spyros-DH 24 Απριλίου 2010 #1 Share 24 Απριλίου 2010 για σε ολους! θιος βλεποντας το μικρο μου ενυδρειο (60 λιτρα) μου ειπε οτι εχει ενυδρειο 180 λιτρα με μια τρυπουλα που ισα ισα σταζη! θα μου το δωσει και θα το φτιαξω ! (το πολυ πολυ κανενας ιδικος) στο ενυδρειο παλια κατοικουσαν τροπικα ψαρακια και τωρα θελω να το κανω reef εχω ποροθει με αυτην την κατηγορια!!!! θελω να μου προτεινετε τι να βαλω (μαρκες κτλπ.) π.χ. ενα eheim 2217 ειναι αρκετο??? θα μπει μεσα σιγουρα πολυ live rock... και στο μελλον βλεπουμε για ψαρια γιατι διαβασα οτι θελει ΠΟΛΥ καλο στρωσιμο.. Υ.Γ. 1 σορρυ μπορει να φανω γελιος αλλα γινετε να βαλω τιποτα απο την θαλασσα της αττικης??? Υ.Γ.2 εχω δει πολλα reefs με αστερια γινετε αυτο ειναι πολυ Γ...ατο! παρακαλω βοηθηστε τον καινουριο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 24 Απριλίου 2010 #2 Share 24 Απριλίου 2010 Ξεκινάς με ενθουσιασμό και αυτό είναι καλό....αλλά και κακό !!!! ..και κακό διότι ένα θαλασσινό ενυδρείο και μάλιστα υφάλου απαιτεί πρώτο και κυριότερο αρκετά έξοδα ώστε να ξεκινήσει το όλο επιχείρημα και σου θέτω πρώτα πρώτα το οικονομικό διότι λόγω της ηλικίας σου φαντάζομαι ότι οικονομικά δεν θα είσαι αυτόνομος. Θα πρέπει να "στρατολογήσεις" νονούς, θείους και γιαγιάδες ώστε να σε βοηθήσουν οικονομικά... τόσο στην αρχή αλλά και στην πορεία. .....Αλλά αν παρ όλα αυτά θέλεις να ξεκινήσεις πέφτεις με τα μούτρα στο διάβασμα στα άρθρα που θα βρεις εδώ μέσα ώστε να πάρεις μια πρώτη ιδέα.. η κρυάδα γιαυτό που σε περιμένει !!! Δεν στο λέω για να σε αποθαρρύνω αλλά θέλει πολύ μελέτη.. κόπο και υπομονή..... Διάβασε λοιπόν και εμείς είμαστε εδώ να σου λύσουμε ότι απορίες έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 24 Απριλίου 2010 Author #3 Share 24 Απριλίου 2010 ιδεα της μητερας μου ηταν το reef οποτε κατι θα βαλει και αυτη...... εγω ειμαι διατεθημενος να διαβασω ειδε εχω διαβασει ΠΑΡΑ ΠΟΛΑ αλλα ακομα εχω καπιες αποριες οπος αυτες που γραφω παραπανω μια αλλη που μου γεννηθηκε πριν λιγο δαβαζωντας κατι ειναι αν παρω ενα σκιμμερ θελω μετα αλλο φιλτρο??? για τα 180 λιτρα τι φιλτρο να διαλλεξω κτλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Απριλίου 2010 #4 Share 25 Απριλίου 2010 Το φίλτρο με την ευρύτερη έννοια σου είναι χρήσιμο μόνο για να τοποθετήσεις μέσα σ αυτό υλικά όπως είναι ο ενεργός άνθρακας και το αντιφώσφορο. Άλλα υλικά όπως σφουγγάρια και ενυδριακό βαμβάκι δεν συνιστώνται διότι ανεβάζουν νιτρικά. Όσον αφορά τη στήριξη της βιολογίας θα βασιστείς στον ζωντανό βράχο (περίπου 18 κιλά για τα λίτρα σου) και ξεχνάς άλλα βιολογικά υλικά.. μακαρόνια και τέτοια. Κάποια skimmer (Deltec) σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα να τοποθετήσεις μέσα σ αυτά άνθρακα και το αντιφώσφορο, οπότε το εξωτερικό φίλτρο σου είναι άχρηστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 25 Απριλίου 2010 #5 Share 25 Απριλίου 2010 Το φίλτρο με την ευρύτερη έννοια σου είναι χρήσιμο μόνο για να τοποθετήσεις μέσα σ αυτό υλικά όπως είναι ο ενεργός άνθρακας και το αντιφώσφορο. Άλλα υλικά όπως σφουγγάρια και ενυδριακό βαμβάκι δεν συνιστώνται διότι ανεβάζουν νιτρικά. Όσον αφορά τη στήριξη της βιολογίας θα βασιστείς στον ζωντανό βράχο (περίπου 18 κιλά για τα λίτρα σου) και ξεχνάς άλλα βιολογικά υλικά.. μακαρόνια και τέτοια. Κάποια skimmer (Deltec) σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα να τοποθετήσεις μέσα σ αυτά άνθρακα και το αντιφώσφορο, οπότε το εξωτερικό φίλτρο σου είναι άχρηστο. ....δωστε υου και κανεναν προυπολγισμο για να εχει κατα νου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 25 Απριλίου 2010 Author #6 Share 25 Απριλίου 2010 thx για της απαντησεις! προυπολογισμο ξερω εινα ικαπως ακριβο αλλα πιστευω οτι τα αξιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 26 Απριλίου 2010 #7 Share 26 Απριλίου 2010 Τα αξιζει και αν επενδησεις στην αρχη δεν εχεις προβλημα στο μελλον.Στο λεω διοτι μια ηλικια πρεπει να χουμε και εχω "ποροθει" που λες και συ για τα καλα.Εαν αγορασεις καποιο σκιμμερ της Deltec δεν θα χρειαστεις κατι αλλο αν δεν το φορτοσεις με ψαρια. Για αρχη θες σκιμμερ,φωτισμο,βραχο και αραγονιτη και ολα τα αλλα τα βλεπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 27 Απριλίου 2010 Author #8 Share 27 Απριλίου 2010 το ξερω σιγουρα προτειμο να δωσω κατι παραπανω ωστε να παρω κατι καλητερο απο βραχο ποσα κιλα με πιας χωρας? διαβαζα για τους διαφορους βαχους και τις ποιοτητες αλλα μπορει καπιος να μου πει τιμη ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 27 Απριλίου 2010 #9 Share 27 Απριλίου 2010 Στο περιπου γυρω στα 12 ευρω/κιλο.Ινδονησιακο θα βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος