Jump to content

Μονομάχος!!!!

geo34567

Recommended Posts

Χαιρετώ όλη την παρέα του forum...

Είμαι καινούριος και θέλω γνώμες...

Έχω ένα ενυδρείο 60L και σήμερα έβαλα μέσα εναν μονομάχο..

Φυτά δεν έχω βάλει ακόμα αλλα θα βάλω αύριο..

Το πρόβλημά μου είναι τι άλλα ψάρια μπορώ να βάλω μέσα..Χωρίς να έχω προβλήματα φυσικά...

Οι περισσότεροι μονομάχοι δεν ενέχονται άλλα ψάρια στον χώρο τους αλλά μιας και το ενυδρείο δεν είναι πολύ μικρό δοκίμασε μερικά μικρά, ήρεμα ψαράκια με κοντές ουρές και μικρά ψάρια βυθού, βεβαιώσου για το τελικό τους μέγεθος και τις συνθήκες νερού που θέλουν και ενημέρωσε το petshop οτι αν ο μονομάχος δεν τα δεχθεί στον χώρο του, θα τα επιστρέψεις πίσω.

Ευχαριστώ για την απάντηση..

Βασικά μου είπαν στο petshop οτι μπορώ να βάλω μικρά "κοπαδίσια" ψάρια βυθού..Μπορώ?

και 1 ακόμη ερώτηση..με το φίλτρο θα υπάρχει πρόβλημα? εννοώ με τη ροή νερού..γιατί διάβασα ότι ενοχλείται ο μονομάχος από τη ροή..το έχω βάλει στο πλάι αλλά το γύρισα ώστε να φυσάει στο πίσω μέρος..

αυτό είναι το ενυδρείο μου!!!!

πείτε μου γνώμες για το πού πρέπει να τοποθετήσω το φίλτρο έτσι ώστε να έχω τη μικρότερη δυνατή ροή

Έγινε επεξεργασία - geo34567

Καλώς ήρθες κι από μένα

Το φίλτρο σου δεν φαίνεται :D

Θα σου έλεγα να μην βάλεις άλλα ψάρια που να κυκλοφορούν στο μέσο και στα ανώτερα τμήματα του ενυδρείου. Μπορείς να βάλεις γατόψαρα που είναι βυθού και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Οι προτάσεις μου είναι οι παρακάτω:

2-3 από αυτά http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...w&iden=1024 (1 αρσενικό και 1 ή 2 θηλυκά)

ή

7-8 από αυτά http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...w&iden=1032

Ανάλογα με το είδος που θα επιλέξεις θα πρέπει να φτιάξεις και την ανάλογη διακόσμηση. Επίσης για τα Corydoras που σου προτείνω, καλό είναι να έχεις άμμο στον βυθό και όχι βότσαλο ή χαλίκι. Αν θες κάνε μας μία αναλυτική παρουσίαση του μέχρι τώρα στησίματός σου για να σου πούμε γνώμες και να αποφασίσεις :thumbup:

δεν μπορούμε να δούμε τη φωτογραφία πρέπει να την κάνεις πιο μικρή

ορίστε και η foto...

κατάφερα και την ανέβασα!!!!

post-19278-1272273277_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - geo34567

ορίστε και η foto...

Εμφανίζεται :D

Τα Betta θέλουν γενικώς χαμηλή έως και ανύπαρκτη ροή. Αν θεωρείς πως η ροή σου είναι υψηλή και θα ενοχλεί τον μονομάχο σου, τότε μπορείς να την μειώσει στρέφοντας την κεφαλή εξόδου του φίλτρου σου προς το τζάμι ή βάζοντας ένα κομμάτι μπλε σφουγγάρι στην έξοδο. Υπάρχουν διάφορες πατεντούλες που μπορείς να κάνεις, αλλά δεν βλέπω λεπτομέρειες του φίλτρου σου για να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο.

Γενικές παρατηρήσεις. Βάλε κι άλλα φυτάκια. Καλό είναι να έχεις και επιφανείας όπως τα Pistia. Βάλε και κανένα κομμάτι φυσικού ξύλου ειδικού για ενυδρείο και δέσε πάνω σε αυτό κανένα φυτό που δεν θέλει φύτεμα. Για γατόψαρα, τώρα που έχω εικόνα του ενυδρείου σου, θα σου έλεγα να βάλεις ένα ζευγαράκι Ancistrus από αυτά που σου προτείνω πιο πάνω.

Παιδιά και άλλη μια ερώτηση..

Κάθε πότε να τον ταϊζω? και πόσο?

Παιδιά και άλλη μια ερώτηση..

Κάθε πότε να τον ταϊζω? και πόσο?

2-3 φορές την ημέρα τόσο ώστε να γεμίζει το στομαχάκι του. Αν έχεις τροφή σε pellets (κόκκοι) να δίνεις κάθε φορά από 3-4 κόκκους. Προσπάθησε να τον εκπαιδεύσεις να τρώει από το χέρι σου :D

Τροφή έχω φυλλαράκια..

Και μέχρι στιγμής του έριχνα 1-2 φυλαράκια τη μέρα..

Είναι λίγα?

Τροφή έχω φυλλαράκια..

Και μέχρι στιγμής του έριχνα 1-2 φυλαράκια τη μέρα..

Είναι λίγα?

και να διπλασιάσεις την ποσότητα (εφόσον είναι στρωμένο το φίλτρο σου) δεν νομίζω να είναι κακό. Δες και το στομάχι του μονομάχου σου αν είναι γεμάτο.

Ο μονομάχος μου απέκτησε παρέα...

Έβαλα μέσα 6 νεον και 2 σαλιγκαράκια...

Για αρχή τα πάνε καλά.. Ας ελπίσω να μην έχω πόλεμο!!! :D

εγώ θα σου πρότεινα να τα βγάλεις τα νέον για 3 λόγους

1.είναι πολλά τα ψάρια μέσα στο ενυδρείο ενώ έχεις μέσα μονομάχο

2.τα νέον θέλουν χαμηλό ph περίπου 6.5 και πιο κάτω ενώ ο μονομάχος όχι

3.επίσης καλό είναι τα νέον να μπαίνουν σε κοπάδι τον 8 και πάνω.

εγώ θα σου πρότεινα να τα βγάλεις τα νέον για 3 λόγους

1.είναι πολλά τα ψάρια μέσα στο ενυδρείο ενώ έχεις μέσα μονομάχο

2.τα νέον θέλουν χαμηλό ph περίπου 6.5 και πιο κάτω ενώ ο μονομάχος όχι

3.επίσης καλό είναι τα νέον να μπαίνουν σε κοπάδι τον 8 και πάνω.

από tsamisaquarium.gr

..... θερμοκρασία πρέπει να είναι 25 - 27 °C και για αναπαραγωγή στους 30 °C. Το pH 6 - 7,5 και η σκληρότητα του νερού μπορεί να είναι μέχρι 25 °dGH. Διαπιστώνουμε ότι οι παράμετροι του νερού όσον αφορά το pH και την σκληρότητα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, αρκεί να μένουν σταθερές και να μην γίνονται έντονες διακυμάνσεις όταν αλλάζουμε νερό. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά.......

μπορείς να μου πεις τι φίλτρο έχεις?γιατί ψάχνω εδώ και καιρό σαν το δικό σου περίπου?

από tsamisaquarium.gr

..... θερμοκρασία πρέπει να είναι 25 - 27 °C και για αναπαραγωγή στους 30 °C. Το pH 6 - 7,5 και η σκληρότητα του νερού μπορεί να είναι μέχρι 25 °dGH. Διαπιστώνουμε ότι οι παράμετροι του νερού όσον αφορά το pH και την σκληρότητα δεν παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, αρκεί να μένουν σταθερές και να μην γίνονται έντονες διακυμάνσεις όταν αλλάζουμε νερό. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά.......

Και από Aquazone :D

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323429

μπορείς να μου πεις τι φίλτρο έχεις?γιατί ψάχνω εδώ και καιρό σαν το δικό σου περίπου?

της EHEIM ειναι το φίλτρο φίλε..

http://www.amazonios.gr/product_info.php?c...roducts_id=1568

..και εγω σε 60 λιτρο τον εχω τον μονομαχο μου :bowdown::ninja: ...πλεκο μαλλον δεν μπορω να βαλω γιατι εχω επιλεξει λανθασμενα χαλικι και συγκεκριμενα πορολιθο που ειναι ακαταλληλος για ψαρακια βυθου ...τον εχω γεμισει φυτακια ομως και ειναι σαν 30λιτρο! :D:D:thumbup: ...περιμενω να στρωσει και ο βυθος μου για να βαλω red chery ισσως και κανενα σαλιγκαρι

Έγινε επεξεργασία - krisos

ορίστε και η foto...

Κάτι μου θυμίζει αυτό το ανυδρείο... :D

να και 2 ακομα fotos

Βρε τι μου θυμίζει....

ρε παιδες πείτε μου κάτι για να μειώσω την αντανάκλαση..

ο μονομάχος παλεύει με το τζάμι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...