Jump to content

Έρχεται το καλοκαίρι.. και τα προβλήματα

Recommended Posts

Έχει από χθες που η θερμοκρασία μου ανέβηκε στους 26.9 βαθμούς. Μέχρι τώρα την είχα στους 26.1 βαθμούς.

Σήμερα έσβησα τον θερμοστάτη για να σιγουρευτώ και η θερμοκρασία παρέμεινε στους 26.9.

Στο μικρό ενυδρείο που έχω για να φτιάχνω το νερό, η θερμοκρασία παραμένει στους 26 βαθμούς μ' αναμένο το θερμοστάτη.

Συμπέρασμα είναι ότι η αιτία που ανέβηκε η θερμοκρασία του θαλασσινού ενυδρείου σε συνάρτηση με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι ο φωτισμός μου.

Σωστή η σκέψη μου????

Τώρα η απορία μου είναι η εξής:

Αν βάλω τα ανεμιστηράκια σε λειτουργία, επειδή δεν έχω ακόμη controller, η θερμοκρασία όπως είναι λογικό θα πέσει. Τον θερμοστάτη να τον ανάψω?? Κι ναι έτσι δε θα δουλεύει συνέχεια?? Δε θα καεί?????

Έχει από χθες που η θερμοκρασία μου ανέβηκε στους 26.9 βαθμούς. Μέχρι τώρα την είχα στους 26.1 βαθμούς.

Σήμερα έσβησα τον θερμοστάτη για να σιγουρευτώ και η θερμοκρασία παρέμεινε στους 26.9.

Στο μικρό ενυδρείο που έχω για να φτιάχνω το νερό, η θερμοκρασία παραμένει στους 26 βαθμούς μ' αναμένο το θερμοστάτη.

Συμπέρασμα είναι ότι η αιτία που ανέβηκε η θερμοκρασία του θαλασσινού ενυδρείου σε συνάρτηση με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι ο φωτισμός μου.

Σωστή η σκέψη μου????

Τώρα η απορία μου είναι η εξής:

Αν βάλω τα ανεμιστηράκια σε λειτουργία, επειδή δεν έχω ακόμη controller, η θερμοκρασία όπως είναι λογικό θα πέσει. Τον θερμοστάτη να τον ανάψω?? Κι ναι έτσι δε θα δουλεύει συνέχεια?? Δε θα καεί?????

Δεν πρόκειται να καεί απλά μέχρι να βάλεις τον κοντρόλερ θα καις τσάμπα ρεύμα...

Αν κατάλαβα καλά αν έχω το θερμοστάτη αναμένο και βάλω το ανεμιστηράκι , τελικά θα έχω σταθερή θερμοκρασία 26.1 εκεί που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης?? Δηλαδή το ανεμιστηράκι θα προσπαθεί να ρίξει τη θερμοκρασία κάτω από 26.1 βαθμούς και ο θερμοστάτης θα δουλεύει όλη μέρα για να τη κρατά σταθερή???????

Αν κατάλαβα καλά αν έχω το θερμοστάτη αναμένο και βάλω το ανεμιστηράκι , τελικά θα έχω σταθερή θερμοκρασία 26.1 εκεί που είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης?? Δηλαδή το ανεμιστηράκι θα προσπαθεί να ρίξει τη θερμοκρασία κάτω από 26.1 βαθμούς και ο θερμοστάτης θα δουλεύει όλη μέρα για να τη κρατά σταθερή???????

yeap...

edit: όλη μέρα δε θα δουλεύει αλλά σίγουρα θα δουλεύει παραπάνω από το κανονικό. Άσε που με τις πολλές ζέστες και να θες δε θα μπορείς να κρατήσεις θερμοκρασία 26, πολύ δύσκολο, οπότε δε θα δουλεύει και καθόλου...

Έγινε επεξεργασία - warhawk

Περιπου ετσι. Βεβαια ποτε δεν μπορεις να ξερεις εκ των προτερων πως ακριβως θα ισορροπησει. Δηλαδη μπορει τα ανεμηστηρακια σου να ειναι πολυ δυνατα και να ριχνουν πολυ την θερμοκρασια ωστε ο θερμαντηρας να μην καταφερνει να φτασει την επιθυμητη τιμη ακομη και εαν λειτουργει συνεχως. Μπορει να ειναι πολυ αδυναμα τα ανεμηστηρακια και ο θερμαντηρας να αναβει μολις 5 λεπτα την ωρα για να φτασει την επιθυμητη τιμη.

Σε καθε περιπτωση να το βλεπεις σαν λυση αναγκης, αγορασε ενα ελεκτη. Ειτε τον δοκιμασμενο Eliwell ειτε τον φτηνοτερο απο το ebay.

Το βασικό ειναι οτι αν δουλευουν συνεχεια... θα ριγουν δραματικα τη θερμοκρασια.

Εχουν καταγραφει περιπτωσεις που την εριχναν μέχρι και 8βαθμου!!

Αναλογα τα λίτρα φυσικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...