saradoulis 28 Μαίου 2010 #101 Share 28 Μαίου 2010 +1 Αν κρατας τα φωσφορικα παντα στο 0 και δεν περιμενεις να ανεβουν για να αλλαξεις αντιφωσφορο τοτε θα εισαι οκ.. Οπως επισης αν δεν κανεις τη χαζομαρα να ανοιξεις αποτομα τα φωτα οπως εκανα εγω και γεμισα πρασινες αλγες.. Ισχυει αυτο που λες για τον αντιφοσφορο..Οπως επισης και το οτι ειναι καλυτερος ο σιδηρου διοτι παρολο που κοστιζει παραπανω τον αλαζεις μια φορα το 3μηνο και τραβαει τα παααααντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #102 Share 29 Μαίου 2010 Ισχυει αυτο που λες για τον αντιφοσφορο..Οπως επισης και το οτι ειναι καλυτερος ο σιδηρου διοτι παρολο που κοστιζει παραπανω τον αλαζεις μια φορα το 3μηνο και τραβαει τα παααααντα. Εχεις βαλει ποτε ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 29 Μαίου 2010 #103 Share 29 Μαίου 2010 Εγω χρησιμοποιησα πρωτα το Sheahem με βαση το αλουμινιο αλλα δεν εκανα δουλεια και μετα το γυρισα σε αντιφωσφορο με βαση το σιδηρο της GroTech οπου ειδα και αποτελεσμα.Να προσεξεις στην δοσολογια γιατι μερικα αντιφοσφωρα με βαση το σιδηρο μπορει να ευθυνεται για ασπρισμα στα sps.Αν δεν κανω λαθος το αντιφωσφορο της Tunze στις οδηγιες γραφει για την υπρδοσολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 29 Μαίου 2010 #104 Share 29 Μαίου 2010 +1 Αν κρατας τα φωσφορικα παντα στο 0 και δεν περιμενεις να ανεβουν για να αλλαξεις αντιφωσφορο τοτε θα εισαι οκ.. Οπως επισης αν δεν κανεις τη χαζομαρα να ανοιξεις αποτομα τα φωτα οπως εκανα εγω και γεμισα πρασινες αλγες.. έτσι βοήθησες να φύγουν τα φωσφορικά από το νερό και να γίνουν άλγη όσο αυτή η άλγη είναι υπό έλεγχο , το ενυδρείο δεν έχει κανένα πρόβλημα , ίσος να είναι καλύτερα και από το να μην έχεις καθόλου άλγη σε κάποιες περιπτώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #105 Share 29 Μαίου 2010 Και τι να κανω για το κυανοβακτηριο που προσπαθει να αναπτυχ8ει αλλα καθημερινα το καθαριζω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 29 Μαίου 2010 #106 Share 29 Μαίου 2010 δοκίμασε αλλαγές στη κυκλοφορία νερού ανέβασε το kh ελεγχόμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 29 Μαίου 2010 #107 Share 29 Μαίου 2010 δοκίμασε αλλαγές στη κυκλοφορία νερού ανέβασε το kh ελεγχόμενα +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #108 Share 29 Μαίου 2010 δοκίμασε αλλαγές στη κυκλοφορία νερού ανέβασε το kh ελεγχόμενα Με καποιο προϊον ? π.χ Pro Buffer dKH ?!! [KENT] Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 29 Μαίου 2010 #109 Share 29 Μαίου 2010 πες μου σε παρακαλώ τιμές σε ph , ca , kh , mg και με τι τεστ μετράς Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #110 Share 29 Μαίου 2010 πες μου σε παρακαλώ τιμές σε ph , ca , kh , mg και με τι τεστ μετράς Δεν ειμαι τωρα σπιτι. θα κανω σε 4 ωριτσες και θα postαρω. ca και mg δεν μετραω.. Θα επρεπε ?! Νομιζα πως μονο σε reef τα μετρας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #111 Share 29 Μαίου 2010 Α! ολα salifert [εκτος NH3/NH4 που ειναι tetra] Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 29 Μαίου 2010 #112 Share 29 Μαίου 2010 Δεν ειμαι τωρα σπιτι. θα κανω σε 4 ωριτσες και θα postαρω. ca και mg δεν μετραω.. Θα επρεπε ?! Νομιζα πως μονο σε reef τα μετρας.. Περιμενουμε τις μετρησεις.Ειναι αυτονοητο οτι μετραμε και τα δυο ειδη ενυδρειων.Ασβεστιο και μαγνησιο χρειαζονται και τα ψαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #113 Share 29 Μαίου 2010 Περιμενουμε τις μετρησεις.Ειναι αυτονοητο οτι μετραμε και τα δυο ειδη ενυδρειων.Ασβεστιο και μαγνησιο χρειαζονται και τα ψαρια. Χμμμ.. Και δεν το ελεγες ποιο νωρις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 29 Μαίου 2010 Author #114 Share 29 Μαίου 2010 Και κατι αλλο.. Τα test ph no2 no3 της salifert κανουν και για γλυκο νερο ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 29 Μαίου 2010 #115 Share 29 Μαίου 2010 (edited) για να τροποποιήσεις το ΚΗ με ασφάλεια , καλό είναι να γνωρίζεις και τα υπόλοιπα , αυτό γίνεται ουσιαστικό μόνο όταν άλλες τιμές βρίσκονται στα άκρα των αποδεκτών αν βρίσκεσαι στα συνήθη επίπεδα - κάπου στη μέση δηλ η χαμηλότερα - με λίγη μαγειρική σόδα θα φέρεις το ΚΗ εκεί που θέλεις, σιγά - σιγά για περισσότερη σιγουριά Έγινε επεξεργασία 29 Μαίου 2010 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 1 Ιουνίου 2010 #116 Share 1 Ιουνίου 2010 Περιμενουμε τις μετρησεις.Ειναι αυτονοητο οτι μετραμε και τα δυο ειδη ενυδρειων.Ασβεστιο και μαγνησιο χρειαζονται και τα ψαρια. Εδώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε μου..Απαραίτητες μετρήσεις δεν είναι σε FO ενυδρείο ούτε του ασβεστίου ούτε του μαγνησίου καθώς η κατανάλωση που μπορεί να υπάρξει θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα προερχόμενη από τον Βράχο και άμεσα αναπληρώσιμο από τις αλλαγές νερού. Προαιρετικά ο καθένας μπορεί να το κάνει ειδικά αν μελλοντικά το προορίζει για reef.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 2 Ιουνίου 2010 #117 Share 2 Ιουνίου 2010 Εδώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε μου..Απαραίτητες μετρήσεις δεν είναι σε FO ενυδρείο ούτε του ασβεστίου ούτε του μαγνησίου καθώς η κατανάλωση που μπορεί να υπάρξει θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα προερχόμενη από τον Βράχο και άμεσα αναπληρώσιμο από τις αλλαγές νερού. Προαιρετικά ο καθένας μπορεί να το κάνει ειδικά αν μελλοντικά το προορίζει για reef.. +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Ιουνίου 2010 #118 Share 2 Ιουνίου 2010 Εδώ δεν θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε μου..Απαραίτητες μετρήσεις δεν είναι σε FO ενυδρείο ούτε του ασβεστίου ούτε του μαγνησίου καθώς η κατανάλωση που μπορεί να υπάρξει θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα προερχόμενη από τον Βράχο και άμεσα αναπληρώσιμο από τις αλλαγές νερού. Προαιρετικά ο καθένας μπορεί να το κάνει ειδικά αν μελλοντικά το προορίζει για reef.. Ολα τα αλατια τα συμπληρωνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 5 Ιουνίου 2010 #119 Share 5 Ιουνίου 2010 Ολα τα αλατια τα συμπληρωνουν? Ολα του εμποριου που ειναι για Reef η FO..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος