Jump to content

Ψεκασμοί αεροπλάνων σε πόλεις.

Recommended Posts

• Απαντήσεις 203
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οι ελεκτες εναεριας κυκλοφοριας αναγνωριζουν ολα τα αεροπλανα που πετανε ανα πασα στιγμη

μονο αυτοι γνωριζουν τι πραγματικα ειναι

αλλα αν ειναι κατι περιεργο δεν νομιζω πως θα μπορουν να μιλησουν... :)

στο παραπανω βιντεο παντως φαινεται καθαρα (το λενε και οι πιλοτοι) το φαινομενο της υγροποιησης (συμπυκνωσης) των υδραατμων που ειναι ενα φυσικο φαινομενο.

Στο παρακάτω λίνκ εξηγεί πώς σχηματίζονται τα ίχνη συμπύκνωσης. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιο πείραμα αλλά αυτό που λέτε είναι αδύνατο. Όλοι μας χρειαζόμαστε τον αέρα, ακόμα και αυτοί που υποτίθεται ότι θέλουν να μας κρατούν υποτονικούς. Ούτως ή άλλως υποτονικοί είμαστε από μόνοι μας. http://www.aviamet.gr/cms.jsp?moduleId=007&extLang=

• 1 month later...

Εγώ πλέον τα κρατάω για τη πάρτη μου γιατί καλύτερα να τα μαθαίνει κανείς από πρώτο χέρι, με το ζόρι δεν γίνεται, επίσης μια τελευταία συμβουλή, 10 λεπτά άμεσο ηλιακό φως τη μέρα ειδικά για τα παιδιά που δεν φταίνε τίποτα.

Και άντε γειά σας!

Παρακολουθώ το θέμα σας με ενδιαφέρων, παρατηρώ και εγώ συχνά τέτοιες ουρές σε εμάς και μάλιστα χθες το απόγευμα πετούσαν 2 επιβατικά μαζί (σε διαφορετικό ύψος εννοείται) εκ των οποίων μόνο το ένα άφηνε ουρά το άλλο όχι ... και μου έκανε εντύπωση αυτό!

δειτε μια ταινια των 80'ς που λεγεται ''ζουν αναμεσα μας''.και δεν αναφερωμαι στις φατσες που δειχνει οσο τα μηνυματα που περναγαν οι διαφιμηστικες πινακιδες,τηλεοραση,κοκινοι σηματοδοτες,κλπ.τα οποια ηθελες ειδικα γυαλια για να τα διαβασεις.και υποτονικους μας εχει κανει ο τροπος ζωης που ΕΜΕΙΣ διαλεξαμε να κανουμε.μας τον σερβιραν βολευτηκαμε με αυτον και γιναμε φυτα με ολη την σημασια της λεξης.χωρις σκεψη χωρις αντιδραση χωρις τιποτα.ο καθενας στον μικροκοσμο του.δεν φταινε μονο οι ψεκασμοι οι οποιοι γινωνται κανονικα.

δειτε το the Crazies ταινια του 2010 , μιλαει για αυτο ακριβως . ενα πολυ ωραιο θριλερ εφαμιλο των Ρεσιντεντ Ηβιλ !

δειτε μια ταινια των 80'ς που λεγεται ''ζουν αναμεσα μας''.και δεν αναφερωμαι στις φατσες που δειχνει οσο τα μηνυματα που περναγαν οι διαφιμηστικες πινακιδες,τηλεοραση,κοκινοι σηματοδοτες,κλπ.τα οποια ηθελες ειδικα γυαλια για να τα διαβασεις.και υποτονικους μας εχει κανει ο τροπος ζωης που ΕΜΕΙΣ διαλεξαμε να κανουμε.μας τον σερβιραν βολευτηκαμε με αυτον και γιναμε φυτα με ολη την σημασια της λεξης.χωρις σκεψη χωρις αντιδραση χωρις τιποτα.ο καθενας στον μικροκοσμο του.δεν φταινε μονο οι ψεκασμοι οι οποιοι γινωνται κανονικα.

:P:ninja::D αν εχω καταλαβει την ταινια http://www.youtube.com/watch?v=08F93I2mSCQ ...εχεις απολυτο δικιο...συμφωνω απολυτα...

οι ψεκασμοι ειναι το λιγοτερο κοιμομαστε ηδη εδω και χρονια...(αλλωστε...να σας βαλω σ αλλο τριπακι..που ξερετε...τι πεζει με το αθωο μας νερακι..?? :) )

Η απάντηση σε όλη τη συζήτηση που γίνεται είναι για μένα πολύ απλή:

αν έχετε κάποιον γνωστό ή ακόμα και αν δεν έχετε, ρωτήστε τον προιστάμενο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ελ. Βενιζέλος να σας πει για την συγκεκριμμένη περιοχή και ώρα , ποια ήταν η πτήση.

Αν σας πει ,για την συγκεκριμμένη, να μου πείτε και εμένα !!!!Ούτε του ίδιου του έχουν δώσει αναφορά ποιά πτήση είναι και γιατί περνάει. Όσοι έχουν ξεσηκωθεί με το θέμα των γραμμών είναι :

1) Γιατί κανείς δεν ξέρει από που απογειώνονται και που προσγειώνονται

2) Κανείς δεν ξέρει τα στοιχεία της πτήσης

Υπάρχουν αρκετοί Χημικοί Μηχανικοί PhD, που βεβαιώνουν ότι οι γραμμές δεν δικαιολογούνται.

Ρωτήστε τα στοιχεία της πτήσης . Επιμένω.

[...]Εάν δεν το προσέξατε, μετά απο έναν ψεκασμό σε ηλιόλουστη μέρα, αμέσως την επόμενη μέρα υπάρχει συνεφιά και μερικές φορές και αδικαιολόγητη αλλαγή του καιρου[...]

Το παρατήρησα την προηγούμενη Πέμπτη αυτό...

Την πέμπτη ο καιρός όλη μέρα ήταν τέλειος, με 8 τέτοιες ουρές,...

...την επόμενη μέρα είχε μουνταμαρα ! :)

Παιδια χαλαρωστε,

ειναι απλα Contrails (συντομογραφία του «ουρών συμπύκνωσης») ή μονοπάτια ατμών που είναι βασικά τεχνητά σύννεφα, ορατά ίχνη των συμπυκνωμένων υδρατμών που δημιουργουνται από την εξάγωγη των κινητήρων των αεροσκαφών. Δεδομένου ότι η υψηλη θερμοκρασια των καυσαερίων με τον δροσερό αέρα του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσουν ένα σύννεφο από μικροσκοπικά σταγονίδια νερού. Αν ο αέρας είναι αρκετά κρύος, μιλαμε για 37-41 χιλιαδες ποδια περιπου 11,5 χιλιομετρα, η διαδρομή αυτή θα αποτελείται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου.

Οι δίνες από τα wingtips και υπεραντωτικά (Flaps) πτερύγια του αεροσκάφους είναι μερικές φορές εν μέρει ορατές λόγω συμπύκνωσης στους πυρήνες των δινών. Κάθε στρόβιλος είναι μια μάζα από στροβιλισμενο αέρα και η πίεση του αέρα στο κέντρο της δίνης είναι πολύ χαμηλη. Οι δίνες wingtip δεν είναι το ίδιο με contrails.

Ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες, contrails μπορούν να είναι ορατές μόνο για λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά, ή μπορεί να διαρκέσει για πολλές ώρες. Οι δινες απο τα wingtips μπορουν να ειναι ορατες ακομα και την ωρα της απογειωσης-προσγειωσης, οταν εχουμε βροχες η παρα πολυ υψηλα επιπεδα υγρασιας.

Τωρα για το βιντεακι παραπανω, εκει με τη βοηθεια της υγρασιας, μπορεις να καταλαβεις τη λειτουργεια μιας πτεριγας, αφου ο "καπνος" που εμφανιζετε με τη βοηθεια της υγρασις δεν ειναι τιποτε αλλο απο το λεγομενο οριακο στρωμα. αυτα που επισημαινουν στο βιντεο με κυκλακια ειναι (να το πω απλα) οι γυγλισμοι των Flaps. (καπου πρεπει να ειναι στερεωμενα και αυτα!!).

Μια απο κινητηρες

0239080p.jpg

Εδω ψεκαζουν για το Δακο και τη μουχριτσα

1000914.jpg

0989943.jpg

Εδω επιδη δεν εχουμε wingtips οι δινες εμφανιζονται απο τις ακρες των Flaps

1008033.jpg

Αυτο ακριβως γινοτανε στο βιντεακι απο πανω. (οριακο στρωμα)

1130381.jpg

και σε φαση απογειωσης με υγρασια που λεγαμε

0981791.jpg

Αν καθησω και αλλο δεν θα σταματησω να ανεβαζω φωτογραφιες. ελπιζω να εχετε τις απαντησεις τωρα.

και ο Χαρδαβελας ρε παιδια τη δουλιτσα του κανει.

JD :)

Παιδια χαλαρωστε,

ειναι απλα Contrails (συντομογραφία του «ουρών συμπύκνωσης») ή μονοπάτια ατμών που είναι βασικά τεχνητά σύννεφα, ορατά ίχνη των συμπυκνωμένων υδρατμών που δημιουργουνται από την εξάγωγη των κινητήρων των αεροσκαφών.

Μάλιστα... Κι ΑΥΤΟ τι είναι? Επιλέγει ο πιλότος το πότε θα δημιουργήσει αυτό το φυσικό φαινόμενο?

Μάλιστα... Κι ΑΥΤΟ τι είναι? Επιλέγει ο πιλότος το πότε θα δημιουργήσει αυτό το φυσικό φαινόμενο?

Αγαπητε μου φιλε, δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα παραπανω. αυτα που διχνει σαν ψεκαστηρες ειναι οι βασεις των flaps που δημιουργουν vortex.

check the photo below:

0989943.jpg

Τα βλεπεις αυτα που λεει αυτος ψεκαστηρια?

ο καιρος και η υγρασια στον αερα δεν ειναι σταθερη. αλλαζει μετα απο καποια μιλια και ξαναμανα.

Έγινε επεξεργασία - Sparos

Αγαπητε μου φιλε, δεν διαβασες καλα αυτα που εγραψα παραπανω. αυτα που διχνει σαν ψεκαστηρες ειναι οι βασεις των flaps που δημιουργουν vortex.

Ναι... Αυτό που λέω είναι ότι σε κάποια φάση αυτή η διαδικασία "κλείνει" και μετά ξανανοίγει... Το είδες το βιντεάκι?

Και να ρωτήσω και κάτι ακόμα... Έχω εξοχικό στη Λούτσα κι έχω τη "τύχη" να έχω το αεροδρόμιο των Σπατών δίπλα μου. Γιατί όμως δε βλέπω αυτό το φαινόμενο, παρά μόνο φαίνεται σε πιο μικρά αεροπλάνα τα οποία τυχαίνει να κάνουν και αυτό το "πλέγμα" στη πορεία τους?

Απλά θα με ενδιέφεραν κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις από ανθρώπους που δείχνουν να τα γνωρίζουν τα πράγματα...

Ναι... Αυτό που λέω είναι ότι σε κάποια φάση αυτή η διαδικασία "κλείνει" και μετά ξανανοίγει... Το είδες το βιντεάκι?

Και να ρωτήσω και κάτι ακόμα... Έχω εξοχικό στη Λούτσα κι έχω τη "τύχη" να έχω το αεροδρόμιο των Σπατών δίπλα μου. Γιατί όμως δε βλέπω αυτό το φαινόμενο, παρά μόνο φαίνεται σε πιο μικρά αεροπλάνα τα οποία τυχαίνει να κάνουν και αυτό το "πλέγμα" στη πορεία τους?

Απλά θα με ενδιέφεραν κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις από ανθρώπους που δείχνουν να τα γνωρίζουν τα πράγματα...

κοιτα αυτο το βιντεακι. ειναι ενα Boeing 747 Wing Tip Vortex Test

κοιτα οταν ερχεται το αεροπλανο που δεν εχει εμφανισει ακομα Vortexes παρα μονο στο final approach:

δεν καταλαβα την ερωτηση σου περι πλεγματος.

δεν καταλαβα την ερωτηση σου περι πλεγματος.

Αυτό εννοώ με το πλέγμα

redctcheckerboardpatternsunset.jpg

Όσον αφορά τα υπόλοιπα... Στο βιντεάκι σου φαίνεται να εμφανίζεται κάποια στιγμή το Vortex. Στο βιντεάκι που σου παρέθεσα πιο πάνω δείχνει τη μία να υπάρχει και μετά να σταματάει και μετά πάλι να υπάρχει. Αυτό είναι που με προβληματίζει!

Αυτό εννοώ με το πλέγμα

Σε καθε Αεροδρομιο υπαρχει ενα ραδιοβοηθημα το λεγομενο VOR [Very high frequency (VHF) Omnidirectional Range.] αν και οι πτησεις VOR to VOR τείνουν να καταργηθουν λογω των FMS-GPS, ομως παραμενουν σαν σημεια που οριζουν τους αεροδιαδρομους. ειναι λογικο λοιπον κοντα σε αεροδρομια με μεγαλη κινηση να εμφανιζουν "πλεγματα"

Όσον αφορά τα υπόλοιπα... Στο βιντεάκι σου φαίνεται να εμφανίζεται κάποια στιγμή το Vortex. Στο βιντεάκι που σου παρέθεσα πιο πάνω δείχνει τη μία να υπάρχει και μετά να σταματάει και μετά πάλι να υπάρχει. Αυτό είναι που με προβληματίζει!

Να μη σε προβληματιζει. οι καιρικες συνθηκες δεν ειναι ιδιες σε ολες τις περιοχες, και οι συγκεντρωσεις υγρασιας σε συνδιασμο με το υψομετρο και την ταχυτητα του α/φους ποτε δημιουργουν και ποτε οχι.

:)

Έγινε επεξεργασία - Sparos

Τα vortex σε πόση ώρα διαλύονται στον αέρα;

για να τα κανουμε λιγο ποιο λιανα

Vortexes ειναι ο στροβιλισμος του αερα που παραγετε απο το χειλος εκφυγης μιας αεροτομης.

τα Contrails ειναι αυτα που βλεπουμε.

οσο αφορα την διαρκεια, αυτο εξαρτατε απο την θερμοκρασια και την ταχυτητα που δημιουργησαν αυτους τους ορατους κρυσταλους, και το υψομετρο που βρισκονται. φαντασου τωρα στα 39000 ποδια η θερμοκρασια ειναι μεταξυ -60 με -70 βαθμους.

Και ρωτάω εγώ:

Γιατί δεν βλέπαμε αυτές τις ουρές παλιότερα?

Μικρός δε θυμάμαι κάτι τετοιο...μπορεί να κάνω λάθος αλλά δε θυμάμαι ειλικρινά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...