misigun 23 Απριλίου 2010 #1 Share 23 Απριλίου 2010 μια ερωτηση παιδια!!! εχω μια σειρα με led για moonlight. αυτα πως τα ρυθμιζεις? φωτανε ολη νυχτα και σβινουν το πρωι που αναβουν οι λάμπες οι μεγαλες?? δεχομαι γνωμες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 23 Απριλίου 2010 #2 Share 23 Απριλίου 2010 Το αν θα σβήνουν το πρωί (με χρονοδιακόπτη) έχει να κάνει περισσότερο με θέμα.. οικονομίας, κατά τ άλλα δεν ενοχλούν σε τίποτα μιας και ο φωτισμός τους υπερκαλύπτεται από τις κυρίως λάμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misigun 23 Απριλίου 2010 Author #3 Share 23 Απριλίου 2010 αν το βαλω να σβήνει μετα απο λιγο(2-3 ωρες αφου κλεισουν τα κυριως φωτα) πριν αναψουν το πρωι τα κυριως φωτα να αναβει το moonlight η ειναι περιττο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 23 Απριλίου 2010 #4 Share 23 Απριλίου 2010 Οπως νομιζεις το δουλευεις.Αν το moonlight ειναι με λεντακια,δεν καινε καθολου ρευμα.Μπορεις να τα εχεις ανοιχτα οσο τα κυρια φωτα ειναι σβηστα ή μπορεις να τα κανεις να αναβουν λιγο πριν κλεισουν τα κυρια φωτα,ετσι ωστε οταν αυτα κλεισουν,να μην βρεθουν τα ψαρια αποτομα στο σκοταδι.Επειτα ριθμιζεις το moonlight να σβηνει οποτε θες εσυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
misigun 23 Απριλίου 2010 Author #5 Share 23 Απριλίου 2010 λιγο πριν ανοιξουν τα κυριος φωτα να βαζω το moonlight να αναβει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 23 Απριλίου 2010 #6 Share 23 Απριλίου 2010 λιγο πριν ανοιξουν τα κυριος φωτα να βαζω το moonlight να αναβει? το moonlight φιλοδοξεί να υποκαταστήσει το φως του φεγγαριού αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2010 #7 Share 23 Απριλίου 2010 το moonlight φιλοδοξεί να υποκαταστήσει το φως του φεγγαριού αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα Nαι, αλλα μην ξεχναμε οτι στη θαλασσα υπαρχουν και απειρες κρυψωνες για να εχουν το απολυτο σκοταδι τα ψαρια οταν το χρειαστουν. Στο ενυδρειο μπορουμε να το πετυχουμε αυτό?? Ετσι λοιπό προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το moonlight δεν μπορει να αναβει ολη νυχτα.... αλλα καποιες ωρες... και να βοηθαει το αναμα και το σβησιμο των φωτων..... για να μην εινα αποτομη η αλλαγη του αναψε σβησε.... και τρομαζουν τα ψαρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 23 Απριλίου 2010 #8 Share 23 Απριλίου 2010 νομίζω ότι όσα συνηθίζουν να κρύβονται στα βράχια τη νύχτα , το κάνουν και στα ενυδρεία μας μιλάω με βάση τη δική μου εμπειρία , δεν είχα ποτέ υπερβολικό αριθμό ψαριών να μου πεις ότι δεν είναι κάθε βράδυ το φεγγάρι στην ίδια φάση , να το δεχτώ δεν είχα ποτέ moonlight , η φωτοπεριοδος μου ξεκινούσε με τις ακτινικές , δεν παρατήρησα κανένα πρόβλημα , αντιθέτως είχα γέννες σε ψάρια και γαρίδες , ίσως αν είχα να έβλεπα και μαζική γονιμοποίηση κοραλλιών , ποιος ξέρει .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 23 Απριλίου 2010 #9 Share 23 Απριλίου 2010 Εγω που αφηνω το moonlight ολη νυχτα δεν εχω παρατηρησει καμια ενοχληση στα ψαρια μου.Οποια χρειαζονται να κρυφτουν το κανουν.Οπως εχω παρατηρησει στα δικα μου οταν κλεισει ο κυριος φωτισμος και μενουν ανοικτες οι ακτινικες καποια κρυβονται για να κοιμηθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 23 Απριλίου 2010 #10 Share 23 Απριλίου 2010 Οταν κλεινουν αποτομα τα φωτα του ενυδρειου,υπαρχει ενα στρες στα ψαρια.Αν εχουμε το moonlight ανοιχτο,βλεπουν και σιγα-σιγα πανε στις τρυπες τους. Στο αποτομο αναμα των φωτων δεν εχω παρατηρησει το αντιστοιχο στρες.Μαλιστα τα περισσοτερα αν ανοιξεις αποτομα τα φωτα,κανουν 1-2 λεπτα μεχρι να το συνειδητοποιησουν και επειτα ξυπνανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Απριλίου 2010 #11 Share 23 Απριλίου 2010 (edited) Επειδή έχω dimmer σε όλα μου τα ενυδρεία βλέπω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην συμπεριφορά των ψαριών όταν τα φώτα ανάβουν σιγά-σιγά με το dimmer (Σαν να βλέπεις την φύσει να ξυπνάει. Το κάτι άλλο) και όταν ανάβουν απότομα. το moonlight σίγουρα βοηθάει (όταν δεν είναι έντονο) Έγινε επεξεργασία 23 Απριλίου 2010 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2010 #12 Share 23 Απριλίου 2010 Επειδή έχω dimmer σε όλα μου τα ενυδρεία βλέπω ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην συμπεριφορά των ψαριών όταν τα φώτα ανάβουν σιγά-σιγά με το dimmer και όταν ανάβουν απότομα. το moonlight σίγουρα βοηθάει (όταν δεν είναι έντονο) κ. Δημητρη 1. το dimmer Μπορει να μπει σε ολοων των τυπων φωτα?? 2. Ειναι ευκολη εγκατασταση? 3. Τι κοστος εχει?? 4. Μποροουμε να ρυθμισουμε το χρωνο που θα κανει να σβησει η να αναψει το φως?? 5. Υπαρχει περιπτωσει να κανει ζημια στης λάμπες ή καπου αλλου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Απριλίου 2010 #13 Share 23 Απριλίου 2010 κ. Δημητρη 1. το dimmer Μπορει να μπει σε ολοων των τυπων φωτα?? Οχι μόνο σε αυτά που έχουν dimable ballaste 2. Ειναι ευκολη εγκατασταση? Ναι 3. Τι κοστος εχει?? Αυτό είναι πολύ ..... σχετικό 4. Μποροουμε να ρυθμισουμε το χρωνο που θα κανει να σβησει η να αναψει το φως?? Ναι 5. Υπαρχει περιπτωσει να κανει ζημια στης λάμπες ή καπου αλλου??? Απολύτως καμία (Αρκεί οι καινούργιες λάμπες να λειτουργήσουν για 48 ώρες στο 100/100) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2010 #14 Share 23 Απριλίου 2010 Στην επικοιμενη επισκεψη.... θα το συζητησουμε και σε πιο σχετικο επιπεδο.... με το φωτιστικο open... Γενικα παντως ΔΕΝ εχου ολα τα φωτιστικα dimmable ballast... αλλα μπορουν να παρουν?? Και οι Τ5 και οι Τ8 και ΜΗ και ολες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Απριλίου 2010 #15 Share 23 Απριλίου 2010 Όλες οι Τ5 και Τ8 αν μπορείς να κάνεις την κατάλληλη "εγχείριση". Οι ΜΗ μάλλον όχι. Δεν ξέρω. Ασχολούμαι παρά μόνο με σοβαρές λάμπες. Μην ξεχνάς και τα LED. Είναι το μέλλον και το ψάχνω. (Lumen, Pars, Kelvin, Cri, Φακοί) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2010 #16 Share 23 Απριλίου 2010 Όλες οι Τ5 και Τ8 αν μπορείς να κάνεις την κατάλληλη "εγχείριση". Οι ΜΗ μάλλον όχι. Δεν ξέρω. Ασχολούμαι παρά μόνο με σοβαρές λάμπες. Μην ξεχνάς και τα LED. Είναι το μέλλον και το ψάχνω. (Lumen, Pars, Kelvin, Cri, Φακοί) Μα από ότι ξερω... οι led μπορουν. Άλλωστε αυτές που κυκλοφορούν πρόσφατα... που κοιτούσα για το νεο ενυδρειο... εχουν λογισμικό το οποιο συνδέετε με pc και κανεις πρώτα προσομοίωση στο προγραμμα και μετα στο ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Απριλίου 2010 #17 Share 23 Απριλίου 2010 (Lumen, Pars, Kelvin, Cri, Φακοί) Ax, Axm Ax δεν διαβάζεις καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 23 Απριλίου 2010 #18 Share 23 Απριλίου 2010 Το διαβασα... αλλα ειναι αγνωστες λεξεις για μενα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 23 Απριλίου 2010 #19 Share 23 Απριλίου 2010 Αν η άγνωστη λέξη για σένα είναι οι "φακοί" να στο γράψω αλλιώς. LENS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 24 Απριλίου 2010 #20 Share 24 Απριλίου 2010 θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια κουβέντα γύρω απο τα led και τη χρήση τους στο χόμπι μας ,μια και οι εξελίξεις σε αυτό το τομέα είναι δυναμικές θα θέλαμε να μας πεις ότι ξέρεις μια και φαίνεται να το έχεις μελετήσει ανοίγοντας ένα καινούριο θέμα για συζήτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος