cosmo 6 Μαίου 2010 #1 Share 6 Μαίου 2010 αποφάσισα να προσθέσω βράχο στο reef μου. Διάβασα πως αν βάλω ζωντανό βράχο θα έχω ξανά αμμωνίες νιτρικά και δεν συμμαζεύετε. ισχύει κάτι τέτοιο ? Αν βάλω νεκρό βράχο λογικά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα έτσι ? Ξέρει κανένας στην περίπτωση του νεκρού βράχου που μπορώ να βρω ? Να προσθέσω πως στο ενυδρείο υπάρχει 10 κιλά βράχος και ένα ζευγάρι clown. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 6 Μαίου 2010 #2 Share 6 Μαίου 2010 Τα είπες κάπως ανάποδα φίλε μου,αν βάλεις νεκρό θα έχεις πρόβλημα με τις τιμές σου..η προσθήκη ζωντανού κουραρισμένου βράχου είναι οτι καλύτερο μπορείς να επιλέξεις... Πόσο ακόμα βράχο υπολογίζεις να προσθεσεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Μαίου 2010 #3 Share 6 Μαίου 2010 και μόνο η ανακατανομή του ζωντανού βράχου που υπάρχει είναι ικανή να σου ανεβάσει αμμωνία αν θέλεις να προσθέσεις βράχο με ασφάλεια και άνεση – ότι βράχο και αν επιλέξεις – καλύτερα βγάλε τα clown και κάνε ότι χρειάζεται με την ησυχία σου υπάρχει και ο πιο <επαγγελματικός > τρόπος να ρίχνεις βακτήρια για να κρατάς την αμμωνία , αλλά δεν στο προτείνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 6 Μαίου 2010 #4 Share 6 Μαίου 2010 και μόνο η ανακατανομή του ζωντανού βράχου που υπάρχει είναι ικανή να σου ανεβάσει αμμωνία αν θέλεις να προσθέσεις βράχο με ασφάλεια και άνεση – ότι βράχο και αν επιλέξεις – καλύτερα βγάλε τα clown και κάνε ότι χρειάζεται με την ησυχία σου υπάρχει και ο πιο <επαγγελματικός > τρόπος να ρίχνεις βακτήρια για να κρατάς την αμμωνία , αλλά δεν στο προτείνω Κάποιες φορές χρειάζεται και αυτό. ιδιαίτερα εαν σκόπιμα θέλουμε να ανοίξουμε την χούφτα μας παραπάνω στο τάισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 7 Μαίου 2010 #5 Share 7 Μαίου 2010 Μπορείς να κουράρεις τον βράχο σε άλλο δοχείο με νερο(1.025 αλατότητα), θερμάστρα και ένα κυκλοφορητή. Θα πάρει 2-4 βδομάδες ανάλογα με τον βράχο. Αν χρειάζεσαι βράχο απλά και μόνο για την αισθητική, μπορείς να πάρεις νεκρό βράχο(λιγότερο κόστος), να τον καθαρίσεις όσο καλύτερα μπορείς και να τον κουράρεις μέχρι να μην δημιουργεί αμμωνία. Μην περιμένεις κουράρισμα σαν τον ζωντανό βράχο, γιατί ο νεκρός δεν έχει τα βακτηρίδια που χρειάζονται και για κανονικό κουράρισμα, θέλει 4+ μήνες για να γίνει ζωντανός από μόνος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmo 7 Μαίου 2010 Author #6 Share 7 Μαίου 2010 θέλω να προσθέσω 6-8 κιλά ακόμα για καθαρά αισθητικούς λόγους. Μάλλον θα πάω στη λύση του ζωντανού και δεξαμενή με κυκλοφοριτή-θερμάστρα. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος