Jump to content

Caulerpa

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους

εχω βαλει εδω και μια βδομαδα στο ενυδρειο μου την μακροαλγη καουλερπα με σκοπο την μειωση των νιτρικων.

διαβαζωντας το σχετικο αρθρο για τις μακροαλγες μου εκανε εντυπωση πως αποβαλλει αυτα που τρωει και πως ειναι τοξικη. θελω την γνωμη απο τους εμπειρους θαλασσινους για το αν πρεπει να υπαρχει στο ενυδρειου μου που θα γινει υφαλου εντος των ημερων.

Ευχαριστω....

Δωσε καποιες πληροφοριες για το ενυδρειο σου.

Εχεις sump;

Δωσε καποιες πληροφοριες για το ενυδρειο σου.

Εχεις sump;

ναι φιλε μου εχω , αλλα την καουλερπα την εχω στο κυριως ενυδρειο γιατι στο σαμπ δεν εχω φωτα. το σαμπ ειναι 3 σταδιων με σκιμμερ βιομπαλα αντιφωσφορο ανθρακα και μακαρονι και ολα αυτα στα 120 λιτρα σαμπ , το κυριως ειναι 275 λιτρα με 2 τ5 24βατ , 1 μπλε 1 ασπρη αντιστοιχα.

αμμονια εχω 0

νιτρατ 5-10

Δεν εχεις ζωντανο βραχο;

Στηριζεσαι στα βιολογικα υλικα;

Δεν εχεις ζωντανο βραχο;

Στηριζεσαι στα βιολογικα υλικα;

εχω στο κυριως ενυδρειο 20 κιλα ζωντανο με αρκετη κυκλοφορια και 10κιλα ζωτνατο αραγονιτη

Έγινε επεξεργασία - jimy

από όσο γνωρίζω , όσο η άλγη μεγαλώνει κανονικά χωρίς πρόβλημα δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι που λες , ο θάνατος αυτής της αλγης είναι που μπορεί να κάνει ζημιά ,

πολλά ενυδρεία <τρέχουν > με caulerpa χωρίς προβλήματα

αξίζει βέβαια να πούμε ότι όταν ήταν εδώ ο Anthony Calfo μας είπε να την αποφεύγουμε

έτσι είναι το χόμπι μας , αν ήταν όλα προκαθορισμένα δε θα είχε ενδιαφέρον :D

εχω στο κυριως ενυδρειο 20 κιλα ζωντανο με αρκετη κυκλοφορια και 10κιλα ζωτνατο αραγονιτη

Tοτε μην χρησιμοποιεις εξτρα βιολογικο υλικο.

Πιο πολυ κακο κανεις παρα καλο.

Στη θεση τους μπορεις να προσθεσεις ζωντανο βραχο στο sump

Έχε υπ όψιν σου ότι η συγκεκριμένη άλγη είναι ένας πολύ καλός μεζές για πολλούς αλγοβάγους οργανισμούς που ενδέχεται να βάλεις στο μέλλον μέσα στο ενυδρείο σου, οπότε συνίσταται να τοποθετηθεί σε sub ή σε refugium.

Επίσης άλγη κατά των νιτρικών είναι και η Chaetomorpha crassa κοινός Chaeto χωρίς τον κίνδυνο να αποβάλει αυτά που κατακρατεί.

Έχε υπ όψιν σου ότι η συγκεκριμένη άλγη είναι ένας πολύ καλός μεζές για πολλούς αλγοβάγους οργανισμούς που ενδέχεται να βάλεις στο μέλλον μέσα στο ενυδρείο σου, οπότε συνίσταται να τοποθετηθεί σε sub ή σε refugium.

Επίσης άλγη κατά των νιτρικών είναι και η Chaetomorpha crassa κοινός Chaeto χωρίς τον κίνδυνο να αποβάλει αυτά που κατακρατεί.

Σας ευχαριστω ολους!!!

Τώρα πρόσεξα ότι ο φωτισμός στο ενυδρείο σου είναι πολύ λίγος για το reef που θέλεις να κάνεις.

Έχεις συνολικά 50w περίπου ενώ για τα λίτρα σου (στο κυρίως ενυδρείο) χρειάζονται άλλα 200watt μίνιμουμ.

Υπάρχει ένας "κανόνας" που λέει... watt και λίτρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...