναι καλοπροαιρετα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 11 Μαίου 2010 #16 Share 11 Μαίου 2010 Τα χαπια διοξειδιου αντικαθιστουν την μπουκαλα αν καταλαβα.Δεν χρεισημοποιουν μπουκαλες σε δισκοενυδρεια με απετητικα φυτα? Ενοειτε οτι ολα ειναι καλοπροαιρετα... Ενοειτε χρεισημοποιουν μπουκαλες σε δισκοενυδρεια με απετητικα φυτα. ειναι το ποιο σωστο με εναν καλο διαχυτηρα. χαπια κτλ αποψη μου χαμενα λεφτα σε φουλ φυτεμενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 11 Μαίου 2010 #17 Share 11 Μαίου 2010 Η μπουκάλα Διοξειδίου είναι ένας τρόπος να χαμηλώσεις το PH χωρίς να πειράξεις το GH αν και γνώμη μου είναι να βάλεις λίγη τύρφη στο φίλτρο και να αρχίσει να μειώνεται και το PH και το Kh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 11 Σεπτεμβρίου 2010 Author #18 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας παιδια και παλι μετα απο ενα τετραμηνο θα ηθελα να σας κανω μια ενημερωση για το πως παει το ενυδρειακι μου... Λοιπον ας μπουμε στο θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 11 Σεπτεμβρίου 2010 Author #19 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 ... τραμπουκισμοι που δεν λοιπουν ... και μια γενικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 11 Σεπτεμβρίου 2010 Author #20 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 και τους λοιπους συγκατοίκους και οι δολοφονοι μου που καθάρισαν το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 11 Σεπτεμβρίου 2010 #21 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραιο το ενυδρειακι σου με καλη εξελιξη! Να το χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 11 Σεπτεμβρίου 2010 Author #22 Share 11 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραιο το ενυδρειακι σου με καλη εξελιξη! Να το χαιρεσαι Ευχαρηστω NIDAL!!! Το κατα δυναμην... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος