jimy 20 Απριλίου 2010 #1 Share 20 Απριλίου 2010 καλησπερα! Ποσα βατ χρειαζεται η υν σε 370λιτρα ενυδρειου υφαλου?και πια μαρκα μου προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 20 Απριλίου 2010 #2 Share 20 Απριλίου 2010 25W είναι καλά ,Ίσως και 15w, η χρήσει UV δεν θεωρείται ξεπερασμένος τρόπος αποστειρώσεις νερού , η χρήσει όζων είναι η συνηθέστερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimy 20 Απριλίου 2010 Author #3 Share 20 Απριλίου 2010 25W είναι καλά ,Ίσως και 15w, η χρήσει UV δεν θεωρείται ξεπερασμένος τρόπος αποστειρώσεις νερού , η χρήσει όζων είναι η συνηθέστερη. σε ευχαριστω πολυ. μπορεις να μου πεις γιατι εχω συνεχεια ανεβασμενο το nitrate 5-10ppm το ενυδρειο τρεχει 1,5 χρονο με σαμπ εχω βαλει τον τελευταιο μηνα αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα και στο κυριως ενυδρειο εχω βαλει την λεγομενη μακροαλγη caulerpa.Εννοειται κανω συχνες αλλαγες αλλα δεν γινετε τιποτα.Μονο οταν αλλαξα ολο το νερο του σαμπ 120λιτρα , το nitrate μηδενισε. τι μου προτεινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 20 Απριλίου 2010 #4 Share 20 Απριλίου 2010 σε ευχαριστω πολυ. μπορεις να μου πεις γιατι εχω συνεχεια ανεβασμενο το nitrate 5-10ppm το ενυδρειο τρεχει 1,5 χρονο με σαμπ εχω βαλει τον τελευταιο μηνα αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα και στο κυριως ενυδρειο εχω βαλει την λεγομενη μακροαλγη caulerpa.Εννοειται κανω συχνες αλλαγες αλλα δεν γινετε τιποτα.Μονο οταν αλλαξα ολο το νερο του σαμπ 120λιτρα , το nitrate μηδενισε. τι μου προτεινεις? Νομίζω ότι η συγκεκριμένη άλγη αυτά που καταναλώνει τα ξανααποβάλει(κάτι τέτοιο). Προτίμησε την chaeto και βάλτην στο σαμπ με φωτισμό και καλή κυκλοφορία. Παντως 5 με 10 ΝΟ3 ,αν είναι σωστή η μέτρηση είσαι καλά IMO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 20 Απριλίου 2010 #5 Share 20 Απριλίου 2010 σε ευχαριστω πολυ. μπορεις να μου πεις γιατι εχω συνεχεια ανεβασμενο το nitrate 5-10ppm το ενυδρειο τρεχει 1,5 χρονο με σαμπ εχω βαλει τον τελευταιο μηνα αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα και στο κυριως ενυδρειο εχω βαλει την λεγομενη μακροαλγη caulerpa.τι φωτοπεριοδο την έχεις ?? Εννοειται κανω συχνες αλλαγες αλλα δεν γινετε τιποτα.Μονο οταν αλλαξα ολο το νερο του σαμπ 120λιτρα , το nitrate μηδενισε. τι μου προτεινεις? \ όταν έκανα αλλαγές απο το sump πάντα μου τσίμπαγε νιτρικά , έστω και για λίγο αμέσως μετά την αλλαγή , άλλα πότε όταν έκανα από το κυρίως ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimy 20 Απριλίου 2010 Author #6 Share 20 Απριλίου 2010 \ όταν έκανα αλλαγές απο το sump πάντα μου τσίμπαγε νιτρικά , έστω και για λίγο αμέσως μετά την αλλαγή , άλλα πότε όταν έκανα από το κυρίως ενυδρείο. σε ετχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 20 Απριλίου 2010 #7 Share 20 Απριλίου 2010 την caulerpa να την εχεις 24ωρη φωτοπεριοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimy 20 Απριλίου 2010 Author #8 Share 20 Απριλίου 2010 την caulerpa να την εχεις 24ωρη φωτοπεριοδο. σοβαρα? την εχω 7 ωρες με 1 τ5 ασπρη 24βατ και μια μπλε τ5 24βατ αλλα το ενυδρειο ειναι ακομα χωρις κοραλια , προσπαθω να εχω 0 ΝΟ3 και μετα θα βαλω το οτι η καουλερπα ξανααποβαλει με προβληματισες τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος