NEMESIS13 25 Απριλίου 2010 #1 Share 25 Απριλίου 2010 Γεια σας και πάλι! Πριν απο 1 μηνα που έκανα αλλαγή νερού. Η διαδικασία ήταν νερό απο α/ο σε ενα βαρέλι πρόσθεσα αλάτι της Tropic marine και με 2 κυκλοφορητές και 1 θερμοστάτη έφτιαξα νερό αλατότητας 1025 και το πρόσθεσα! Αλλά τελικά μου είχε μείνει πολύ νερο ακόμα και το άφησα στο βαρέλι!! Η απορία μου είναι αν αυτό το νερό μπορώ να του βάλω πάλι κυκλοφορητή και θερμοστάτη και αφού φτάσει στο 1025 αν μπορώ να το προσθέσω???????? (Θέλω η απάντηση να είναι ΝΑΙ αν και ενδόμυχα πιστεύω πως κάποιος λάκος θα υπάρχει!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 25 Απριλίου 2010 #2 Share 25 Απριλίου 2010 Εχει καποιο φιλτρο μεσα στο βαρελι?Εαν οχι τοτε θα εχει βρομισει 80% αρα το πετας.Παρολα αυτα περιμενε και αλλες γνωμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEMESIS13 25 Απριλίου 2010 Author #3 Share 25 Απριλίου 2010 Οχι δεν έχω φίλτρο!!! Άλλος κανεις???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 25 Απριλίου 2010 #4 Share 25 Απριλίου 2010 δεν θα εμπιστευόμουν ένα μήνα νερό στο βαρέλι , ιδικά χωρίς κυκλοφορητή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 25 Απριλίου 2010 #5 Share 25 Απριλίου 2010 δεν θα εμπιστευόμουν ένα μήνα νερό στο βαρέλι , ιδικά χωρίς κυκλοφορητή. Πολύ σωστά.....ειδικά χωρίς κυκλοφορητή ο φίλος μας το ξεχνάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 25 Απριλίου 2010 #6 Share 25 Απριλίου 2010 (edited) Για πόσες μέρες λες να το αποθηκεύσεις; Και γιατί να ξαναφτάσει στο 1025,τώρα πόσο είναι; Με κυκλοφορία και αέρα πάει για μερικές μέρες. Αν δεν πέσει κατι μέσα απόπου να βρωμίσει; edit*** τωρα το είδα περι μήνα και χωρίς κυκλοφορια,μάλλον για πεταμα για να είσαι σίγουρος... Έγινε επεξεργασία 25 Απριλίου 2010 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEMESIS13 25 Απριλίου 2010 Author #7 Share 25 Απριλίου 2010 Φανταζόμουν πως επειδή θα έμενε σε ακινησία για 1 μήνα θα έπεφτε το αλάτι και θα ήθελε πάλι κυκλοφορητές και θερμοστάτη για να επανέλθει σε αλατότητα 1025!! Και επειδή είναι κλειστό το βαρέλι σκεφτόμουν απο που να βρωμίσει?? Βασικά αυτή η απορία μου έχει δημιουργηθεί γιατί την έχω πάθει άλλες 2 φορές πετώντας μπόλικο νερό γιατί απο λάθος εκτίμηση είχα φτιάξει περισσότερο! Απλά σκέφτηκα μήπως τελικά άδικα το πετούσα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 25 Απριλίου 2010 #8 Share 25 Απριλίου 2010 Θα βρομαει η πλαστικηλα τοσες μερες.Αρα εαν συμφωνουν και τα παιδια το πετας. Α υπολογισε οταν ξαναγεμισης ποσο να βαλεις ωστε να μην μεινει πολυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 25 Απριλίου 2010 #9 Share 25 Απριλίου 2010 Αυτό το νερό πέτα το καλύτερα,αλλή φορά αν σου περισέψει πολύ νερό κάνεις ένα μικρό φρεσκάρισμα στις 7 με 10 μέρες.(κυκλοφορητή πάντα). Η βαρέλα που φτιαχνεις το νερό πόσα λίτρα είναι;Πάρε την ανάλογη και για το νερό που βγάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 25 Απριλίου 2010 #10 Share 25 Απριλίου 2010 Φανταζόμουν πως επειδή θα έμενε σε ακινησία για 1 μήνα θα έπεφτε το αλάτι και θα ήθελε πάλι κυκλοφορητές και θερμοστάτη για να επανέλθει σε αλατότητα 1025!! Και επειδή είναι κλειστό το βαρέλι σκεφτόμουν απο που να βρωμίσει?? Βασικά αυτή η απορία μου έχει δημιουργηθεί γιατί την έχω πάθει άλλες 2 φορές πετώντας μπόλικο νερό γιατί απο λάθος εκτίμηση είχα φτιάξει περισσότερο! Απλά σκέφτηκα μήπως τελικά άδικα το πετούσα!!! Το αλάτι αμα λιώσει δεν πέφτει στον πάτο,αλλά λόγω της εξάτμισης ανεβαίνει η αλατότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 26 Απριλίου 2010 #11 Share 26 Απριλίου 2010 Eπηδη και εγω εχω το ιδιο προβλημα. αν μεινει το νερο 15 μερες με κυκλοφοριτες (χωρις θερμοστατη) και κλειστο καπακι και στν 14η απλα φτιαξω την αλατοτητα θα υπαρξει προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 26 Απριλίου 2010 #12 Share 26 Απριλίου 2010 το καθαρο νερο απο α/ο μπορει να αποθηκευτει σε θερμοκρασια δωματιου για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 26 Απριλίου 2010 #13 Share 26 Απριλίου 2010 Eπηδη και εγω εχω το ιδιο προβλημα. αν μεινει το νερο 15 μερες με κυκλοφοριτες (χωρις θερμοστατη) και κλειστο καπακι και στν 14η απλα φτιαξω την αλατοτητα θα υπαρξει προβλημα? Όχι κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 26 Απριλίου 2010 #14 Share 26 Απριλίου 2010 Το νερο της αντιστρωφης οσμωσης ειναι ενα περιβαλλον μη καταλληλο για αναπτυξη ζωης και αρα και επιβλαβων βακτηριων.Το αντιθετο συμβαινει με το θαλασσινο νερο,ειδικα αν ειναι στασιμο. Επομενως το νερο της Α/Ο μπορουμε να το αποθηκευσουμε για καιρο,ενω το θαλασσινο καλυτερα θα ηταν να το αποφευγουμε να το εχουμε στο δοχειο πολλες μερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος