viciouscircle 2 Μαίου 2010 #1 Share 2 Μαίου 2010 http://diyproteinskimmer.blogspot.com/ Έπεσα πάνω σε αυτό και θυμήθηκα τους αλμυρούς μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 2 Μαίου 2010 #2 Share 2 Μαίου 2010 Για πόσα λιτρα ειναι heavy stock γιωργο... λεει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 3 Μαίου 2010 #3 Share 3 Μαίου 2010 εύκολο και ωραίο ! με περίπου 18 λίτρα χωρητικότητα και την αντλία των 9000 λίτρων / ώρα , αν δουλεύει σωστά ( κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε από αυτή τη παρουσίαση νομίζω) θα μπορούσε να σου καλύψει άνετα 2 τόνους ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 6 Μαίου 2010 #4 Share 6 Μαίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεια σε ένα skimmer είναι το ύψος. Κάποια από τα dissolved organic compounds, χρειάζονται μέχρι και 2 λεπτά επαφή με φυσαλίδα για να κολλήσουν και να ανεβούν στο ποτήρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 6 Μαίου 2010 #5 Share 6 Μαίου 2010 Το ύψος δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Μαίου 2010 #6 Share 6 Μαίου 2010 Εχω μπει σε σκεψεις για την κατασκευη του πρωτου ποστ. Πως μπορουμε να κρινουμε αν τελικά δουλευει ή όχι το σκεμμερ που θα φτιαξουμε?? Οχι αν κανει αφρο... αλλα αν πραγματικα ειναι αποτελεσματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 6 Μαίου 2010 Author #7 Share 6 Μαίου 2010 Φαντάζομαι αν ρίξεις τροφή σε κάποιο δοχείο μπορείς να αναπαραστήσεις το οργανικό φοτρίο που καλείται να σκιμάρει, υποθετικά το λέω μιας και είμαι άσχετος από αλμυρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 6 Μαίου 2010 #8 Share 6 Μαίου 2010 (edited) Το ύψος δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. http://reefkeeping.com/issues/2002-06/fm/feature/index.php 2) Make the skimmer reaction chamber as tall as possible to maximize the contact time that the water has with the air in the skimmer. Pump as much air into the reaction chamber as possible. The key to injecting air is twofold: a) maintaining the smallest sized air bubbles, and reducing any potential turbulence of the air bubbles in the skimmer reaction chamber. Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2010 - Lemeshianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Μαίου 2010 #9 Share 6 Μαίου 2010 (edited) Πατριωτη.... Τα ακριβα σκιμμερ που υποτιθεται ειναι και τα καλά... (Η&S, DELTEC) εχω δει οτι ειναι κοντα. Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2010 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 6 Μαίου 2010 #10 Share 6 Μαίου 2010 Αν δεις όλα τα καλά skimmer που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα δεις ότι δεν έχουν ύψος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Μαίου 2010 #11 Share 7 Μαίου 2010 Καλημέρα και από εμένα στην παρέα. Επειδή είμαι άσχετος με το αλμυρό μήπως ξέρεται να μου πείτε εάν το σκιμμερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενυδρείο γλυκού; και ποια αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 7 Μαίου 2010 #12 Share 7 Μαίου 2010 Τα skimmers για τα θαλασσινά ενυδρεία δεν λειτουργούν με γλυκό νερό. Έχω ακούσει για ειδικά skimmers γλυκού νερού, αλλά ποτέ δεν έπεσα κάπου να λένε ότι το χρησιμοποιούν και τα αποτελέσματα από την χρήση τους. Πρέπει να είναι σπανιότατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 7 Μαίου 2010 #13 Share 7 Μαίου 2010 Ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση και να ξεκαθαρίσω καταρχάς πως δεν το έχω μελετήσει το θέμα αλλά αν κατάλαβα καλά η πίεση σε συνδυασμό με το οξυγόνο βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των οργανικών ουσιών και ο αφρός που δημιουργείτε από την σφοδρή ανατάραξη αποβάλλεται σιγά σιγά στο άνω μέρος του δοχείου. Αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρξει και στα ενυδρεία γλυκού; και αν δεν έχουμε αφρό σαν αποτέλεσμα όπως και να έχει αυτή η όλη φάση δεν θα βοηθούσε στην καλύτερη και ταχύτερη διάσπαση των ρύπων; Έχετε κάποιο λινκ σχετικό με τα σκιμμερ γλυκού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Μαίου 2010 Author #14 Share 7 Μαίου 2010 Ευχαριστώ Δημήτρη για την απάντηση και να ξεκαθαρίσω καταρχάς πως δεν το έχω μελετήσει το θέμα αλλά αν κατάλαβα καλά η πίεση σε συνδυασμό με το οξυγόνο βοηθά στην καλύτερη διάσπαση των οργανικών ουσιών και ο αφρός που δημιουργείτε από την σφοδρή ανατάραξη αποβάλλεται σιγά σιγά στο άνω μέρος του δοχείου. Αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρξει και στα ενυδρεία γλυκού; και αν δεν έχουμε αφρό σαν αποτέλεσμα όπως και να έχει αυτή η όλη φάση δεν θα βοηθούσε στην καλύτερη και ταχύτερη διάσπαση των ρύπων; Έχετε κάποιο λινκ σχετικό με τα σκιμμερ γλυκού; Ο σχηματισμός αφρού εξαρτάται από την ποσότητα αλατιού οπότε καταλαβαίνεις οτι μόνο σε κανένα αφρικάνικο ή ίσως υφάλμυρο παίζει όσον αφορά σε μη θαλασσινό ενυδρείο, συγκεκριμένα για αφρικάνικο κάτι έχει πάρει το αυτί μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Μαίου 2010 #15 Share 7 Μαίου 2010 Αν δεν κάνω λάθος ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεια σε ένα skimmer είναι το ύψος. Κάποια από τα dissolved organic compounds, χρειάζονται μέχρι και 2 λεπτά επαφή με φυσαλίδα για να κολλήσουν και να ανεβούν στο ποτήρι. Δηλαδη αν εχεις χαμηλοταβανο,η μετακομιζεις,η το κυπελο θα το αδειαζει ο απο πανω.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Μαίου 2010 Author #16 Share 7 Μαίου 2010 Δηλαδη αν εχεις χαμηλοταβανο,η μετακομιζεις,η το κυπελο θα το αδειαζει ο απο πανω.............. Χμμμ... έχω υδροροή μούρλια!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος