ΓιωργοςΚ1 7 Μαίου 2010 #1 Share 7 Μαίου 2010 (edited) ξυλα απο ευκαλυπτο καλα αποφλοιωμενα μπορουν να μπουν σε ενυδρειο? η μηπως ειναι τοξικο ξυλο? (ρωταω γιατι ξερω με σηγουρια οτι ο ευκαλυπτος εχει ουσιες εντομοαπωθητικες αλλα δεν ξερω αν πειραξει τα ψαρια κατι τετοιο?) εχω ακολουθησει τις διαδικασιες το εχω σε καυτο νερο 2-3 μερες εβαλα αλλατι και απο σημερα αρχισω να το εχω μονο σε κλυκο νερο σε θερμοκρασια περιβαλντος ηδη βυθιστικε λιγακι κανει ο ευκαλυπτος? Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2010 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 7 Μαίου 2010 #2 Share 7 Μαίου 2010 Δεν θα το πρότεινα γιατί ο ευκάλυπτος έχει ένα είδος ρετσινιού το οποίο δεν θα έλεγα ότι μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές. Ας ακούσουμε κι άλλες γνώμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Μαίου 2010 #3 Share 7 Μαίου 2010 Αν γίνουν μπόλικα μουλιάσματα κατά προτίμηση στον ήλιο για να ζεσταίνεται το νερό και καθημερινές αλλαγές νερού για 1-2 εβδομάδες οι ουσίες που ίσως είναι επικίνδυνες θα μειωθούν σημαντικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 7 Μαίου 2010 Author #4 Share 7 Μαίου 2010 μαλλον δεν αξιζει λοιον τον κοπο... δεν θα κανω δοκιμες θα βρω αλλο ξυλο αλλα αυτο το κομματι μ αρεσε το ατιμο γμτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Μαίου 2010 #5 Share 7 Μαίου 2010 μαλλον δεν αξιζει λοιον τον κοπο... δεν θα κανω δοκιμες θα βρω αλλο ξυλο αλλα αυτο το κομματι μ αρεσε το ατιμο γμτ Δεν σου είπε κανείς οτι δεν κάνει απλά πρέπει να πάρεις κάποιες συγκεκριμένες προφυλάξεις, εδώ εγώ χρησιμοποιώ κισσό που βγάζει δηλητήριο και όλα καλά με ξέραμα και μούλιασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 7 Μαίου 2010 #6 Share 7 Μαίου 2010 Στο ενυδρείο δεν ξέρω με σιγουριά να σου πω, πάντως ο ευκάλυπτος έχει γενικά καλές ιδιότητες και δεν έχω ακούσει να περιέχει κάτι τοξικό, ίσα-ίσα χρησιμοποιείται σε άλλα ζώα και ειδικά σε παπαγάλους που τον λατρεύουν... Και πάλι χωρίς να είμαι σίγουρος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 8 Μαίου 2010 Author #7 Share 8 Μαίου 2010 θελει τσεκαρισμα θα το δω βαζοντας ενα μικρο κομματι στην αρχη οταν θα ειμαι σπιτι αρκετα σκ δλδ απο μουλιασματα αλλο τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 12 Μαίου 2010 Author #8 Share 12 Μαίου 2010 3 μερες τον εχω μεσα και φαινεται οκ οποτε πολυ πιθανον να μην υπαρχει το παραμικρο θεμα αν ειναι καλη η προετοιμασια στο ξυλο ειδωμεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 12 Μαίου 2010 #9 Share 12 Μαίου 2010 3 μερες τον εχω μεσα και φαινεται οκ οποτε πολυ πιθανον να μην υπαρχει το παραμικρο θεμα αν ειναι καλη η προετοιμασια στο ξυλο ειδωμεν Ενημέρωνέ μας , τον σημειώνω και τον ευκάλιπτο στα δοκιμασμένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Μαίου 2010 #10 Share 12 Μαίου 2010 Ενημέρωνέ μας , τον σημειώνω και τον ευκάλιπτο στα δοκιμασμένα! Μη βιαζεσαι, Ασε να περασει λιγος καιρος και να ξαναενημερωσει ο φιλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 13 Μαίου 2010 Author #11 Share 13 Μαίου 2010 Μη βιαζεσαι, Ασε να περασει λιγος καιρος και να ξαναενημερωσει ο φιλος. σωστα... αλλως τε ειχα βαλει 2 μικρα κομματια και σημερα το πρωι εβαλα ενα κλαδι που κανει διχαλα στο τελειωμα και ειναι γυρω στους 40 ποντους μηκος και 6-8cm παχος ... σε 3-4 μερες θα δουμε παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 13 Μαίου 2010 #12 Share 13 Μαίου 2010 (edited) να ρωτήσω κάτι παιδιά????