Jump to content

Αλλαγές νερού

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα θα ήθελα τη γνώμη σας για της αλλαγές νερού. Προτιμάτε π.χ. αλλαγή 200lt μια φορά το μήνα ή αλλαγή 100lt κάθε 15 ημέρες;

καλησπέρα

είναι σημαντικό να ξέρουμε το συνολικό όγκο νερού που εχει το σύστημα , ώστε να δούμε τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν τα 100 λίτρα

γενικά οι αλλαγές νερού είναι 10-30 % κάθε 15 μέρες η κάθε μήνα , κάτι τέτοιο κάνουν οι περισσότεροι

καλησπέρα

είναι σημαντικό να ξέρουμε το συνολικό όγκο νερού που εχει το σύστημα , ώστε να δούμε τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν τα 100 λίτρα

γενικά οι αλλαγές νερού είναι 10-30 % κάθε 15 μέρες η κάθε μήνα , κάτι τέτοιο κάνουν οι περισσότεροι

saltasos καλησπέρα

τα 100lt και τα 200lt είναι τυχαίο παράδειγμα η ερώτηση είναι αν είναι καλύτερα να κάνουμε αλλαγή μεγαλύτερη ποσότητα σε μεγαλύτερο διάστημα ή μικρότερη ποσότητα σε μικρότερα διαστήματα;

όταν κάνεις μεγάλες αλλαγές νερού πρέπει να είσαι προσεκτικός ώστε να μη αλλάξεις απότομα τις παραμέτρους

για αυτό το λόγο οι μικρότερες αλλαγές είναι ασφαλέστερες

Εγω θα μιλησω με αριθμους.

Εχουμε ενα ενυδρειο 700λτρ και σαμπ.

Το ενυδρειο αυτό εχει εξατμηση 40λτρ τις 5 μέρες.

Αρα τις 15 εχει 120λτρ εξατμηση.

Με το νερο που προσθετουμε απο τις εξατμησεις δε μπορουμε να καθιστερισουμε τις αλλαγες??

Το νερό που προσθέτεις από τις εξατμίσεις είναι όσμωσης, χωρίς καμία αξία.Με τις αλλαγές προσθέτεις διάφορα ιχνοστοιχεία τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον ύφαλο σου.Τώρα το πόσο συχνά το πόσο είναι σχετικά καθώς με το καιρό το ενυδρείο γίνεται βιβλίο.

Έγινε επεξεργασία - salamander

το γλυκό και πεντακάθαρο νερό της αναπλήρωσης δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αλατόνερο της αλλαγής με κανένα τρόπο και σε οποιοδήποτε ποσοστό

μη ξεχνάς ότι οι αλλαγές γίνονται και για να αφαιρέσουμε επιβλαβής παράγοντες που σωρεύονται με το χρόνο :D

Το νερό που προσθέτεις από τις εξατμίσεις είναι όσμωσης, χωρίς καμία αξία.Με τις αλλαγές προσθέτεις διάφορα ιχνοστοιχεία τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον ύφαλο σου.Τώρα το πόσο συχνά το πόσο είναι σχετικά καθώς με το καιρό το ενυδρείο γίνεται βιβλίο.

Μα παλι το νερο που βαζεις στις αλλαγες ειναι απο οσμωση και μάλιστα και απο Di.

Το μονο που βαζεις ειναι το αλατι...

Που ειναι τα ιχνοστοιχεια?? Στο αλας??

Διάβασε πρώτα του Τάσου και μετά δες

http://www.aquacraft.net/w0023.html

Θα ερθω αυριο με τον κηδεμόνα μου... :D

Εγω θα μιλησω με αριθμους.

Εχουμε ενα ενυδρειο 700λτρ και σαμπ.

Το ενυδρειο αυτό εχει εξατμηση 40λτρ τις 5 μέρες.

Αρα τις 15 εχει 120λτρ εξατμηση.

Με το νερο που προσθετουμε απο τις εξατμησεις δε μπορουμε να καθιστερισουμε τις αλλαγες??

Με αλλα λογια:

Ο λογος που κανουμε αλλαγη νερου ειναι για την απομακρυνση ουσιων και εννωσεων που συσσορευονται στο νερο.Το νερο που εξατμιζεται ειναι καθαρο απεσταγμενο νερο.Οι ουσιες παραμενουν.Επομενως η εξατμιση δεν μπορει να αντικαταστησει τις αλλαγες νερου.

Επιτέλους θα δώσω και εγώ μια απάντηση (μετά από 2 χρόνια προσπάθειας).

Βασικά αλλαγές θα κάνεις όταν στο ζητήσει το ενυδρείο σου.

Εγώ για παράδειγμα, κάνωντας τις μετρήσεις μου βλέπω ότι ΝΟ2,ΝΗ4,ΝΟ3 έχω μηδέν και οι υπόλοιποι παραμέτροι σταθεροί. Επίσης οι κάτοικοι του ενυδρείου φαίνονται μια χαρά. Συμπέρασμα είναι ότι το ενυδρείο μου ζητά να κάνω αλλάγη νερού μια φορά τον μήνα, την οποία και κάνω εδώ και τόσο καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...