Jump to content

Δεν βρισκω το Labroides Dimidiatus

Enochian

Recommended Posts

Ξερει κανεις γιατι δεν μπορω να βρω που ειναι το LABROIDES DIMIDIATUS?

Το εβαλα χθες στο ενυδρειο, ολα καλα, και σημερα μετα το απογευμα δεν μπορω να το βρω με τιποτα!

Εψαξα απο πισω το RSM κλπ τα παντα...

Εχει ιδεα κανεις τι μπορει να εχει συμβει?

Η ειναι χωμενο σε καμια τρυπα,η αποδημησε εις Κυριον και εγινε τροφη για γαριδες-ερημιτες,και γι'αυτο δεν το βρισκεις.

Ευχομαι να συμβαινει το πρωτο :wacko:

Δια σ'ευχαριστω για την απαντηση!

Για το δευτερο που λες δεν νομιζω μεσα σε 4 ωρες να εγινε τροφη για τους ερημιτες μου (γαριδες δεν εχω).

Ηταν πολυ κινητικό και δεν ηταν του "στυλ" κρυβομαι, οπως κανει το bicolor μου...

Σκεφτηκα ολα τα πιθανα σεναρια, ακομα και το αν "πήδηξε" εξω την ωρα που εκανα δουλειες στο ενυδρειο...

Τι να πω...

Είναι άτιμα ψάρια... πάνε και χώνονται εκεί που δεν το περιμένεις..... σε κάτι τρύπες που ούτε το φαντάζεσαι.... και καμιά φορά σφηνώνουν εκεί (την πάτησα κάποτε μ ένα).. και μένουν εκεί.... :wacko:

Σ αυτή τη συγκεκριμένη τρύπα ήταν η κρυψώνα του... την μέρα που το είδα νεκρό είχε διπλωθεί κάπως και ήταν σφηνωμένο στην προσπάθεια του να βγει.

Γενικά έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μεγάλη θνησιμότητα σ αυτά τα ψάρια... και τα τρία που είχα αγοράσει μετά από μερικές μέρες την... κάνανε !!!

φιλε μου αιολε. η γνωμη μου ειναι να μην φοβασαι. εγω σημερα επαθα μεγαλο σοκ. εκει που ελεγα οτι το ατιμο το lionfish το ειδε μικρο και του την αστραψε... ε λοιπον εμφανιστηκε σημερα μετα απο 5-6 μερες. το που ειχε παει και τι εκανε...αγνωστο. παντος τρυπονουν μεσα σε τρυπες που δν παει το μυαλο. υπομονη :wacko:

Σημερα που σηκωθηκα, το ψαρακι κολυμπουσε και ηταν μια χαρα :wacko:

Απορω που μπορει να πηγε και να μην εβγαινε...

Σας ευχαριστω ολους για τις άμεσες απαντησεις!

Σημερα που σηκωθηκα, το ψαρακι κολυμπουσε και ηταν μια χαρα :wacko:

Απορω που μπορει να πηγε και να μην εβγαινε...

Σας ευχαριστω ολους για τις άμεσες απαντησεις!

Ωραία λοιπόν...αίσο τέλος υπήρξες.

Πάντως να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι απο τα αρκετά δύσκολα να επιβώσουν σε κλειστό κύκλωμα και ιιδιαίτερα σε μικρά ενυδρεία.

Ωραία λοιπόν...αίσο τέλος υπήρξες.

Πάντως να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο ψάρι είναι απο τα αρκετά δύσκολα να επιβώσουν σε κλειστό κύκλωμα και ιιδιαίτερα σε μικρά ενυδρεία.

Το γνωριζω αυτο..απλα το πηρα αφενος μεν οτι μαρεσει σαν ψαρι, αφετερου για το ICK που με προβληματιζει αυτον τπν καιρο και μαλιστα σημερα το blue tang μου δεν εχει τιποτα!

Επισης, παρατηρησα οτι στο ταισμα χθες ο καθαριστης εφαγε, που σημαινει οτι στο Water Inn ισως να το ειχαν ψιλο-στρωμενο...

• 3 years later...

Για να μην ανοίξω νέο θέμα, έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το παιδί που άνοιξε το θέμα!

Έβαλα προχθές ένα γιατρό μεγάλου μεγέθους, και όλα καλά έτρωγε κανονικά και τριγυρνούσε μέχρι που το απόγευμα το έχασα. Δεν έπεσε απ'έξω, ούτε το κυνηγούσε κάποιο άλλο ψάρι.

Δεν μπορώ να το βρω πουθενά. Έχω να το δω πάνω απο 2 μέρες. Μπορώ να κάνω κάτι?

Υπομονη και προσευχη τεκνον μου! :)

Υπομονη και προσευχη τεκνον μου! :)

Πόση υπομονή πιά? :bigemo_harabe_net-111:

Έτσι μου'ρχεται να το ξεστήσω όλο μέχρι να τον βρώ! :bigemo_harabe_net-87:

Αν δεν δειτε τον γιατρο μεσα σε λιγες ωρες πιθανοτατα τον εχετε χασει.συνηθως βρισκει την πιο απιθανη τρυπα οπου και χωνεται εκει για να πεθανει.ο δικος μου αισιως κλεινει σχεδον 5,5 χρονια ζωης.ηταν η τριτη και καλυτερη μου προσπαθεια με γιατρους.οι δυο πρωτες εξελιχθηκαν οπως αυτες που γραφετε.

Mobile klaz speaking...

Ο γιατρος μονιμως κολυμπαει και τον βλεπεις συνεχεια στο ενυδρειο οταν ειναι καλα το ζωο.αυτο να το ξερετε.

Mobile klaz speaking...

Ο γιατρος μονιμως κολυμπαει και τον βλεπεις συνεχεια στο ενυδρειο οταν ειναι καλα το ζωο.αυτο να το ξερετε. Mobile klaz speaking...

Ετσι ακριβως.

Τον δικό μου τον έχω 2 χρόνια και όποτε πλησιάσω στο ενυδρείο τον βλέπω. Ειτε υπάρχουν φώτα είτε όχι.

Πόση υπομονή πιά? :bigemo_harabe_net-111:

Έτσι μου'ρχεται να το ξεστήσω όλο μέχρι να τον βρώ! :bigemo_harabe_net-87:

το πιθανοτερο ειναι οτι χαιρετησε δυστηχως :bigemo_harabe_net-57:

:bigemo_harabe_net-86:

Και τί μπορώ να κάνω τώρα? Πως τον βρίσκω?

Δεν θα σηκώσει νιτρικά αν ψόφησε?

ΥΓ: Πάει και τελείωσε! Δεν ξανααγοράζω ψάρια! :bigemo_harabe_net-87:

χαλαρωσε οτι και απο τα δυο ανεβουν σε ενα παλιο συστημα σε μερικες ωρες θα ειναι ολα οπως πριν

Πάντως κρίμα απο 3 μεριές:

1ον, κρίμα για το ψάρι

2ον, κρίμα αν μου βγάλει τώρα κανα σκαμπανέβασμα στα νιτρικά και την ακούσουν τα σκληρά ειδικά τώρα που έχουν πάρει το δρόμο τους

3ον, κρίμα γιατί είναι κάποια ψάρια που δεν με θέλουν με τίποτα!

φιλε μου αιολε. η γνωμη μου ειναι να μην φοβασαι. εγω σημερα επαθα μεγαλο σοκ. εκει που ελεγα οτι το ατιμο το lionfish το ειδε μικρο και του την αστραψε... ε λοιπον εμφανιστηκε σημερα μετα απο 5-6 μερες. το που ειχε παει και τι εκανε...αγνωστο. παντος τρυπονουν μεσα σε τρυπες που δν παει το μυαλο. υπομονη ;)

Κάτι τέτοιο να συνέβη το αποκλείετε?

Πάντως κρίμα απο 3 μεριές:

1ον, κρίμα για το ψάρι

2ον, κρίμα αν μου βγάλει τώρα κανα σκαμπανέβασμα στα νιτρικά και την ακούσουν τα σκληρά ειδικά τώρα που έχουν πάρει το δρόμο τους

3ον, κρίμα γιατί είναι κάποια ψάρια που δεν με θέλουν με τίποτα!

Κάτι τέτοιο να συνέβη το αποκλείετε?

μην αγχωνεσαι για δυο λογους.

1)ειναι τετοιο το σκαμπανεβασμα που δεν παιρνουν χαμπαρι τα κοραλια

2)το γιατρο θα τον εχουν εξαφανισει συντομα τα συνεργεια καθαρισμου που υπαρχουν στο ενυδρειο

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον λένε γιατρό!

Αφού πιο πολύ ασθενής γίνεται παρά γιατρός.

Η περίπτωση να έχει σφινώσει κάπου λόγω του μεγάλου του μεγέθους και να είναι ακόμα ζωντανός αποκλείεται?

Λέτε να δοκιμάσω να τον βρω μέσα στον βράχο?

Κρίμα να χαθεί και αυτός!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον λένε γιατρό!

Αφού πιο πολύ ασθενής γίνεται παρά γιατρός.

Η περίπτωση να έχει σφινώσει κάπου λόγω του μεγάλου του μεγέθους και να είναι ακόμα ζωντανός αποκλείεται?

Λέτε να δοκιμάσω να τον βρω μέσα στον βράχο?

Κρίμα να χαθεί και αυτός!

Αυτο να μην το κανεις ποτε.Αυτο θα φερει ανακατοσουρα και ανισορροπια :)

Οπότε πάμε έτσι, και ότι γίνει έγινε(που έγινε μάλλον).

Πόσο μου την σπάει όταν ψοφάει ένα ψάρι και του επιτίθενται τα σκουλίκια και τα αμφίποδα! :bigemo_harabe_net-87:

Αφού όταν ντιπάρω κοράλια όταν ψοφάνε τα αμφίποδα πολύ το χαίρομαι(με τα μόνα που χαίρομαι όταν ψοφάνε).

Οπότε πάμε έτσι, και ότι γίνει έγινε(που έγινε μάλλον).

Πόσο μου την σπάει όταν ψοφάει ένα ψάρι και του επιτίθενται τα σκουλίκια και τα αμφίποδα! :bigemo_harabe_net-87:

Αφού όταν ντιπάρω κοράλια όταν ψοφάνε τα αμφίποδα πολύ το χαίρομαι(με τα μόνα που χαίρομαι όταν ψοφάνε).

Αυτος ειναι ο ρολος που η φυση τους εδωσε Παναγιωτη.Ειτε μας αρεσει ειτε οχι :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...