Vaggelis78 5 Απριλίου 2010 #1 Share 5 Απριλίου 2010 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Σας διαβάζω αρκετό καιρό(ως επισκέπτης) και μερικές μέρες ως μέλος, αντλώντας πολύτιμες πληροφορίες. Είμαι στον σχεδιασμό του πρώτου μου ενυδρείου και θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια. Σκέφτομαι να δημιουργήσω έναν βιότοπο, κυρίως γιατί ψάρια και φυτά θα έχουν τις ίδιες(περίπου) ανάγκες σε νερό κτλ. Έτσι θα αποφύγω τα πειράματα και τις "άστοχες" επιλογές σε ψάρια, φυτά κτλ κτλ. Ένα ενυδρείο περίπου 120-150 λίτρα, είναι αρκετό γι'αυτή την επιλογή μου? Έχω διαβάσει έναν οδηγό της Sera και σκέφτομαι να κινηθώ ππερίπου έτσι. Τι προτείνετε για αγορά ενυδρείου? Κάποιο kit που να τα έχει όλα μέσα(φίλτρα, φώτα, κτλ), ή αγορά το καθένα ξεχωριστά? Σίγουρα το κιτ, θα είναι φθηνότερο, αλλά αν στην πορεία χρειαστεί να αντικαταστήσω κάποιο εξάρτημα, θα έχει κοστίσει ήδη ακριβότερα...οπότε μήπως είναι καλύτερο από την αρχή να αγοραστούν ξεχωριστά τα διάφορα αξεσουάρ? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Απριλίου 2010 #2 Share 5 Απριλίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 5 Απριλίου 2010 #3 Share 5 Απριλίου 2010 και χρονια πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Απριλίου 2010 #4 Share 5 Απριλίου 2010 Καλώς ήρθες στην παρέα μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
KATIR 5 Απριλίου 2010 #5 Share 5 Απριλίου 2010 Καλώς ήρθες και χρονια πολλα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 5 Απριλίου 2010 #6 Share 5 Απριλίου 2010 Καλως ηρθες στο Aquazone. Πολυ καλη επιλογη τα ψαρια απο τον ιδιο βιοτοπο, αλλα οχι απολυτα σιγουρη σε ενα ενυδρειο περιορισμενου χωρου. Απο παραμετρους νερου θα ξενοιασεις αλλα στο βιοτοπο ζουν μαζι θηρευτες και θηραματα. Στο ενυδρειο δεν εχουν πιθανοτητες τα θηραματα στο τελος να γλυτωσουν Αυτο πρεπει να το προσεξεις, οπως επισης τη συμβατη διατροφη και το σωστο αριθμο ατομων ή αναλογια αρσ-θηλ σε καποια ψαρια. Εδω θα βρεις πολλες συζητησεις και πληροφοριες σχετικα. Καλη διαμονη και καλο διαβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 5 Απριλίου 2010 #7 Share 5 Απριλίου 2010 Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 5 Απριλίου 2010 #8 Share 5 Απριλίου 2010 καλως ηρθες κ χρονια πολλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cornyboy.nuts 5 Απριλίου 2010 #9 Share 5 Απριλίου 2010 welcome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts