tr3loGiannis 3 Μαίου 2010 #1 Share 3 Μαίου 2010 (edited) καλημεραα! καιρο εχω να μπω στο φορουμ λογω των εξετασεων μου...λοιπον μπαινω κατευθειαν στο θεμα! πηγα σημερα να κανω την κανονισμενη αλλαγη νερου και πανω στην ριζα μου που προεξεχει λιγακι απ την επιφανεια ειδα λιγη πρασινη μουχλα(ε ενταξει ειπα θα φυγει δεν ειναι κατι) παρατηρησα λιγο καλυτερα και πανω στην ριζα ειδα αρκετα πολυ ψιλα(μικρα εννοω) ζουζουνια να περπατανε! πηγα πιο κοντα και με το που ενιωσαν την παρουσια μου πηδηξαν ολα αστραπιαια δεξια και αριστερα..τελος παντων απ΄οτι καταλαβα δεν μπαινουν στο νερο αλλα μπορουν και επιπλεουν σε αυτο..αδειασα λιγο νερο για την αλλαγη και τα ειδα ολα σχεδον(ειναι πολλα!) πανω στο τζαμι..ειναι ασπρα περιπου ενα χιλιοστο το καθενα(και πιο λιγο) και εχουν πολυ πολυ μικρες κεραιες,εχουν σχημα σαν αυγο σε μικρογραφια και μπορουν να πηδανε στην επιφανεια του νερου..αυταα!τι ειναι παλι αυτο το εντομο ρε παιδια? μπορει να ναι κακο και για μενα? περιμενω απαντησεις! α!! να συμπληρωσω οτι στην επιφανεια εχει αναπτυχθει παααρα πολυ το κερατοφυλλο! Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2010 - tr3loGiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Μαίου 2010 #2 Share 3 Μαίου 2010 Μοιάζουν με αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 3 Μαίου 2010 Author #3 Share 3 Μαίου 2010 πηρα μεγενθυντικο φακο..μοιαζουν λιγο..μου το χαλαει το κατω μερος ..φαινεται να μην εχουν 2 ποδια αλλα το κατω μερος να ειναι και αυτο ενα μπιλακι.αριβως οπως το πανω μερος του σωματος..και χοροπηδανε ολη την ωρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 3 Μαίου 2010 Author #4 Share 3 Μαίου 2010 καταφερα να τα βγαλω φωτο! οριστε..τι ειναι ειναι τελικα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 3 Μαίου 2010 Author #5 Share 3 Μαίου 2010 ξερει κανεις? γιατι εχω ψιλοφρικαρει.. δεν βρισκω και κεινο το αρθρο "τερατα και εξωγηινοι στο ενυδρειο μου" .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Μαίου 2010 #6 Share 3 Μαίου 2010 Αν έβαζες στη μηχανή αναζήτησης εξωγήινοι (με τόνο) το βγάζει: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%DE%E9%ED%EF%E9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 3 Μαίου 2010 Author #7 Share 3 Μαίου 2010 (edited) ωχ παιζει ρολο ο τονος.. νομιζω οτι ειναι κολλεμβολα! εχουν ιδια χαρακτηριστικα! πως μπορω να απαλλαγω απ αυτα..και πως ειναι πιθανο να εμφανιστηκαν? επισης λεει οτι ζουν στην επιφανεια σε επιπλεοντα φυτα..και οντως οπως ειπα εχει αναπτυχθει παρα πολυ το κερατοφυλλο μου..και πηδανε αστραπιαια..αυτα πρεπει αν ειναι..ειναι αναγκη να τα διωξω? vicious αφου εσυ εγραψες το αρθρο..νομιζεις οτι και το μεγεθος τους συμφωνει με αυτο των δικων μου? Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2010 - tr3loGiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Μαίου 2010 #8 Share 3 Μαίου 2010 ωχ παιζει ρολο ο τονος.. νομιζω οτι ειναι κολλεμβολα! εχουν ιδια χαρακτηριστικα! πως μπορω να απαλλαγω απ αυτα..και πως ειναι πιθανο να εμφανιστηκαν? επισης λεει οτι ζουν στην επιφανεια σε επιπλεοντα φυτα..και οντως οπως ειπα εχει αναπτυχθει παρα πολυ το κερατοφυλλο μου..και πηδανε αστραπιαια..αυτα πρεπει αν ειναι..ειναι αναγκη να τα διωξω? vicious αφου εσυ εγραψες το αρθρο..νομιζεις οτι και το μεγεθος τους συμφωνει με αυτο των δικων μου? Κολλέμβολα είναι, κατά τη γνώμη μου δεν κάνουν κακό, αν σε ενοχλούν απλά εξαφάνισε για μερικές μέρες όλα τα φυτά επιφανείας και αντικατέστησέ τα με απολυμασμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 4 Μαίου 2010 Author #9 Share 4 Μαίου 2010 ευχαριστω ακομα 1 φορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 4 Μαίου 2010 #10 Share 4 Μαίου 2010 Μην ανησυχείς... εχουμε και εμεις τέτοια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3loGiannis 6 Μαίου 2010 Author #11 Share 6 Μαίου 2010 (edited) εχετε μηπως και απ αυτα που τα βρηκα σημερα? ποικιλια βλεπω στο ενυδρειο..βλεπουν οτι δεν ασχολουμαι λογω διαβασματος και ειπαν να αυξησουν τους κατοικους μονα τους... ειναι επιπεδα σαν πλαναρια..αλλα δεν ειμαι σιγουρος Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2010 - tr3loGiannis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 6 Μαίου 2010 #12 Share 6 Μαίου 2010 Απο το λινκ που σου εδωσε ο Γιωργος..Ειναι τα πρωτα...Πεταλιδες του γλυκου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος