Jump to content

Επιλογή Θαλασσινών ψαριών. (για να ζήσουν και να τα χαιρόμαστε)

Recommended Posts

Θέλω εδώ και καιρώ να ανοίξω ένα μεγάλο θέμα προς όλους μας.

Καταρχήν θεωρώ προϋπόθεση ότι όλοι έχουμε καταλάβει την σχέση χρήματος-φύσης

(Το ότι κάποιος έχει λεφτά να πληρώνει τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται η σπατάλη-να αφήνει λάμπες και βρύσες ανοιχτές- η χρήση τον φυσικών πόρων απαιτεί από όλους μας σύνεση και οικονομία)

Που θέλω να καταλήξω……

Ιδικά για εμάς που ασχολούμαστε με το θαλασσινό ενυδρείο , ξέρουμε καλά ότι τα ψάρια έρχονται κατευθείαν από τον ωκεανό.

Παρατηρώ εδώ και καιρό τις μεγάλες και συχνές εισαγωγές των καταστημάτων και αναρωτιέμαι : είναι τόσο μεγάλη η αγορά ? η ο κάθε ακουαριστας διαθέτει 800-1000 λύτρα και φιλοξενεί τόσα ψάρια….?

Ε,,, λυπών δεν είναι έτσι !

Συνχομπιστες μας αγοράζουν ψάρια κάθε μηνά επειδή ψοφανε στον 1 μηνά στην καλύτερη…… πολύ λυπηρό !

*Έχω λυτά = αλλάζω ψάρια κάθε μήνα*

Έχοντας φτάσει και εγώ κοντά στο σημείο αυτό …έκανα την αυτοκριτική μου μέχρι που σκέφτηκα να σταματήσω το χόμπι μας….. μετά από σκέψη και κάποια σχετική εμπειρία στο Θαλασσινό κατέληξα στα παρά κάτω βήματα …

1) Θα πρέπει το ενυδρείο μας να παρέχει άψογες συνθήκες στα ψάρια (αλλιώς δεν θα ζήσουν ) αυτό δεν είναι πιθανότητα είναι σίγουρο.

2) Επιτέλους ας αφήσουμε τα ψαράκια να προσαρμοστουν10-15 ήμερες στα Pet shop. (Είναι τραγικό να πλακώνουμε όλοι την πρώτη ημέρα της εισαγωγής για να διαλέξουμε πρώτοι ) Αυτά τα ψάρια έχουν ταξιδέψει για μέρες είναι έτυμα να καταρρεύσουν !!!

• Ένα ζωντανό είναι βόμβα που σκάει και τα μαγαζιά δεν θέλουν να τα κρατούν στους θαλάμους τους –αν πεθάνουν στα χέρια τους, χάνουν την επένδυση τους-

Εκτός αυτού θα αναγκαστούν να παρέχουν πολύ καλές συνθήκες στους θαλάμους τους αφότου θα φιλοξενούν τα ψάρια για πολλές ήμερες.

3) Πολύ καλή, παρά πολύ καλή και προσεκτική επιλογή… διάλεχτε ψάρια που είναι τέλεια! (κολυμπάνε πολύ σταθερά, είναι πεντακάθαρα χωρίς στίγματα-φαγώματα ανασαίνουν αργά, είναι ήρεμα, καλοθρεμμένα και αντιδρούν φυσιολογικά και πάνω από όλα να τρώνε με όρεξη) Σε άλλη περίπτωση είναι σίγουρο 90-95% ότι θα πεθάνουν!

• Δεν καταλαβαίνω γιατί τα μαγαζιά δεν γυρίζου πίσω ‘κακές’ παραλαβές θα κάνουν καλό σε όλους (είναι σαν τα παιδιά των φαναριών , αν σταματήσουμε να δίνουμε λεφτά, τα παιδιά δεν θα είναι στα φανάρια)

Όλοι πρέπει να γίνουμε αυστηροί με αυτό : πολύ καλή επιλογή ψαριών!

*στο κάτω Κάτω δεν ξέρω κανέναν λιανέμπορο λαχανικών που αγοράζει στραπατσαρισμένα – σάπια λαχανικά (δεν πρόκριτε να τα πουλήσει πότε)

Με τις ντομάτες είμαστε αυστηροί , γιατί όχι με τα ψάρια.

Εγώ προσωπικά είχα σπίτι μου ένα άδειο ενυδρείο για 2,5 μήνες μέχρι να βρω ένα ψαρί που να μου αρέσει και να είναι σε καλή κατάσταση και να είμαι σίγουρος για την ποιότητα του νερού μου.

Φτου-φτου μην το ματιάσω πάει πολύ καλά μέχρι σήμερα….

Αν διαβάζεις αυτό το post σε παρακαλώ σκέψου και εφάρμοσε αυτά τα τρία βήματα για να χαιρόμαστε το χόμπι μας και να μην μας το απαγορεύσουν στο μέλλον επειδή θα έχουμε καταστρέψει βιότοπους για να κάνουμε το ψώνιο μας….

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας....

Σας ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά Βαγγελης

πολυ σωστα ολα αυτα, αλλα εμεις που ειμασται επαρχια τι γινεται:

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για εσένα είναι να πας σε μια συνάντηση του forum να γνωρίσεις άξιους και ευσυνείδητους χομπιστες που να κάνουν αυτοί την επιλογή για εσένα στις εισαγωγές που σε ενδιαφέρουν και να δίνουν το ΟΚ για την αποστολή σου :D

Φίλε μου ένα ψάρι ταξιδεύει σε μια σακούλα με 100μλ νερό για 48 ώρες θεωρείς ότι μπορεί να αντέξει το γυρισμό?Τα ψάρια δεν είναι λάχανα.

Θέλω εδώ και καιρώ να ανοίξω ένα μεγάλο θέμα προς όλους μας.

Καταρχήν θεωρώ προϋπόθεση ότι όλοι έχουμε καταλάβει την σχέση χρήματος-φύσης

(Το ότι κάποιος έχει λεφτά να πληρώνει τον φουσκωμένο λογαριασμό της ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ δεν σημαίνει ότι του επιτρέπεται η σπατάλη-να αφήνει λάμπες και βρύσες ανοιχτές- η χρήση τον φυσικών πόρων απαιτεί από όλους μας σύνεση και οικονομία)

Που θέλω να καταλήξω……

Ιδικά για εμάς που ασχολούμαστε με το θαλασσινό ενυδρείο , ξέρουμε καλά ότι τα ψάρια έρχονται κατευθείαν από τον ωκεανό.

Παρατηρώ εδώ και καιρό τις μεγάλες και συχνές εισαγωγές των καταστημάτων και αναρωτιέμαι : είναι τόσο μεγάλη η αγορά ? η ο κάθε ακουαριστας διαθέτει 800-1000 λύτρα και φιλοξενεί τόσα ψάρια….?

Ε,,, λυπών δεν είναι έτσι !

Συνχομπιστες μας αγοράζουν ψάρια κάθε μηνά επειδή ψοφανε στον 1 μηνά στην καλύτερη…… πολύ λυπηρό !

*Έχω λυτά = αλλάζω ψάρια κάθε μήνα*

Έχοντας φτάσει και εγώ κοντά στο σημείο αυτό …έκανα την αυτοκριτική μου μέχρι που σκέφτηκα να σταματήσω το χόμπι μας….. μετά από σκέψη και κάποια σχετική εμπειρία στο Θαλασσινό κατέληξα στα παρά κάτω βήματα …

1) Θα πρέπει το ενυδρείο μας να παρέχει άψογες συνθήκες στα ψάρια (αλλιώς δεν θα ζήσουν ) αυτό δεν είναι πιθανότητα είναι σίγουρο.

2) Επιτέλους ας αφήσουμε τα ψαράκια να προσαρμοστουν10-15 ήμερες στα Pet shop. (Είναι τραγικό να πλακώνουμε όλοι την πρώτη ημέρα της εισαγωγής για να διαλέξουμε πρώτοι ) Αυτά τα ψάρια έχουν ταξιδέψει για μέρες είναι έτυμα να καταρρεύσουν !!!

• Ένα ζωντανό είναι βόμβα που σκάει και τα μαγαζιά δεν θέλουν να τα κρατούν στους θαλάμους τους –αν πεθάνουν στα χέρια τους, χάνουν την επένδυση τους-

Εκτός αυτού θα αναγκαστούν να παρέχουν πολύ καλές συνθήκες στους θαλάμους τους αφότου θα φιλοξενούν τα ψάρια για πολλές ήμερες.

3) Πολύ καλή, παρά πολύ καλή και προσεκτική επιλογή… διάλεχτε ψάρια που είναι τέλεια! (κολυμπάνε πολύ σταθερά, είναι πεντακάθαρα χωρίς στίγματα-φαγώματα ανασαίνουν αργά, είναι ήρεμα, καλοθρεμμένα και αντιδρούν φυσιολογικά και πάνω από όλα να τρώνε με όρεξη) Σε άλλη περίπτωση είναι σίγουρο 90-95% ότι θα πεθάνουν!

• Δεν καταλαβαίνω γιατί τα μαγαζιά δεν γυρίζου πίσω ‘κακές’ παραλαβές θα κάνουν καλό σε όλους (είναι σαν τα παιδιά των φαναριών , αν σταματήσουμε να δίνουμε λεφτά, τα παιδιά δεν θα είναι στα φανάρια)

Όλοι πρέπει να γίνουμε αυστηροί με αυτό : πολύ καλή επιλογή ψαριών!

*στο κάτω Κάτω δεν ξέρω κανέναν λιανέμπορο λαχανικών που αγοράζει στραπατσαρισμένα – σάπια λαχανικά (δεν πρόκριτε να τα πουλήσει πότε)

Με τις ντομάτες είμαστε αυστηροί , γιατί όχι με τα ψάρια.

Εγώ προσωπικά είχα σπίτι μου ένα άδειο ενυδρείο για 2,5 μήνες μέχρι να βρω ένα ψαρί που να μου αρέσει και να είναι σε καλή κατάσταση και να είμαι σίγουρος για την ποιότητα του νερού μου.

Φτου-φτου μην το ματιάσω πάει πολύ καλά μέχρι σήμερα….

Αν διαβάζεις αυτό το post σε παρακαλώ σκέψου και εφάρμοσε αυτά τα τρία βήματα για να χαιρόμαστε το χόμπι μας και να μην μας το απαγορεύσουν στο μέλλον επειδή θα έχουμε καταστρέψει βιότοπους για να κάνουμε το ψώνιο μας….

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας....

Σας ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά Βαγγελης

Φίλε Βαγγέλη (ή stathism), συμφωνώ με αυτά που γράφεις. :D Είναι όλα πολύ σωστά και αυτή πρέπει να είναι η ώριμη και ευσυνείδητη αντιμετώπιση που πρέπει όλοι να έχουμε για το χόμπυ μας (και όχι μόνο...). Πιστεύω μόνο, ότι πρέπει να περιλάβεις και τα κοράλλια αλλά και όλα τα ζωντανά στο προβληματισμό σου και όχι μόνο τα θαλασσινά ψάρια.

Υ.Γ. Να με συμπαθάς, αλλά υπογράμμισα με κόκκινο χρώμα τα ορθογραφικά λάθη σου, για να τα προσέξεις αν δεν έγιναν λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Επίσης, στο θέμα σου η σωστή λέξη είναι "υγειών" (γενική πληθυντικού του επιθέτου "υγιής"). Χωρίς παρεξήγηση, έτσι? :D

Συμφωνω μαζι σου απλα μερικες φορες η βιασυνη προηγειτε της λογικης και της υπομονης

Πολυ ωραιο και ενδιαφερων θεμα. :D

Ειχα διαβασει πριν λιγο καιρο ενα αρθρο σε μια εφημεριδα, θα σας το περιγραψω λιγο..

Το αρθρο αναφερει πως εχει περασει προ πολλου η εποχη ''της γυαλας με το χρυσοψαρο και το πλαστικο φυτο'' και την θεση της εχουν παρει ''μικροι ωκεανοι''

οι οποιοι με τη βοηθεια της σημερινης τεχνολογιας και των γνωσεων που απεκτησαν οι χομπυστες με την παροδο των χρονων κοσμουν τα σαλονια..

Οι μισοι επιστημονες υποστηριζουν πως η ζητηση καποιων οργανισμων (ιδιαιτερων στις περισσοτερες περιπτωσεις που παιζουν σημαντικο ρολο σε καποια οικοσυστηματα) μεσα σε μια δεκαετια 7πλασιαστηκε.

Αυτο επομενως προκαλει μια οικολογηκη καταστροφη που χρονο με το χρονο δυναμωνει ειδικα αν η συλλογη αυτων των οργανισμων γινεται συνεχως απο συγκεκριμενα σημεια του ωκαιανου..

Οι αλλοι μισοι επιστημονες υποστηριζουν πως η πλοιοψηφια των χομπυστων ειναι ανθρωποι ιδιαιτερα ευεσθητοποιημενοι αλλα και ενημερωμενοι που αγαπουν την υποβρυχια ζωη

και φροντιζουν να τη διατηρουν οσο καλητερα μπορουν, πολλες φορες πολλαπλασιαζοντας την με διαφορες αναπαραγωγες.

Ανθρωποι ανενημερωτοι = ΜΗ ευαισθητοποιημενοι που προσπαθουν απλα να εντυπωσιασουν..

Αυτα οσων αφορα το σκελος της καταστροφης που οι χομπυστες προκαλουνε..

Για τα υπολοιπα:

Καποιος ειχε πει πως το χρυσοψαρο ειναι ενα ψαρι που ζει 40 χρονια και οι χομπυστες τα εχουνε κανει της βδομαδας, αντε του μηνα...

Τι να πεις ομως, δυστηχως η ευτυχως δεν μπορεις να βαλεις σε καποιον μυαλο με το ζορι...

Και το αδιασμα των ωκεανων συνεχιζεται και θα συνεχιστει. :D

θιγεις σημαντικα ζητηματα,οπως και οι υπολοιποι.

εγω,για να πω την αμαρτια μου,ειμαι κατα της λεηλασιας των ευαισθητων οικοσυστηματων για χαρη του χομπυ.σκεψου οτι μικρο(ελαχιστο) ποσοστο των αρχικα αιχμαλωτισθεντων(ακομα και με αναισθητικο που προκαλει καθε ειδους καταστροφες) θαλασσιων οργανισμων και ψαριων επιβιωνουν και ζουν(λιγα)χρονια στην γυαλα.ας μην μιλησουμε για την καταστροφη των κοραλλιογενων υφαλων κλπ.το θαλασσινο ενυδρειο-reef ειναι,κατ εμε,το πιο αμφισβητισημο ηθικα σκελος του χομπυ.κακα τα ψεμματα.

Φίλε Βαγγέλη (ή stathism), συμφωνώ με αυτά που γράφεις. :D Είναι όλα πολύ σωστά και αυτή πρέπει να είναι η ώριμη και ευσυνείδητη αντιμετώπιση που πρέπει όλοι να έχουμε για το χόμπυ μας (και όχι μόνο...). Πιστεύω μόνο, ότι πρέπει να περιλάβεις και τα κοράλλια αλλά και όλα τα ζωντανά στο προβληματισμό σου και όχι μόνο τα θαλασσινά ψάρια.

Υ.Γ. Να με συμπαθάς, αλλά υπογράμμισα με κόκκινο χρώμα τα ορθογραφικά λάθη σου, για να τα προσέξεις αν δεν έγιναν λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Επίσης, στο θέμα σου η σωστή λέξη είναι "υγειών" (γενική πληθυντικού του επιθέτου "υγιής"). Χωρίς παρεξήγηση, έτσι? :D

Συγνώμη για την ορθογραφία μου....

Είμαι δυσλεκτικός και έχω καταφέρει να πάρω 2 πτυχία δίνοντας προφορικές εξετάσεις από την 1 γυμνασίου....

Αλλά και αγράμματος να ήμουν δεν καταλαβαίνω την διόρθωση με κόκκινο

(είναι πολύ άσχημη, μου θυμίζει τα χρόνια του δημοτικού που οι δασκάλες μου δεν είχαν καταλάβει ότι είμαι δυσλεκτικός και κοκκίνιζαν-μηδένιζαν τα γραπτά μου)

Μπορείς απλά να σταθείς σε αυτά που εκφράζω μέσα από τις λέξης χωρίς να γίνεσαι σχολαστικός ..... δεν με γνωρίζεις και εύκολα μπορώ να σε παρεξηγήσω...

Ελπίζω απλά να ήθελες να κανείς ξεκάθαρη την ερμηνεία των ανορθόγραφων λέξεων μου.... :thumbup:

Συγνώμη για την ορθογραφία μου....

Είμαι δυσλεκτικός και έχω καταφέρει να πάρω 2 πτυχία δίνοντας προφορικές εξετάσεις από την 1 γυμνασίου....

Ω, εγώ σου ζητώ συγνώμη αλλά είναι πολλοί οι νεοέλληνες που κάνουν πολλά λάθη χωρίς να έχουν δυσλεξία, απλά επειδή γράφουν την γλώσσα μας στα παλιά τους τα παπούτσια...

Αλλά και αγράμματος να ήμουν δεν καταλαβαίνω την διόρθωση με κόκκινο

(είναι πολύ άσχημη, μου θυμίζει τα χρόνια του δημοτικού που οι δασκάλες μου δεν είχαν καταλάβει ότι είμαι δυσλεκτικός και κοκκίνιζαν-μηδένιζαν τα γραπτά μου)

Το κόκκινο το χρησιμοποιώ κατά κόρον γιατί κάνει έντονη αντίθεση στο κείμενο και έτσι το προσέχει κάποιος. Καμμιά πρόθεση να σου θυμίσω...

Μπορείς απλά να σταθείς σε αυτά που εκφράζω μέσα από τις λέξης χωρίς να γίνεσαι σχολαστικός ..... δεν με γνωρίζεις και εύκολα μπορώ να σε παρεξηγήσω...

Η αλήθεια είναι ότι καμμιά φορά γίνομαι ψείρας (...ίσως φταίνε τα φεγγάρια :D ) αλλά στάθηκα και στην ουσία των γραπτών σου και σου ζήτησα να μη με παρεξηγήσεις.

Ελπίζω απλά να ήθελες να κανείς ξεκάθαρη την ερμηνεία των ανορθόγραφων λέξεων μου.... :thumbup:

:D

(τελικά Βαγγέλης ή Στάθης?)

Έγινε επεξεργασία - aquarius

Οπως ειχε πει και ο αξιαιπαινος Σπυρος:

Καλητερα να πεις Σαι αγαπο

παρα να πεις

Σε μισω

Επι της ουσιας του θεματος που για μενα ειναι πολυ σοβαρο.....? :D

Έγινε επεξεργασία - kwstas_original

Και το αδιασμα των ωκεανων συνεχιζεται και θα συνεχιστει. :D

μην το λες...Ανεπτυγμένες χώρες έχουν στραφεί στην αναπαραγωγή.Το θέμα και εδώ είναι ότι όταν σου πει αυτό είναι αναπαραγωγής και σου ζητήσει το 20ρικο παραπάνω τότε τι θα κάνεις.

Ειδικά ο έλληνας χωρίς να θέλω να προδικάσω νομίζω ότι γνωρίζω..

Για όλες τις ανυσηχείες μας υπάρχουν λύσεις παιδιά. :D

το θαλασσινο ενυδρειο-reef ειναι,κατ εμε,το πιο αμφισβητισημο ηθικα σκελος του χομπυ.κακα τα ψεμματα.

Προσφατα εγιναν συσκεψεις για να βγει μια λιστα με ειδη (ψαρια,ασπονδυλα και κοραλια)τα οποια θα πρεπει να απαγορευτουν απο το εμποριο με την δικαιολογια οτι η υπεραλιευση τους για το χομπυ,μπορει μελοντικα να αποβει μοιραια.

Η εκθεση των επιστημωνων ηταν αποστομωτικη

Οσα ψαρια,κοραλια,ασπονδυλα αλιευονται καθε χρονο για το χομπυ του εμποριου,υπολογιζοντας και την παρανομη διακινηση, τοσα περιπου αλιευονται ή καταστρεφονται (λογω της αλιευσης με νομιμες τρατες) με σκοπο την καταναλωση ανα 6 ωρες.

Επισης,επειδη αναφερθηκε σε μια περιοχη της florida η ανησυχια οτι λογω υπεραλιευσης (οργανωμενης και νομιμης) θα υπαρχει προβλημα με τους ερημιτες καβουρες,η ερευνα ωκεανολογων εδειξε οτι σε κοντινη περιοχη οπου η αλιευση απαγορευεται αυστηρα με σκοπο την αναπαραγωγη τους,οτι ανα ενα διαστημα περιπου 5-6 ετων παρατειρειται εξαρση θανατων των ερημιτων λογω ασθενιων που οφειλονταν σε υπερπλυθησμο τους,με αποτελεσμα ο πλυθησμος τους να μενει κατα μεσο ορο 10ετιας στα ιδια επιπεδα.

Αυτο που θελω να πω,ειναι οτι το χομπυ ειναι ο ευκολος στοχος.Το κακο που προκαλει ειναι μηδαμινο.

Κατι σαν τα αυτοκινητα που ευθυνονται για το φαινομενο του θερμοκηπιου,ενω για τα αλλα μεσα μεταφορας,δεν γινεται κανενας λογος.Αποδειξη η ερευνα αγγλικου πανεπιστημιου που λεει οτι ειναι πιο οικολογικο οι επιβατες ενος τραινου να κανουν την ιδια διαδρομη,ο καθενας απο αυτους με το δικο του αυτοκινητο.Για να μην μιλησουμε για τραινα και αεροπλανα.

Μην ξεχναμε οτι χαρη σε αυτο το χομπυ,ξεστραβωθηκε κοσμος και κοσμακης για το τι στο καλο ειναι τα κοραλια και ποσο ευαισθητα ειναι και ενδιαφερθηκαν για την διαφυλαξη τους (βλεπε κυβερνηση Αυστραλιας και ΗΠΑ που δεν εχει πολλα χρονια που καταλαβαν τι παιζει ενω δεκαετιες ολοκληρες προσπαθουσαν να τους πεισουν ωκεανολογοι οπως ο Κουστω).

(τελικά Βαγγέλης ή Στάθης?)

Βαγγελης είναι το όνομα μου….. καμία παρεξήγηση θα χαρώ να σε γνωρίσω σε κάποια συνάντηση… :angry2:

*το stathism είναι λογαριασμός που άνοιξε αρχικά ένας φίλος για να δούμε μια αγγελία και από τότε έμεινε…

Ξεκίνησα αυτό το Τοπικ με σκοπό να τονίσω την σωστή επιλογή ενός άγριου θαλασσινού οργανισμού για το ενυδρείο μας, αποφεύγοντας τους συχνούς θανάτους…

Να σταματήσουμε την επιπολαιότητα και να επιλέγουμε ψάρια που είναι πραγματικά σε πολύ καλή κατάσταση….. αν το κάνουμε όλοι μας (είμαστε ο τελευταίος κρίκος) θα αναγκάσουμε το εμπορείο να γίνει πολύ επιλεκτικό .

*αφορμή στάθηκε μια μεγάλη παραλαβή που είδα σε γνωστό μαγαζί και το 80% των ψαριών είχαν τα μαύρα τους τα χάλια.

ακης

κανοντας τον συνηγορο του διαβολου θα σου πω τα εξης.

1.οι αριθμοι μπορει να εντυπωσιαζουν οταν παρατιθενται,(εστω οτι υπαρχει αυτη η μελετη οπως λες,δεν το αμφισβητω)αλλα δεν λενε παντα ολη την αληθεια.ας μην ξεχναμε οτι ,για χαρη του χομπυ,<<σηκωνονται>> κοραλλια και ψαρια απο (πολλες φορες) εξαιρετικα ευαισθητες περιοχες (υφαλους κλπ),που σε καθε αλλη περιπτωση δεν θα ειχαν διατροφικο ενδιαφερον ετσι ωστε να αλιευτουν και θα αφηνονταν στην ησυχια τους.ειναι αλλο η αλιευση ( με σκοπο την διατροφη)στον ωκεανο η σε μια <<αδιαφορη>> οικολογικα παρακτια περιοχη,και αλλο η λεηλασια εξαιρετικα ευαισθητων συστηματων με σκοπο την ικανοποιηση πελατων που θα τα θελουν στις γυαλες τους.

2.εστω ομως οτι στις ΙΔΙΕΣ περιοχες (υφαλους κλπ)που αναφερουμε,γινεται ΚΑΙ αλιευση με σκοπο την διατροφη η ,ακομα χειροτερα,με σκοπο την πωληση κοραλλιων σε τουριστες,η για να κανουν τα αλιευματα σκυλοτροφες.αυτο ομως δεν λεει και πολλα πραγματα.πρεπει οσοι(θεωρητικα)νοιαζονται για την θαλλασια ζωη(οπως οι χομπυστες) να βαζουν και αυτοι το πετραδακι τους στην αφανιση της?? μηπως θελοντας να κατεχουμε το τροπαιο μας στο σαλονι μας ψιλοαδιαφορουμε για την ζημια που επιφερει αυτη η πραξη μας στο ειδος του? ποιος απο τους θαλασσινους συνχομπιστες(και αρκετους του γλυκου) εχει το κουραγιο να αρνηθει να αγορασει ενα εξαιρετικα σπανιο και ομορφο ψαρι λογω της ηθικης αναστολης που μπορει να εχει επειδη αυτο ειναι στην λιστα των<<υπο εξαφανιση>> ??

διευκρινιζω οτι δεν ειμαι κανενας τρελλαμενος οικολογος.και το ψαρακι μου το τρωω και τα ενυδρεια μου τα εχω.προσπαθω ομως,οσο μπορω(γιατι δεν αντιστεκομαι παντα)να εχω ψαρια αναπαραγωγης και οχι πιασμενα.

3.ειτε το θελουμε,ειτε οχι,ενα ηθικο ασυμβιβαστο υπαρχει.δικαιολογιες υπαρχουν πολλες,αλλα αυτο παντα θα υπαρχει.

νομίζω ότι σωστά προβληματιζόμαστε για θέματα ηθικής που σχετίζονται με το χόμπι ,

η παραπάνω συλλογιστική του < δικηγόρου του διαβόλου > αναφέρεται σε παράνομη αλιεία προφανώς γιατί τα πολύ ευαίσθητα συστήματα συνήθως προστατεύονται από τους νόμους

τα παρανόμως αλιευμένα ψάρια και κοράλλια δεν τα θέλουμε ούτε και εμείς , θέλουμε να ψωνίζουμε από μαγαζιά που συνεργάζονται με <πιστοποιημένους> εξαγωγείς που ελέγχονται με κάποιο τρόπο λχ

http://www.aquariumcouncil.org/

ξέρουμε ότι δεν είναι όλα όπως θα ευχόμασταν

αλλά έχουμε τη φιλοδοξία ότι τα φόρουμ σαν το aquazone βοηθάνε προς τη σωστή κατεύθυνση

Έγινε επεξεργασία - salTasos

haros αναφερομαι στην νομιμη σε πολλες χωρες αλιεια με ανεμοτρατες που ξηλωνουν ολο το βυθο για να πιασουν ψαρια.Ενω τονοι κοραλιων χανονται και πετιουνται νομιμα με αυτον τον τροπο καθημερινα,οι χωρες θεωρουν οτι φταινε οι χομπυστες για το γεγονος οτι ο αριθμος των κοραλιων μειωνεται.Υποκρισια και ημιμαθεια στο επακρο δηλαδη.Κατι σαν το παραδειγμα με το τραινο και τα "κακα αυτοκινητα" που ανεφερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...