Jump to content

φαρμακα αλατι και γαριδες

Recommended Posts

Διαπιστωσα καποια ασπρα στιγματα στα βραγχια των ψαριων μου. Φανταζομαι οτι ειναι ich. Εριξα αλατι (1,5%) και την επομενη μερα ektozon.

Στο ενυδρειο υπαχουν και γαριδες (amano kai asian filter). Επηρρεαζονται απο το αλατι και το φαρμακο?

To ekrozon ειναι καταλληλο για ich?

Διαπιστωσα καποια ασπρα στιγματα στα βραγχια των ψαριων μου. Φανταζομαι οτι ειναι ich. Εριξα αλατι (1,5%) και την επομενη μερα ektozon.

Στο ενυδρειο υπαχουν και γαριδες (amano kai asian filter). Επηρρεαζονται απο το αλατι και το φαρμακο?

To ekrozon ειναι καταλληλο για ich?

Όταν λες στα βράγχια, εννοείς εξωτερικά ή εσωτερικά? Οι συγκεκριμένες γαρίδες επηρεάζονται από το αλάτι αλλά όχι από το ΕΚΤΟΖΟΝ το οποίο δεν είναι φάρμακο και δεν κάνει για το ich αλλά καλά έκανες και το χρησιμοποίησες. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και βάλε και φωτογραφίες.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :

εχουν εμφανιστει λευκα στιγματα στο εξωτερικο μερος απο τα βραγχια και στα 2 χρυσοψαρα που εχω (προχθες). Χθες τα στιγματα δεν ηταν και πολυ ευδιακριτα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 200/160

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ενα εσωτερικο με 2 σφουγγαρια και μακαρονι

ενα εξ με 1000λτ/ωρα, περιπου 13λτ και 2 σφουγγαρια και μακαρονι

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): απο 11/2009

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 2 χρυσοψαρα, 4 amano, 4 asian filter γαριδες, αρκετα apple snails και ramshorn.

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 3 φορες την ημερα με ποικιλια τροφων εναλλασομενη, τυποποιημενες εμποριου και "οικιακες" (πατατα, λαχανικα κα.)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7,5-7,7 (κανονικα 7,8)

- KH:4-7 (κανονικα 8)

- GH:5-12 (κανονικα 11)

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0-40 (κανονικα 0)

- Θερμοκρασία:23

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: api

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

Οι αναφερομενες ως κανονικες τιμες ηταν οι τιμες προ της εμφανισης των σαλιγκαριων. Με την πολαπλασιασμο τους οι σκληροτετες επεφταν και γινεται προσθηκη σοδας και ασβεστιου. Τωρα το φαινομενο εχει αρχισει και περιοριζεται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:χρυσοψαρο (1 comet, 1 fancy)

- Ιστορικό Ψαριού:ειναι στο ενυδρειο απο την αρχη

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): περα απο τα στιγματα δεν εχω παρατηρησει κατι αλλο.

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:εχουν περασει σοβαρη ασθενεια. Ειναι τα 2 που μεινανε απο 7 που ειχα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:προσθηκη αλατιου 1,5%, αυξηση θερμοκαρσιας κατα 1C, προσθκη ektozon.

-Δοσολογία:για το ektozon η αναγραφομενη (20γρ/100λιτρα)

-Χρόνος Χρήσης:αλατι απο 4/4, ektozon απο 5/4

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

φωτογραφιες δεν τραβηξα ακομα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Τα στιγματα τα πρατηρησα προχθες υστερα απο διαστημα 4 ημερων απουσιας.

Γνωστες διαταραξεις ειναι οι σκληροτητες. Επισης στο διατημα της απουσιας μου η μητερα μου ειχε ριξει πατατες και τις ειχε αφησει.

Κάτι μου λέει πως τσάμπα ταλαιπώρησες τα ψαράκια σου... Διάβασε εδώ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323424

Διαχωρισμός φύλου και αναπαραγωγή :)

:):thumbup::helpsmilie:

Επίσης λέγεται πως τα αρσενικά, περισσότερο εμφανώς κατά την περίοδο της αναπαραγωγής, εμφανίζουν όζους (μικρά καρούμπαλακια σαν σπυράκια) στα θωρακικά πτερύγια και στο κάλυμμα των βραγχείων τους.

ΥΓ Και ειναι ασπρου χρωματος

ελπιζω να ειναι ετσι. Υστερα απο την πανωλεθρια που ειχα παθει, προσπαθω να μην την ξαναπατησω.

Ωστοσο, οι γαριδες αντεχουν το αλατι?

ΥΓ. Αναφεροταν στο αρθρο οτι τα χρυσοψαρα δεν πρεπει να ταϊζονται με τροφες που δεν βυθιζονται αμεσως γιατι αν παρουν αερα δημιουργει προβλημα στο πεπτικο τους συστημα? Μα οι ειδικες τροφες ειναι flakes τα οποια δεν βυθιζονται.

ελπιζω να ειναι ετσι. Υστερα απο την πανωλεθρια που ειχα παθει, προσπαθω να μην την ξαναπατησω.

Ωστοσο, οι γαριδες αντεχουν το αλατι?

ΥΓ. Αναφεροταν στο αρθρο οτι τα χρυσοψαρα δεν πρεπει να ταϊζονται με τροφες που δεν βυθιζονται αμεσως γιατι αν παρουν αερα δημιουργει προβλημα στο πεπτικο τους συστημα? Μα οι ειδικες τροφες ειναι flakes τα οποια δεν βυθιζονται.

Για τις γαρίδες σου απάντησα πιο πάνω. Για τα flakes, τα μουλιάζεις πρώτα σε ένα ποτηράκι με νερό ενυδρείου και μετά τα ρίχνεις μέσα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...