ξέρω ότι δεν είναι δικό μου το θέμα αλλά είναι σχεδόν ασήμαντο...... μπορώ να βάλω ότι να ναι κλαδί μέσα στο ενυδρείο αφού έχω κάνει την προετοιμασία???? mod note: συγνώμη για το edit αλλά μερικοί είμαστε και μιας ηλικίας και τα πολλά ορθογραφικά μερικές φορές μας ανεβάζουν την πίεση. Έγινε επεξεργασία 13 Μαίου 2010 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 13 Μαίου 2010 #13 Share 13 Μαίου 2010 να ροτισο κατι παιδια????ξερω οτι δεν ειναι δικο μ το θεμα αλλα ειναι σκεδον ασιμαντο...... μπωρο να βαλω οτι νανε κλαδι μεσα στο ενιδριο αφου εχω κανει την προετιμασια???? Εσύ όχι... εγώ ναι... Που λες φίλε μου όλα σχετικά είναι, τα βασικά είναι 2 να μην βγάλει τίποτα επικίνδυνο στο ενυδρείο και ναμην διαλυθεί γρήγορα. Αν το είδος του ξύλου είναι βαρύ και σκληρό, δεν έχει φάει φάρμακα και έχει μουλιαστεί καλά, έχει καλές πιθανότητες να κάνει για ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 15 Μαίου 2010 Author #14 Share 15 Μαίου 2010 (edited) 3 ημερα παλι με ενα μεγαλο κομματι μεσα συνολικα 6 μερες με ξυλο μεσα δεν εχει αλλαξει παρα ελαχιστα η οψη του νερου πολυ δυσκολα το καταλαβαινεις. ποσες μερες χρειαζεται ωστε να πουμε οτι το ξυλο ειναι οκ? (μην καθομαι και γραφω εδω λες και κραταω ημερολογιο χαχαχαχαχαχαχα) Υ.Γ και ας μου πει καποιος πως ανεβαζω φωτογραφειες Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2010 - ΓιωργοςΚ1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 15 Μαίου 2010 #15 Share 15 Μαίου 2010 (edited) Πηγαινε στο [url=http://imageshack.us/ κανε εκει upload τις φωτο που θελεις και αντεγραψε τα link εδω! ψαξ΄το λιγο...ειναι ευκολο!! Οσον αφορα τα ξυλα....εγω εχω βαλει ελια εδω και 8 μηνες στο δικο μου ενυδειο χωρις κανενα προβλημα. το περασα με καυτο νερο και το αφισα 2 βδομαδες σε νερο με αλλαγη καθε 2-3 μερες. Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2010 - akvariym Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 15 Μαίου 2010 Author #16 Share 15 Μαίου 2010 (edited) to pleko m pleko to 90ari me mora xifororoys και αλλα πολλα!! το 26αρι φυτεμενο με μωρα γκαπυ και 1 μωρο corry (δεν ειχα καθαρισει τα τζαμια μην ακουσω κανενα σχολιο για αυτα εεεε?? χαχαχαχααχα) Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2010 - ΓιωργοςΚ1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 15 Μαίου 2010 #17 Share 15 Μαίου 2010 (edited) ποσες μερες χρειαζεται ωστε να πουμε οτι το ξυλο ειναι οκ? (μην καθομαι και γραφω εδω λες και κραταω ημερολογιο χαχαχαχαχαχαχα) Δεν υπαρχει νομιζω χρονικο οριο αφου πολλοι παραγοντες στο νερο επιδρουν τσην υογεια των ψαριων και μακροχρονα. Απλα να εχεις στο πισω μερος του μυαλου σου το ξυλο, αν συναντησεις ανεξηγητους θανατους που δεν ωφειλονται σε ελλειπη φιλτρανση, λαθος παραμετρους νερου, οριο ηλικίας ή λαθος προσαρμογη. Έγινε επεξεργασία 15 Μαίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 15 Μαίου 2010 #18 Share 15 Μαίου 2010 απ όσο γνωριζω, ο ευκαλυπτος εχει επικινδυνες ουσιες για τα ζωα. Για αυτο τρεφονται με αυτο μονο το coala το οποιο εχει ανεπτυγμενο ειδικο πεπτικο συστημα. Εξ άλλου απο τον ευκαλυπτο παρασκευαζονται καποια φαρμακα. Τα φαρμακα μπορει να κανουν καλο στην καταπολεμηση ασθενειων αλλα οχι σε κανονικες συνθηκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 15 Μαίου 2010 Author #19 Share 15 Μαίου 2010 ασθενικο ψαρακι εδω και 6 μερες δεν εχω δει... ας το αφησουμε αλλη μια εβδομαδα και βλεπουμε (το ξυλο μουλιασε σε καυτο νερο για μια εβδομαδα μεχρι που βουλιαξε καθε μερα μια αλλαγη με καυτο νερο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 21 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 21 Νοεμβρίου 2010 τελικά φίλε (μετά από 6 μήνες...) τί έγινε με τον ευκάλυπτο; όλα καλά; έχω βρει και εγώ κάτι ωραίες φλούδες και τις ετοιμάζω οπότε θα ήθελα τα αποτελέσματά σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος