Marmaths 1 Μαίου 2010 #1 Share 1 Μαίου 2010 Καλησπέρα! Αγόρασα προχθές ένα μόλλυ που είδα ότι ήταν έγκυος, αλλά ο υπάλληλος του pet shop με διαβεβαίωσε ότι δεν θα γεννήσει... Εγώ είχα την ελπίδα και γι'αυτό την έβαλα σε γεννήστρα από τη δεύτερη μέρα. Την είδα όμως να μελαγχολεί και να κάθεται συνεχώς στον πάτο κι έτσι σήμερα το πρωί την έβγαλα, αλλά κοιτώντας μετά από λίγο την γεννήστρα είδα ότι είχε ήδη γεννήσει 11 μωρά και η κοιλιά της ήταν ακόμα γεμάτη (φαίνονταν τα μαυράκια που από ότι έχω διαβάσει είναι τα μάτια των μωρών). Τα νεογέννητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη γεννήστρα. Δεν τα αφησα ελεύθερα γιατί δεν είναι πολύ πυκνοφυτεμένο το ενυδρείο μου και η κατάληξή τους θα ήταν βέβαιη! Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις: 1. Τη μητέρα που δεν έχει ακόμα τελειώσει με τις γέννες πρέπει να την αφήσω μέσα στη γεννήστρα με τα νεογέννητα ή υπάρχει κίνδυνος να τα φάει; 2. Με τι να ταίσω τα καημένα τα μωρά; Η μόνη τροφή που έχω αυτή τη στιγμή είναι αυτή που χρησιμοποιώ και για τα υπόλοιπα ψάρια, αλλά δεν έχουν όλα τα μικρά δυνάμεις να κολυμπήσουν μέχρι εκεί πάνω για να τη φάνε (τους έριξα λίγη τέτοια τριμμένη με τα χέρια, αλλά έχει μείνει σχεδόν άθικτη). Θα πρέπει να πάρω ειδική τροφή; Αν ναι, ποια; Και τι να τους ρίξω μέχρι τη Δευτέρα που θα πάω να αγοράσω (μιας και σήμερα είναι Πρωτομαγιά κι είναι όλα κλειστά) ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 1 Μαίου 2010 #2 Share 1 Μαίου 2010 μιλάω καθαρά εμπειρικά καθώς τα μόλυ τα έχω διώξει εδώ και καιρό. Την μάνα άστην να κόβει βόλτες, μην την βάλεις στην γενήστρα. Θα ξαναγεννήσει σε 10-20 ημέρες. Υπάρχουν φτηνές λύσεις με έτοιμες σε σκόνη τροφές για τα νεογέννητα ή μπορείς να πάς να πάρεις brine shrimp είτε κατεψυγμένη είτε αυγά που τα ευκολάπτεις εσύ. Προς το παρόν ή τρίψε σε σκόνη την τροφή ή βράζεις μαρουλόφυλλο (μικρή ποσότητα) και το ρίχνεις στην γεννήστρα (μέχρι την Δευτέρα το πολύ). Προσωπικά η γεννήστρα ήταν εστία βρομιάς οπότε τίγκα φυτά. Απ'ότι έχω διαβάσει άλλα παιδιά φτιαχνουν μικρό ενυδρείο για γεννήστρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 1 Μαίου 2010 Author #3 Share 1 Μαίου 2010 Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου! Λοιπόν, το μεσημέρι έβαλα την μητέρα μέσα στη γεννήστρα καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της γέννας και παρατηρούσα κάμποση ώρα να δω μη τυχόν και πειράξει τα μικρά. Δεν τα πείραζε καθόλου οπότε την άφησα μέσα να γεννήσει και τα υπόλοιπα. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι 30-35 στο σύνολο. Ξέρω ότι δεν θα ζήσουν όλα (ήδη τα 3 είναι νεκρά) αλλά θέλω να προσπαθήσω να διατηρήσω όσα περισσότερα μπορώ. Στην κοιλιά της μητέρας φαίνονται ακόμα τα μαυράκια, αλλά δεν βλέπω να γεννάει πια οπότε τώρα το βράδυ την έβγαλα και την άφησα στο ενυδρείο. Όσο για την τροφή, τρίβω φυλλαράκι σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια και το ρίχνω, παρ'όλο που δεν έχω δει κανένα να τρώει ακόμα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Τα περισσότερα είναι ακίνητα στον πάτο και δεν κολυμπούν καθόλου, οπότε τα υπόλοιπα ψάρια τα περνούν για τροφή και τα τσιμπάνε από κάτω από την γεννήστρα. Μπορεί αυτό να δημιουργήσει προβλήματα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
CORFU 1 Μαίου 2010 #4 Share 1 Μαίου 2010 εχω τροφη για τα μικρα αν θες δεν την χρειαζομαι αν σε βολευει ο αλιμος .ελπιζω να εβαλες το χωρισμα στη γενηστρα προσεχε με το ταισμα ανεβαζει τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Μαίου 2010 #5 Share 1 Μαίου 2010 Κανε αναζητηση στα ποστ με γεννες ζωοτοκων και θα βρεις και αλλες πιο καλες λυσεις απο γεννηστρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 1 Μαίου 2010 Author #6 Share 1 Μαίου 2010 εχω τροφη για τα μικρα αν θες δεν την χρειαζομαι αν σε βολευει ο αλιμος .ελπιζω να εβαλες το χωρισμα στη γενηστρα προσεχε με το ταισμα ανεβαζει τιμες Μου πέφτει λίγο μακριά ο Άλιμος η αλήθεια είναι (μένω Κερατσίνι) και δεν θα έχω καθόλου χρόνο αύριο. Αλλά, ούτως ή άλλως δεν πλησιάζουν καν την τροφή που τους έχω ρίξει ήδη... οπότε... Το ξέρω ότι ανεβάζει τιμές. Μα κάνω συχνότερες αλλαγές; Κι αν ναι πόσο και κάθε πότε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 1 Μαίου 2010 Author #7 Share 1 Μαίου 2010 Κανε αναζητηση στα ποστ με γεννες ζωοτοκων και θα βρεις και αλλες πιο καλες λυσεις απο γεννηστρα. Έχω διαβάσει ότι δεν προτιμάται γενικά η γεννήστρα για πολλούς λόγους και το καλύτερο είναι να έχεις πυκνοφυτεμένο ενυδρείο για να προστατευτούν τα μωρά... αλλά αφού εγώ δεν έχω κι αφού η γέννα ήταν να γίνει τόσο άμεσα τι να έκανα; Να άφηνα τα καημένα τα ψαράκια απροστάτευτα; Σε 2 προηγούμενες γέννες που τα άφησα ελεύθερα, έζησαν 5 και 1 αντίστοιχα. Ήθελα απλώς να δοκιμάσω και αυτόν τον τρόπο! Έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις πέρα από το να τα αφήσω ελεύθερα στο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpapakon 1 Μαίου 2010 #8 Share 1 Μαίου 2010 Έχω διαβάσει ότι δεν προτιμάται γενικά η γεννήστρα για πολλούς λόγους και το καλύτερο είναι να έχεις πυκνοφυτεμένο ενυδρείο για να προστατευτούν τα μωρά... αλλά αφού εγώ δεν έχω κι αφού η γέννα ήταν να γίνει τόσο άμεσα τι να έκανα; Να άφηνα τα καημένα τα ψαράκια απροστάτευτα; Σε 2 προηγούμενες γέννες που τα άφησα ελεύθερα, έζησαν 5 και 1 αντίστοιχα. Ήθελα απλώς να δοκιμάσω και αυτόν τον τρόπο! Έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις πέρα από το να τα αφήσω ελεύθερα στο ενυδρείο; Μια βασική ερώτηση, τι φίλτρο έχεις, και τι έχεις κάνει με την εισαγωγή; Αν δε χρησιμοποιείς τούλι ή υαλοβάμβακα στην εισαγωγή του φίλτρου σου εγγυώμαι ότι τα περισσότερα νεογέννητα καταλήγουν μέσα στο φίλτρο. Είναι πιο πιθανό να φάει η μάνα τα μικρά στη γεννήστρα παρά σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο με μπόλικο κερατόφυλλο. Εγώ δε χρησιμοποιώ γεννήστρα, έχω μπόλικο κερατόφυλλο και επί μονίμου βάσεως χαρίζω γκαπάκια. Έχω πάψει προ πολλού να μετράω πόσα γεννήθηκαν και πόσα έζησαν. Πάντως έχω χαρίσει πάνω από 100 σε λιγότερο από ένα χρόνο. Δεν κάνω τίποτα το ιδιαίτερο ούτε ταΐζω κάτι συγκεκριμένο. Φαντάζομαι ότι πάντα ζουν τα δυνατότερα/εξυπνότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 1 Μαίου 2010 Author #9 Share 1 Μαίου 2010 Μια βασική ερώτηση, τι φίλτρο έχεις, και τι έχεις κάνει με την εισαγωγή; Αν δε χρησιμοποιείς τούλι ή υαλοβάμβακα στην εισαγωγή του φίλτρου σου εγγυώμαι ότι τα περισσότερα νεογέννητα καταλήγουν μέσα στο φίλτρο. Είναι πιο πιθανό να φάει η μάνα τα μικρά στη γεννήστρα παρά σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο με μπόλικο κερατόφυλλο. Εγώ δε χρησιμοποιώ γεννήστρα, έχω μπόλικο κερατόφυλλο και επί μονίμου βάσεως χαρίζω γκαπάκια. Έχω πάψει προ πολλού να μετράω πόσα γεννήθηκαν και πόσα έζησαν. Πάντως έχω χαρίσει πάνω από 100 σε λιγότερο από ένα χρόνο. Δεν κάνω τίποτα το ιδιαίτερο ούτε ταΐζω κάτι συγκεκριμένο. Φαντάζομαι ότι πάντα ζουν τα δυνατότερα/εξυπνότερα. Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό και δεν έχω βάλει τίποτα στην εισαγωγή. Την τελευταία φορά με τον τρόπο που περιγράφεις έχασα σχεδόν όλα τα ψαράκια. Τη μάνα την έβγαλα πλέον από τη γεννήστρα (αν και δεν τα πείραζε όσο την είχα μέσα). Σκέφτομαι να τα αφήσω μέσα για λίγες μέρες και από Δευτέρα να αγοράσω μπόλικο κερατόφυλλο και τότε να τα αφήσω ελεύθερα. Προς το παρόν όμως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο καθώς από φυτά μέσα στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή έχω μόνο 4 ρίζες anubia και κάμποσες valisneria. Δεν έχει μέρη να κρυφτούν τα μωρά... Το μόνο που με προβληματίζει είναι το θέμα της τροφής που μένει άθικτη στον πάτο της γεννήστρας και θα μου ανεβάσει τις τιμές της αμμωνίας. Τι να κάνω για αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 1 Μαίου 2010 #10 Share 1 Μαίου 2010 Το φίλτρο μου είναι εσωτερικό και δεν έχω βάλει τίποτα στην εισαγωγή. Την τελευταία φορά με τον τρόπο που περιγράφεις έχασα σχεδόν όλα τα ψαράκια. Τη μάνα την έβγαλα πλέον από τη γεννήστρα (αν και δεν τα πείραζε όσο την είχα μέσα). Σκέφτομαι να τα αφήσω μέσα για λίγες μέρες και από Δευτέρα να αγοράσω μπόλικο κερατόφυλλο και τότε να τα αφήσω ελεύθερα. Προς το παρόν όμως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο καθώς από φυτά μέσα στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή έχω μόνο 4 ρίζες anubia και κάμποσες valisneria. Δεν έχει μέρη να κρυφτούν τα μωρά... Το μόνο που με προβληματίζει είναι το θέμα της τροφής που μένει άθικτη στον πάτο της γεννήστρας και θα μου ανεβάσει τις τιμές της αμμωνίας. Τι να κάνω για αυτό; Άν έχεις χώρο να τα βάλεις ή άν θέλεις να χαρίσεις και θέλεις να σου ζήσουν όλα, άφησέ τα 10-15 μέρες στην γεννήστρα να μάθουν να κολυμπούν και να αποκτήσουν δυνάμεις, φύτεψε λίγο το ενυδρείο σου και μετά αμόλισέ τα. Άν το επαναλάβεις αυτό με μια δεύτερη γέννα, μετά δεν θα χρειάζεσε την γεννήστρα. Θα είσε ήδη τίγκα στα ψαράκια και θα επιβιώνουν μόνο τα δυνατότερα απο τα μωρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 2 Μαίου 2010 Author #11 Share 2 Μαίου 2010 Άν έχεις χώρο να τα βάλεις ή άν θέλεις να χαρίσεις και θέλεις να σου ζήσουν όλα, άφησέ τα 10-15 μέρες στην γεννήστρα να μάθουν να κολυμπούν και να αποκτήσουν δυνάμεις, φύτεψε λίγο το ενυδρείο σου και μετά αμόλισέ τα. Άν το επαναλάβεις αυτό με μια δεύτερη γέννα, μετά δεν θα χρειάζεσε την γεννήστρα. Θα είσε ήδη τίγκα στα ψαράκια και θα επιβιώνουν μόνο τα δυνατότερα απο τα μωρά. Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ να κάνω... Αρκεί βέβαια να βρω κερατόφυλλο μπόλικο γιατί την τελευταία φορά που έψαχνα δεν υπήρχε πουθενά. Τι προτείνεις να κάνω για την τροφή που μένει στον πάτο της γεννήστρας ώστε να μην ανεβάζει τις τιμές αλλά και να μένει καθαρή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 2 Μαίου 2010 #12 Share 2 Μαίου 2010 Εγω θα σου προτεινα να βγαλεις την γεννηστρα και να την αντικαταστησεις με φυσικες κρυψωνες...!! Το κερατοφυλλο ειναι μια καλη λυση!! Επισης μπορεις να παρεις και αλλα φυτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 3 Μαίου 2010 Author #13 Share 3 Μαίου 2010 (edited) Εγω θα σου προτεινα να βγαλεις την γεννηστρα και να την αντικαταστησεις με φυσικες κρυψωνες...!! Το κερατοφυλλο ειναι μια καλη λυση!! Επισης μπορεις να παρεις και αλλα φυτα!!! Έχω διαβάσει ότι δεν προτιμάται γενικά η γεννήστρα για πολλούς λόγους και το καλύτερο είναι να έχεις πυκνοφυτεμένο ενυδρείο για να προστατευτούν τα μωρά... αλλά αφού εγώ δεν έχω κι αφού η γέννα ήταν να γίνει τόσο άμεσα τι να έκανα; Να άφηνα τα καημένα τα ψαράκια απροστάτευτα; Σε 2 προηγούμενες γέννες που τα άφησα ελεύθερα, έζησαν 5 και 1 αντίστοιχα. Ήθελα απλώς να δοκιμάσω και αυτόν τον τρόπο! Έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις πέρα από το να τα αφήσω ελεύθερα στο ενυδρείο; Εδώ απάντησα γιατί χρησιμοποίησα την γεννήστρα και γιατί δεν μπορώ προς το παρόν να τα αφήσω ελεύθερα... Τη μάνα την έβγαλα πλέον από τη γεννήστρα (αν και δεν τα πείραζε όσο την είχα μέσα). Σκέφτομαι να τα αφήσω μέσα για λίγες μέρες και από Δευτέρα να αγοράσω μπόλικο κερατόφυλλο και τότε να τα αφήσω ελεύθερα. Προς το παρόν όμως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο καθώς από φυτά μέσα στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή έχω μόνο 4 ρίζες anubia και κάμποσες valisneria. Δεν έχει μέρη να κρυφτούν τα μωρά... κι εδώ απάντησα σχετικά με το τι έχω σκοπό να κάνω από δω και πέρα! Πέρα από το να βγάλω την γεννήστρα, λοιπόν, μήπως υπάρχει τίποτα χειροπιαστό να μου πεις (πείτε) σχετικά με τα προβλήματα που έχω αναφέρει; Δηλαδή, την αύξηση της αμμωνίας ή την τροφή που μένει στον πάτο της γεννήστρας; (Οκ, το εμπέδωσα ότι είναι καλύτερο να αφήνω τις γέννες μέσα στο ενυδρείο και θα το κάνω όταν θα είναι φυτεμένο αρκετά... Πάμε παρακάτω τώρα με τα συγκεκριμένα όμως δεδομένα;;; ) Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2010 - Marmaths Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquarium_9 3 Μαίου 2010 #14 Share 3 Μαίου 2010 Πέρα από το να βγάλω την γεννήστρα, λοιπόν, μήπως υπάρχει τίποτα χειροπιαστό να μου πεις (πείτε) σχετικά με τα προβλήματα που έχω αναφέρει; Δηλαδή, την αύξηση της αμμωνίας ή την τροφή που μένει στον πάτο της γεννήστρας; Λοιπον... Καταρχας ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου?? Μετρησεις εχεις κανει ποτε?? Κανε μια μετρηση στο νερο της γεννηστρας να δεις αν εχει ανεβει ή οχι... 2ον. Οση τροφη εχει μεινει στον πατο αφαιρεσε την... Μετα αφου θα εχεις βγαλει την τροφη ταιζε σε πολυ μικρες ποσοτητες... και να ειναι πολυ καλα τριμμενη δηλαδη να ειναι σκονη.... ωστε να την καταναλωνουν τα μικρα!! Ελπιζω να βοηθησα! Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε γεννηστρες γι'αυτο οτι σου λεω τα εχω δει σε θεματα και εγω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 3 Μαίου 2010 Author #15 Share 3 Μαίου 2010 Λοιπον... Καταρχας ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου?? Μετρησεις εχεις κανει ποτε?? Κανε μια μετρηση στο νερο της γεννηστρας να δεις αν εχει ανεβει ή οχι... 2ον. Οση τροφη εχει μεινει στον πατο αφαιρεσε την... Μετα αφου θα εχεις βγαλει την τροφη ταιζε σε πολυ μικρες ποσοτητες... και να ειναι πολυ καλα τριμμενη δηλαδη να ειναι σκονη.... ωστε να την καταναλωνουν τα μικρα!! Ελπιζω να βοηθησα! Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε γεννηστρες γι'αυτο οτι σου λεω τα εχω δει σε θεματα και εγω..... Το ενυδρείο τρέχει περίπου 6 μήνες. Φυσικά και έχω κάνει μετρήσεις και είναι όλες φυσιολογικές. Μέτρησα και την αμμωνία σήμερα και είναι μια χαρά τελικά... Δεν είχε ανέβει. Λοιπόν, τελικά αγόρασα σήμερα ένα μικρό ενυδρειάκι για να το χρησιμοποιήσω για γεννήστρα και έβαλα όλα τα μωρά εκεί μέσα. Οπότε, το πρόβλημα λύθηκε. Ειδική τροφή μου είπαν ότι δεν χρειάζεται καθώς τώρα πια τρώνε και το τριμμένο φυλαράκι αυτής που ρίχνω και στο μεγάλω ενυδρείο. Τα περισσότερα είναι πολύ πιο κινητικά τώρα και πολύ ζωηρά, εκτός από ελάχιστα που μένουν ακόμα στον πάτο. Παρατήρησα όμως (από τότε που τα είχα στη γεννήστρα) ότι τα ενοχλεί το φως... Πόση ώρα περίπου πρέπε να το αφήνω αναμμένο(δεδομένου ότι δεν έχω φυτά καθόλου στο ενυδρείο γεννήστρα για να χρειάζονται το φως); Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Μαίου 2010 #16 Share 4 Μαίου 2010 Το φως το χρειαζονται ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι. 6-7 ωρες ειναι καλα. Ας ειναι και με κοινη λαμπα. Φιλτρακι εχει το μικρο ενυδρειακι? Τι ειδος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 4 Μαίου 2010 Author #17 Share 4 Μαίου 2010 Το φως το χρειαζονται ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι. 6-7 ωρες ειναι καλα. Ας ειναι και με κοινη λαμπα. Φιλτρακι εχει το μικρο ενυδρειακι? Τι ειδος? Έχει φίλτρο! Κρεμαστό! Αυτό για την ακρίβεια! Βέβαια, από χθες έχω χάσει καμιά 10αριά ψαράκια. Έχει να κάνει με το ενυδρείο ή είναι φυσιολογικό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Μαίου 2010 #18 Share 4 Μαίου 2010 Ολα παιζουν ρολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 4 Μαίου 2010 Author #19 Share 4 Μαίου 2010 Ολα παιζουν ρολο Δηλαδή; Αφού κάνεις που κάνεις ποστ, ολοκλήρωσε και τη σκέψη σου να ξέρω τουλάχιστον τι μπορεί να έχω κάνει λάθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Μαίου 2010 #20 Share 4 Μαίου 2010 (edited) Δηλαδή; Αφού κάνεις που κάνεις ποστ, ολοκλήρωσε και τη σκέψη σου να ξέρω τουλάχιστον τι μπορεί να έχω κάνει λάθος! Για να ολοκληρωσω τη σκεψη πρεπει να γραψω εγκυκλοπαιδεια για ποιους λογους μπορει να χανουν τη ζωη τους ψαρια στο ενυδρειο Η απωλειες μπορει να εχουν διαφορες αιτιες. Να αρχισω με τα κλασικα? Εχεις μετρησεις NH3 NO2 NO3 pH gH kH, ειναι στρωμενο το ενυδρειο, αλλαγες καθε ποτε κανεις κλπ κλπ Οπως μπορει να πεις οτι απο το γονο δεν επιβιωνουν ολα. Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 4 Μαίου 2010 Author #21 Share 4 Μαίου 2010 Για να ολοκληρωσω τη σκεψη πρεπει να γραψω εγκυκλοπαιδεια για ποιους λογους μπορει να χανουν τη ζωη τους ψαρια στο ενυδρειο Η απωλειες μπορει να εχουν διαφορες αιτιες. Να αρχισω με τα κλασικα? Εχεις μετρησεις NH3 NO2 NO3 pH gH kH, ειναι στρωμενο το ενυδρειο, αλλαγες καθε ποτε κανεις κλπ κλπ Οπως μπορει να πεις οτι απο το γονο δεν επιβιωνουν ολα. Λοιπόν, στο μικρό το ενυδρείο έβαλα νερό από το μεγάλο, που σημαίνει ότι οι τιμές είναι όλες φυσιολογικές (εκτός από gh, kh που δεν έχω τεστ). Αλλαγές κάνω κάθε 2 βδομάδες το 30%. Το θεμα μου είναι μήπως στο μικρό ενυδρείο πρέπει να κάνω τίποτε επιπλέον σε σχέση με αυτά που κάνω στο μεγάλο, λόγω του ότι φιλοξενεί νεογέννητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Μαίου 2010 #22 Share 4 Μαίου 2010 Ναι πρεπει να ταιζει πολλες φορες την ημερα και απο λιγο (καταλληλη τροφη για μικρα) και να κανεις και μικρη αλλαγη σχεδον καθημερινα γιατι τα μικρα δεν αντεχουν νιτρικα. Εννοειται οτι το φιλτρο ειναι στρωμμενο. Φυτα εχεις βαλει (κερατοφυλλο moss) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 4 Μαίου 2010 Author #23 Share 4 Μαίου 2010 Ναι πρεπει να ταιζει πολλες φορες την ημερα και απο λιγο (καταλληλη τροφη για μικρα) και να κανεις και μικρη αλλαγη σχεδον καθημερινα γιατι τα μικρα δεν αντεχουν νιτρικα. Εννοειται οτι το φιλτρο ειναι στρωμμενο. Φυτα εχεις βαλει (κερατοφυλλο moss) Λοιπόν, από το pet shop μου είπαν ότι δεν χρειάζεται ούτε να τα ταίζω πάνω από μία φορά, ούτε να πάρω ειδική τροφή (είπαν ότι κάνει η τροφή που ταίζω ήδη τριμμένη σε σκόνη). Επίσης μου είπαν ότι εν χρειάζεται να βάλω φυτά καθώς δεν έχω μεγαλύτερα ψάρια εκεί μέσα για να κινδυνέψουν τα μικρά. Το φίλτρο τώρα πρωτοχρησιμοποιήθηκε αλλά με νερό από το παλιό ενυδρείο. Τις αλλαγές δεν τις είχα υπόψην μου! Ευχαριστώ! Κάτι άλλο που βλέπεις λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Μαίου 2010 #24 Share 4 Μαίου 2010 (edited) Το κερατοφυλλο δεν προσφερει μονο προστασια απο τα μεγαλα ψαρια. Εξασφαλιζει κρυψωνα (ισον μειωση στρες, ο γονος δεν ξερει οτι δεν υπαρχουν μεγαλα ψαρια, ειναι εμφυτο να κρυβονται) και επισης ειναι ρουφηχτρα νιτρικων. Η τριμμενη τροφη ειναι καταλληλη Φυσικα μια ποικιλια τροφων και βιταμινες (αναλογα τις οδηγιες του καθε προιοντος) ειναι οτι καλυτερο. Πολλοι θεωρουν πολυτελεια τη ζωντανη ή/και τη φρεσκια τροφη αλλα οχι εγω. Το φιλτρο τωρα ειναι θεμα. Εβαλες νερο απο το μεγαλο ενυδρειο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το φιλτρο στο μικρο εστρωσε αυτοματα. Δεν στρωνει με νερο το φιλτρο. Επρεπε να το μπολιασεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36712 Σε συνδυασμο με τις αλλαγες νερου που δεν γινονται, μαλλον απο τοξικα πανε τα ψαρακια. Ειχα δικιο που ρωτησα για μετρησεις. Με καθημερινες αλλαγες δεν ειχες προβλημα ομως ακομα και με ενα μικρο αεροφιλτρο Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 4 Μαίου 2010 Author #25 Share 4 Μαίου 2010 Το κερατοφυλλο δεν προσφερει μονο προστασια απο τα μεγαλα ψαρια. Εξασφαλιζει κρυψωνα (ισον μειωση στρες, ο γονος δεν ξερει οτι δεν υπαρχουν μεγαλα ψαρια, ειναι εμφυτο να κρυβονται) και επισης ειναι ρουφηχτρα νιτρικων. Η τριμμενη τροφη ειναι καταλληλη Φυσικα μια ποικιλια τροφων και βιταμινες (αναλογα τις οδηγιες του καθε προιοντος) ειναι οτι καλυτερο. Πολλοι θεωρουν πολυτελεια τη ζωντανη ή/και τη φρεσκια τροφη αλλα οχι εγω. Το φιλτρο τωρα ειναι θεμα. Εβαλες νερο απο το μεγαλο ενυδρειο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι το φιλτρο στο μικρο εστρωσε αυτοματα. Δεν στρωνει με νερο το φιλτρο. Επρεπε να το μπολιασεις. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36712 Σε συνδυασμο με τις αλλαγες νερου που δεν γινονται, μαλλον απο τοξικα πανε τα ψαρακια. Ειχα δικιο που ρωτησα για μετρησεις. Με καθημερινες αλλαγες δεν ειχες προβλημα ομως ακομα και με ενα μικρο αεροφιλτρο Το κερατόφυλλο είναι μια πικρή ιστορία για μένα! Έχω ψάξει σε όλα τα pet shop της περιοχής και δεν έχω βρει πουθενά ούτε για δείγμα! Αυτό με το μπόλιασμα δεν μου το είπαν δυστυχώς... Μου είπαν ότι από τη στιγμή που θα βάλω όλο το νερό από το παλιό ενυδρείο δεν υπάρχει πρόβλημα... Αν είναι μόνο οι αλλαγές, τότε λύνεται εύκολα το θέμα. Ένα 30% την ημέρα πιστεύεις ότι είναι αρκετό; (Θα κάνω και τις μετρήσεις και θα σου πω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος