nikosvis 28 Απριλίου 2010 #1 Share 28 Απριλίου 2010 ποσα λιτρα πρεπει να ειναι ενα θαλασσινο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 28 Απριλίου 2010 #2 Share 28 Απριλίου 2010 ποσα λιτρα πρεπει να ειναι ενα θαλασσινο ενυδρειο? Δεν υπαρχει οριο.Οσα περισσοτερα λιτρα τοσο το καλυτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 28 Απριλίου 2010 #3 Share 28 Απριλίου 2010 Δεν υπαρχει οριο.Οσα περισσοτερα λιτρα τοσο το καλυτερο. Yπάρχει όριο, ανάλογα με το τι θέλεις να βάλεις μέσα και μέχρι που θέλεις να φτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 28 Απριλίου 2010 #4 Share 28 Απριλίου 2010 Υπαρχει ενα οριο και μονο! Το οποιο βαζει η τσεπη σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 28 Απριλίου 2010 #5 Share 28 Απριλίου 2010 Yπάρχει όριο, ανάλογα με το τι θέλεις να βάλεις μέσα και μέχρι που θέλεις να φτάσεις. Δεν το διατυπωσα σωστα.Μεχρι που μπορεις να φτασεις.Ευχαριστω για την διορθωση Big Blue. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 28 Απριλίου 2010 #6 Share 28 Απριλίου 2010 Υπαρχει ενα οριο και μονο! Το οποιο βαζει η τσεπη σου!!! αυτή είναι η μοναδική απάντηση θα χαρακτήριζα μεγάλο ένα ενυδρείο που χωράει -εκτός των άλλων- ένα κοπάδι yellow tang Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Απριλίου 2010 #7 Share 28 Απριλίου 2010 μ'αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι τασο!! θα σου συστηνα παντως nikosvis να ξεκινησεις(γιατι σιγουρα θα θες περισσοτερα στη πορεια)με τουλαχιστον 100 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 29 Απριλίου 2010 #8 Share 29 Απριλίου 2010 Υπαρχει ενα οριο και μονο! Το οποιο βαζει η τσεπη σου!!! Εγώ αρχικά έκανα σκέψεις για 100 λίτρα. Είχα και ήδη ένα ενυδρείο 60 λίτρα το οποιο μπορούσα άνετα να μετατρέψω σε θαλασσινό, να έχω μέσα ένα ζευγάρι clown και όλα μια χαρά, και ούτε skimmer θα χρειαζόμουν αφού θα μπορούσα εύκολα να κάνω αλλαγές νερού σε τόσο μικρό όγκο νερού. Βρέθηκε ένας γνωστός και μου είπε κάτω από 200 λίτρα, δεν γίνετε. Πήγα λοιπόν και αγόρασα ένα ενυδρείο 300 λίτρα και έπιπλο. Αγόρασα ποτηράκι με διαμαντόσκονη και το τρύπησα. Τώρα είναι γύρω στα 250-270 λίτρα. Πήρα skimmer, sump, αντίθετη όσμωση, αγόρασα αντλία επιστροφής, 3 powerheads, 2 ηλεκτρονικά ballast για 8 T5 λάμπες, έφτιαξα DIY βράχο για να μειώσω τα κιλά που θα χρειαστώ σε ζωντανό. Ακόμη μένει να αγοράσω το ζωντανό βράχο και τις λάμπες T5 για να ξεκινήσω τον κύκλο. Έδωσα αρκετά χρήματα μέχρι τώρα και θα χρειαστεί να δώσω και αλλα. Ενώ με 200 euro θα είχα έτοιμο ένα νάνο reef. Και με ελάχιστο κόστος θα έκανα αλλαγή νερού με απιονισμένο νερό και αλάτι. Η δικη μου συμβουλή είναι να μελετήσεις πολύ προσεκτικά τι θα χρειαστεί να ξοδέψεις, για διαφορα μεγέθη ενυδρείων. Ώρες ποιο είναι εύκολο για σένα να ξεκινήσεις αλλα και να συντηρήσεις από οικονομική πλευρά και αυτό να διαλέξεις. Λαβέ υπόψη και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ποσο συχνά θα χρειάζεσαι αλάτι και αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Απριλίου 2010 #9 Share 29 Απριλίου 2010 Όριο όπως είπαν και τα παιδιά βάζει η τσέπη σου ,ανάλογα με αυτήν βλέπεις τις δυνατότητες και κάνεις και τον προγραμματισμό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 29 Απριλίου 2010 #10 Share 29 Απριλίου 2010 Εγώ αρχικά έκανα σκέψεις για 100 λίτρα. Είχα και ήδη ένα ενυδρείο 60 λίτρα το οποιο μπορούσα άνετα να μετατρέψω σε θαλασσινό, να έχω μέσα ένα ζευγάρι clown και όλα μια χαρά, και ούτε skimmer θα χρειαζόμουν αφού θα μπορούσα εύκολα να κάνω αλλαγές νερού σε τόσο μικρό όγκο νερού. Βρέθηκε ένας γνωστός και μου είπε κάτω από 200 λίτρα, δεν γίνετε. Πήγα λοιπόν και αγόρασα ένα ενυδρείο 300 λίτρα και έπιπλο. Αγόρασα ποτηράκι με διαμαντόσκονη και το τρύπησα. Τώρα είναι γύρω στα 250-270 λίτρα. Πήρα skimmer, sump, αντίθετη όσμωση, αγόρασα αντλία επιστροφής, 3 powerheads, 2 ηλεκτρονικά ballast για 8 T5 λάμπες, έφτιαξα DIY βράχο για να μειώσω τα κιλά που θα χρειαστώ σε ζωντανό. Ακόμη μένει να αγοράσω το ζωντανό βράχο και τις λάμπες T5 για να ξεκινήσω τον κύκλο. Έδωσα αρκετά χρήματα μέχρι τώρα και θα χρειαστεί να δώσω και αλλα. Ενώ με 200 euro θα είχα έτοιμο ένα νάνο reef. Και με ελάχιστο κόστος θα έκανα αλλαγή νερού με απιονισμένο νερό και αλάτι. Η δικη μου συμβουλή είναι να μελετήσεις πολύ προσεκτικά τι θα χρειαστεί να ξοδέψεις, για διαφορα μεγέθη ενυδρείων. Ώρες ποιο είναι εύκολο για σένα να ξεκινήσεις αλλα και να συντηρήσεις από οικονομική πλευρά και αυτό να διαλέξεις. Λαβέ υπόψη και την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ποσο συχνά θα χρειάζεσαι αλάτι και αλλα. Και εγω πριν 3 χρόνια ξεκίνησα με ενα 20λτ ενυδρειάκι με χρυσόψαρα. Και τωρα ειμαι με 1000λτ reef, που μόνο το φωτιστικό στοιχίζει 900ευρώ. Δεν νομίζω οτι μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. Αλλο τα 60nano reef και άλλο τα 300λτ με sump και έπιπλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 29 Απριλίου 2010 #11 Share 29 Απριλίου 2010 Και τα δυο δεν είναι ενυδρεία reef? Η σύγκριση εδώ είναι το κόστος και βεβαίως είναι διαφορετικό για διαφορετικά λίτρα, όπως και διαφορετικός είναι ο εξοπλισμός που χρειάζεται! Για παράδειγμα τώρα εγώ βλέπω ότι δεν με τραβάει τόσο εύκολα η τσέπη μου για 300 λίτρα. Όμως τώρα πια, έχω σιγά σιγά αγοράσει το ενυδρείο και τον εξοπλισμό και μένει ο βράχος και οι λάμπες. Έκανα πάνω από χρόνο για να αγοράσω σιγά σιγά τον εξοπλισμό να μην δώσω ένα καρο λεφτά αμέσως. Αν γνώριζα από πριν το κόστος και υπολόγιζα τι μπορώ να συντηρώ τότε ίσως να έκανα ένα ενυδρείο 60 λίτρα η 100 λίτρα που είναι σαφώς μικρότερο το κόστος και πιο εύκολο να δώσει αμέσως όλο το αρχικό ποσο που χρειάζεται για να ξεκινήσεις. Και δεν είναι όλοι που κάνουν αναβάθμιση και ανεβαίνουν στα 1000+ λίτρα. Ρίξε μια ματια σε αμερικανικα forum και στο craiglist να δεις πόσοι πουλάνε τα ενυδρεία και φτιάχνουν nanoreef! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος