cholymelan 6 Μαίου 2010 #1 Share 6 Μαίου 2010 τον τελευταίο καιρο οτι βάλω μέσα στο ενυδρείο απο κοράλια ψωφάνε με την μία!να αναφέρω οτι εχω μέσα ενα γκωνάρι πολύποδα που φενεται να πηγαινει καλά εδω και ενα δυμηνο,xenia που πολαπλασιαζεται πολυ γρηγορα και αυτη φενεται ενταξει!εχω τολμησει δυο φορες να βάλω εφήλια και δυο κεφάλια κρατήσανε μια βδομάδα και αλλη μια φορα που εβαλα αλλα δυο ψωφησανε ακριβως την επωμενη μέρα!επίσης σημερα έβαλα ενα μεσαιο φράγκ απο σινουλαρια το οποιο μετά απο μερικές ωρες ήτανε σαν να είχε λιωσει και ειναι πεσμένο!να αναφερω οτι φωτισμο εχω MH 150 WATT ΚΑΙ 2X36 ΑΚΤΙΝΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 4 ΩΡΕς Η MH ΚΑΙ 8 ΟΙ ΑΚΤΙΝΙΚΕς την μερα!το ενυδρειο ειναι 125 λίτρα.το ενυδρειο τρέχει απο τον δεκεμβριο.επισης βγαζω πολύ αλγη και πράσινη και καφέ.υπερβολικα πολυ θα λεγα.την καθαριζω απο μπροστα πισω όχι.βγαινει καθε μερα σχεδον εκει που καθαριζω και επισης εχει και καφε αλγη κατω στον αραγωνιτη. μέχρι στιγμης μετρήσεις po4 0.05 αλατοτητα 1027 sio2 0.1 no3 20 mg 1500 ca 480 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 6 Μαίου 2010 #2 Share 6 Μαίου 2010 τον τελευταίο καιρο οτι βάλω μέσα στο ενυδρείο απο κοράλια ψωφάνε με την μία!να αναφέρω οτι εχω μέσα ενα γκωνάρι πολύποδα που φενεται να πηγαινει καλά εδω και ενα δυμηνο,xenia που πολαπλασιαζεται πολυ γρηγορα και αυτη φενεται ενταξει!εχω τολμησει δυο φορες να βάλω εφήλια και δυο κεφάλια κρατήσανε μια βδομάδα και αλλη μια φορα που εβαλα αλλα δυο ψωφησανε ακριβως την επωμενη μέρα!επίσης σημερα έβαλα ενα μεσαιο φράγκ απο σινουλαρια το οποιο μετά απο μερικές ωρες ήτανε σαν να είχε λιωσει και ειναι πεσμένο!να αναφερω οτι φωτισμο εχω MH 150 WATT ΚΑΙ 2X36 ΑΚΤΙΝΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 4 ΩΡΕς Η MH ΚΑΙ 8 ΟΙ ΑΚΤΙΝΙΚΕς την μερα!το ενυδρειο ειναι 125 λίτρα.το ενυδρειο τρέχει απο τον δεκεμβριο.επισης βγαζω πολύ αλγη και πράσινη και καφέ.υπερβολικα πολυ θα λεγα.την καθαριζω απο μπροστα πισω όχι.βγαινει καθε μερα σχεδον εκει που καθαριζω και επισης εχει και καφε αλγη κατω στον αραγωνιτη. μέχρι στιγμης μετρήσεις po4 0.05 βάλε αντφοσφωρο αν δεν έχεις αλατοτητα 1027 κατέβασε την σιγά σιγά στο 1025 sio2 0.1 no3 20 mg 1500 κατέβασε το στο 1300 ca 480 κατεβασε το στο 400 περίπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 6 Μαίου 2010 #3 Share 6 Μαίου 2010 Και κάτι άλλο. Μάλλον ταΐζεις πολύ. Μείωσε το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 6 Μαίου 2010 #4 Share 6 Μαίου 2010 (edited) Ίσως τα νιτρικά άλατα να είναι ανεβασμένα. Είναι στα 20ppm. Και έχεις και άλγη που τα καταναλώνει άρα είναι ακόμη ψηλότερα στην πραγματικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τα φωσφορικά. Αν έχεις άλγη η οποια αναπτύσσεται συνεχώς, ότι και να σου πουν τα test, είναι σίγουρο ότι είναι ανεβασμένα. Ένας πιθανός λόγος που ίσως σου σκοτώνει τα κοράλλια. Επίσης: Τι μέθοδο χρησιμοποιείς για να κανεις την εισαγωγή στο ενυδρείο? Στο πιο κάτω link πήγαινε στο σημείο που λέει drip method. http://www.liveaquaria.com/general/general...eral_pagesid=19 Επίσης καλο θα ήταν να μπει και μια θερμάστρα για να ανεβάσεις σταδιακά την θερμοκρασία του δοχείου που γίνετε το acclimation(ποιος είναι ο Ελληνικός ορος?). Για να το κανεις αυτό βάζεις ένα πλαστικό δοχείο("ταπερακι" για φαγητό) μέσα στο μεγάλο δοχείο και μέσα σε αυτό βάζεις το κοράλλι/ανεμώνη για να μην έχεις το ρίσκο να αγγίξει την θερμάστρα. Συνήθως με το drip acclimation αγνοούμε ότι η θερμοκρασία συνήθως πέφτει και όταν μεταφέρεται στο κυρίως ενυδρείο τα κοράλλια περνάνε από το σοκ απότομης αλλαγής θερμοκρασία. Επίσης δεν ξέρω αν έχει σημασία ο φωτισμός. Δηλαδή ίσως να γίνετε απότομη εισαγωγή σε πολύ δυνατό φωτισμό. Για να κανεις την εισαγωγή στο φωτισμό βάζεις εκείνο το δίχτυ για τα έντομα που μπαίνουν στα παράθυρα. Βάζεις περίπου 3 από αυτά πάνω από το κοράλλι/ανεμώνη και αφαιρείς ένα κάθε εβδομάδα. Εδώ είναι η μέθοδος με το extra δοχείο("ταπερακι") και την θερμάστρα. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1828316 Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2010 - Lemeshianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Μαίου 2010 #5 Share 6 Μαίου 2010 θα μου πεις σε παρακαλώ πως μετράς την αλατότητα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cholymelan 6 Μαίου 2010 Author #6 Share 6 Μαίου 2010 θα μου πεις σε παρακαλώ πως μετράς την αλατότητα ? με τον μετρητή της σέρα αυτον τον γυάλινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Μαίου 2010 #7 Share 6 Μαίου 2010 υποψιάζομαι ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ σφάλμα στην ένδειξη , τσέκαρε το με refractometer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Μαίου 2010 #8 Share 6 Μαίου 2010 υποψιάζομαι ότι υπάρχει ΣΟΒΑΡΟ σφάλμα στην ένδειξη , τσέκαρε το με refractometer Aυτα νομιζω Τασο εχουν αποκλιση σοβαρη προς τα πανω τις περισσοτερες φορες η κανω λαθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Μαίου 2010 #9 Share 6 Μαίου 2010 Aυτα νομιζω Τασο εχουν αποκλιση σοβαρη προς τα πανω τις περισσοτερες φορες η κανω λαθος; για αυτό φοβάμαι ότι έχει γίνει <νεκρά θάλασσα > Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 7 Μαίου 2010 #10 Share 7 Μαίου 2010 έκανες μέτρηση με refractometer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cholymelan 7 Μαίου 2010 Author #11 Share 7 Μαίου 2010 έκανες μέτρηση με refractometer ? οχι και θα καθυστερησω πολυ.το σερα μετράει τωρα 1024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Μαίου 2010 #12 Share 7 Μαίου 2010 οχι και θα καθυστερησω πολυ.το σερα μετράει τωρα 1024 Αλλαξες κατι,η απο μονο του;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cholymelan 7 Μαίου 2010 Author #13 Share 7 Μαίου 2010 Αλλαξες κατι,η απο μονο του;; εκανα αλλαγή νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 7 Μαίου 2010 #14 Share 7 Μαίου 2010 Kαι να μην εκανες αλλαγη,μονο μια αλλαγη στη θερμοκρασια του νερου ,και τα κανει να δειχνουν αλλη τιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 7 Μαίου 2010 #15 Share 7 Μαίου 2010 Kαι να μην εκανες αλλαγη,μονο μια αλλαγη στη θερμοκρασια του νερου ,και τα κανει να δειχνουν αλλη τιμη. Ακη μου θυμισες παλιοτερα που μετραγα με το κλασικο το γυαλινο και εβαζα και τον θερμοστατη στο μπετονι.Φυσικα μου εδειχνε λαθος μετρηση προς τα πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος