Jump to content

Blue Tank???

Recommended Posts

δυστυχώς όχι :D

τέτοια ψάρια θέλουν από 200 λίτρα και πάνω

όσο είναι μικρά , κάποιοι τα βάζουν σε μικρά ενυδρεία , κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό

Άντε και το βάζεις και προσαρμόζεται και το μεγαλώνεις λίγο,μετά για να μην

το αποχωριστείς υπάρχει η εξής λύση:...πολυ απλά ένα μεγαλύτερο ενυδρείο :D .

Συχνά μπαίνουν ψάρια σε μικρότερου μεγέθους ενυδρεία από ότι είναι ιδεατό. Τα ψάρια δεν θα πάρουν την πλήρη ανάπτυξη τους λόγω του περιορισμένου χώρου και θα υποφέρουν από νανισμό και άλλα προβλήματα.

Τα λίτρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίσεις αν ένα ενυδρείο είναι κατάλληλο για ένα ψάρι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις συνήθειες των ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Για παράδειγμα τα clownfish επί το πλείστο δεν απομακρύνονται πολύ από το χώρο στον ύφαλο που έχουν σαν "φωλιά", ενώ τα tangs μπορούν να απομακρυνθούν μέχρι και 2 μίλια. Επομένως οι ανάγκες τους για χώρο είναι πολύ μεγαλύτερες. Το ελάχιστο θα έλεγα είναι 2 μέτρα μήκος αλλά να υπάρχει και βάθος και ο βράχος να είναι στην μέση για να μπορεί να κολυμπάει και να γυρίζει άνετα.

Συχνά μπαίνουν ψάρια σε μικρότερου μεγέθους ενυδρεία από ότι είναι ιδεατό. Τα ψάρια δεν θα πάρουν την πλήρη ανάπτυξη τους λόγω του περιορισμένου χώρου και θα υποφέρουν από νανισμό και άλλα προβλήματα.

Τα λίτρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίσεις αν ένα ενυδρείο είναι κατάλληλο για ένα ψάρι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε και τις συνήθειες των ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Για παράδειγμα τα clownfish επί το πλείστο δεν απομακρύνονται πολύ από το χώρο στον ύφαλο που έχουν σαν "φωλιά", ενώ τα tangs μπορούν να απομακρυνθούν μέχρι και 2 μίλια. Επομένως οι ανάγκες τους για χώρο είναι πολύ μεγαλύτερες. Το ελάχιστο θα έλεγα είναι 2 μέτρα μήκος αλλά να υπάρχει και βάθος και ο βράχος να είναι στην μέση για να μπορεί να κολυμπάει και να γυρίζει άνετα.

Ας μην υπερβάλουμε :D

Συμφωνω με τον πανο... το ψαρι αυτο ειναι υπερβολη να λες οττι θελει 2 μετρα ενυδρειο...

Θα ξισω όμως κι αλλη μια πληγη... μιλας περι νανισμου....

Πόσο σιγουρος εισαι οτι ισχυει κατι τετοιο??

Αν ισχυει... ισχυει για ολα τα ψαρια??

Ισχυει για ορισμενα??

Ακομα και στο ιδιο ειδος... μπορει να παιξει διαφορα απο ενυδρειο σε ενυδρειο??

Ο νανισμος... ειναι Μυθος ή πραγματικότητα τελικα??

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=29702&hl=

Λοιπόν έστω ότι έχουμε ένα ενυδρείο με τις διαστάσεις 120cm x 60cm x 50cm tank

Συνολικά κρατάει 378 λίτρα.

Αφαιρώντας 10 εκατοστά από κάθε πλευρά κάθε κομματιού του γυαλιού(δεν θα πάει να ακουμπήσει το γυαλί για να γυρίσει το ψάρι) έχεις ένα κυκλικό χώρο 280 εκατοστά. ((120-20)+(60-20))*2=280

Ένα ενυδρείο με τις πιο κάτω διαστάσεις:

180cm x 45cm x45cm κρατάει 364.5 λίτρα. Πολύ κοντινό στο πιο πάνω, ελάχιστα πιο λίγα.

Με τον ίδιο τρόπο το ο κυκλικός χώρος για να κινηθεί είναι: ((180-20)+(45-20))*2 = 370 εκατοστά

Ποιο από τα δυο είναι κατάλληλο για tangs?

Επίσης δεν έχεις μονο το χώρο που θέλει να κινηθεί το ψάρι αλλα και την συμπεριφορά για επικράτηση περιοχής από αλλα ψαρια.

Το να κρίνουμε αν ένα ενυδρείο είναι κατάλληλο για ένα ψάρι με βάση τα λίτρα, είναι λάθος. Ίσως είναι μια εύκολη λύση για να "πείσουμε" τον εαυτό μας ότι μπορούμε κρατήσουμε κάποιο ψάρι. Το μέγεθος το κρίνουμε ανάλογα με την συμπεριφορά του ψαριού στο φυσικό του περιβάλλον. Και ειδικά όταν πρόκειται για ένα ψάρι του οποιο το μέγεθος του μπορεί να φτάσει τα 30 εκατοστά η 35 αν πρόκειται για Caribbean Blue Tang.

Όσο αφορά το νανισμό, το έχω παρατηρήσει ο ίδιος όταν έκανα αρχικά και εγώ τα λάθη μου και έβαλα ψάρι που το μέγιστο μέγεθος του είναι 15 εκατοστά σε πολύ μικρό ενυδρείο.

Από άτομο που είχε blue tang:

yep ill agree at least a 6 foot, used to have one in my 4 foot and got too big way too fast unfortunately
Έγινε επεξεργασία - Lemeshianos

Λοιπόν έστω ότι έχουμε ένα ενυδρείο με τις διαστάσεις 120cm x 60cm x 50cm tank

Συνολικά κρατάει 378 λίτρα.

Αφαιρώντας 10 εκατοστά από κάθε πλευρά κάθε κομματιού του γυαλιού(δεν θα πάει να ακουμπήσει το γυαλί για να γυρίσει το ψάρι) έχεις ένα κυκλικό χώρο 280 εκατοστά. ((120-20)+(60-20))*2=280

Ένα ενυδρείο με τις πιο κάτω διαστάσεις:

180cm x 45cm x45cm κρατάει 364.5 λίτρα. Πολύ κοντινό στο πιο πάνω, ελάχιστα πιο λίγα.

Με τον ίδιο τρόπο το ο κυκλικός χώρος για να κινηθεί είναι: ((180-20)+(45-20))*2 = 370 εκατοστά

Ποιο από τα δυο είναι κατάλληλο για tangs?

Επίσης δεν έχεις μονο το χώρο που θέλει να κινηθεί το ψάρι αλλα και την συμπεριφορά για επικράτηση περιοχής από αλλα ψαρια.

Το να κρίνουμε αν ένα ενυδρείο είναι κατάλληλο για ένα ψάρι με βάση τα λίτρα, είναι λάθος. Ίσως είναι μια εύκολη λύση για να "πείσουμε" τον εαυτό μας ότι μπορούμε κρατήσουμε κάποιο ψάρι. Το μέγεθος το κρίνουμε ανάλογα με την συμπεριφορά του ψαριού στο φυσικό του περιβάλλον. Και ειδικά όταν πρόκειται για ένα ψάρι του οποιο το μέγεθος του μπορεί να φτάσει τα 30 εκατοστά η 35 αν πρόκειται για Caribbean Blue Tang.

Όσο αφορά το νανισμό, το έχω παρατηρήσει ο ίδιος όταν έκανα αρχικά και εγώ τα λάθη μου και έβαλα ψάρι που το μέγιστο μέγεθος του είναι 15 εκατοστά σε πολύ μικρό ενυδρείο.

Από άτομο που είχε blue tang:

Με την λογική αυτή που λες φίλε μου και γιά να το διασκεδάσουμε λίγο, καμία απο τις δύο προτάσεις σου δεν είναι σωστή.

Η καλύτερη είναι το φυσικό περιβάλον τους, δηλαδή η θάλασσα!!

Στο 1,55 μήκος του ενυδρείου μου, έλα να δείς πόσο έχει γίνει το δικό μου bluetang....όχι απο νανισμό δεν υποφέρει, μάλον το αντίθετο.

Φυσικά και το καλύτερο περιβάλλον είναι η θάλασσα.

Ίσως γίνομαι υπερβολικός με τα 2 μετρα μήκος, αλλα σίγουρα δεν είναι σωστό να κρίνεις αν ένα ενυδρείο είναι κατάλληλο από τα λίτρα του!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...