Jump to content

Saddle Valentini Puffer

Enochian

Recommended Posts

Αυριο θα παραλαβω ενα CANTHIGASTER VALENTINI απο το Water Inn, το οποιο εχω διαβασει οτι ειναι το μοναδικο puffer που ειναι εν μερη reef safe.

Απο περιγραφες στο νετ απο αλλους χομπυστες εχω διαβασει οτι ειναι reef safe, ενω καποιοι λενε οτι δεν ειναι.

Κανενας καποια εμπειρια?

Και στο θεμα τροφης αγορασα Krill κατεψυγμενο!

Δεν νομίζω ότι είναι από τα reef safe ψάρια.. (από την άλλη είναι και πως θα σου τύχει), αλλά σύμφωνα με τους καταλόγους το θεωρούν ακατάλληλο.

Έχει δοντάκια το καλό μου και αυτό το καθιστά επικίνδυνο.

Τώρα αν το είχε κάποιος με reef και του καθόταν ήσυχα θα το μάθουμε στη συνέχεια....

Έχω ένα CANTHIGASTER VALENTINI εσώ και 4 χρόνια. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του.

Μόνο πρόσφατα που έγινε μια μεγάλη ανακατάταξη στο ενυδρείο και μπήκαν και αρκετά νέα κοράλλια για 2-3 μέρες έκανε τα δικά του και μετά ηρέμησε πάλι.

Το δικό μου τρώει όλες τις τροφές.

Πιστεύω ότι είναι θέμα το τι χαρακτήρας θα είναι.

Για μένα η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρχει πρόβλημα αν τρέφεται καλά.

Ακριβώς.... είναι τι θα σου τύχει...

Πολλές φορές αγοράζουμε οργανισμούς που είναι ειδικοί για κάποια "συγκεκριμένη εργασία" και λόγω του ότι υπάρχει αφθονία τροφής "ξεχνούν" τις υποχρεώσεις τους !!!

Μερικά παραδείγματα.... η πεταλούδα που τρώει aiptasies αν έχει άλλη τροφή που την καλύπτει, αγνοεί παντελώς τις παρασιτικές ανεμώνες, το ίδιο και οι γαρίδες peppermint... και αυτά από προσωπική εμπειρία.

Μ αυτή τη λογική λοιπόν αν έχει να φάει θα αγνοήσει τα ασπόνδυλα.. αλλά και τίποτα δεν είναι σίγουρο!!!!

Απ'οσο καταλαβα, αν ταιζεται σωστα εχει ελαχιστες πιθανοτητες να τσιμπισει κανα κοραλι..

Παρολαυτα θελει προσοχη.

Ασχετο, αλλα τους ερημιτες δεν παιζει να τους πειραξει ε? Εφοσον εχουν και το κελυφος γι'αυτο τον λογο...

Εχω διαβασει οτι μονο γαριδες κλπ χρησιμοποιει για να ακονισει τα δοντακια του..

Απο τα ατομα που ειχαν/εχουν το συγκεκριμενο ψαρι, μπορειτε να μου πειτε τι το ταιζατε και γενικοτερα πληροφοριες...

Του αγορασα κατεψυγμενη τροφη Krill και δεν εφαγε..

Απο τα ατομα που ειχαν/εχουν το συγκεκριμενο ψαρι, μπορειτε να μου πειτε τι το ταιζατε και γενικοτερα πληροφοριες...

Του αγορασα κατεψυγμενη τροφη Krill και δεν εφαγε..

Κανεις ?

Κανεις ?

Ισως το krill του πεφτει λιγο μεγαλο σαν μπουκια.Δοκιμασε να το ταισεις αρτεμια/brine shrimp.

Το Canthigaster vanentini είναι από τα ελάχιστα puffer που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μπουν σε ένα reef ενυδρείο πάντα με ρίσκο και ξεχνώντας σε κάθε περίπτωση την προσθήκη κάποιου clam. Στο δικό μου reef το Valentini μου ζει απροβλημάτιστα σχεδόν 6 χρόνια χωρίς να έχει ενοχλήσει ποτέ το παραμικρό κοραλι με εξαίρεση μιας trachyphillias κάποια στιγμή που όμως ήταν ταλαιπωρημένη από πριν σε άλλο ενυδρείο..Διατροφηκα μπορείς να ξεκινήσεις με κατεψυγμένη misys στην αρχή και λογικά σε διάστημα 15-20 ημερων θα δέχεται κάθε ξηρά τροφή από flake ως pellets

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...