saradoulis 6 Μαίου 2010 #1 Share 6 Μαίου 2010 Καλημερα λοιπον Στηνω και εγω ενα 60αρακι γιατι το 30αρι δεν χωραει κατι αλλο εκτος απο ζωανθιδες Λοιπον προχειρα,προχειρα εχουμε : γυαλα 60 lt open,επισης θα παιξει και ενα hang on refugium 10 lt. Απο εξοπλισμο εχουμε : skimmer:red sea prizm filter:eheim 2211(μοναχα για αντιφοσφορο ,ανθρακα & το "μαμα" σφουγγαρι για "μηχανικο" heater:jagger 100 watt lighting:Hagen Glo 2*24 watt marine white & ακτινικη αντιστοιχα. circulation:koralia nano & koralia 1 Απο βιολογικο : 12 kg ZB και 7 kg αραγωνιτη και κανα substart στο 2211 και για κανα ψαρακι. Αυτα προς το παρον ,θα πεσει φωτορεπορταζ οταν ερθει η γυαλα. ΥΓ:Ξερει κανεις που μπορω να βρω τι "σχαρα" που βαζουμε κατω απο το βραχο για να μην νεκρωνεται?(αν δεν θελετε να προτεινετε δημοσια στειλτε μου πμ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Μαίου 2010 #2 Share 6 Μαίου 2010 μια χαρά μπορείς άφοβα να ακουμπήσεις το βράχο στην άμμο , απλά φρόντισε να ακουμπάει με τις <μύτες > όχι με μεγάλη επιφάνεια καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 6 Μαίου 2010 Author #3 Share 6 Μαίου 2010 Βασικα δεν το θελω ακριβως για αυτο το λογο.Θελω να μοιαζει περισσοτερο με υφαλο και θελω να δωσω υψος χωρις κολλες και ιστοριες.Δηλαδη σκεφτομουν να δωσω 10 ποντους περιπου με σχαρα και απο πανω βραχο και το κενο το καλυπτω με μικροτερα κομματακια μπροστα και με κοραλια πανω απολα.Και βασικα επειδη θελω να υπαρχει χωρος μπροστα για κανα clam,brain και γενικα ο,τι επιθυμει το "κατω". Αλλα οπως το κοβω η δουλεια θα γινει με PVC και κοραλοκολα κατευθειαν πανω του. Βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 6 Μαίου 2010 Author #4 Share 6 Μαίου 2010 μια χαρά μπορείς άφοβα να ακουμπήσεις το βράχο στην άμμο , απλά φρόντισε να ακουμπάει με τις <μύτες > όχι με μεγάλη επιφάνεια καλή συνέχεια Ειμαι γαιδαρος ΟΚ. Ευχαριστω παρα πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Μαίου 2010 #5 Share 7 Μαίου 2010 Eφ'οσον θα βαλεις ζωντανο βραχο,δεν σου χρειαζεται βιολογικο υλικο στο φιλτρο................. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 7 Μαίου 2010 Author #6 Share 7 Μαίου 2010 Αυτο σκεφτομουνα. Και 12 κιλα ειναι υπεραρκετα για 60 λτ νομιζω.Ξερετε μηπως που μπορω να βρω σχαρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαίου 2010 #7 Share 7 Μαίου 2010 (edited) Eφ'οσον θα βαλεις ζωντανο βραχο,δεν σου χρειαζεται βιολογικο υλικο στο φιλτρο................. Δε θα προσφερει ομως κι αυτό extra βιολογία?? Το λεω επειδη το ενυδρειο ειναι μικρό.... και ισως μια βοηθεια να ειναι καλή... αφου δε μπορει να μπει περισσοτερος βραχος. Απλα επειδη εχω δει οτι ορισμενα κομματια βραχου 5 κιλων ειναι μεγαλύτερα απο ορισμενα 10 κιλων.... κι αυτό γιατι ο πρψτος ειναι ποροδες και ο δευτερος συμπαγης... Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2010 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 7 Μαίου 2010 Author #8 Share 7 Μαίου 2010 Ποροδη βραχο θα βαλω και τα 4 κιλα κουραρισμενος απο ενα νανακι που εχω στο γραγειο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Μαίου 2010 #9 Share 7 Μαίου 2010 Δε θα προσφερει ομως κι αυτό extra βιολογία?? Το λεω επειδη το ενυδρειο ειναι μικρό.... και ισως μια βοηθεια να ειναι καλή... αφου δε μπορει να μπει περισσοτερος βραχος. Απλα επειδη εχω δει οτι ορισμενα κομματια βραχου 5 κιλων ειναι μεγαλύτερα απο ορισμενα 10 κιλων.... κι αυτό γιατι ο πρψτος ειναι ποροδες και ο δευτερος συμπαγης... Το βιολογικο υλικο γενικα δημιουργει περισσοτερα προβληματα αποι λυνει.Οποτε ξεκινας μονο με βραχο. Η οδηγεια ποσα κιλα βραχου θα βαλεις ειναι πολυ γενικη,επειδη συμβαινει ακριβως αυτο που λεει ο nikoloutso.Επομενως ο τελικος κριτης του συνολου του βραχου που θα μπει,θα ειναι ο ιδιοκτητης του ενυδρειου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαίου 2010 #10 Share 7 Μαίου 2010 Το βιολογικο υλικο γενικα δημιουργει περισσοτερα προβληματα αποι λυνει.Οποτε ξεκινας μονο με βραχο. Η οδηγεια ποσα κιλα βραχου θα βαλεις ειναι πολυ γενικη,επειδη συμβαινει ακριβως αυτο που λεει ο nikoloutso.Επομενως ο τελικος κριτης του συνολου του βραχου που θα μπει,θα ειναι ο ιδιοκτητης του ενυδρειου Εαν στον κάδο του φίλτρου τοποθετηθούν μονο μικρά κομματια βράχου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Μαίου 2010 #11 Share 7 Μαίου 2010 Εαν στον κάδο του φίλτρου τοποθετηθούν μονο μικρά κομματια βράχου?? αυτο θα ειναι μια καλη μορφη cryptic zone.... καλη ιδεα μου ακουγεται εμενα...... αλλα εγω θα εβγαζα και το σφουγκαρι που εχεις στον καδο.....θα ειναι πηγη no3 και θα θελει πολυ συχνα καθαρισμα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Μαίου 2010 #12 Share 7 Μαίου 2010 Εαν στον κάδο του φίλτρου τοποθετηθούν μονο μικρά κομματια βράχου?? Καλυτερα ετσι αλλα και παλι,οταν το κομματι βραχου ειναι μικρο και αναγκαζεις μεγαλο ογκο νερου να περναει απο μεσα του,δεν θα εχεις απονιτροποιηση.Επιπλεον,ο κυριος ογκος βακτηριων θα δημιουργηθει εκει και οχι στον βραχο που τον θελουμε. Με αλλα λογια,τα κομματακια βραχου ειναι καλυτερα απο το βιολογικο υλικο,αλλα καλυτερα να μην τα χρησιμοποιουμε σε φιλτρο.Σε sump οπου η ροη του νερου ειναι πιο ηπια (δεν αναγκαζει μεγαλο ογκο νερου να περναει μεσα απο τους πορους οπως συμβαινει με τα φιλτρα) ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Μαίου 2010 #13 Share 7 Μαίου 2010 σωστο.....αν κοψει λιγο την κυκλοφορια? ομως μετα θα εχει θεμα με τον ανθρακα και τον αντιφωσφορο ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 7 Μαίου 2010 Author #14 Share 7 Μαίου 2010 Λοιπον.. Σκεφτηκα στο 2211 να βαλω απλα αντιφωσφορο-ανθρακα και για αρχη για να φυγει η βρωμα του αραγωνιτη υαλοβαμβακα και επειτα τον βγαζω και αφηνω μονο αντιφωσφορο σιδηρου και ανθρακα. Και ως μηχανικο προφανως θα ειναι η σακουλα του ανθρακα και του αντιφωσφορου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Μαίου 2010 #15 Share 7 Μαίου 2010 Λοιπον.. Σκεφτηκα στο 2211 να βαλω απλα αντιφωσφορο-ανθρακα και για αρχη για να φυγει η βρωμα του αραγωνιτη υαλοβαμβακα και επειτα τον βγαζω και αφηνω μονο αντιφωσφορο σιδηρου και ανθρακα. Και ως μηχανικο προφανως θα ειναι η σακουλα του ανθρακα και του αντιφωσφορου. το καλυτερο κατ εμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 7 Μαίου 2010 #16 Share 7 Μαίου 2010 (edited) Λοιπον.. Σκεφτηκα στο 2211 να βαλω απλα αντιφωσφορο-ανθρακα και για αρχη για να φυγει η βρωμα του αραγωνιτη υαλοβαμβακα και επειτα τον βγαζω και αφηνω μονο αντιφωσφορο σιδηρου και ανθρακα. Και ως μηχανικο προφανως θα ειναι η σακουλα του ανθρακα και του αντιφωσφορου. Με τίποτα, οι σακούλες των υλικών πρέπει να είναι πεντακάθαρες , για να μπορούν να φιλτράρουν τα υλικά Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2010 - panosk Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 7 Μαίου 2010 #17 Share 7 Μαίου 2010 Εαν στον κάδο του φίλτρου τοποθετηθούν μονο μικρά κομματια βράχου?? είναι πάρα πολύ η κυκλοφορία για να μπορέσει να αποδώσει βιολογικά ο βράχος μέσα σε φίλτρο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 7 Μαίου 2010 #18 Share 7 Μαίου 2010 (edited) εξυπακουεται τι θα τις καθαριζει συχνα..... εγω στο δικο μου καθαριζα τις σακουλες μια φορα στις 5 μερες μεσα σε οσμοση σε τοσο μικρο συστημα το οποιοδηποτε σφουγκαρι ποιο πολυ ζημια κανει... Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2010 - chris z3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 7 Μαίου 2010 #19 Share 7 Μαίου 2010 εξυπακουεται τι θα τις καθαριζει συχνα..... εγω στο δικο μου καθαριζα τις σακουλες μια φορα στις 5 μερες μεσα σε οσμοση σε τοσο μικρο συστημα το οποιοδηποτε σφουγκαρι ποιο πολυ ζημια κανει... Tιποτα ΔΕΝ εξυπακούεται. Εγω ΔΕΝ το καταλαβα αυτό αν δεν το ελεγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 7 Μαίου 2010 #20 Share 7 Μαίου 2010 Βαμβάκι στην κορφή του φίλτρου και καθάρισμα 1 φορά την βδομάδα απαραίτητα , και από κάτω άνθρακας και αντί φωσφόρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 7 Μαίου 2010 Author #21 Share 7 Μαίου 2010 Ωραια αλλα νομιζω οτι οι μαυρες σακουλες της sera δεν μπουκονουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 7 Μαίου 2010 #22 Share 7 Μαίου 2010 Καλημερα λοιπον Στηνω και εγω ενα 60αρακι γιατι το 30αρι δεν χωραει κατι αλλο εκτος απο ζωανθιδες Λοιπον προχειρα,προχειρα εχουμε : γυαλα 60 lt open,επισης θα παιξει και ενα hang on refugium 10 lt. Κατσε πρωτα να δουμε αν θα το πουλισει ο αλλος Απο εξοπλισμο εχουμε : skimmer:red sea prizm filter:eheim 2211(μοναχα για αντιφοσφορο ,ανθρακα & το "μαμα" σφουγγαρι για "μηχανικο" Και στο γλυκο τι φιλτρο θα βαλεις? Η θα βαλεις αλλο? heater:jagger 100 watt lighting:Hagen Glo 2*24 watt marine white & ακτινικη αντιστοιχα. circulation:koralia nano & koralia 1 Φροντισε να τις αγορασεις οταν θα παρεις και τον βραχο Απο βιολογικο : 12 kg ZB και 7 kg αραγωνιτη και κανα substart στο 2211 και για κανα ψαρακι. Αυτα προς το παρον ,θα πεσει φωτορεπορταζ οταν ερθει η γυαλα. ΥΓ:Ξερει κανεις που μπορω να βρω τι "σχαρα" που βαζουμε κατω απο το βραχο για να μην νεκρωνεται?(αν δεν θελετε να προτεινετε δημοσια στειλτε μου πμ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Μαίου 2010 #23 Share 7 Μαίου 2010 Βαμβάκι στην κορφή του φίλτρου και καθάρισμα 1 φορά την βδομάδα απαραίτητα , και από κάτω άνθρακας και αντί φωσφόρο +1 Eτσι δεν θα μπουκωνει η σακουλα των υλικων.Βεβαια μια φορα το μηνα που θα αλλαζεις τα υλικα,θα τις κανεις και ενα πλυσιματακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 7 Μαίου 2010 #24 Share 7 Μαίου 2010 Ωραια αλλα νομιζω οτι οι μαυρες σακουλες της sera δεν μπουκονουν. πρέπει να προστατεύεις τα υλικά από βρομιές γιατί περιορίζουν την απόδοσή τούς , όχι μόνο την σακούλα που τα περιέχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 7 Μαίου 2010 Author #25 Share 7 Μαίου 2010 Συνεπως καλυτερα στο 2211 που το νερο παει απο τα χαμηλα στα ψηλα θα βαλω πρωτα υαλοβαμβακα για να κραταει τη βρωμα και μετα τα υλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος