vissino 24 Απριλίου 2010 #1 Share 24 Απριλίου 2010 Καλημέρα σας, Είχα ξαναγράψει για το οτι χρειαζομαι βοηθεια σχετικά με ένα χελωνάκι γλυκού νερού που έχω το οποίο έχει μαλακό καβούκι δεν ανοίγει τα μάτια του και δεν τρέφεται. Το γνωρίζω ότι χρειάζεται άμεσα ασβέστιο και βιταμίνες, όμως στο νησί που κατοικώ τα pet shop δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτά ή απλά τους έχουν λήξει τα προιόντα.. Σας παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχουν pet shop on line που μπορώ να προμηθευτώ τα απαραίτητα? Κάποιος να με καθοδηγήσει ακριβώς τι πρέπει να προμηθευτώ? Επίσης σε ένα site για΄τέτοιου είδους χελωνάκια διάβασα ότι αν το καβούκι έχει υποστεί κάποια βλάβη του τύπου σαν να έχει καεί από τον ήλιο, το ξύνουμε προσεκτικά με κάτι του τύπου πιστωτική κάρτα και μετά το ταμπονάρουμε με μπεταντίν. Πράγματι το έκανα και το καβούκι καθάρισε. Επίσης τα μάτια της τα έκανα με μία μπατονέτα με χαμομήλι. Μπορεί να μου πε κάποιος αν έπραξα σωστά? Ευχαριστώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 24 Απριλίου 2010 #2 Share 24 Απριλίου 2010 Από τις λίγες γνώσεις μου στο θέμα (πάνε πολλά χρόνια από τότε που είχα) θεωρώ ότι έπραξες σωστά. Κάνε αναζήτηση στην κατηγορία των καταστημάτων πολλά από αυτά στέλνουν.Άν δεν βρείς γράψε ποιό προιόν θέλεις και μπορει να κανονίσουμε να στο στείλει κάποιος από εμάς... Περαστικά στο χελωνάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vissino 24 Απριλίου 2010 Author #3 Share 24 Απριλίου 2010 Από τις λίγες γνώσεις μου στο θέμα (πάνε πολλά χρόνια από τότε που είχα) θεωρώ ότι έπραξες σωστά. Κάνε αναζήτηση στην κατηγορία των καταστημάτων πολλά από αυτά στέλνουν.Άν δεν βρείς γράψε ποιό προιόν θέλεις και μπορει να κανονίσουμε να στο στείλει κάποιος από εμάς... Περαστικά στο χελωνάκι... Δεν έχω ιδέα τι χρειάζομαι από προιόντα.. Ξέρω απλά ότι θέλω κάτι για το καβούκι ώστε να σκληρύνει και βιταμίνες ώστε να είναι ζωηρή όπως πριν... Απ' ότι καταλάβατε είμαι πολύ άσχετη.. Αλλά θέλω πολύ να δω την χελωνίτσα μου όπως πριν... Σας παρακαλώ ας βρεθεί κάποιος να γνωρίζει ώστε να με καθοδηγήσει.. Και αν μπορείτε να μου πείτε κάποια site pet shop που γνωρίζουν από ερπετά ώστε να έρθω σε επικοινωνία.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #4 Share 24 Απριλίου 2010 Οι χελωνες θελουν: Λαμπες για ερπετα με UV ακτινοβολια 5.0 και πανω! Για να φτιαχνουν βιταμινη D3 και να αποροφουν το ασβεστιο. Κοινως εαν δεν εχει UV ακτινοβολια στην ουσια εχει να παρει ασβεστιο στον οργανισμο της απο τοτε που ητανε στο πετ! Basking spot σε εξωτερικο σημειο απο το νερο. Με θερμοκρασιες 45-50 βαθμων! Αυτο το πετυχενεις με μια λαμπα απλη τυπου σποτ στα 20cm αποσταση απο το βραχακι που ειναι εξω απο το νερο. Αυτο τις βοηθαει να ανεβαζουν την επιθυμητη θερμοκρασια για να χωνευουν. Επισης! Απο διατροφη ειναι το πιο κυριο οι τροφες που δεινουν τα πετ ειναι ακαταληλες οι χελωνες ειναι πανφαγες στην φυση σε μικρες ηληκιες κυρια τροφη ειναι εντομα που πεφτουν στο νερο. Παρε γρυλους σε κονσερβα! Επισης ταιζε αντιδια και αλλα φρουτα σε μικρες φετουλες. Μπορει να αρνηθει γιατι εχει μαθει να τρωει αλλα πραγματα. Μια καλη τροφη μπορει να ειναι φετουλες απο καρδια βοδινου η χοιρινου ειναι τροφη για εκτακτες αναγκες οπως η δικη σου! Και σε ΟΛΑ αυτα πρεπει να συμπληρωνεις με βιταμινες-ασβεστιο. 2.0 για ερπετα! Τωρα που η κατασταση ειναι δυσκολη... Υπαρχουν ετοιμες βιταμινες σε σταγονες D3 σε συνδιασμο με αμμεση αγορα των παραπανω και καλη διατροφη θα ανακαμψει. Στο θεμα ματια συνηθως παιζει ρολο η βρωμα του νερου! Οι χελωνες χρειαζονται και αυτες Βιολογια στο νερο τους και ανεβασμενη σκληρωτητα καθως επισης σιγουρα νερο απιονισμενο η απο Οσμωση! Και κυριως ΠΟΟΟΟΟΛΥ δυνατο φιλτρο καθως οι ακαθαρσιες που βγαζουν 1. Δυαλιετε ενα μεγαλο μερος στο νερο και 2 εκτοξευουν νιτρικα και αμμωνια λες και εχεις ενυδρειο με 10 ψαρια! Να σας δωσω να καταλαβαιτε μια χελωνα κοκκινομαγουλη ζει κανονικα 50χρονια!!! και γινεται θυριο σε μεγεθος ενω τα περισσοτερα τα εχουμε εμεις 2-3 χρονια. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Τα πιο πολλα ερπετα Πεθαινουν απο strees οι αλλαγες τοσο στο περιβαλλον οσο και το να την ενοχλεις και να την πιανεις συνεχεια ειναι καθοριστηκες. Οτι κανει πρεπει να γινετε με αμμεσοτητα και γρηγοραδα! Φαντασου τον εαυτο σου να ερχετε ενας γιγαντας οταν εισαι αρρωστος και να σε πιανει και να πηγαινει περα δωθε. Εαν δεν πεθανεις απο καρδια... ΘΑ παρακαλας να πεθανεις. Η ψυχολογια του ερπετου ειναι το Α και το Ω. Σε παρακαλω δρασε γρηγορα γιατι ειναι κριμα. ps. Με το χαμομιλη καλα εκανες καντο 3 φορες την ημερα με μια μπατονετα. Αλλα αμμεσα και γρηγορα μην την ταλαιπωρεις γιατι θα παραδωσει οπλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #5 Share 24 Απριλίου 2010 Μαγαζια για νησι!!!! Nemoworld παραγγελεια απο θεσσαλονικη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #6 Share 24 Απριλίου 2010 (edited) Αυτη ειναι η UV λαμπα που χρειαζεσαι! http://www.nemoworld.gr/index.php?page=sho...rt&Itemid=1 Αυτη ειναι η τροφη που χρειαζεσαι! http://www.nemoworld.gr/index.php?page=sho...rt&Itemid=1 Φιλτρο αναλογα με τα λιτρα σου!!! ΦΥΣΗΚΑ ενοητε οτι οι χελωνιερες κατι σαν πλαστηκες M....ς ειναι οτι πιο ακαταλητο υπαρχει στον κοσμο της χελωνας!!!! ΑΠΟΡΩ γιατι τις βγαλανε! Θελει κανονικο ενυδρειο και το βαθος το καθοριζεις αναλογα με τις πετρες που εχεις! Ας πουμε βαζεις απο κοιπους φαση αυτες τις πετρες που φτιαχνουν τα μονοπατακια στο γρασιδι σε γκρι χρωμα.... και φτιαχνεις με αυτες σκαλακια τα οποια η τελευταια πετρα βγαινει αξω απο το νερο και εκει εχει φτιαξει το basking spot. (που αναφαιρω τι ειναι πιο πανω! Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2010 - George1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #7 Share 24 Απριλίου 2010 (edited) Οι βιταμινες που χρειαζεσαι!! http://www.pailsforscales.com.au/assets/im...cium%201250.jpg Βιταμινη <<D3>> και οχι απλα D βρισκεις σε υγρη μορφη και στα φαρμακεια για ανθρωπους!!! 1-2 σταγωνες επανω στην τροφη της χελωνας. Και αυτο ειναι για εκτακτες αναγκες! http://images.google.gr/images?um=1&hl...ai=&start=0 Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2010 - George1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #8 Share 24 Απριλίου 2010 (edited) Κατι τελευταιο ενα σωστο set up θα σου βγει γυρω στα 200Ε+ PS. Sorry για το ορθογραφικα αλλα ειναι σοβαρο θεματακι και δεν τα σκεφτομαι! Έγινε επεξεργασία 24 Απριλίου 2010 - George1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vissino 24 Απριλίου 2010 Author #9 Share 24 Απριλίου 2010 Κατι τελευταιο ενα σωστο set up θα σου βγει γυρω στα 200Ε+ PS. Sorry για το ορθογραφικα αλλα ειναι σοβαρο θεματακι και δεν τα σκεφτομαι! George1 σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες... Πραγματικά με βοήθησες πολύ.. Θα κοιτάξω το site του pet shop και θα σκεφτώ τι θα κάνω.. Όσο για τις συγκεκριμένες βιταμίνες D3 ελπίζω να τις βρω κάπου, πωλούντε στα pet shop έτσι? Μακάρι να βρω μία άκρη σε όλα αυτά.. Δεν θέλω να χάσω το χελωνάκι μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #10 Share 24 Απριλίου 2010 George1 σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες... Πραγματικά με βοήθησες πολύ.. Θα κοιτάξω το site του pet shop και θα σκεφτώ τι θα κάνω.. Όσο για τις συγκεκριμένες βιταμίνες D3 ελπίζω να τις βρω κάπου, πωλούντε στα pet shop έτσι? Μακάρι να βρω μία άκρη σε όλα αυτά.. Δεν θέλω να χάσω το χελωνάκι μου.. D3 σε υγρη μορφη εχει και στα φαρμακεια ειναι το ιδιο προιον... απλα το ενα ειναι φαρμακευτικο και το αλλο και καλα ειδηκο για ερπετα και εχει διπλη τιμη, κανει λιγοτερο απο 5Ε. Την σκονη με το ασβεστιο λογικα θα την βρεις στο πετ... μονο εαν εχει ερπετα ας πουμε iguanas. Λαμπες UV δεν εχει στα απλα πετ. Μπορει να πεις για UV λαμπα και να σου δωσει μια απλη λαμπα ημερας που απλα βγαζει φως! ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΝΑ ΛΕΕΙ UV-B 5.0 η περισσοτερο! Δεν την περνεις!!! Κανε αμμεσα παραγγελεια και οι ωρες παιζουν ρολο! Το οτι ειναι δυσκινητο σημαινει πως το εχει παρει απο κατω... Και μια μερα να το αργησεις μπορει να ειναι κα8οριστηκη για την ζωη του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vissino 24 Απριλίου 2010 Author #11 Share 24 Απριλίου 2010 D3 σε υγρη μορφη εχει και στα φαρμακεια ειναι το ιδιο προιον... απλα το ενα ειναι φαρμακευτικο και το αλλο και καλα ειδηκο για ερπετα και εχει διπλη τιμη, κανει λιγοτερο απο 5Ε. Την σκονη με το ασβεστιο λογικα θα την βρεις στο πετ... μονο εαν εχει ερπετα ας πουμε iguanas. Λαμπες UV δεν εχει στα απλα πετ. Μπορει να πεις για UV λαμπα και να σου δωσει μια απλη λαμπα ημερας που απλα βγαζει φως! ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑ ΝΑ ΛΕΕΙ UV-B 5.0 η περισσοτερο! Δεν την περνεις!!! Κανε αμμεσα παραγγελεια και οι ωρες παιζουν ρολο! Το οτι ειναι δυσκινητο σημαινει πως το εχει παρει απο κατω... Και μια μερα να το αργησεις μπορει να ειναι κα8οριστηκη για την ζωη του. Στο pet shop που μου σύστησες δεν υπάρχουν οι βιταμίνες D3 που είδα στην φώτο αλλά υπάρχουν αυτές: http://www.nemoworld.gr/index.php?page=sho...rt&Itemid=1 Είναι και αυτές για τον ίδιο λόγο ή κάνω λάθος? Επίσης στο ίδιο shop υπάρχει και αυτό το προιόν:http://www.nemoworld.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=gk_flypage.tpl&product_id=3622&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1 Θα ήταν καλά να προμηθευτώ και αυτό παράλληλα με την βιταμίνη D3?? Σ'ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George1 24 Απριλίου 2010 #12 Share 24 Απριλίου 2010 Το πρωτο που μου δειχνεις ειναι σωστο! Το δευτερο που λεει calcium δεν το ξερω και σου συνηστω να μην το παρεις. T-rex 2.0 αυτο ειναι το ασβεστιο που χρειαζεσαι υπαρχει και το 2.1 που ειναι για iguanas και αυτο κανει καθως η χελωνα σου ειναι και φυτοφαγο ερπετο. Μην κολλας στην D3 πιο σημαντικο ειναι να βρεις το ασβεστιο. T-rex 2.0 που ειναι σκονη. Η οποια εχει μεσα ασβεστιο, d3 και πολλα αλλα και ειναι πληρες. Σε υγρη μορφη d3 δινουμε μονο σε εκτακτες αναγκες οπως η δικη σου... Αλλα μονο η D3 χωρις ασβεστιο δεν κανει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος