ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 9 Μαίου 2010 #1 Share 9 Μαίου 2010 Το ενυδρειο μου προοριζεται για Fish Only μονο. αλλα για αισθητικους λογους χρειαζεται και ο βραχος,διοτη δεν γινεται ενυδρειο χωρις βραχο και ειδικα οταν ειναι θαλασσινο, το ερωτημα μου ειναι το εξις, θελω να βαλω απο την αρχη στο ενυδρειο νεκρο βραχο γινεται? και αν ναι πια ειναι η διαδικασια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 9 Μαίου 2010 #2 Share 9 Μαίου 2010 Γειά σου χωρκανέ... Γίνεται αλλά και ο νεκρός βράχος έχει πάνω του κάποιους νεκρούς οργανισμούς(άλγη που έχει ξεραθεί, tube/spaghetti worms που έχουν πεθάνει μέσα στον βράχο κλπ. Θα σου ανεβάσει σταδιακά αμμωνία. Αν έχεις ήδη φίλτρο και έχει κάνει τον κύκλο και έχει αρκετά βακτηρίδια μπορείς αφου τον τρίψεις και τον καθαρίσεις αρκετά καλά να τον βάλεις μέσα. Το φίλτρο σου θα αναλάβει την αμμωνία που θα ανεβάσει. Αν δεν έχεις φίλτρο έτοιμο, αλλά θα κάνεις κύκλό, θα σου πρότεινα να μην τον βάλεις στο ενυδρείο για να μην σου ανεβάσει αμμωνία ή λερωθεί η άμμος. Τρίψιμο καλό και σε ένα κουβά με νερό RO. Άλλαζε το νερό 2 φορές την εβδομάδα, μέχρι να μην ανεβάζει άλλο αμμωνία. Εγώ σου προτείνω πάντος την δεύτερη μέθοδο και να πάρεις 80% νεκρό και 20% ζωντανό βράχο και να μην χρησιμοποιήσεις φίλτρο. Το φίλτρο θα συσσορεύει οργανικές ενώσεις και σταδιακά θα σου ανεβάζει τα νιτρικά και θα έχεις ανεπιθύμητη άλγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 9 Μαίου 2010 #3 Share 9 Μαίου 2010 Yπαρχει και νεκρος βραχος που ειναι πεντακαθαρος και περα απο ενα πλυσιματακι δεν χρειαζεται τιποτα αλλο. Η επιλογη να χρησιμοποιησεις και λιγο ζωντανο για να μπολιαστει ο νερκος,ειναι καλη.Σε αυτην την περιπτωση,μην χρησιμοποιησεις βιολογικο υλικο στο φιλτρο.ή χρησιμοποιησε και οταν στρωσει το ενυδρειο,αφαιρεις σιγα-σιγα τους επομενους μηνες απο λιγο μεχρι να αδειασει εντελως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 10 Μαίου 2010 #4 Share 10 Μαίου 2010 Έτσι όπως το σκέπτεσαι, (με νεκρό βράχο), έστησα και εγώ το δικό μου. Καθάρησα καλά τον βράχο,το έστησα, πρόσθεσα βακτηρίδια για να δημιουργηθεί η απαραίτητη βιολογία και όταν οι μετρήσεις ήταν εντάξει, μπήκαν και τα πρώτα ζωντανά.Αραγωνήτη είχα βάλει ζωντανό. Η βιολογία στηρήχτηκε στον βράχο από την αρχή. Απλός, θέλει περισσότερη υπομονή με αυτόν τον τρόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 10 Μαίου 2010 Author #5 Share 10 Μαίου 2010 Έτσι όπως το σκέπτεσαι, (με νεκρό βράχο), έστησα και εγώ το δικό μου. Καθάρησα καλά τον βράχο,το έστησα, πρόσθεσα βακτηρίδια για να δημιουργηθεί η απαραίτητη βιολογία και όταν οι μετρήσεις ήταν εντάξει, μπήκαν και τα πρώτα ζωντανά.Αραγωνήτη είχα βάλει ζωντανό. Η βιολογία στηρήχτηκε στον βράχο από την αρχή. Απλός, θέλει περισσότερη υπομονή με αυτόν τον τρόπο. οκ θα προχωρισο με νεκρο βραχο αλλα ενα αλλο ερωτημα που προκιπτει ειναι για τον αραγωνητη τι ειναι? και πια ειναι η ιδιοτητα του στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 10 Μαίου 2010 #6 Share 10 Μαίου 2010 Ο αραγωνίτης είναι το υπόστρωμα.Η άμμος. Και στο υπόστρωμα, (όπως και στο βράχο) και εκτός από την αισθητική πλευρά, αναπτήσονται-ζουν οργανισμοί οι οποίοι αποτελούν και την λεγόμενη βιολογία του κάθε ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 10 Μαίου 2010 Author #7 Share 10 Μαίου 2010 Ο αραγωνίτης είναι το υπόστρωμα.Η άμμος. Και στο υπόστρωμα, (όπως και στο βράχο) και εκτός από την αισθητική πλευρά, αναπτήσονται-ζουν οργανισμοί οι οποίοι αποτελούν και την λεγόμενη βιολογία του κάθε ενυδρείου. τωρα καταλαβα,εαν παρω αμμο απο το PET SHOP οπως με συμβουλευσε και ο μαχαζατορας νεκρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 10 Μαίου 2010 #8 Share 10 Μαίου 2010 ρίξε μια ματιά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=151 θα μάθεις πολλά χρήσιμα στη φάση που είσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος